Şimdi Ara

MovieBeam ; yeni nesil film kiralama hizmeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DVD kiralama servisleri, şu sıralar ev sinema sistemlerinin fiyatlarının düşmesiyle birlikte oldukça popüler olmuş durumdalar. Neredeyse her 15-20 apartmanlık bölgede bir, DVD kiralayan iş yerine rastlamak mümkün. Vizyondayken izleyemediğimiz filmlere ulaşma fırsatı veren bu servislerden film kiralamak, aynı zamanda ailecek sinemaya gitmektende daha hesaplı. Bu gün bir ailenin sinema masrafı ortalama 25-30YTL iken 5YTL ile 10YTL arasında fiyatlarla DVD kiralayıp bütün aile fertleriyle birlikte iyi vakit geçirmek mümkün.

    Fakat DVD kiralama servislerinin gelecekleri pek iyi görünmüyor. Disney'in 4 sene önce uygulamaya başladığı ve şu an Amerika'nın önde gelen 29 şehrinde hizmet vermekte olan MovieBeam, kullanıcılara oturdukları yerden film kiralama ve bu filmleri kiraladıkları an izleme fırsatı veriyor.

    MovieBeam, basit görünümlü bir alıcı ünite, oda içi anten ve kumandadan ibaret bir set. 250$'a satılan kurulum seti, beraberinde 100 film yüklü olarak geliyor. Yeni filmler ise karasal dijital yayın üzerinden, geniş band bilgi aktarımı yöntemiyle ücretsiz olarak sete aktarılıyorlar. Sistemin DVD kalitesinde 100 film saklama kapasitesi olduğundan her yeni gelen film, daha önceden yüklenmiş olan eski tarihli filmin üzerine kayıt ediliyor. Bu filmlerin yüklenmesi esnasında kullanıcının her hangi bir şey yapmasına gerek yok. Ortak yapılan karasal dijital yayın üzerinden, yükleme işlemi otomatik olarak gerçekleşmekte. Filmler şifrelenmiş bir şekilde sistemde tutulduklarından, ancak ücretleri ödendiği taktirde 24 saat boyunca izlenebilir oluyorlar.

    Grafiksel bir ara birime sahip olan MovieBeam'de yüklenmiş olan filmleri kiralamadan evvel fragmanlarını izlemek, konuları ve oyuncu kadrosu gibi bilgilere ulaşmak mümkün. Set üzerinden kiralanma işlemi için menüden film seçilip onay verildiğinde MovieBeam, telefon hattı üzerinden merkeze bağlanarak onay alıyor ve film 24 saat için kullanıcının kullanımına açılıyor. Burada MovieBeam'i Digiturk ve benzeri servislerin sundukları öde ve izle yönteminden ayıran en önemli şey, kiralanan filmlerin zaten sete yüklü olmaları ve kullanıcının film kiralama işlemi ardından 24 saat boyunca bu filmi tekrar tekrar izleyebilmesi. Ayrıca film sisteme yüklü olduğundan durdurma, geri sarma, sahne seçme ve benzeri bütün fonksiyonlar da aktif olarak kullanılabilir oluyorlar.

    HD filmleride gösterme kabiliyeti bulunan sette, 5.1 ses çıkışı, optik ve koaksiyel dijital ses çıkışları, S-Video ve HDMI televizyon bağlantı çıkışları bulunmakta. HD destekli sistem üzerinden HD formatlı filmleride uyumlu bir televizyona sahip olmak koşuluyla izleyebilmeniz mümkün. Film başına yeni DVD filmler için 4$, HD filmler için 5$ kiralama bedeli alan sistem, eski filmler için DVD lerde 2$, HD filmlerde 3$ kiralama ücreti talep etmekte.

    Şu an için sadece Amerika'da kullanılabilir olan MovieBeam, kullanıcılara sadece izleyecekleri film için para ödeyerek evlerinden hiç çıkmadan olabilecek en iyi film kiralama hizmetini sunuyor. Pahalı uydu bilgi transferlerine, geniş band internete veya aylık sabit ücrete gereksinimi olmayan sistemin, bir benzerinin ülkemizde de hayata geçirildiğinde büyük bir ilgi ile karşılanacağını tahmin etmek zor değil.


    Sayfanın Linki : http://www.moviebeam.com/








  • evet sistem işleyiş olarak hoş ve kısıtlı zamana sahip olanlar için tasarlanmış , 100 adet filmde fiyatı oldukça makul yapıyor , türkiyeye gelirse çok iyi aynı zamandada çizik dvd yada vcd nin filmi rezil etme derdi kalmayacak. peki speedstep mevcut yüklü filmleri kopyalama imkanı varmı yoksa sadece seyredebiliyormuyuz ?
    ayrıca yeni filmleri uydu üzerinden aktarmasıda son derece iyi düşünülmüş malum bağlantı hızımız ve kota durumu belli
    birde 24 saat süre verilmesi iyi günün istediğin saati seyret
    makul fiyatlı iyi bir ürün




  • birde step

    barbon sistemlerden uzun bir süredir haber yok arada bahsederseniz bilgi için iyi olacak sanırım


    ama birde tebrik ; umpc ile ilgili haberde chip dergisi editörlerini bile geride bıraktınız
  • Merhaba,
    Sistem bilgiyi uydu aracılığı ile değil, karasal dijital yayın üzerinden aktarıyor. Yani bildiğimiz televizyon yayını gibi ama sinyal analog değil dijital bilgi içeriyor. (DVB-T)

    Ayrıca yanlış anlaşılma olmasın, sistem 100 film ile geliyor fakat bu filmleri izleyebilmek için kiralamanız gerekmekte. Filmleri herhangi bir analog video kayıt edici ile kayıt altına almak mümkün. Fakat bu üreticiler açısından ek bir sorun değil sonuçda DVD'yi kayıt altına almak daha kolay
  • ohoooooo bu özellikler kötü işte dvd ye devam
  • yakında hertürlü işlemi tek noktadan yaparsak şaşırmayın.

    uydu=internet+telefon+tv+Bu tip hizmetler.
  • bu super bşi ya getırrtırebilirmiyiz acaba:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mczaga

    yakında hertürlü işlemi tek noktadan yaparsak şaşırmayın.

    uydu=internet+telefon+tv+Bu tip hizmetler.


    inş.
  • eğer izlenen film kayıt altına alınabiliyorsa sorunsuz bir şekilde bence yine hedefine ulaşmamış oluyor..dvdde de bir tane kiralayıp kopyasını yapmıyor musunuz.. bundada bir defalığına kira parası ödüyorsun ve kayıt ediyorsun..tabi sistemin iyi olduğu konusu bir gerçek..acaba türkiye dvb-t yayına geçince bu sistem gelir mi?
  • süper bir teknoloji inş. Türkiye'ye ulaşması çok uzun sürmez
  • 250 dolar kurulum ücreti daha sonra her film için 4-5 dolar kiralama ücreti
    bana gelmez
  • Çok güzel sistem ama şimdilik biraz pahalı.
  • slm;

    arkadaşlar hayal görmeyelim lütfen. daha hd formatında yayınımız yokken, poktan 512k adsl i yeni bulmuşken ve dünya kadar para veriyorken bunun kısa vadede tr ye gelmesini beklemek hayal değil mi?
    karasal -digital yayından yüklüyorlarmış zaten filmleri... biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda test yayınına başladı trt. bence bunun da geleceği belli değil. çöpe gidecektir muhtemelen bu teknolojide bence tr de.

    iyi çalışmalar.
  • Tüm sistemlere tek uydu ile bağlansak fena mı olur ? ADSL den de kurtulsak?!
  • Arkadaslar bu sistem güzel ama dvd meraklıları içinwww.dividim.com adresini önerebilirim.Dvd leri kapınıza kadar getirip,izlediklerinizi kapınızdan alıyorlar.Sistem sıkıntısız işliyor,fiyatlarda bence uygun.Belki işinize yarar.
  • sistem yeni jenerasyon ticaretin en çarpıcı örneklerinden biri. bizde zemin bulması için herhalde en az 5 yıl daha beklemek gerekli.
  • Mahallenin cd'cisinden 1ytl'ye kiralarım bunlara gerenk yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deccalx89

    Mahallenin cd'cisinden 1ytl'ye kiralarım bunlara gerenk yok


    Bu adama DivX bile fazla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicallily

    Arkadaslar bu sistem güzel ama dvd meraklıları içinwww.dividim.com adresini önerebilirim.Dvd leri kapınıza kadar getirip,izlediklerinizi kapınızdan alıyorlar.Sistem sıkıntısız işliyor,fiyatlarda bence uygun.Belki işinize yarar.

    Güzel bir bilgilendirme teşekkürler fakat İstanbul'a hizmet vermiyorlar sanırım , birde film repertuarlarını genişletmeleri gerek.

    "MovieBeam" bana pek cazip bir yenilikmiş gibi gelmedi , fiyatlandırmalar makul fakat yeni filmlerin nasıl indirleceğini tam olarak anlayamadım. Eğer günde 1 film indiribilirsek iyi fakat ortalama 4.7 GB lık bir veriyi bir günde indirmeyiz gibime geliyor.




  • Iyi Gunler,

    Istanbul, Izmir, Ankara, Bursa ve Izmit te ikamet eden sinema severler icin ayda 29.7 YTL odeyerek kolayca ayda 24-27 adet orijinal ve bandrollu DVD'nin ev adresinize veya is adresinize ucretsiz teslim edilmesini saglayabilirsiniz. DVD Sokagi Turkiyenin en genis arsivine sahip tek Online DVD Kiralama sitesidir. Sinema severlerin mutlaka en azindan ziyaret etmesi gerektigini dusunuyorum. Site adresihttp://www.dvdsokagi.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.