Şimdi Ara

MINI DV / DVD Kamera Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
11.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle forumlarda bukdr çok topic açılması yerine yeni gelen/okuyan kişilerin bilgi sahibi olması için açıyorum.
    Sabitlenirse dahada etkili olacaktır.

------ /// \\\ -------

Şimdi herkesin bir kamera tutkusu vardır. tabiki bu tutku için farklı biçimde kameralar üretiliyor. öncelikle MINI DV lerden bahsedeyim.
    NEDEN Mını DV;
    - dvd ye göre kalite 3 kat fazla.
    - eğer çekimleriniz üzerinde oynama yapacaksanız minidv
    - farklı formatlar halinde film çıkartmak istiyorsanız (divx, mpg, wmv, DVD, VCD, xvid)
    - menüler v.b efektler parlamalar, gibi şeylerde filminizde kullanacaksınız MINIDV

ÖNEMLİ : Eğer minidv kamera alıyorsanız ve birtakım işlemler yapmak istiyorsanız min. 160 gb HDD ve iyi bir işlemciniz olmalı. yoksa benim gibi 60 dk lık DV kasedini 28 saatte DVD ye geçirmeye çalışırsınız.

------ /// \\\ -------

Ve DVD Kameralar

- Hızlı, pratik, kolay
    - eğer çekimlerinizde oldugu gibi izlemek istiyorsanız ideal
    - çek - çıkart - seyret mantığı
    - Şimdilik 30 dk lık kayıtlar yapabilmesi
    - minidv oranla daha büyük ve kaba
    - editleme işlemi yapılamadan direk izleme zorunluluğu...

------ /// \\\ -------

Şimdi;

bu bilgilere dayanarak sonuçta şu ortaya çıkyıor,
    eğer hiç ben uğraşamam çektiğimi direk izlemek istiyorum
    zaten uğraşak vaktim yok
    hem bilgisayarımda bayağ bi eski yeni pc de alamam
    derseniz DVD cameralar sizin için en idealleri

ama eğer;
    DVD den 3 Kat kaliteli seyredecem
    kendi çapımda videolar çekicem
    videolarımı editleyip farklı medyalara basıcam
    wmv yapıp msn den arkadaşlarıma gönderecem
    bilgisayarımda iyi beni her türlü destekliyor
    alacağım kamerada ufak avuca sığacak kadar olsun derseniz MINI DV vazgeçilemez

Tabi fiyatlarıda kıyaslamak lazım/ şuanda orta ölçekli bi minidv kamera 600 milyona alırken DVD ler 1000 YTL ile başlıyor.
    MiniDV kasetler 7 YTL
    MiniDVD cd ler 9 - 10 YTL

MiniDv kasede üst üste kayıt yapabilme şansı. (DVD lerde RW olması lazım ve kameranın desteklemesi lazım ve fiyat olarak 15 ytlden aşağı olacağınıda sanmıyorum )

----------------------------------

Unutulmaması gerekenler:

MINI DV ile yaptığınız bi kayıdı dvd medyaya bilgisayardan kaliteli bir programla çekerseniz , Direk dvd ye kayıt eden kameradan daha iyi bir kalite alırsınız.

Ve eğer minidv almayı düşünüyorsanız mutlaka iyi bir İŞLEMCİ + RAM + HDD zorunlu

-- Eğer yanlış bir bilgi yada eksiklerim varsa lütfen yardımcı olalaım ---

iyi çekimler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• güzel bi bilgilendirme olmuş dostum.saol
  • Ellerinize saglik.Gayet net bir yazi.Ama insanlari da korkutmamak lazim.Yani p2 400 mhz. 96 mb. ram'de de miniDV'leri montajlayabilirsiniz.Ama sure cok uzayacaktir.Gunumuzun ortalama bir PC'si cok rahat isinizi gorecektir.Yani nekadar hizli bilgisayar okadar hizli islem demektir.
    HDD'ye gelince gene nekadar buyuk sigaya sahipse okadar iyi olacaktir.Kolay bir hesepla siz de HDD'nizin nekadar is gorecegini hesaplayabilirsiniz;
    1dk.'lik DV goruntu yaklasik 210 mb. yer tutar.Bir saatlik Bir miniDV kaset HDD'de eger tamamini atacak olursaniz yaklasik 12.6 GB'lik yer kaplayacaktir.Ama unutulmamalidir ki goruntuyu attiktan sonra onu tekrardan montajla birlestirilmis halini ayni formatta, yani DV formatinda render etmek gerekir.Bu da montajladiginiz goruntunun dakikasinin 210 mb(DV oldugu icin ayni boyutta olacaktir) tutmasi demektir.Yani benim 160gb.'lik Harddiskim var deyip 800dk.'ya yakin goruntu montajlayamazsiniz.
  • katılıyorum ama p3 600 ile 1 saatlik dv kasedi gece render a bıraktım sabah kalktığımda %24 dü sinirlendim Pentium D olan arkıma gittim 2 saat sürdü sürmedi
  • Ram'i azdir belki makinanin.Ya da birsekilde makinada problem wardir.Ben p2 400'de 96 ram'de dediginizden daha hizli render edebiliyordum.Ama bu tabiiki nasil bir montaj olduguna da baglidir.Eger hemen hemen her karesinde bir efekt varsa,bir renk ayari varsa ozaman sure cok artacaktir ;)
  • sadece menü yaratıyorum dvd menü sonra dvd ye yaz diyorum okdr

p3 720 + 256 ram nedense çok uzun sürüyor. sanırım kalite çıtasını hep tepede tutuyorum ondan olabilir
  • Arkadaşım ellerine sağlık çok iyi bir yazı olmuş...minidv sahibi birisi olarak çok beğendim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araştırmadan direk topic açan arkları kınnnnıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi injuxsanct -- 6 Eylül 2006; 16:00:17 >
  • bilgisayarın işlemcisini,celeron 1.8 den,pentium 4 2.8 degğiştirdim.ram 512... 60 dk.lik mini dv kaydı yaklaşık 1.saat 50 dk.render yapıyor.bilgilerinize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 20 Mayıs 2006; 21:25:56 >
  • Arkadaşlar ben bugünlerde;Samsung VP-D 353 kamera almayı düşünüyorum. celeron 2,4 512ram vs. bir bilgisayarım var. işi görebilirmiyim. 2. sorumda; dvd yapabiliyoruzda vcd de yabilirmiyiz...(bu konulara bayağı yabancıyım. yardımarınızı beklerim
    )
  • evet dvd yapabilirsin.beni bilgisayarımdaki 1.8 Celeron işlemci yetmedi,2.8 pentium 4 işlemci aldım...ram 512...
  • @hes@55

evet vcd de yyapabilirsin. yazıya vcd yi de ekledim. menülerini de yapabilirsin.
  • Arkdaşlar bende dell6000 dizüstü var. 1,73ghz 512ram 60gb sabitdisk.Samsung VP-D 353 kamera almayı düşünüyorum. Bilgisayarım sorun çıkarmaz heralde.Önceki bilgisayarım amd 2500, 512ramdi ve arkadaşımın sony hc 40 kamerasını 4saatte bilgisayara aktarıyordu. Ne dersiniz şimdiki bilgisayarımda süre kısalır mı? mini dv kullanan arkadaşlardan yardım:)
  • Peki bu ceviri işlemini direk kendi icinde yapıp sd karta kaydeden kamera yok mu?
    Teori olarak bi saatlik kaliteli bi divx 600 mb yer kaplıyor. Aynı şekilde kamera da cektigi filmi kendi icinde divx yapsa bi gb sd karta 1 saatten fazla kayıt yapar.

Bu özellikte kamera yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abars -- 1 Haziran 2006; 14:55:24 >
  • yapılacak işlem normal p4 bir bilgisayarla 1-2 saat süren render işleminin kamera tarafından yapılması böyle bir cam fiyatını da düşünmelisin bence
  • Benim Bilgisayarim :
    AMD Athlon(tm) 64processor 3200+ 2.00Ghz, 1024RAM
    Ben de bir kamere almak istiyorum simdi cektigim video'larda biraz oynamay yapmak isterim acikcasi bunu Dvd'de yapamiyormuyuz hic.
    DV'lerde cok yer kapliyor diyorsunuz 1dk.'lik DV goruntu yaklasik 210 mb gibi .
  • DVD'de oynama yapmaniz icin tekrardan bilgisayara atmaniz gerekir.Bunu yaparken de Avi, mpeg1-2 ya da daha baska goruntu formatlarina cevirmeniz gerek.DVD olarak ya da VCD olarak direk montaj yapamazsiniz.Ote yandan bir DVD'deki goruntuyu montajlamak icin once cevirip(atıyorum) avi yapacaksiniz, sonra onu isleyip tekrar avi yapacaksiniz ve sonra tekrardan DVD formatina donustureceksiniz.(sansliysaniz montajdan sonra DVD yapabilen programlar da vardir)Bu da cok fazla goruntu kaybina yol acacaktir.Eger video'larinizi oldugu gibi izlemek istiyorsaniz DVD makul olabilir ama montaj da yapayim biraz diyorsaniz zaten goruntu kalitesi DV'nin cok altinda olan DVD medyasina yazilmis bir videoyu 2 ya da 3 kez donusturup iyice kalite kaybina yol acacaksiniz.

Not:DVD'den direk montaj yapilmaz derken buyuk studyolardan bahsetmiyorum.Onlarin cok pahali hardware'leri vardir ve DVD'den direk DVD'ye montaj yapabilme ozellikleri belki de mevcuttur.Normal bir kullanicinin elindeki imkanlara gore degerlendirme yaptim.

• DV de cok yer kapliyor 1 dakk. 210 mb.
    Peki cektigin videolarda ne gibi oynamalar yapabilirsin [bu konu hakkında bir bilgim yok o yuzden soruyorum size gore cok basit sorulardir muhakkak fakat bizim bilgimiz olmadigi icin soruyorum kusura bakmayin]
  • Kullandigin programa gore degisir.Eger yeterli bir program kullaniyorsan filmlerde gordugun montajlari cok rahat yapabilirsin.Ama bunun icin biraz program bilgisine ihtiyacin olacak.Ama az bir bilgiyle sana yetecek kadar montaj yapabilirsin.Kesme-biçme, ekleme, yazi vs. bunlari hemen hemen her video edit programi yapacaktir.Eger yapmisken tam yapayim, biraz da ilgim alakam ve hevesim var diyorsan Adobe Premier, Ulead Video Studio, Pinaccle gibi programlari birkac hafta gecmeden yeterli seviyede kullanabilirsin.Bu programlar herkesin oldugu gibi senin de isini gorecektir.
  • sağolasın hocam bilgiler için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.