Şimdi Ara

Araştırma : Gelecek yıl 52.5 milyon Windows Phone cihazı satılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Araştırma : Gelecek yıl 52.5 milyon Windows Phone cihazı satılabilir





    Microsoft'un büyük umutlarla piyasaya sürdüğü ve şirket içerisinde yeni bir anlayışın temellerini attığı Windows Phone 8 işletim sistemi, görünüşe göre emekleri boşa çıkarmayacak.




    Farklı firmaların yaptığı analizler, WP8 cihazlarının WP7 cihazlarına oranla daha hızlı satıldığı ve pazar payını daha hızlı artırdığı konusunda fikir birliği ediyor.




    Digitimes tarafından yapılan bir araştırmaya göre de gelecek yıl için 52.5 milyon Windows Phone cihaz satışı ortaya konuyor. 




    iPhone ve Android akıllı telefonlar ile karşılaştırıldığında çok küçük bir oranda kalmasına rağmen hem yükseliş hızı hem de geçen seneki kendi grafiklerine göre satış oranı açısından dikkat çekici.




    Gelecek yıl için beklenen akıllı telefon satış tahmini yaklaşık olarak 880 milyon adet. Android bu rakamda yüzde 70 pay sahibi olurken, yaklaşık olarak 600 milyon cihaz satışı tahmini yapılıyor. iPhone ise yüzde 20 oranını gelecek yıl da koruyor ve yaklaşık 150 milyon cihaz satışına ev sahipliği yapıyor. 




    Microsoft'un gelecek yıl ulaşması beklenen pazar payı ise yüzde 6.1. Ancak büyüme hızı göz önüne alındığında yüzde 150 gibi rekor bir oran göze çarpıyor. Kümülatif toplamda Windows Phone cihaz satışları 70 milyonu geride bırakabilir.




    Gelecek yıl ki pazar tahminlerinde RIM'in yüzde 3.7, Tizen ve Firefox gibi yeni mobil işletim sistemlerinin ise yüzde 1 gibi bir orana sahip olacağı öngörülüyor. 

     








  • bana göre bunun büyük çoğunluğunu nokia lumia satar ben wp8 li telefon alacak olsaydım muhtemelen nokia alırdım

  • rakam hayal gibi olmuş ama market zenginleşirse neden olmasın.

  • şuanda huwaie , htc ve en büyük destek NOKIA dan geliyor satmaktan çok ! üretilen / planlanan cihaza bakmak gerekli. Şuanda TR a tam yayılmış , kampanyası olmayan bu cihazların kısa vade de ZARAR olduğunu düşüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: talerk

    bana göre bunun büyük çoğunluğunu nokia lumia satar ben wp8 li telefon alacak olsaydım muhtemelen nokia alırdım


    Nokia'yı tebrik etmek lazım.İşletim sistemi yeni olduğu için, kullanıcılarını memnun etmek için elinden geleni yapmış. Eğerki Samsung, dahada fazla Windows Phoneli cihazlar üretirse bu ekosistemin büyümesine onunda büyük katkısı olacaktır. Lakin bunun için, Microsoftun bu işletim sistemini kullanıcılara dahada beğendirmesi lazım.

  • satılsın ve satılır ins. hernekadar bir ios kullanıcısı olsamda piyasaya renk gelmesi lazım.
    tamam android de güzel fakat nokia lumnia ile ilgili inclemelerden sonra wp8 çok beğendiğimi söylemeliyim. yakın zamanda telefon değiştireceğim büyük ihtimalle iphone 5 alıcam (gerçi şirketin son zmanlardaki iç karışıklıklarından ve sezsiz sedasız ipad 3 ü yenilemelerinden dolayı bir parça güvenim sarsılmadı deil) tabi düşük ihtimal belki note 2 de alabilirim çok hoşuma gitti çünkü fakat ios tan vazgeçmek benim için çok zor...
    ancak nokia luönia biraz daha ince ve haifi olsaydı aynı zmanda grafik çipi biraz daha iyi olsaydı(gerçi an için önemli deil ama ilerki zman için önemmli bir unsur ben sürekki telefn değiştiren birisi deilim mesela şu anda kullandığım iphone 4 3 yaşına fgirmek üzere yani aldığım cihazın ileri dönük olması beim için önemli)ve w8 marketi birz daha kuvvetli olsa büyük ihtimal tercihim nokia olurdu sunduğu ekstralar çok güzel ve wp8 gerçekten çok ilgimi çekti yani yaşamak istediğim bir deneyim...
    ama bunun için piyasanın gelişmesini ve wp8 in biraz daha kuvvetlenmesini bekleyeceğim belkide bir sonraki teledonum wp8 olur





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.