Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.115
Cevap
394
Favori
921.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
395 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cenktun34 kullanıcısına yanıt
    bu zaaf sadece yurt dışında değil,kendi ülkemizde de başımızı ağrıtıyor.
    keşke bekar olsam da ben de gezebilsem.
    inşallah çok iyi eğlenirsiniz,keyifli ve maceralı ama olaysız tatiller dilerim.
  • tarikat olayı ilginçmiş.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    genç yaşta insanların beyinlerini yıkıyorlar.aç karınlarını doyuracak durumda olmayanlar bile,tutturmuşlar tarikat yolu diye.
    Allah akıl fikir versin.
    dinimizi yaşamak için illa ki bir gruba mı ihtiyacımız var?
  • kızı bulduk evlenmesi kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravelli76

    ben 22-29 yaş arasında en az 20 kız ile görüştüm.çoğunluk aile ve ortak arkadaşlar aracılığı ile oldu.ailem bir an evvel evlenmemi istediği için sürekli kız arıyorlardı,bende onları kırmamak için gidip görüşüyordum.hepsinin beklentileri,istekleri hayata bakışları farklıydı.beni isteyeni,ben istemedim.benim istediklerim beni istemedi.macera uzadı gitti.30 yaşımda evlendim.
    emek olmadan,yemek olmaz derler ya.evlilik de oturduğun yerden olmuyor.gerçekten evlenmek isteyen bekar arkadaşlar,o azınlıkta olan cevher değerinde olan kızları bulmak için çok çabalamalılar.ben çabalamadım,ailem sağ olsun.sürekli sürekli arayış içinde olduğundan bu kadar çok kız ile görüşmek zorunda kaldım.her görüşmeden farklı deneyim kazandım.
    her şey kader,kısmet.çabalayınca sadece işler hızlanabilir.

    demek ki iş aile de bitiyor. babam ben 3 yaşındayken evden defolup gitti. alkolikti tek sorun buydu çok iyi bir işi olmasına rağmen alkol onu bitirdi sonra boşandılar annemle daha sonra 1 2 sene geçmeden babam başka kadınla evlendi sonra ondan çocuğu oldu hiç arayıp sormadı ölene kadar. ölüncede tek kuruş bırakmadı gerçi ona da muhtaç değildik ev bize aitti paramız da vardı ailemizin para sorunu hiç olmadı. babam daha sonra 2. eşinden de boşandı bir kaç sene geçmeden 3 . eşi ile evlenmek üzereyken öldü gitti. ben 17 yaşındayken ölmesine rağmen mezarını bile 27 yaşımda bulabildim. sonra tabi annem de evlenmemi istemiyor bu gidişle de hiç istemeyecek. 30 yaşıma geldim çok çok zengin olsam yine evlenmemi istemeyecek o da haklı tabi yalnız kalmak istemiyor yada kendine göre sebepleri var. sorun aile de bitiyor aile herşeydir. anne babası boşanan bireylerin ilerde evlenmesi zor oluyor...
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    anne baba çok önemli,Allah herkese anne-babası ile büyümeyi nasip etsin.çocukluğunuz zor geçmiştir,biz ne desek boş.en iyi yaşayan bilir.
    aile iyi olursa,çocuklara pozitif enerji ile birlikte saygı ve sevgi aşılar.aksi durumları zaten yazmaya gerek yok.
    annenizin evlenmenizi istememesi doğaldır.siz evlendiğinizde eşiniz annenizi istemezse ,anneniz yalnız kalacak.yalnızlık da çok zordur.birlikte kalmanızı eşiniz kabul etse de,ilerde farklı sorunlar çıkması muhtemeldir.
    annenizle birlikte kalma konusu bile başlı başına bir sorun yaratır ve kızlar ile tartışmanıza sebep olur.genelde kızlar kayın valide ile birlikte yaşamaya karşı çıkarlar,yaşamaya razı olanlarda en ufak bir şey de arıza çıkarırlar.annelerin söyledikleri batmaz ama kayın validelerin söylediği her söz batar ve tartışma çıkarır.sizin durum,sakal bıyık hesabına dönmüş.aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık.ana hakkı zaten ödenmez,bir de onları karşımıza alacak kararlar almak,hiç de kolay olmaz.
    Allah yardımcınız olsun.
  • benden 3 yaş büyük bir ukraynalı kadınla bayadır konuşuyoruz.

    kadına gerçekten ısındım tam da istediğim gibi bir fiziğe sahip.

    ama bir sorun var. iki çocuğu var.

    ciddi birşey düşünürsek bu çocuklar sorun olur mu?

    siz ne dersiniz?

    çocukları da çok tatlı yazık ya.
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    bu senin karar vereileceğin bişey.bak geçen gün adam eşi facebooka girdi diye öldürdü.arkadaş kadını arkadaş oalrak ekelrken sorun yokta online oluncamı coştun.hani derler ya modern uygar olun diye.işte burda çocyuklara birey olarak bakabilme durumun önenmli.çoğu olay başa gelmeden ne tepki verieceğimizi bilmiyoruz.çocukalr küçükken sana alışırlar.ancak onalr sorun yaşadığında benmim çocuğum delki zaten dersen sorunlar başgösterir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    bu senin karar vereileceğin bişey.bak geçen gün adam eşi facebooka girdi diye öldürdü.arkadaş kadını arkadaş oalrak ekelrken sorun yokta online oluncamı coştun.hani derler ya modern uygar olun diye.işte burda çocyuklara birey olarak bakabilme durumun önenmli.çoğu olay başa gelmeden ne tepki verieceğimizi bilmiyoruz.çocukalr küçükken sana alışırlar.ancak onalr sorun yaşadığında benmim çocuğum delki zaten dersen sorunlar başgösterir

    en önemli şeyi söylemeyi unuttum. kadın çoğu rus kadını gibi dul.

    çocukları da çok küçük degil 8 yaşlarında falan. ne ara yapmış bunları diye soracam yanlıs anlicak.

    ah vee çocuklar olmasa bir an durmam. kadını gerçekten çok seviyorum.

    ailem çocuklu kadına sıcak bakmıyor.
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    çocuklu kadına sıcak bakmıyor.

    toplumumuzun çoğunda bu duygu gizlice var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Italoman


    quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    quote:

    Orijinalden alıntı: radar_

    quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    quote:

    Orijinalden alıntı: radar_

    quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    quote:

    Orijinalden alıntı: mavipasa

    evlenmeseydim -kaza bela olmadıkça- 100 yıl yaşardım, şimdi 50yi göreceğimi sanmıyorum. evlenmeden önce çok mutluluklar yaşadım, ilişkilerim de hep aşk dolu heyecanlıydı. imzayı attığım o günden beri, yıllardır mutlu olduğum bir saat bile yok.

    ne zamandır yazmıyorum bu konuya ve bir kez daha yazdıklarınızdan yola çıkarak bekar olduğuma şükrediyorum 30 yaşındayım hatta 31 e gidiyorum ve hala 23-24 yaşında gibi gösteriyorum göreen askerliğini yaptın mı diyor :) evlilik gerçekten çok mu zor hocam artık kimse evlenmek istemiyor....

    bahaneler bulmayın bence kendinize loooool

    bahane mi dostum 30 yaşımı bitirmek üzereyim bekarım çok şükür her ihtiyacımı dışarıdan karşılıyorum kafam rahat mesajda da yazdığım gibi bir 10 yaş daha genç gösteriyorum bekar olduğum için evli olsam çöker giderdim geçim zor iyi birisini bulmak daha da zor...benim için aile kavramı yok ben varım evlenecek misin diye soruyorsan rabbim korusun yazdıysa bozsun yüce Mevla benim huzurum rahatım yerinde...biz toplum olarak acayip bir milletiz irisi bekarım evlenmeyecem deyince adama öcü muamelesi yapıyorlar arkadaşlar herkesin tercihi vardır tercihlere saygı duymak gerek...

    lütfen beni yanlış anlamayın. beni, bekar insanların mahalleye giriş çıkış saatlerini takip edip, şunu şöyle yapmış bunu böyle yapmış deyip insanların arkasından konuşan kişilerden de sanmayın. tercihinizi sorgulamak haddime değil sadece bekarlığın sultanlık olduğu konusunda ciddi şüphelerim var.. ama siz bunda ısrarcıysanız kendi bileceğiniz iştir.

    hocam 30 yaşındayım şuan 2. üniversiteye hazırlanıyorum hem çalışıp hemde okuyacağım önümde bir 4 yıl daha var amacım eczacılık veya ftr okumak 4 yıl daha okuyacam sonra uzun bir iş hayatım olacak ilerde çok ilerde durumum iyi olursa evliliği düşünebilirim ama aklıma yatarsa yoksa bekar kalmak en iyisi benim ideallerim evlenmekten çok çok önemli

    İlerde durumum iyi olursa evliliği düşünebilirim falan demeyin, ne yapıp edip üniversitede birini bulun, hem daha güzel olur, hem de geçmişi temiz olur. Iş hayatına atılınca çok zor oluyor.


    Ha dert ettiğimden değil de şu an, olmadı benim işte birkaç denemem de başarısız oldu. Senin dediğine göre evde kaldım demektir, yanlış anlaşılmasın erkeğim tabi ki :)


    Durumumu bundan daha iyi anlatacak bişey olamaz

    https://static.ylilauta.org/files/7g/orig/1369596567641858/women-never-date-nice-guys-like-me-i-hate-those-fucking-bitches1-1.jpg

    Bu arada bikaç gündür bakmıyodum, konu bu sefer evlilikten dine gelmiş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cs2014 -- 18 Eylül 2014; 3:01:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    seninki yine yıllara yayılmış.ben bi kaç yıl içinde bi çok kızla görüştürüldüm.çoğu zorla oldu görüşmelerin.en acayipleri beni köle tüccarı yerine koyan diğeri de evlenene kadar görüşmeleri yasak diyen baba oldu.insanlar çok acayip.


    Görüşmeleri yasak :) Bak ama evlilik yani bi bakıma sadece bi kağıda imza atarak bir insanı sahipleniyosun bile bırak görüşmeyi, konuşmayı?? Düşünebiliyosun musun burdaki uçurumu? Ben öyle bi kişinin yerinde olsam resti çeker ve bu kadar değerliyse al götüne sok derdim o kızı her neyse gayet ciddiyim bunu söylerken.



    Yukarıdaki yazdıklarımda da hiç kötü bişey yok ayrıca. İnsanlar acayip, muhafazakar, tuhaf olunca iyi ben böyle söyleyince mi kötü ama değil mi?? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cs2014 -- 18 Eylül 2014; 3:34:49 >
  • döte sokmayalım,acır anlayamıyorum kızın hiç tanımadığı biriinin koynuna sadece imza ile mi girmesine izin verecek bu insanlar.
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    çocuklu olması ilişkinize zarar verebilir.sen çocuklara alışıp,sevsen de,çocuklar seni kabullenmeyebilir.özellikle de gerçek babaları sağ ise ve görüşüyorlarsa adaptasyon süreci çok zor olur.
    ülkemizde hiç bir aile çocuklarının dul ve çocuklu bir bayan ile evlenmelerini kabullenemez.bu halkımıza yerleşmiş bir takıntıdır.kendince haklı sebepleri olabilir.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    bu asırlardır süre gelen bir olay,o yüzden fazla yadırgamamak lazım.eski alışkanlıklardan kurtulmak kolay değildir.her genç nesil,önceki nesillerin yaşantılarını tuhaf görüyor.her kuşakta farklı ortamlar ve farklı yaşantılar oluyor.biz önceki kuşağı eleştiriyoruz,bizden sonraki kuşakta bizleri eleştirecek.
    görüşmeden,konuşmadan evlilik mi olur,böyle baskı uygulayanların çocukları daha beter sapkınlıklara yapabiliyor.
    böyle düşünenler için görüşmelerine izin vermek demek acaba,yatıp kalkmaları anlamına mı geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravelli76

    bu asırlardır süre gelen bir olay,o yüzden fazla yadırgamamak lazım.eski alışkanlıklardan kurtulmak kolay değildir.her genç nesil,önceki nesillerin yaşantılarını tuhaf görüyor.her kuşakta farklı ortamlar ve farklı yaşantılar oluyor.biz önceki kuşağı eleştiriyoruz,bizden sonraki kuşakta bizleri eleştirecek.
    görüşmeden,konuşmadan evlilik mi olur,böyle baskı uygulayanların çocukları daha beter sapkınlıklara yapabiliyor.
    böyle düşünenler için görüşmelerine izin vermek demek acaba,yatıp kalkmaları anlamına mı geliyor.

    İlla kullanılcak şu saçma "yatma" deyimi di mi söylemeden edilemiyo, yani konu illa başka tarafa çekilcek. Uzun uzun felsefesini yapıp, açıklama yapmaya da üşeniyorum hal böyle olunca.

    Ayrıca modern olmayan, geri kalmış yerlerde hala var evet o durum ve bunun yaşanılan zamanla direk alakası da yok, zamanın kendisi sadece bir tanımlama çünkü.

    Ekleme : Kimseyi kullanıcağımdan falan değil tabi hiç alakası da yok (nedense belirtmek zorundayım bunu her seferinde :D) benim özellikle kimseyle konuşmaya ihtiyacım yok, kimseden öğreneceğim bişey de yo vek olmadı da, bunları geç insanların bana ihtiyacı oldu hep hatta kullanıldım bu anlamda sonuçlarının ne olacağını önceden kestiremeden...

    Evet aynen ben altında senin gibi hiçbişey aramadan direk güzel cevabı verdim; bu kadar değerliyse aşağılama değil cidden götüne soksun kızını, çocuğunu her neyse.

    İlişki durumumu özetliyen karikatür yukarıda - ve o profil resmim aynı zamanda - zaten :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cs2014 -- 18 Eylül 2014; 15:03:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    döte sokmayalım,acır anlayamıyorum kızın hiç tanımadığı biriinin koynuna sadece imza ile mi girmesine izin verecek bu insanlar.

    Bilmem ben onu (insanları) taktığımdan değil sadece yorum getirdim konuya ve tabii ki döt değil göt onun adı :) Bazı kesimler için değil konuşmak, iletişim kurmak falan göz zinası denen bi olay var hatta yani saçına bakmak dahi yeterli bu anlamda :)
  • cs2014 kullanıcısına yanıt
    benim mesajımda yazdığım kelimeler için beni mi eleştiriyorsun,tam olarak anlayamadım.
    ben bu cevabı başka bir üyeye yazmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravelli76

    benim mesajımda yazdığım kelimeler için beni mi eleştiriyorsun,tam olarak anlayamadım.
    ben bu cevabı başka bir üyeye yazmıştım.


    Hayır kelime değil aslında tanımlama olarak "yatmak" deyiminin kendime göre saçma olduğunu vurgulamaya çalıştım. Sen de kullanınca öyle dedim işi nedense oraya çekince. Açıklayıcı olmuşumdur umarım orda sen olduğun için değil başkası da yazsa aynı yorumu yapardım.
  • cs2014 kullanıcısına yanıt
    ben lafın gelişi yazdım,bir yere çektiğim yok.
    kızlarının görüşmesine izin vermeyen aileler için öyle mübalağa da bulundum.
    sana saçma gelebilir,kullanacağım kelimeleri kendim belirleyeceğim.bunu kimse eleştiremez.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.