Şimdi Ara

Nokia Lumia 920 Kullanıcı İncelemesi [GÜNCEL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
6
Favori
35.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullanmış olduğum Nokia Lumia 920 ile ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Telefonu alırken çok araştırdım her kafadan bir ses çıkıyordu.Kimi çok kötü androidle yarışamaz kimi de microsoft&Nokia birleşmiş boru mu bu tarzında yorumlar yaptılar.Microsoft'un yazılımına Nokia'nın da kasa sağlamlığına güvenerek gittim Turkcell bayine kontratlı sarı renginden aldım bir tane. Aşağıda kendi deneyimlerimi paylaşacağım sizinde varsa deneyimleriniz konuya eklerseniz sevinirim ürünü iyi tanımak ve tanıtmakta birbirimize yardımcı olmuş oluruz.Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Teknik Özellikleri:

1,5GHz çift çekirdekli Snapdragon Krait cpu
    Adreno 225 gpu
    RAM 1GB
    Hafıza 32GB dahili
    8MP PureView arka kamera, 1.3MP ön kamera / arka kamera 1080p ön kamera 720p video kayıt
    Ekran 4.5 inç IPS-TFT (768×1280 PureMotionHD+)
    İşletim sistemi Windows Phone 8
    Pil 2000mAh

Telefonun ebatları ve ağırlığı ile ilgili benim düşüncelerim;

Ağırlık S3'e göre 50 gr civarı daha ağır ama çok hissedilebilir ve rahatsız edici bir ayrıntı değil.

Ekran boyutu bence yeterli büyük ekran seven kullanıcılar için ekran kalitesini de düşünecek olursak çok çok iyi

Telefonumun fotoğrafları;

Telefonun kamerası tanıtımlarında çok ön plana çıkarılmıştı.O yüzden kamera performansı ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki kamerası mükemmel ötesi gece flaşlı/flaşsız çekimler harika aşağıda çekmiş olduğum bir kaç fotoğrafı inceleyebilirsiniz.

Hareket halindeyken Boğaz köprüsünde çekmiş olduğum bir kare

Gün doğmamışken çektiğim resim(Flaşsız Çekim)

Gün doğumu

Kameraya özel akıllı çekim uygulaması yapmışlar.Uygulamanın kameraya getirdiği özellikler çok iyi ama benim dikkatimi çeken olay uygulamayı başlatarak kullanmıyorsunuz.İndirdiğiniz uygulama direk kameraya entegre oluyor bence bu harika bir özellik akıllı çekim uygulaması ile ilgili henüz resim çekmedim ama internette bulduğum bir kaç video'yu aşağıda paylaştım.Akıllı çekim ile ilgili kendi deneyimlerimi de en kısa sürede konuya ekleyeceğim.

Telefonun video performansı için farklı fikirlerim var.Onuda en kısa sürede buradan paylaşacağım.

Gelelim telefonun arayüzüne.Yıllardır Nokia kullanıcılarının en çok övdüğü konu menülerinin basit olmasıydı.Microsoft ile beraber bu geleneği sürdürmüşler çünkü toplamda sadece 2 sayfa var 1.sayfa sık kullandığınız uygulama ve rehber v.b tile'lar mevcut.(Kişiselleştirilebiliyor) 2.sayfada telefonunuzda bulunan uygulamalar ayarlar mevcut.

Arayüz ile ilgili görseller;

Turkcell'in reklamlarda bas bas bağırdığı gibi telefonun internet hızı mükemmel ötesinde bununla ilgili bir araştırma yaptım.Biliyorsunuz ki S3 İphone5'ten daha hızlı Lumia 920 S3'ten de hızlı Samsung S3 4 çekirdekli Lumia 920 çift çekirdekli olmasına rağmen S3'ü silip süpürüyor.Bununla ilgili test video'su da buldum.Video konun en altında

Telefonun internet özellikleri ile ilgili bir kaç özelliğini de belirtmek istiyorum.Tarayıcı olarak İnternet explorer 10 kullanıyor.Başta bende olmak üzere bir çoğumuz internet explorer'ı sevmiyoruz ve bilgisayarımızda kullanmıyoruz.Ta ki Windows 8 deki explorer'ı görene kadar çok hafifletilmiş bir tarayıcı gördüm ve şok oldum.Evimde w8 kurulu ve tarayıcım explorer bu sebepten dolayı telefondaki explorer'a önyargılı yaklaşmayın derim.

Bildiğiniz üzere Adobe mobil cihazlar için flash desteğini kaldırmıştı.Bu telefonda internet explorer 10 HTML 5 desteği ile geliyor.Bu şu demek oluyor flash player telefona entegreli geliyor.Yani video v.b flash desteği gereken web sitesi ve videolar için ayrıca flash kurmanıza gerek yok.

İnternetten konu açılmışken insanlar artık sosyal ağlar ile çok iç içe Facebook,twitter gibi sosyal ağlar çok rehavet görüyor.Çoğu telefonda bu sosyal ağların uygulamarı mevcut ama Nokia ve Microsoft demişler ki insanlar madem bu kadar çok kullanıyorlar sosyal ağları onlara uygulamalarla yormayalım direk telefonun rehber kısmına facebook,twitter,linkedin v.b entegre edelim demişler aklı selim insanlar Evet arkadaşlar işin geyiği bir yana Lumia telefonunuzda bulunan hesaplar kısmına Facebook,Twitter,Msn ve Linkedin gibi hesaplarınızı tanıtıp bu hesaplarınızda bulunan arkadaşlarını ve anlık güncellemelerini direk rehber kısmında görebiliyorsunuz.Anlık iletileriniz ekrana hemen düşüyor ve anlık güncellemeleri takip edebiliyorsunuz.

Telefonun diğer bir özelliği olan office uygulamalarına değineceğim biraz.Benim gibi çok sık excel,word,powerpoint gibi office araçlarını kullanan biriyseniz bu telefonu kaçırmayın.Telefonun içerisinde office 365 ve office uygulamaları full kurulu ve orjinal şekilde geliyor.Diğer telefonların mağazalarında veya telefon içerisinde alternatif uygulamalar var fakat gerek kullanım bilgisi ve kolaylığı pek olmadığı için ciddi sorunlar yaşıyabiliyoruz.En azından ben yaşıyordum

Müzik severler için çok güzel bir uygulama var adı MixRadio belki duymuşsunuzdur ürün tanıtımlarında kullanılan bir özellik.MixRadio telefonun içerisinde kurulu olarak geliyor bildiğimiz standart radyolara farklı bir açı getirmiş durumda MixRadio'yu kullanabilmeniz için internet bağlantısı gerekiyor.Şimdi gelelim nasıl çalıştığına,

MixRadio'yu telefonunuzda çalıştırdığınız zaman müzik türlerinin listesi karşımıza çıkıyor.(bknz.Resim01)Bu türlerden birini seçtiğiniz zaman o müzik türünün alt dalları karşımıza çıkıyor.(bknz.Resim02) ben örnek olarak Rock/Metal daha sonrada Alternatif Rock'ı seçtim.Dinlemek istediğimiz müzik türlerinin seçimini yaptıktan sonra internet aracılığı ile o türde milyonlarca şarkıyı orjinal ve ücretsiz olarak çalmaya başlıyor. (bknz.Resim03) isterseniz şarkılarınızı liste olarak kaydedip daha sonra tekrar dinleyebiliyorsunuz.
    Resim01 Resim02

Resim03

Birde MixRadio'nun şöyle bir özelliği var telefonu bilgisayarınıza takıp resimde verilen link üzerinden tarattığınız zaman indirmiş olduğunuz veya dinlemiş olduğunuz müzikleri analiz edip MixRadio'da bu verilere göre size şarkı listeleri oluşturuyor.

Biraz Nokia'nın haritasına değinmek istiyorum.Nokia haritaların başarısı bilinen bir durum.Hem %100 ücretsiz hemde güncel bu açıdan diğer telefonlarına kesin fark attığını söyleyebiliriz.Ayrıca Nokia haritaları kullanmak için illaki internete bağlı olmanıza gerek yok çevrimdışı'da haritayı kullanabiliyorsunuz.İçinizden diyorsunuzdur peki nasıl internetsiz çalışıyor? Direk uyduya bağlanarak konumunuzu belirliyor ama ben bunu pek fazla tavsiye etmiyorum bulunduğunuz bölgeyi 5-10 kaydırarak gösterebiliyor ve kapalı alanlarda verim alamazsınız.Aşağıda paylaştığım resimlerde gördüğünüz üzere harita tabanını nasıl kullanmak istiyorsanız ona göre seçebiliyorsunuz.Telefonu kullanan biri olarak şunu çok net söyleyebilirim ki çoğu araba navigasyonundan kat kat daha iyi en önemlisi ücretsiz ve sürekli güncelleniyor. Aşağıda harita ve navigasyon ile ilgili telefonumdan bir kaç ekran görüntüsünü paylaştım;

Harita ile ilgili en güzel uygulamayı tanıtacağım.Bu uygulamayı sadece resim değil video ile de destekliyor olacağım.

Uygulamamızın adı Nokia bilen göz (City Lens)

Uygulamayı açtığımız zaman bize seçenekler sunuyor(1.resim) Ör:Alışveriş,yemek,Otel v.b. yemeği seçtiğimizi farz edelim.Hemen kamera açılıyor ve çevrenizdeki yemek yerlerini mesafelerini gösteriyor.(2.resim)Seçtiğiniz bir restaurant var ama restaurant hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz hemen restaurantın üstüne tıklayıp restaurant hakkında bilgiler ve yorumlara hatta menü ve fiyatlara ulaşmanız mümkün (3.resim) restaurantı seçtik biraz uzak mesafede hemen yol tarifi al dediğimizde bize navigasyon sayesinde yol tarifi yapıyor.Bu uygulamayı yazarak veya resimli anlatmak yetmez diye düşündüm bununla ilgili videoda koydum.İnşallah açıklayıcı olabilmişimdir.Kusurumuz var ise affola

NOT:Video'yu arkadaşımın Lumia 920'si ile çektim

[DHTUBE=]

Yazılım konusunda Microsoft'un kısmende olsa marifetini gösterdik Şimdi Nokia'nın meşhur dayanıklık özelliğine gelelim bu video'yu izledikten sonra diyeceksiniz

Dayanıklık testi (Gerçeklik payı hakkında bilgim yok

[DHTUBE=]

Arkadaşlar telefonla ilgili bildiklerim şimdilik bu kadar hatamız olduysa affola

Lumia 920 oyunları ve performansları hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncellikle Windows Phone cihazlarda oyunlar için 2 farklı bölüm var.Bunlardan biri normal market içeriğindeki oyunlar diğeri ise Xbox oyunları

Normal market içeriğinde bulunan ürünleri diğer işletim sistemlerinin marketlerinde bulmak mümkün fakat Xbox içeriğinde bulunan oyunlar diğer işletim sistemlerinde,popüler bir kaç oyun dışında bulmanız çok zor.

Xbox oyunlarının çoğu ücretli, hatta %85 - 90'ı fakat ücretli olması kafaya takmamızı gerektiren bir sorun değil en pahalı oyunlar 15-20 tl civarı, bu fiyatlarda oyun da fazla yok zaten.olanlarda o parayı hak eden oyunlar bundan emin olabilirsiniz.

Xbox'ta bulunan ücretli oyunların bazıları dönemsel olarak ücretsiz yayınlanıyor.Bu fırsatları kovalamanızı öneririm çok güzel oyunlara ücretsiz sahip olabiliyorsunuz.Ben geçen gün Real Football oyununu ücretsiz yakaladım ve indirdim.Telefonda oynayabileceğiniz en iyi futbol oyunlarından bir tanesidir.

Açıkcası oyunlarla pek fazla ilgilenemedim çok fazla oyun kurulu değil ama tavsiye edebileceğim bir kaç oyunu aşağıda sizlerle paylaştım.

Real Football

Asphalt 7 Demo olarak indirdim fakat çok keyifli bir oyun beleşe düşerse yapıştırcam hemen

Mağazada Xbox kısmında çok güzel keyifli ve popüler oyunlar var Ör:Splinter Cell ve assassin's creed gibi bu oyunları Lumia 920'nin geniş ekranında oynarken portable hafası yaratmıyor değil

Lumia mağazası olarak söyleyebileceğim en net bilgi oyun kısmında asla eksikliği olmadığıdır.Hatta fazlası bile var.

Yeni bilgi ve deneyimlerle tekrar birlikte olmak dileğiyle saygılar

Arkadaşlar yeni çektiğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşmak isterim :)
    NOT: Resim boyutları yüksek olduğu için sıkıştırmak zorunda kaldım.Çözünürlülük konusuna takılmayın

Arkadaşlar sık sorulan sorulardan biride Lumia 920'de TV izlenebiliyor mu? Arkadaşlar bazı tv programları ile TV izlemek mümkün.Benim tavsiyem Turkish TV uygulaması ile izlemeniz.Çünkü hem ücretsiz hem de çok sayıda kanal mevcut.Hem normal yayın kanalları var hem de sinema kanalları mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodrap -- 17 Mayıs 2013; 15:40:39 >

• Güzel inceleme olmuş Nokia bu telefonlarla beni düşündürmeye başlamıştı azçok fikr sahibi edindim.
  • Herkesin nokia hakkında ki düşüncelerini az çok tahmin edebiliyoruz. symbian deneyimi çok kısa sürdü maemo serisine neredeyse adım atamadı. ve piyasada çok ciddi bir şekilde düşüşü önlenemez oldu. bunun en büyük nedenleri olarak iphone çılgınlığı ve android'in önlenemez yükselişi gelmekte.
    kaldı ki blackberry'nin gençler üzerinde ki piyasada ki payını baya arttırmalarını unutmamak lazım. fakat bence blackberry 9900 ile samsung galaxy s3 olsun note2 olsun lumia olsun bir tutulmaması gereken cihazlar. beklentiler daha farklı bu cihazlardan çünkü.

bilgisayar sektöründe de insanlar artık pardus ve macintosh işletim sistemlerini daha yaygın olarak kullanmaya başladılar, burda da biraz da olsa elinde ki pazarı kaybetti microsoft. basit bir örnek; çıkan oyunlar artık mac uyumlu.

bu iki firmanın pazar paylarını nispetten kaybetmeleri aslında güzel bi ortaklık ile geri dönmüş.
    daha önce microsoft çıkarmış olduğu windows phone'lardan itibarını zedelediğini ve kısa sürede çekildiğini görmüştük.
    ama bu sefer adımını sağlam atmış, tabiri caizse eşeğini sağlam kazığa bağlamak deyimi cuk oturmuş.

incelemeden alınabilicek gayet iyi bilgiler var. kafanızda ki soru işaretlerini kaldırmaya yönelik bi çalışma olmuş. en azından fikir sahibi olmanızı sağlamakta. kararınızı kesinleştirebilmenizi sağlayacak bi kriter en azından. satın almak için gittiğinizde satıcıya doğru soruları sormanız için hazırlanan bi eğitim niteliğinde :D
    işin esprisi bi yana, satıcılar sizi daima etkilemek için programlanan kişilerdir. belki a telefonu b'den daha iyidir fakat b daha çok prim veriyosa sizi o yönde teşvik eder.
    işte bu incelemede bence yeterlilik düzeyine ulaşmış. tabi incelemeyi yapan arkadaşımızda daha eklenicekler olucaktır demiş. konunun sürekli güncel kalması alacaklar adına güzel bi ekipman olabilir.

teşekkürler inceleme için.

söylemeden edemicem ama renk konusunda başarılı olamamış bence :D evet farklı, değişik ama yinede biraz değişik :D

• Öncelikle yazdıkların için teşekkür ederim.

Sarı rengi için almaya gitmeden önce benim kafamda da soru işaretleri vardı.Ama renk tonu çok güzel resimlerde pek fazla belli olmuyor ama çok hoş bir sarı tonu var.İmkanın varsa Turkcell merkezlerinde sarı rengine bak derim
  • cok guzel ve detaylı bır ınceleme olmus ben nokıadan baska bır urun kullanmadım her ne kadar ısletım sıstemı olarak nokıa gerıledı dedıkoduları ortalıkta gezsede bu telefonla nokıa hakkındakı tum elestırılere tokat gıbı bır cvp verıldıgını dusunuyorm :)
  • Hala, kullanıcıların toplandığı bir başlık yok. Forumdan alanların sayısı malesef 8-9 kişiden ibaret gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Outlook.com uzantılı mail adresimdeki rehber ile tel rehberi senkron olabilir mi? Ikisinde de her değişiklik anında yansır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı (silinebilir)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Hala, kullanıcıların toplandığı bir başlık yok. Forumdan alanların sayısı malesef 8-9 kişiden ibaret gibi.

var toplandıkları bir yer. mobil cihazlar nokia başlığı altında
  • Güzel inceleme olmuş, hayırlı olsun da diyerek teşekkür etmek isterim.
  • Güzel inceleme,birazda marketten indirilen uygulamalara,oyun performansına değinebilirmisin.Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: projist

Outlook.com uzantılı mail adresimdeki rehber ile tel rehberi senkron olabilir mi? Ikisinde de her değişiklik anında yansır mı?

Evet arkadaşım hesap kısmında outlook uzantılı mail adresini tanıttığın zaman direk rehberinde kişileri görebiliyorsun.mail adresindeki kişinin telefon numarası facebook twitter gibi hesapları varsa tek isim altında otomatik topluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Güzel inceleme,birazda marketten indirilen uygulamalara,oyun performansına değinebilirmisin.Hayırlı olsun.

En kısa sürede oyun ve uygulama performansı ile ilgili video ve resim paylaşıyor olacağım.
  • Valla ben de renk konusunda seni tebrik ediyorum. Sonuçta siyah ve beyaz renk her telefonda var. Esasında mat mavisi Türkiye'ye gelmiş olsa o da düşünülebilirdi. Ankara'da bir haftadır sarı ya da kırmızısını arıyorum bulamıyorum. Artık gelene kadar bekleyeceğiz başka çare yok. Güzel bir paylaşım olmuş ben de cihazı alınca burada deneyimlerimi paylaşacağım. Sadece lumia kullanıcılarının olduğu ve bilgi alış verişi yaptığı bir forum olsa diğer cihazlarla kıyaslanmadığı, diğer cihaz sahiplerinin girip cihazı kötülemek çabalarının ve abuk sabuk muhabbetlerin olmadığı ne güzel olur. Umarım bir an önce istediğim renklerden biri gelir de kurcalamaya başlarım Saygılarımla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esertekin180

Valla ben de renk konusunda seni tebrik ediyorum. Sonuçta siyah ve beyaz renk her telefonda var. Esasında mat mavisi Türkiye'ye gelmiş olsa o da düşünülebilirdi. Ankara'da bir haftadır sarı ya da kırmızısını arıyorum bulamıyorum. Artık gelene kadar bekleyeceğiz başka çare yok. Güzel bir paylaşım olmuş ben de cihazı alınca burada deneyimlerimi paylaşacağım. Sadece lumia kullanıcılarının olduğu ve bilgi alış verişi yaptığı bir forum olsa diğer cihazlarla kıyaslanmadığı, diğer cihaz sahiplerinin girip cihazı kötülemek çabalarının ve abuk sabuk muhabbetlerin olmadığı ne güzel olur. Umarım bir an önce istediğim renklerden biri gelir de kurcalamaya başlarım Saygılarımla

bizim halkımızda o vardır ya. kendi cihazı hariç diğerine çamur atıcak bi açığını bulucak. bulamazsa rahat edemez :D bence bu konu içerisinde lumia kullanıcıları çok güzel paylaşımlar yapabilirler. mesela herkes bi application önerse kısaca bilgi verse bile önemli bi parça olur kullanıcılar için

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodrap

quote:

Outlook.com uzantılı mail adresimdeki rehber ile tel rehberi senkron olabilir mi? Ikisinde de her değişiklik anında yansır mı?

Evet arkadaşım hesap kısmında outlook uzantılı mail adresini tanıttığın zaman direk rehberinde kişileri görebiliyorsun.mail adresindeki kişinin telefon numarası facebook twitter gibi hesapları varsa tek isim altında otomatik topluyor

dostum peki kişilere eklediğimiz 2. tel, ev tel, not vs de geliyor mu? telden silersem otomatik olarak outlook.com' adresimdeki listeden de silecek kadar senkron mu? birde son olarak en büyük merakım kişiye not alıyorum outlook 2010'da arama yapınca hemen buluyorum (örneğin kişinin ismini hatırlamıyorum ama firmasını hatırlıyorum, firmayı aratınca kişi çıkıyor) telde arama sadece isim araması mı oluyor? biliyorum biraz detay ama benim için önemli

• Detaylı bilgilendirme ve özellikler için teşekkürler. win8 yüklü lumia daha bir cazip gelmeye başladı incelemeden sonra.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bloodrap

quote:

dostum peki kişilere eklediğimiz 2. tel, ev tel, not vs de geliyor mu? telden silersem otomatik olarak outlook.com' adresimdeki listeden de silecek kadar senkron mu? birde son olarak en büyük merakım kişiye not alıyorum outlook 2010'da arama yapınca hemen buluyorum (örneğin kişinin ismini hatırlamıyorum ama firmasını hatırlıyorum, firmayı aratınca kişi çıkıyor) telde arama sadece isim araması mı oluyor? biliyorum biraz detay ama benim için önemli

İstediğin kadar soru sorabilirsin bilgilerim dahilinde cevaplamaya çalışırım.Öncelikle Telefondaki mantığı daha detaylı anlatayım.Telefon açılışta senden windowslive ID soruyor.Bu senin omurga hesabın daha sonra telefon açıldığı zaman istediğin kadar mail,(outlook,yahoo farketmez)facebook,twitter gibi hesaplar tanıtıyorsun.bunların hepsinde kayıtlı kişileri rehbere atıyor.İstemediklerini filtreleyebiliyorsun.senin outlook uzantılı hesabında bulunan kişileri otomatik rehbere atacak, kişilere tanımlamış olduğun bilgilerde otomatik olarak içinde geliyor olacak ör:adres,şirket,ünvan,facebook gibi bilgiler.Bu kadar çok hesabın kayıt edilebildiği için rehberde bulunan arama motoru detaylı arama yapıyor.Ör; rehberdeki kişi adı Ahmet firma bilgisine de blabla diye kayıt ettin adamın adı aklına gelmiyor firmasını hatırlıyorsun arama bölümüne blalba dediğin zaman ahmeti karşına getiriyor veya aklında olan başka bir bilgisini girerekte ahmete ulaşabiliyorsun.

Telefona eklediğin her hesabı direk telefondan yönetiyorsun atıyorum twitter hesabından birini sileceksin telefondaki rehber kısmından bulup sil dediğin zaman twitter hesabından da silmiş oluyorsun yani telefon üzerine kurulu hesaplarla %100 senkron çalışıyor.

Tüm hesapları tek sayfadan yönetebiliyorsun bu telefonu en çok ön plana çıkaran yazılımsal yönüde bu

Arama ile ilgili telefonun ekran görüntüsünü koydum.İnşallah açıklayıcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodrap -- 6 Aralık 2012; 17:44:27 >

• videodaki çivi çakma işleminden sonra telefon bi ara kayboluo, adam orda başka bi telefonla değiştiriyo. Ekranın içi kırılmış olacak muhtemelen. Menüdeki resimlerden de anlaşılıo başka tel olduğu. Neyse, bu tarz sağlamlık denemesi videoları çok fazla internette, pek güven olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarDar

videodaki çivi çakma işleminden sonra telefon bi ara kayboluo, adam orda başka bi telefonla değiştiriyo. Ekranın içi kırılmış olacak muhtemelen. Menüdeki resimlerden de anlaşılıo başka tel olduğu. Neyse, bu tarz sağlamlık denemesi videoları çok fazla internette, pek güven olmaz.

İşe biraz espiri katmak için koydum bu kadar değildir tabi ama hafif sürtemeler de iz bırakmıyor telefon
  • Donma ,takılma ve reset atma gibi bir durum oldumu hiç.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.