Şimdi Ara

FIFA, Japonya'daki Kulüpler Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini deneyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • FIFA, Japonya'daki Kulüpler Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini deneyecek





    Futbol maçlarında hakemlerin topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda verdiği kararlar uzun süredir tartışılıyor ve son zamanlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle FIFA, gol çizgisi teknolojisini denemeye karar vermişti.




    Japonya'da başlayacak Kulüpler Dünya Kupası öncesi bir açıklama yapan genel sekreter Jerome Valcke, gol çizgisi teknolojisi olarak iki farklı projenin deneneceğini açıkladı. Corinthians ve Chelsea gibi her kıtadan önemli kulüplerin katılacağı turnuvada 8 maçta hakemler gol çizgisi teknolojisinden yardım alacak.




    Ancak son karar yine orta hakemin olacak. Hakem teknolojiye göre karar verebilirken, dilerse görmezden gelerek kendi kararını uygulayabilecek. 




    Turnuvadaki deneme sürecinden sonra ise Temmuz ayında Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, hangi projenin seçildiğine karar verecek ve Brezilya 2014 Dünya Kupası'nda resmen kullanılmaya başlayacak. Deneme için FIFA 1 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Ancak örneğin UEFA gibi ayrı federasyonlar isterse bu teknolojiyi kullanmayabilecek.




    FIFA, 10 adet teknoloji listesi içerisinden Hawk-Eye(İngiliz) ve GoalRef(Alman) adlı iki teknolojiye lisans vermişti. 

     

    Hawk-Eye teknolojisi 6-8 kamera ile kale çizgisini izleyerek 3 boyutlu bir örneklem oluşturuyor ve top çizgiyi geçmiş ise 1 saniye içerisinde hakemin saatine uyarı yolluyor. Hawk-Eye teknolojisinin ilk olarak İngiltere Premier Lig'deki maçlarda uygulanması bekleniyor. Profesyonel İngiliz liginin yöneticileri kameraları, ekran başındaki izleyicilere golleri tüm detaylarıyla ulaştırmak için de kullanmayı planlıyor.

     

    GoalRef teknolojisi ise topa elektronik devreler yerleştirirken, kale çizgisi ve paralelindeki kale direklerine de manyetik sensörler entegre ediyor. Topun tamamen çizgiyi geçtiğini sensörler algılarsa, hakemin saatine 1 saniye içerisinde uyarı yolluyor.




    FIFA yıllardır bu teknolojinin hakemlerin yerini almasına şiddetle karşı çıkıyordu. Ancak son dönemde önemli turnuvalardaki hakem hataları nedeniyle biraz yumuşayan birlik, yine de son kararı hakemlere bıraktı. 

     







  • Kaleciler sinyal engelleyici filan kullanirlar yakinda. ((:

  • Hakem kolaysa tersini versin dünya yı başına yıkarlar

  • Bizim türkler stad dışına jamer koyarlar sıkıntı yok :D

  • Teknoloji, hatasız bir şekilde top çizgiyi geçti dediği halde haken nasıl buna itiraz edebilecek.. İtiraz etmesi yanlış karar verdiğinin aşikar bir örneğidir.

  • Bırakın doğallığıyla kalsın. Arada hakem hataları yüzünden maç daha da bir eğlenceli oluyor.
  • FIFADaN bi cacik olmaz pes forever;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokak Serserisi

    FIFADaN bi cacik olmaz pes forever;)

    Pesi sevdiğine göre ilkokullusun sanırım yat artık bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sokak Serserisi

    FIFADaN bi cacik olmaz pes forever;)

    Pesi sevdiğine göre ilkokullusun sanırım yat artık bence

    Seni pamuklara sarar uyuturum lafini bil yedittiririm o lafi sana sen once o profilini acta kim ilkokullu gorelim simdi let's go



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 6 Aralık 2012; 1:32:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geç kalınmış bir hamle bu, bu teknolojinin 2005 yılı ve sonrasında yapılması gerekiyordu. Hakem mükemmel bir varlık değil, 6 hakem kullanacaklarına bu tür teknolojiler herkesi rahatlatır "hakemler hariç".
    Zaten "Ancak son karar yine orta hakemin olacak. Hakem teknolojiye göre karar verebilirken, dilerse görmezden gelerek kendi kararını uygulayabilecek. " şu cümledende anlaşılabileceği gibi FIFA hakemleri saf dışı bırakıp dışlamamak için böyle bir şey beyan etmiş. Hakem "gol" olduğu halde vermezse o zaman ne olur hadi bakalım :)

  • GoalRef teknolojisinin hacklenme riski var. Hawk-Eye daha güvenli bir yol gibi duruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sokak Serserisi

    FIFADaN bi cacik olmaz pes forever;)

    Pesi sevdiğine göre ilkokullusun sanırım yat artık bence

    Pes bencede 18 altı yas grubu ve futbol bilgisine sahip olmayan kisilerin oynayacagi bi oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji oyunun dışında kalmalı. Hakem de oyunun bir oyuncusudur, hakemin hata yapma olasılığı normal bir oyunun olması gereken bir parçasıdır. Bence bu şekilde teknolojiyle oyuna müdahale etmek isteyenler futbol ve benzeri oyunların heyecanını anlayamamış yaşayamamış ya da unutmuş insanlardır.
  • çok geç kalınmış bir sistem çoktandır uygulanması gerekliydi bence hakemlerin oç olduğunu herkes biliyor umarım Türkiye de de yakın zamanda görürürz bu sistemi ilk sistem tercihim benim çünkü onda kesin sonuç alınabilir diğerinde cihazın bozulması ve yerinden oynaması mümkün olabilir topun ortası boş oldugundan tam ortasına konamaz bu yüzden sorun çıkabilir en mantıklısı kameralı olan yöntem ama hakemlerin karar vermesi saçma olmuş bence son kararı eğer bile bile yaparsa Türkiye de o hakemi sahadan çıkartmazlar katlederler aynı gün sağ çıksada yakalarlar ümüğünü sıkarlar ayrıca taç ve ofsayt ,faul ve penaltı içinde bu uygulamanın geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 7 Aralık 2012; 19:25:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.