Şimdi Ara

a1428 ile a1429 farkları (iphone 5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
63.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iphone 5 telefonu için sanırım 2 farklı model üretii gerçekleşmiş. El bölmünde gezerken arkadaşların a1429 olan seri diye belirttiklerini gördüm. Acaba farkları nedir? Bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim çünkü şu an apple online store a1428 model unlocked iphone 5 satıyor ona göre alacağım.

• a1429 avrupa gsm standardina uygun, mesela iphone 5 in destekledigi LTE yi avrupada kullanablirsin, varsa.
    a1428 amerikan standardi, kullanamazsin.
    a1429 Sprint cikisli alma, ios 6.1 cikana kadar SMS problemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 5 Aralık 2012; 12:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The unlocked iPhone only works on supported GSM networks, such as AT&T in the U.S. When you travel internationally, you can also use a nano-SIM card for iPhone 5 from a local GSM carrier. The unlocked iPhone 5 is model A1428. For details on LTE support seewww.apple.com/iphone/LTE. The unlocked iPhone will not work with CDMA carriers such as Verizon Wireless or Sprint. Learn more about the unlocked iPhone

Yani diyor ki ;

Unlock telefonlar A1428 modelidir. Sadece desteklenen GSM operatörleri ile çalışır. Verizon veya Sprint gibi CMDA yı kullanan operatörleri desteklemez.

Edit : Bende şimdi fark ettim aldığım Factory Unlocked iphone 5 Türkiye'de ve avrupada 4g yi desteklemeyecek, şaka gibi.

http://www.apple.com/iphone/LTE/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 5 Aralık 2012; 12:43:41 >

• a1429 hem CMDA hemde GSM i destekler, yanlis bilgi vermeyelim! Mesela su an icin en donanimli model verizon ve sprint cikisli a1429, sprint cikisli olanda da 6.1 den sonra sorun kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 5 Aralık 2012; 12:50:29 >
  • Birisi A1428, diğeri A1429. Bu iki cihazdan A1428, sadece spesifik iki GSM-LTE bandını destekliyor ve AT&T ile Kanada’daki GSM operatörlerine uyumlu. Yani bu ilk cihazın LTE özelliği sadece Kuzey Amerika’da ve belirli GSM operatörleriyle çalışıyor.

Cihazın 3G özelliği, dünyanın çoğu yerinde, Türkiyede de kullanılabilir. Eğer Amerika veya Kanada’dan gelmiş bir A1428 elinize geçerse, bilin ki Kuzey Amerika dışında LTE desteklemiyor.

A1429 ise iki türlü (CDMA veya GSM) kullanılabilen, hibrit bir cihaz. Eğer A1429‘u Amerika’dan CDMA şebekesinden almışsanız ve SIM tarafını da “unlock” ettirmişseniz (ki mümkün) cihazınız daha geniş bir spektrumda LTE destekleyecektir. İşin ilginci bu cihazı hem Avrupa’da LTE (GSM) hem Amerika’da LTE (CDMA) olarak kullanabilirsiniz

Şunu bilmek lazım: bir iPhone CDMA şebekesiyle aktifleştirilirse, dış ülkede GSM kartlarıyla kullanılabiliyor. Ancak GSM olarak aktifleştirilen bir iPhone, CDMA şebekesine geçemiyor. İşte bu kurala göre, eğer siz bir Avrupa ülkesinden “unlocked” iPhone 5 (A1429) alıp kullanmaya başladıysanız, Amerika’ya geçtiğinizde LTE kullanmanızın imkanı yok. Çünkü Amerika’daki GSM-LTE bantları iPhone’un desteklediğinden farklı (A1428′e göre). CDMA-LTE bantlarına da siz bağlanamıyorsunuz.

LTE’yi sorun etmiyorsanız,ki Türkiyede yok ,yakın gelecektede gözükmüyor. istediğiniz ülkeden “unlocked” bir iPhone 5 alıp Türkiye’de 3G hızında (hatta DC-HSDPA) kullanabilirsiniz.
    LTE’yi sorun ediyorsanız, Kuzey Amerika’da ve Avrupa’da LTE kullanabilmeliyim diyorsanız, cihazı Amerika’ya gidip Verizon ya da Sprint’ten alacaksınız ve SIM kilidini açtıracaksınız.
    Avrupa’daki LTE bana yeter diyorsanız, herhangi bir Avrupa ülkesinden ya da Türkiye’den aldığınız iPhone 5 sizi idare edecektir.

Alıntıdır.

• 28 model amerika icin uretilmis oradaki sebeke farkli 29 avrupa icin olan yani 29 model alirsan turkiye dahil 4g geldiginde avrupada felan kullanilabilinir ama amerikada lte den faydalanamazsoniz ayni sekilde 28 modelde turkiyede 4g den faydalanamaz

GSM A1428
    CDMA A1429
    GSM A1429

Üçü de (eğer unlock ise) Türkiye'de çalışır, hücresel veri olarak 3G HSPA+ çalışır (ismi hspa mıydı emin değilim ama hızlı 3g işte),

Ancak ülkemize 4G hizmeti geldiği zaman 4G kullanmak isterseniz o zaman GSM veya CDMA A1429 almalısınız.

1) ABD'de Apple Store'da satılan Factory Unlock cihaz GSM A1428'dir yani ATT telefonudur, TR'de 4G çalışmaz
    2) ABD'de Apple Store'da satılan Full Price Verizon veya Sprint cihaz ile 4G çalışır (ikisi arasında önerilen Verizon)
    3) Avrupa Apple Store'da satılan Unlock cihazlar GSM A1429'dur, ABD'de hiç bir şekilde 4G kullanamazsınız
    (çünkü ATT kendi bandını (kendi telefonunu) kullanıyor, diğer operatörler de CDMA kullanıyor)

Dolayısıyla:

1) 4G kullanmak istemiyorsanız Apple Factory Unlocked ATT cihaz (GSM A1428),
    2) Avrupa'da 4G kullanmak istiyorsanız Avrupa'dan alınan unlock cihaz (GSM A1429),
    3) Tüm Dünyada 4G kullanmak istiyorsanız ABD'den alınan full price (unlock) Verizon cihaz (CDMA A1429) almalısınız. (Ancak bu sefer de ABD'de ATT hat ile kullanırsanız yine 4G kullanamazsınız, Verizon veya Sprint hat kullanacaksınız)

Ben 3G bile kullanmadığım için, TR'de ATT, Verizon'dan 1 bar daha fazla çektiği için (GoldPunch'ın çektiği video) ATT tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 5 Aralık 2012; 14:48:12 >

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• quote:

a1429 avrupa gsm standardina uygun, mesela iphone 5 in destekledigi LTE yi avrupada kullanablirsin, varsa.
    a1428 amerikan standardi, kullanamazsin.
    a1429 Sprint cikisli alma, ios 6.1 cikana kadar SMS problemi var.

a1429 sprınt cıkıslı cıhazlarda kı sms gonderme sorununu forumda bır kac arkadas sorunu cozmustu sanırım foruma bakılırsa sprınt cıkıslı cıhaz kullanan arkadaslara yararı olur

Biber gazım nerde ulan benim!
  • demekki yurtdışı almamak gerekiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

demekki yurtdışı almamak gerekiyormuş.

Telefon 700 dolar, 1260 TL ediyor, gerisi sizin bileceğiniz iş :)

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

1) 4G kullanmak istemiyorsanız Apple Factory Unlocked ATT cihaz (GSM A1428),
    2) Avrupa'da 4G kullanmak istiyorsanız Avrupa'dan alınan unlock cihaz (GSM A1429),
    3) Tüm Dünyada 4G kullanmak istiyorsanız ABD'den alınan full price (unlock) Verizon cihaz (CDMA A1429) almalısınız.

Buradan görebilirsiniz yurtdışı cihazların 4G destekleyip desteklemediklerini.

Ülkemize de muhtemelen 2. seçenekte yazdığım GSM 1429 modeli gelecek diye düşünülüyor.

Yani Avrupa'da vergi iadeleriyle birlikte ortalama 1300-1520 TL arasına satılan telefon gelecek.

|| HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• Bende A1428 cihaz var. Online sim kilit sitelerinden kontrol ettiğimde kilitli görünüyordu. Bazı arkadaşlar eger cihaz kilitli cıkarsa itunes ile restore ettikten sonra tekrar unlock oluyor demişlerdi. Hattımı kestirdim cihaza taktım direkt şebeke geldi. Restore işlemi falan uygulamadım yani. Sms'inde yada herhangi başka özelliğinde bir problem yok. Sadece 4G çıktığında çalışmaz diyorlar. 3G'den yana bi sıkıntım yok.

• şahsen o modellerin a1429 olacağını düşünüyorum çünkü avrupada satışa sunulunan tüm telefonlar neredeyse a1429

Kaldı ki 3G'si de epey iyi, 4S'in bile 2 katı çektiğini bizzat denedim, evimde 11 mbit, dışarıda bazı yerlerde 20 mbite kadar gördüm.

Dolayısıyla bence 1428 ile zararlı çıkmazsınız, ama tabi ben yine de bir şey demeyeyim, sonuçta 2 sene sonra 4G çıkar da ben niye bağlanamıyorum demeyesiniz.

Ancak 700 dolara 1260 liraya almış olacaksınız ve sadece store'dan alma ihtimalim var diyorsunuz, o zaman zaten kesin alırdım ben olsam.

Buarada store'da (online değil de giderek alacaksanız) 649+vergiye Verizon kontratsız alabilir miyim diye sorabilirsiniz, eğer hala satıyorlarsa onu da alabilirsiniz 4G düşünüyorsanız, tabi online satmıyorlar

• okuyan bir arkadaşım alacak o yüzden zamanı kısıtlı sadece online alabiliyorum dediğiniz mantıklı tabi ucuza geliyor ve 4g 2 yıl sonra gelirse o zaman iphone 6 yolda olur zaten :)
  • LTE frekansları Avrupa baz alınarak tahminler yapılıyor tabi bunlar.Türkiye'de şu an bir bilgi kullanılacak frekanslarla ilgili ama büyük ihtimalle Avrupa baz alınarak 4G frekanları düzenlenecektir.

Orijinalden alıntı: Onur__

Ben GoldPunch ın videosunu gördükten sonra, 3G'yi bile kullanmadığım için ATT aldırdım, videoda 1428'in CDMA 1429'dan 1 bar daha fazla çektiği belli.

Kaldı ki 3G'si de epey iyi, 4S'in bile 2 katı çektiğini bizzat denedim, evimde 11 mbit, dışarıda bazı yerlerde 20 mbite kadar gördüm.

Dolayısıyla bence 1428 ile zararlı çıkmazsınız, ama tabi ben yine de bir şey demeyeyim, sonuçta 2 sene sonra 4G çıkar da ben niye bağlanamıyorum demeyesiniz.

Ancak 700 dolara 1260 liraya almış olacaksınız ve sadece store'dan alma ihtimalim var diyorsunuz, o zaman zaten kesin alırdım ben olsam.

Buarada store'da (online değil de giderek alacaksanız) 649+vergiye Verizon kontratsız alabilir miyim diye sorabilirsiniz, eğer hala satıyorlarsa onu da alabilirsiniz 4G düşünüyorsanız, tabi online satmıyorlar

Bilginiz olsun magazalarin cogunda unlock yok ama verizon olarak elimizde var diyorlar

• Ben de tam tersi duyuyordum, Factory Unlock geldiğinden beri satılanlar hep Factory Unlock telefonlar (yani ATT) şeklindeydi duyumlarım.

Enteresan.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.