Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim köyün imamının oğluyla sohbet ederken şu zar olayına bakmanın saçma olduğunu çünkü kız hakkında bişey göstermeyeceğini söylemiştim, o da: aynen hocam bu yüzden ben kendim gidip tartıyorum kızı, dedi. o ne demek lan dedim, başladı anlatmaya;

    köyden bi kızdan bahsetti (ben tanımıyorum kızı) bu kız okumuş, şehir dışına çıkmış, üni bitirip çalışan biriymiş bizim gibi. kendi evini tutmuş. neyse bu kızla bizimki internetten sohbet falan derken sevgili oluyolar, kız bunu davet ediyo kendi yaşadığı şehre, arkadaş da gidiyo 3 gece kızda kalıyo (tabi herkesten gizli) neyse, orda kızla sevişmişler falan, birlikte yatmışlar (cinsel temas olmamış) ve bizim arkadaş da ordan ayrıldıktan sonra sevgililiği bitirmiş.

    ilk anlattığında ben olayı tam anlamadım (benim gibi muhallebi çocukları tabi daha aşina değiliz) dedim ki ne oldu niye bitirdi ki sevgililiği? arkadaşın verdiği cevap: "ne demek niye bitirdin aga? evli olmadığı kişilerle sevişip yatağa girdiğini gördüğün biriyle evlenir misin sen?"

    ben şok, ben iptal içimden gülesim de geldi, hayli garipsedim, dışa bişey belli etmedim. açıkçası bu tarz "über" çelişkilerle her gün karşılaşmıyor insan.

    aynı kişi bana daha önce de: "kız işlerini büyük günaha girmeden halletmek mümkün, günahın cezası bir şekilde çekilir ama büyük günahınki kolay kolay çekilmez, bu yüzden ben bir-iki kızla oral yaptım ama normal yolla birlikte olmadık çünkü o büyük günah. ki zaten oral da gayet zevkli oluyo insanı titretiyo valla" demişti.



    bunu neden anlattım, çünkü şimdi siz: "vay efendim senin arkadaşın sütü bozukmuş" diyeceksiniz belki ama aslında bu bahsettiğim arkadaşın profili türkiyedeki erkeklerin azımsanmayacak kısmını kapsıyor, bunu kabul edin ya da etmeyin. "ben erkek olarak yaparım, ama kız yapamaz, kız anne kucağından bana kargo ile teslim edilmek zorunda" anlayışı. herhangi 3-5 türk erkeğini arasında en az bir adet bu kafadaki kişi olduğunu düşünüyorum. yorum yapmıyorum. herkesin kendince bi haklı sebebi oluyor soracak olsan.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ohayiniz.amme hizmeti olarak sevişen o duydum ama bu bi acayipmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: Napalım yani

    Leyla ile Mecnun ekibi;
    Güzel bir trolleme/ironi yapmış adamlar :D
    https://www.youtube.com/watch?v=263FS8AgdWM




    aslında bunu ilk mesaja ekleyebilirsin mutlaka izleyin





  • Aklımı s***m pok yoluna gidiyorum
  • yalnız aklıma geldi de, yahu aslında biizm türk milletini kurnaz bilirim. hani bi yabancı çocuğu yanına koyarsın, bizimki tam fırlama kalır. kurnaz bi milletiz abi. yani iş hayatında olsun, diğer konularda olsun, türk erkeği kurnaz değil midir?

    üniversitede yurt dışından gelen öğrenciler vardı, bizimkilerin yanında muhallebi çocuğu gibi kalıyolardı. yani bizim türk erkeği sessiz-saf değildir aslında o kadar da.

    ne bileyim mesela almanlar ne kadar cinlik şeytanlık varsa türklerden öğrendik falan diyolardı. diyolarmış diyeyim daha doğrusu.

    durum buyken, bizim türk erkeğinin türk kızı karşısında bu kadar aciz duruma düşmesi, bu kadar saflıklar yapması, biraz daha ilginç bi hal alıyo gözümde. yanlış mı düşünüyorum

    iş hayatına çıkın bakın erkekler akşama kadar birbirlerini üçkağata getirirler, ama erkeklerin evlilik hikayeleri hep: "insanlık yaptım, mutlu olsun iyi koca olayım dedim, olgun olayım susayım dedim her gün daha da tepeme çıktı, yaptığım harcamalarla kalakaldım" hikayelerinden geçilmiyo

    türk erkeği kadının yanına varınca sessiz (titreşim) profiline mi geçiş yapıyo? dinsizin hakkından imansız gelir misali bizim türk erkeğinin hakkından türk kızı mı geliyo yoksa




  • Kadınlar uyanık bir konuda sürekli kavga ediyorlar mesela akşam dışarı çıkınca bir süre sonra çekindiğinden değil "aman kavga etmeyim" diye çıkmıyorsun kafan rahat oluyor ama o işini halletmiş oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    benim ultra dindar takılan arkadaşım eşini aldatmış.

    ultra dindar geçinen eşiyle evlenmeden önce de evlilik dışı birlikte olmuşlardı.

    bu bahsettiğim arkadaşın yediği haltlar sadece bunlar da değil, daha önce hollandadan kendine sevgili buldu onun yanına kaçacaktı, sonra kız evli çıkınca iş yattı. hollandalı kız yalan söylemiş yani.
    daha soncacığıma, eşine yalan söyledi, dünya kadar boç yapmış eşine söylemeden, borç batağına düştüler bu hıyar yüzünden.
    evleneceği zaman düğün parası lazım diye kanserli babasına zorla kendi oturduğu evini sattırdı, babası kahrından ağladı, öldü. öldükten sonra babasının evinden gelen parayla düğünü yaptılar.
    interneten tanıştığı bi kıza tanıştığının hemen üçüncü günü evlilik teklifi yapmaya kalktı, kızla buluştuklarında kızın engelli olduğunu (webcam den görünmeyen bi engel) görünce kızı oracıkta bıraktı. kız kendisine ulaşamasın diye aynı gün telefon hattını, facebook hesabını ve msn hesabını kapatmıştı. artık o kıza ne olmuştur bilmiyom.

    yanında dine bi laf söylesen sana saldırır, o derece din savunucusudur(!)

    sürekli de yaptıplarımdan çok pişmanım diyor. hep pişman. hep üzgün. allah beni yakacak, ben çok kötü işler yaptım deyip durur. ağlayıp durur. ama yapmaya hep devam eder.

    işte bu arkadaşım aslında toplumun yansıması. bir kendi gerçek benliği var, ondan kaçamıyor, onu yaşıyor, bir de büyüklerinin ona: "böyle olmalısın" deye dayattığı kişilik var. o kişiliğe bürünemiyor, o kişiliği benimseyemiyor. eee? ne yapacak? çare nedir? çareyi bulmuş, çare toplumumuzdaki çoğu insanın da bulduğu çare: "benliğini yaşa, olman emredildiği gibi görünmeye çalış"

    tahmin ettiğim şey gerçekleşti ve bahsettiğim arkadaşımın eşi yumuşamış, eve dön demiş buna, arkadaş şimdi evine dönüyo.

    işte tam klasik: "kız". budur abi. kim ne derse desin. şimdi bu kıza sorsan, insanlar ahlaklı olmalı, insanlar namuslu olmalı falan diye masal anlatır. ama kendisi de benliğinden kaçamıyor ve: "tercih edilen erkeğimi bırakıp, erkeğini başka bir kadına kaptırmış kişi olmam" psikolojisi ile erkeği geri alıyor. aldatıldığını bilse de.

    bu çocuk bu kızı gene aldatır, kız gene gitmez. bu çucuk bu kızla sevgililerken başka kzılarla yediği naneleri anlatır. kız gene gitmez. hatta sevgisi katlanır eminim. görünüşte trip atar, belki 2 gün küs kalır laf olsun diye, ama eminim kocası gözünde büyüdükçe büyür bu yaptıkları ile. haa, kız bi yandan da: "aman efendim iyi erkek olmak bir numaralı kriter" masallarını da anlatmaya devam eder orası ayrı.



    bi ara radyo dinlerken kadının biri bağlanıp nişanlısının kendisini aldatmakta olduğunu, kendisinin bunu haber aldığı halde nişanlısını sevdiği için nişanlısına çaktırmadığını ve yine de evleneceğini söylemişti. radyocu da: "hayır, siz o adamı sevdiğiniz için değil, kaybetmiş kadın olmamak için evleniyosunuz, o adamın başka kızlarla görüşmesini size karşı bir hakaret olarak algılamanız gerekirken siz o adamın yaptığını bir yarışma olarak algılıyosunuz, ve yarışmayı kazanıp erkeği elde eden galip kadın olmaya çalışıyosunuz, artık şu ben yarışmayı kazanmalıyım modunu bırakın ve gurur moduna geçin, gurur moduna geçin ve o adamı bırakın" deyince kadın da mecburen evet dediğiniz gibi diyerek onaylamıştı ama yine de: "bırakamam, evleneceğim" diye eklemişti. kadın işte.


    bu bahsettiğim kişilerin dindar olduklarını söylemiş olmamın nedeni dine laf atmak dğeil, dindar olsalar bile benliklerinden kaçamadıklarını göstermek. erkek dindar, 5 vakit namazında (ciddiyim inanmayacaksınız ama hakkaten öyle) ama, o da benliğini yaşamaktan kaçamıyor. bi yandan: "allah beni yakacak ühühü" deyip yaptıklarına pişman oluyor, namaz kılıp duruyor, bi yandan da dümdüz geçiriyor önüne gelene. eee, seçkin erkek tabi, kızı tavlaması için kızla tanışması yeterli. asılan kız eksik olmayınca, bu da dayanamıyor. zaten bu kadar yaptığı eşşekliğe rağmen eşinin halen bunu ısrarla bırakmaması da bundan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    bankaya olan borçları birlikte kapatıyorlar,bireylere olan borçlar aynen duruyor. en son böyleydi ama şu anda aktif olarak konuşmuyorum bu kişi ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • günümüzde gurur diye bir kavram kalmamış. herkes paraya ve egosunu tatmin etmeye çabalıyor.
    eskiden aldatılan kadın eve asla geri dönmezdi. erkeklerde ise cinayet sebebi sayılırdı.
    şimdi gördüklerimiz,duyduklarımızı bizi iyice geniş bir toplum haline getirdi. evlenip,eşini pazarlayanlar var, kumar masasına karısını koyanlar var.
    namuslu görünüp, eşini aldatan kadınlar var. her türlü insan tiplemesi mevcut.
    Allah böylelerinden cümlemizi uzat etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    bankaya olan borçları birlikte kapatıyorlar,bireylere olan borçlar aynen duruyor. en son böyleydi ama şu anda aktif olarak konuşmuyorum bu kişi ile.

    bireyler zaten unutsun inkar eder. böylesi yaranıyor işte.

    haklısınız ravelli hocam artık kadın aldatıyor erkek kabul ediyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    bankaya olan borçları birlikte kapatıyorlar,bireylere olan borçlar aynen duruyor. en son böyleydi ama şu anda aktif olarak konuşmuyorum bu kişi ile.

    bireyler zaten unutsun inkar eder. böylesi yaranıyor işte.

    haklısınız ravelli hocam artık kadın aldatıyor erkek kabul ediyor

    zamanında bu borç olaylarını anlatmadan önce benden de borç aldı ama az bi miktar. daha çok istese verecektim, kendisine de söyledim, sonra bunlar ortaya çıktıktan sonra geldi yüklü borç istemeye, zor durumdayım dedi baya dil döktü, reddettim. hani verecektin dedi, o öncedendi senin yalanların ortaya çıkmadan önceydi, artık yok dedim.

    kaç tane arkadaşına 30bin borcu var, zaten yıllar geçtikçe o para piç olacak, TL kurundan dolayı. ben borcumu geri alabileceğime inanıyor muyum? hayır. peki üzülüyor muyum? hayır tam tersine, iyi ki diğer arkadaşları gibi çok borç vermeden önce yalanları ortaya çıktı da az miktarla paçayı kurtardım diye seviniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Şubat 2016; 17:52:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Birader seninde her yazdığın mesajın içinde dinler yalan, dinci, dindar ıvır zıvır laflar geçiyor sonra da diyorsun amacım dine laf atmak değil. Amacın gerçekten bu ise adamların manevi hayatlarını neden karıştırıyorsun. Anlatırken o zaman sadece arkadaşım de adını ver yada ne bileyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    bankaya olan borçları birlikte kapatıyorlar,bireylere olan borçlar aynen duruyor. en son böyleydi ama şu anda aktif olarak konuşmuyorum bu kişi ile.

    bireyler zaten unutsun inkar eder. böylesi yaranıyor işte.

    haklısınız ravelli hocam artık kadın aldatıyor erkek kabul ediyor

    zamanında bu borç olaylarını anlatmadan önce benden de borç aldı ama az bi miktar. daha çok istese verecektim, kendisine de söyledim, sonra bunlar ortaya çıktıktan sonra geldi yüklü borç istemeye, zor durumdayım dedi baya dil döktü, reddettim. hani verecektin dedi, o öncedendi senin yalanların ortaya çıkmadan önceydi, artık yok dedim.

    kaç tane arkadaşına 30bin borcu var, zaten yıllar geçtikçe o para piç olacak, TL kurundan dolayı. ben borcumu geri alabileceğime inanıyor muyum? hayır. peki üzülüyor muyum? hayır tam tersine, iyi ki diğer arkadaşları gibi çok borç vermeden önce yalanları ortaya çıktı da az miktarla paçayı kurtardım diye seviniyorum.

    boş yere dememişler "arkadaşını kaybetmek istiyorsan ona borç ver" diye. özellikle evli arkadaşlar kimsenin adına kredi çekmeyin kefil olmayın. kredi çekene kadar ağlarlar çekip ödeme zamanı gelince de bul bulabilirsen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halfmoon37

    Birader seninde her yazdığın mesajın içinde dinler yalan, dinci, dindar ıvır zıvır laflar geçiyor sonra da diyorsun amacım dine laf atmak değil. Amacın gerçekten bu ise adamların manevi hayatlarını neden karıştırıyorsun. Anlatırken o zaman sadece arkadaşım de adını ver yada ne bileyim.

    sorduğun sorunun cevabı çok basit, neden bu insanların dindar olduklarını da yazdım? yazdım çünkü yaptıkları şeyler dini yaşamlarıyla çelişiyor ve bu çelişki insana garip geldiği gibi, bu konuda da benzer örnekler daha önce birçok farklı kullanıcı tarafından birçok kez dillendirildi burada. zaten önceki mesajımı da @utkuhan bu meseleden bahsettiği için ona cevap olarak yazmıştım çünkü onun da gördüğü çok örnek var bu konuda. kendisi daha önceleri de (aylar, hatta belki bir yıl önce) benzer meselelerden bahsetmişti.

    benim yazdığım mesajda kesinlikle hiçbir art niyetli yazı olmadığı halde nasıl bu kadar sert bir cevap vermeyi başarabildiğini bilmiyorum ama bu tarz şeyleri bari özelden yaz, zira yazdıklarının bir kısmı gerçek dışı.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynı konu yüzünden kılıçarslan nickli arkadaş ile de konuştunuz ve pek te bir mutabakata varamadınız o yüzden uzatmayacağım ama ısrarla art niyet yok dediğiniz yazılarınız farklı kişiler tarafından tepki çekerken inadına bu tavırda devam etmemenizi temenni ediyorum. Haydi kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Borç batağı ne oldu hocam. Kadınlar aldatmaca bırakmasa da parasız bırakınca gidebiliyor

    bankaya olan borçları birlikte kapatıyorlar,bireylere olan borçlar aynen duruyor. en son böyleydi ama şu anda aktif olarak konuşmuyorum bu kişi ile.

    bireyler zaten unutsun inkar eder. böylesi yaranıyor işte.

    haklısınız ravelli hocam artık kadın aldatıyor erkek kabul ediyor

    zamanında bu borç olaylarını anlatmadan önce benden de borç aldı ama az bi miktar. daha çok istese verecektim, kendisine de söyledim, sonra bunlar ortaya çıktıktan sonra geldi yüklü borç istemeye, zor durumdayım dedi baya dil döktü, reddettim. hani verecektin dedi, o öncedendi senin yalanların ortaya çıkmadan önceydi, artık yok dedim.

    kaç tane arkadaşına 30bin borcu var, zaten yıllar geçtikçe o para piç olacak, TL kurundan dolayı. ben borcumu geri alabileceğime inanıyor muyum? hayır. peki üzülüyor muyum? hayır tam tersine, iyi ki diğer arkadaşları gibi çok borç vermeden önce yalanları ortaya çıktı da az miktarla paçayı kurtardım diye seviniyorum.

    boş yere dememişler "arkadaşını kaybetmek istiyorsan ona borç ver" diye. özellikle evli arkadaşlar kimsenin adına kredi çekmeyin kefil olmayın. kredi çekene kadar ağlarlar çekip ödeme zamanı gelince de bul bulabilirsen

    bu arkadaşımdan borçtan dolayı değil de, kendi annesine çektirdiklerinden dolayı soğudum aslında. bu eleman kendi eşine çektirdikçe, eşi buna kızdıkça, her seferinde eşi bu arkadaşın annesini arayıp annesine saldırdı. annesinin bi suçu yok ama kız hıncını o ihtiyar kadından çıkarıyor. annesi de yazık ağlayıp duruyor. arkadaş da kendi öz annesine yapılanlara seyirci kaldığı gibi, kızın gaza getirmesi ile kendisi bile annesine çektiriyor. annesi de çok sevdiğim biridir, annem gibi severim. ölmeden önce babasına da çok çektirmişti kendi evliliği için. bu arkadaştan soğumamın asıl nedeni bu aslında borç falan değil yani. şu anda annesi ile iletişim halindeyim, kendisiyle pek görüşmüyorum. annesini ziyarete giderim hep, ama arkadaşa gitmem artık.




  • anne babaya yapılanın Alllah hesabını sorar. bende sinirlendim valla burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halfmoon37

    Aynı konu yüzünden kılıçarslan nickli arkadaş ile de konuştunuz ve pek te bir mutabakata varamadınız o yüzden uzatmayacağım ama ısrarla art niyet yok dediğiniz yazılarınız farklı kişiler tarafından tepki çekerken inadına bu tavırda devam etmemenizi temenni ediyorum. Haydi kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın.

    yazımda dinle ilgili eleştirel bir şey yok. yok yani, bu daha nasıl anlatılır bilmiyorum. yine de sizi rencide eden bir şey varsa kusura bakmayın. tavrım son derece düzgündür, tavrımla gurur duyuyorum ve değiştirme gibi bir düşüncem asla yok ama yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama benim belirtmek istediğim hani dinci dindar diye anlatınca ortaya al işte bütün dinciler böyle gibi bir algı oluşabiliyor her ne kadar onu kast etmeseniz bile. Onu belirtmek istedim. İlk mesajım biraz sert algılandı ise kusura bakmayın sizde. Konuyu uzatmayayım sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.