Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (181. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
16.484
Cevap
399
Favori
952.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Blue_Knight

    Yok istemeyecek, çekişmeli değil anlaşmalı olarak boşanacağız. Allahı var o konularda çok düzgün kızdır. Evde kendi aldıkları dahil ve altınlardan hiçbirşey istemiyor. Sadece giysilerini istiyor. Ben ona takılanları ve aldıkları eşyaların hepsini vereceğim.

    @Utkuhan

    Hocam valla bir daha evlenebilirsem daha düzgün seçimler yapmaya çalışacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beetle Juice

    @Blue_Knight

    Yok istemeyecek, çekişmeli değil anlaşmalı olarak boşanacağız. Allahı var o konularda çok düzgün kızdır. Evde kendi aldıkları dahil ve altınlardan hiçbirşey istemiyor. Sadece giysilerini istiyor. Ben ona takılanları ve aldıkları eşyaların hepsini vereceğim.

    @Utkuhan

    Hocam valla bir daha evlenebilirsem daha düzgün seçimler yapmaya çalışacağım.

    Hocam ortak nokta bulabilirsiniz ya hemen ani karar vermemeniz çocugunuz olur herşey güzel olur belki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Beetle Juice

    @Blue_Knight

    Yok istemeyecek, çekişmeli değil anlaşmalı olarak boşanacağız. Allahı var o konularda çok düzgün kızdır. Evde kendi aldıkları dahil ve altınlardan hiçbirşey istemiyor. Sadece giysilerini istiyor. Ben ona takılanları ve aldıkları eşyaların hepsini vereceğim.

    @Utkuhan

    Hocam valla bir daha evlenebilirsem daha düzgün seçimler yapmaya çalışacağım.

    Hocam ortak nokta bulabilirsiniz ya hemen ani karar vermemeniz çocugunuz olur herşey güzel olur belki

    Artık olacak durumu kalmadı, hayat devam ediyor.




  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Cidden çok üzüldüm bunu görünce Allah kolaylık versin.
    Çok zor bir durum yaşamışsınız ama sakin kalabilmişsiniz.
    O yönünüzü de taktir ettim.
    Bu durumu yaşamayı kimse istemez.
  • bitmiş evlilik bir daha hayır gelmez. iyi en azından nafaka vs istemiyor. izmir zaten sıkıntılı bir yer kadın içinde erkek içinde çok seçenek rahatlık mı veriyor nedir. geçmiş olsun dediğin gibi hayat devam ediyor
  • üremeyecekseniz evlenmeyin. vakit , enerji , para kaybından öteye geçmiyor evlilik. hele hele türk kızlarıyla Allah korusun sağlıklı adamı hasta etmekte üstlerine yok. gittikleri yere pisliklerini yanlarında götürüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eryphore

    üremeyecekseniz evlenmeyin. vakit , enerji , para kaybından öteye geçmiyor evlilik. hele hele türk kızlarıyla Allah korusun sağlıklı adamı hasta etmekte üstlerine yok. gittikleri yere pisliklerini yanlarında götürüyorlar.

    Pisligi olmayani var mi ki?

    17-18 yillik evli bir cift, kadin yanimda adami pantolonu leke olmus diye azarladi. Ben boyle ufak seylerden bana laf sokulmasindan, azarlanmaktan hic hoslanmam. Bu olayda kadin cevresinde kim var kim yok dusunmedi bile. O lekeyi 5 metreden fark etti esine lafi koydu, bu kadar. Ben ne dedim: Evlilik boyle olacaksa benden uzak olsun. Hepsi evliydi odadakilerin, hepsi de bembeyaz oldu.

    Ne zaman bir kadinin evine girsem rahat edemiyorum bir turlu diken ustundeyim ve bu sekilde ufak tefek seylere azarlamayan da bir tane sevgilim oldu. Ben omrumun geri kalanini boyle ufak tefek seylere aman azar yemeyim diye geciremem, katlanamam yani bu tip seylere sikarim girtlagini bir gun sinirime hakim olamayip. Masanin uzerine disaridan getirdigimiz ayak altinda ezilmesin diye dusunerek koydugum posetlerden azar yedim, deterjanla silerim diyorum hala azarlama derdinde 2-3 hafta surdu bu tartisma gerisini sen dusun iste. Neymis efendim yemek masasiymis, lan ben 1500 km yol gelmisim sen yalnizsin oralarda biraz zaman gecirelim birlikte diye dusunuyorum adamin derdi boklu bir tane masa, masa lan bu masa kac para koku. Bak yine cinlerim tepeme cikti.

    Benim evime gelene soyledigim tek sey de ev yansin yikilsin umurunda degil sana bir sey olmasin gerisi hallolur.

    Yukarida arkadas ayrilma esigine gelmis de ben simdiye kadar gecmisi ile yasamayi birakmis bir kadina da denk gelmedim. Istisnasiz hepsi anlatti soyle seviyordum da boyle bilmem neydi de ben soyleydim ben boyleydim de falan filan. Hee benle cikarken gorusmediler diyebiliyor muyum hayir! Bana sorduklarinda ustunkoru geciyorum.

    Bizim kadinlar ne ariyor bilmiyorum, anlamadim abi nedir yani dertleri. Benim olayim sana gecmisini unutturmak mi? Senin gecmisin bir boka yarasa benle ne isin var, bak ben de gecmis oldum su anin bir boka yariyor mu acaba yoksa o da mi gecmis olacak diyesim geliyor da neyse.

    @blue_knight

    Hayirlisi hayat devam ediyor. Sen kendine dikkat et, iliski-evlilik falan sagligindan edecekse uzak dursun. Senin iyi niyetliligine bende sahibim surekli kendimde de hata ararim; ancak gerek yok boyle bir seye kadinlar bunu sezdi mi aleyhine kullaniyor.



    Hocam ülkede erkek kalmadıki erkekler kadın,kadınlar erkek olmuş bence ülkede erkeğe şiddet var,Ne yazıkki en çirkin maymun gbi bi kız bile o kadar yoğun bi hayat yaşıyorki o yüzden evlendikleri zaman eski sevgilileriyle evlendiği eşini karşılaştırıyor afederisn cinsel anlamda bile karşılaştıran vardır bide adam gibi adam yok demezlermi insan dahada deli olur,hocam hanım olsunlar sadık olsunlar küçük azarlamalarada razıyız keşke tek sorun o olsa.

    Bugün otobüste bi kız gördüm o kadar güzeldiki yüzü inanılmazdı yanımda annem vardı o bile dayanamadı kıza güzelsin dedi bi an düşündüm bide hanım oldugunu düşün bu kızla ne güzel bi ömür geçer ya ama dediğim gibi çok yoğunlar kızın tel susmuyordu belkide çok hanımdır bilemessin çok iyi güzel kızlarda var ama işte şanslı seçilmiş kişilere denk geliyor ama hocam 2 yıldır istanbuldayım inan nerdeyse gördüğüm en güzel kızdı ya bende çok bakamadım yanlış anlamasın diye ama otobüste falan böyle kızla tanışmalar olabilirmi hocam kız rezil edermi acaba.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Iste bu zihniyet kadinlara azarlama hakki veriyor. Kucuk azarlanmalar buyuklerin onunu aciyor sonra abuk bir mevzuda milletin onunde azarlaniyorsun. Bu bana gore hic de kucuk olmayan bir durum. Dis kapinin dis mandali olan kisilerin yaninda boyle yapan biri, kendi ailesinin yaninda nasil davranir kimbilir!..

    Kadinlar surekli dikkatli erkek istiyor. Ustune dikkat etsin, yedigine dikkat etsin, kilosuna dikkat etsin, dikkat dikkat dikkat. Askerlik mi, evlilik mi lan bu! Insaniz erkek de olsak sonucta surekli bir dikkatlilik hali yorucu oluyor ki bunu da bir kadina onaylatmis birisiyim. Bardaga su koyarken hafif masaya da dokuldu, hemen bir tepki geldi kadinin birinden. Dedim ki surekli dikkatli olmak gunde 8 saat mesai yapmaktan daha fazla yorar, masaya dokulen suyun hicbir zarari yok; ancak bunu dunyanin en buyuk olayi yaparsan seninde surekli dikkatli olman gerekir kotu ornek olmaman acisindan ve daha fazla yorulursun. Emre sen ne degisik bir adamsin boyle ve haklisin surekli dikkatlilik beni cok yoruyor dedi.

    Azarlanmaya sicak bakmayin. Erkek de olsaniz insan oldugunuzu unutmayin. Yarin is hayatinizda bir hata yapip issiz kaldiginizda ya da battiginizda ekonomik ozgurlugunuzu bir sure kaybettiginizde daha fazlasina hazir olun boyle bir riske girecekseniz, azarlanmaktan daha fazlasi olacaktir.

    Sayginizi yitirmeyin, yitirtmeyin.

    Bu konuda çok haklısın yürürken bile abi ayağın taşa ble çarpmıyacak her an karizmatik olacaksın abi insanız sonuçta ya işte bunlardan dolayı çoğu evli adam bıkıyor aslında çok konuşup çok daraltıyorlar adamı abi yaf bide hiç vazgeçmiyorlar ee böyle böyle erkek yılıyor bi süre sonra ne yapsın




  • Birde bir düğün 50 bine patlıyor o da var en az birde gelenek görenek şu bu alınacak dediler mi yandınız. Eski nişanlım ayrılma sebeplerimden biri. Yatak odası takımı beğenmiş 18 bin tel 5 sene önce ulan o parayı versem uyuyamam ki ben bir daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danGerfuLL,senin düşünceler=ben hocam. Bizim yanlısımız kadınların hareketlerinde ve tercihlerinde hep mantık aramak,onları çözmeye çalışmak ve sonunda "kadını kimse anlamaz" demek. Cümle öyle olmayacak aslında "kadın ne istediğini bilmez" olacak. Asosyal yıllarım oldu,bir çok kadın tanıdığım zaman oldu -yakın zaman- malesef hepsinde itici yön buldum,hepsi ozenti ve ego sahibi kişilerdi. Öyle bi tiksindim ki ilerde hadım ya da her neyse olup hayatımdan çıkaracağım karşı cinsi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatımda bir sefer aşık oldum. o da lisede. kızla konuşmayı düşünürken, kızların aslında erkekleri değil ilgiyi sevdiğini fark ettim.

    yani kadınlar erkeklerin şahsını değil, erkeklerin onlar için yaptıklarını seviyorlar. ilgi, alaka ve şımartılmak hoşlarına gidiyor.

    bu durumu da arkadaşlarımın başlarına gelenlerden anladım. ne yiğitler gördüm aşkı yüzünden köpeğe dönen, ailesine rest çeken. çektiği resti kızın ihaneti yüzünden elinde patlayan.

    sonra kızla konuşmaktan vazgeçtim. gittim bu halden nasıl kurtulurum diye araştırdım. liseden 1-2 sene sonra tamamen bu halden kurtuldum.

    aslında aşık olmak insanın kendi kendine yaptığı bir eylem. Emma watsona aşık olan arkadaşım vardı lisede. adam kızla bir kere karşı karşıya gelmemiş. ama kıza aşık.

    insanın saçmalığıdır aşık olmak.

    kızı beğeniyorsun ve iyi niyetle hayaller kuruyorsun. kurduğun hayaller sonucunda ayakların iyice yerden kesilirse aşk denen saçma iş başına geliyor.

    kendi kendime söz verdim bu hale bir daha gelmeyeceğime dair. kadınlardan hep uzak durdum. çünkü kadınlar erkeklerle oyuncak gibi oynayıp bunu da marifetmiş gibi anlatmaktan, bana şu kadar erkek aşık oldu demekten, onların kendileri için yaptıklarından zevk alıyorlar.

    kadınların hakkından piç erkekler geliyor. ben öyle bir şey yapamam. vicdanım el vermez. ama kendime de yaptırtmam.

    çocuktum bir hata yaptım.
    şimdi 27 yaşındayım. bir daha hata yapmadım. Allah yaptırmasın.

    yapmaktan zevk aldığım işlerle uğraşıyorum.
    yalnız vakit geçirmeye o kadar alıştım ki, ailem yanıma geldiğinde bile rahatsız oluyorum belli bir süreden sonra. evde ki kalabalık, gürültü rahatsız ediyor.

    yalnız yaşamaktan, kitap okumaktan, film ve dizi izlemekten, sevdiğim oyunları oynamaktan, gezilmesi gereken yerleri tek başıma gezmekten çok mutluyum. ne yaparsam yapayım tek başıma yapıyorum.
    arkadaşlarla tecrübesizken sinemeya gidelim, şunu yapalım diye mallıklar yaptım.
    herkesin kendi istediğini dayattığını, dediği olmadığında küsüp rest çektiğini gördükçe, tek başına takılmanın en rahatı olduğuna karar verdim.

    ne trip, ne naz.
    canım ne istiyorsa istediğim zamanda, istediğim şekilde yapıyorum.

    insana değer vermek zayıflıktır.

    ailem dışından kimseye değer vermiyorum. biliyorum ki en karşılıksız sevgi insanla ailesi arasındakidir.

    benim en büyük hayalim genç ölmek. o da Allah'ın bileceği iş.

    çünkü evleneceğimi zannetmiyorum. yaşamanın da bir nimet değil, insan için zorluk olduğunu düşünüyorum. sürekli bir çaba, sürekli çalışma beni zihnen çok yıprattı.

    bana göre dünya anlık mutluluklar için bir ömrün harcandığı yer.
    1 saatlik mutluluk için insan 1 sene uğraşıyor.
    saçma.

    insanın ulaşmayı düşündüğü maddi istekleri de insana anlık mutluluk veriyor. istediğin arabayı aldın diyelim. sonrası?

    bu muymuş lan diyorsun. insan istediğine ulaşmak için gözünde çok abartıyor istediğini. ne kadar abartırsa o kadar çabalıyor.
    çabaladığı anlarda değer mi değmez mi diye düşünemiyor.

    istediğim üniversite ve bölüm için senelerimi harcadım lisede.
    bir an mutlu oldum. ama fark ettim ki mutluluğu devam ettirmek için daha çok çalışmak lazım. daha çok stres, daha çok yorgunluk lazım.
    okulu bitir işe gir. daha çok çalış yüksel. maaşın yükselsin. yani daha çok çalış daha çok yorul.
    belki kendi işini kurup çok daha para kazanırsın. o zamanda kazandığını harcayacak kadar bile vaktin olmayacak.

    bunların hepsi anlık mutluluklar.

    insanlar anlık mutlulukların peşinde ömürlerini tüketiyorlar, kalpler kırıyorlar. bunu en çok da kadınlar yapıyorlar.

    anlık mutlulukarın peşinden koşmuyorum. gerekli olanı yapıyorum sadece.



    zihnen bu kadar yorulmuşken, daha çok yoracak birine ihtiyacım yok.
    sadece huzur istiyorum.
    herşeyi bildiğini zanneden ahmaklardan uzak olmak istiyorum.


    bu yüzden kadınlardan uzak duruyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyakkabiBagi

    danGerfuLL,senin düşünceler=ben hocam. Bizim yanlısımız kadınların hareketlerinde ve tercihlerinde hep mantık aramak,onları çözmeye çalışmak ve sonunda "kadını kimse anlamaz" demek. Cümle öyle olmayacak aslında "kadın ne istediğini bilmez" olacak. Asosyal yıllarım oldu,bir çok kadın tanıdığım zaman oldu -yakın zaman- malesef hepsinde itici yön buldum,hepsi ozenti ve ego sahibi kişilerdi. Öyle bi tiksindim ki ilerde hadım ya da her neyse olup hayatımdan çıkaracağım karşı cinsi.

    Ben mükemmeli arayan birisi değilim. Hepimiz insanız, hepimizin hatalı olduğu yönleri var; ancak hayat sürekli mücadele ile geçmiyor. Fazla ortak noktamızın olduğu kişilerle zaman daha iyi geçecektir. İşte mücadele ediyoruz zaten hepimiz birde evde mücadele etmeye kalktık mı içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

    Son mesajı yazdıktan sonra çıktım 5 km yürüdüm kulağımda kulaklıkla şimdi ben o saatte hangi kadını kaldırayım da bir tur atayım. Şuradan şuraya yürümeye üşeniyorlar.




  • KILICARSLAN1277 K kullanıcısına yanıt
    Her sözünüz doğru. Değer verilecek kadın olduğunu düşünmüyorum,millet öyle deme iyileri de var dese bile. Daha evlilikten memnun olanı görmedim,evlenip bi kadının köpeği olmayanı görmedim. Pek benim tercih edeceğim şey değil köpek olmak,trip atan,egosu tavan,ozenti kadınlar.. Bunlara ablalarım da dahil hocam,gerçekten hepsi uzak durulmasi gereken canlılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    İstediğini yapamayacak-kendine vakit ayıramayacaksın,çocuk olunca zaten tamamen senin hayatın bitecek.
    Üstüne trip,üstüne hep bi prenses havaları-kirilganim durumları. Kendine bakmadan eleştiriler...
    Aklı olan bunları cekmez. Islamın ne dediği umrumda değil hocam,yalnızlık gerizekalı kadınlardan daha güzel. İnsanın arkadaşı varsa yeterli bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AyakkabiBagi kullanıcısına yanıt
    çocuk çok farklı bir boyut.

    o kadar büyük bir sorumluluk almak istemiyorum. hem üniversite hem de çocukluğumdan beri ailemin benden beklentileri, baskıları beni zihnen çok yordu.

    öyle naz, kapris çekecek halim yok. kadınla uğraşacak enerjim yok.

    arkadaş falan da takmıyorum hocam.

    çünkü arkadaşlar da hikaye.

    eğitim hayatım yüzünden yapamadığım beni mutlu eden ne varsa onları yapıyorum.

    eskiden siyasi tartışmaları ve haberleri acayip takip ederdim. yıllardır haber de izlemiyorum.

    açıkcası bu ülkedeki ahmaklıklarla ilgilenmiyorum.

    kendi kutumda yaşıyorum. dışarı çıkmaya da hiç niyetim yok.

    çünkü birileri kesinlikle keyfimi kaçırır.
  • kadınlar yalnız başlarına mutlu olmayı öğrenmeliler.

    bunu öğrenemedikleri için mutluluğu onlara erkeklerin vermeleri gerektiğine dair sapıkça bir fikre saplanıp kalıyorlar.

    bu yüzden erkeklerin üstüne çok geliyorlar.

    erkek de bu yükü belli bir süre sonra kaldıramıyor. kimse 2 kişilik mutluluğu tek başına karşılayamıyor.

    sadece erkekler kadınları değil, kadınlarda erkekleri mutlu etmeli.

    bunun içinde insan ilk baş kendi başına mutluluğu keşfetmeli.
    insanlar kendileriyle barışık olmalı.
    ellerindekine şükretmeli.

    her zaman senden daha zengin olana, daha güzel veya yakışıklı olana bakarsan mutsuz olursun.

    azıcık da senden daha fakir olana, kronik rahatsızlığı olana, uzuvları olmayan insanlara bakıp haline şükretmeyi öğrenmeli insanlar.
    özellikle de kadınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KILICARSLAN1277

    kadınlar yalnız başlarına mutlu olmayı öğrenmeliler.

    bunu öğrenemedikleri için mutluluğu onlara erkeklerin vermeleri gerektiğine dair sapıkça bir fikre saplanıp kalıyorlar.

    bu yüzden erkeklerin üstüne çok geliyorlar.

    erkek de bu yükü belli bir süre sonra kaldıramıyor. kimse 2 kişilik mutluluğu tek başına karşılayamıyor.

    sadece erkekler kadınları değil, kadınlarda erkekleri mutlu etmeli.

    bunun içinde insan ilk baş kendi başına mutluluğu keşfetmeli.
    insanlar kendileriyle barışık olmalı.
    ellerindekine şükretmeli.

    her zaman senden daha zengin olana, daha güzel veya yakışıklı olana bakarsan mutsuz olursun.

    azıcık da senden daha fakir olana, kronik rahatsızlığı olana, uzuvları olmayan insanlara bakıp haline şükretmeyi öğrenmeli insanlar.
    özellikle de kadınlar.




    Hocam kpss kursuna gdiyorum 30 lu yaşlarda bitane kız var şirinde bi kız güzel sayılır bu sevgili yapmış sanırım,inan kızın yüzüne nur geldi cinsel hayatımı oldu noldu :)) ciddiyim bi gülüyor bi sevinçli kursun kapısının önündeyken baktım bi araba yaklaştı kızı kurstan aldı gitti dedim hımm denemeler kötü geçince heralde memur kadrolu yada iyi mesleği olan birine kapak attı artık,bize bakmazlar zaten kız diyecek buda kpss hazırlanıyor bana ne verecekki:))

    Ama hocam bugün bi kız gördüm otobüste allahım bu kadarmı güzel olur abi ya bide iyi niyetliyse var ya dünyanın en şanslı erkeğisin bence yani bu kıza düğün yapsan pahalı bişey içine oturmaz cidden çok güzeldi içimden keşke böyle eşim olsa dedim allah var ama tabi daha tanımıyoruz ama gerçekten mutlu bi evlilik güzeldir ya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Birde bir düğün 50 bine patlıyor o da var en az birde gelenek görenek şu bu alınacak dediler mi yandınız. Eski nişanlım ayrılma sebeplerimden biri. Yatak odası takımı beğenmiş 18 bin tel 5 sene önce ulan o parayı versem uyuyamam ki ben bir daha

    Oha afedersin.Sarayda mı yaşıcak bu kız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen çok takmışsın bu meseleyi kafana. aradığını bulursun inş.

    benim kimseyle uğraşacak enerjim yok. istediği kadar tatlı, şirin olsun.

    dünyanın en iyi niyetli, en güzel kızı dahi olsa ben de hal kalmadı.

    sadece beni mutlu eden işlerle uğraşıp, yapmam gerekenleri de yaparak ömrümü geçirmeyi düşünüyorum.

    yapılması gereken de para kazanmak.


    öyle evlenmek ve çocuk sahibi olmak, birilerini mutlu etmeye çalışmak ve beklentileri karşılamak gibi yükleri zihnen taşıyabileceğimi zannetmiyorum.

    kendimi o kadar güçlü hissetmiyorum. açıkçası uğraşasım da yok.
    ---------------------------------------------------
    ama sen istiyorsun.

    sadece istediğini bulamamışsın.

    hayırlısı olsun. bulursun inş.
  • Bu güne kadar beğenip te açılamadığım tim kızlar evli ve gerdeğe girdi iç dünyam harap durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 8 Şubat 2016; 1:10:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.