Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone 8 ile cihaz satışlarının geçen yıla göre dört kat arttığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Microsoft, Windows Phone 8 ile cihaz satışlarının geçen yıla göre dört kat arttığını duyurdu





    Windows Phone 8 işletim sistemi ile akıllı telefon piyasasında daha güçlü bir şekilde var olmayı planlayan Microsoft, buna yönelik olarak işletim sistemini geliştirirken, WP cihazlarının konfigürasyonunu da yeni bir çıtaya yükseltmişti.




    Yatırımcılar toplantısında konuşan Microsoft'un patronu Steve Ballmer, Windows Phone 8 işletim sisteminin bir kaç haftadır piyasada olduğunu ve iyi bir başlangıç yaptığını aktardı. Ballmer, geçen yılın aynı dönemine göre Windows Phone cihazlarının satışının dörde katlandığını vurguladı. HTC ve Nokia'nın ekosisteme kattığı modellerin çok olumlu yorumlar aldığını dile getiren Ballmer, pek çok ülkede cihazların stoklarının tükendiğinin de altını çizdi.




    Windows Phone uygulama mağazasında ise uygulama sayısı 120 000'i geçmiş durumda. Ancak Ballmer, ne kadar Windows Phone 8 işletim sistemli model satıldığını açıklamadı.




    Geçen yıl 15-20 milyon adet civarında bir Windows Phone cihaz satışına analizler işaret ederken, kaba bir hesapla aylık 1-1.5 milyon ünite satışı yapıldığı sonucu çıkarılabilir. Bu durumda Ballmer'ın ifade ettiği rakam 4-6 milyon üniteye denk geliyor. 




    Bunun büyük kısmı muhtemelen Nokia'nın yeni Lumia modellerine ait olacaktır. Zira pek çok perakende sitesinin en çok satan akıllı telefon listesinde Lumia 920 başı çekiyor. Farklı kaynaklar da şimdiye kadar 2.5-3 milyon Lumia 920 siparişi verildiğini iddia etmişti. Lumia 820 ve HTC WP8 cihazları da eklenince dikkate değer bir rakam karşımıza çıkıyor. Gelecek yıl ile birlikte daha fazla model piyasaya çıkacağı için rakam da yükselecektir.




    Yepyeni bir tarasım ve anlayışla tüketici karşısına çıkan Windows 8 işletim sistemi de yine Ballmer tarafından övgüyle bahsedilen diğer bir konu. Şu anda 1500 farklı cihaz üzerinde çalışıyor olan Windows 8, ilk duyurulduğunda 1000 farklı cihaza kurulu durumdaydı. Ballmer, özellikle tablet ve dokunmatik ekranlı PC modellerine fantastik bir talep olduğunu belirtiyor. 




    Ancak resmi satış rakamları olmadığı için WP8 ve Windows 8 cihazlarının ne kadar büyük bir taleple karşılaştığını tam olarak göremiyoruz. Firmaların yıl geneli ve son çeyrek mali raporlarında bu konu açıklığa kavuşacaktır.

     




  • Bence açık ara lumia satmıştır :)

  • Lumia' yı alıpta kullanan birinden yorum beklemiyor değilim açıkçası..

  • Kisaca gecen yIla göre 4 kat daha fazla para kazaniyoruz diyor Microsoft.

  • Lumia yi ben kullandim gerçekten güzel telefon erkanı dedikleri hassaslikta vaar. Kamerasida bir okadar güzel. Beyazı çok tatlı. Kurcaladim bayağı bi begendim ama windows phone diyince soyle bir bakıyor insan. Android gibi değil arayuzu çok basit herşey bir yerde toplanmış. Htc 8x de denedim onun kulaklık kalitesi gerçekten güzel kamerasida güzel ben lumiayi daha çok begendim. Ekranı daha canlı daha güzel. Ağır duruşu sanki taş gibi telefon kirilmaz bişey olmaz gibi geliyor. Ama dediğim gibi windows phone olunca tedirginlik oluyor

  • lumia nın navigasyon olayyı aklımı çeliyor sadece. piyasada bi telefonda bulunan en iyi navigasyon. gönlüm htc den yana çünkü kulaklık kalitesi baya iyi. ama onda da navigasyon yok adam gibi. sonraki serileri bekleyecem. zaten bi çok sorunu var şu anda wphone un. aralık ve şubatta güncellemeler gelecek. bi sonraki nesil hem daha hazır olur hem de fiyatlara bi ayar çekerler belki rekabet olursa.

  • Stoğa giremedi, alamadım bir türlü Lumia 920 :D Ocak 10 Stok -.-




    Hollanda

  • Windows phone da gelecek gördüğüm için aldım lumia yı. Gelişecek biraz sabır gerekli. Yeni heyecan arıyorsanız Wp8 i tercih edin. Hazır sistem istiyorsanız ios ve android.
  • Gecen sene 3-5 tane sattıkları için satışları 4 e katlamış olmaları normal. Lumia ve 8X gibi modelleri daha da cezbedici modeller takip ederse satışları daha çok artar. Özellikle Nokia yı; cihazlarına diger üreticilerin yap(a)madığı modifikasyonlari yaptıgı icin tebrik etmek lazım. Önce 808 pureview ile kamera şimdi de lumia ile kablosuz şarj ve tazeleme hızı yüksek ekran.. Tek anlayamadığım diger üreticilerden bu kadar ayırıcı bileşenleri tek bir donanımda ve android gibi yaygın bir işletim sistemi üzerinde niye piyasaya sürmediği..

  • aslında windows 8 fena değil.ama marketinde çok az uygulama var
  • Alinir alinmasinada soyle haberler duymak istemiyorum ''vee sonundan windows phonelarada bu uygulama geldi''' iste bunu uzun bi sure duyacaklar alan arrkadaslar

  • Android ve ios 'un yanında henüz deneysel aşamada bir sistemin kobayı olmak mı ? Sağol kalsın !

  • nokia lumia yi 1haxftadir kullaniyorum.cok kisaca . Muhtesem...geri donduler

  • daha market de bir tane bile oyun yok bu neyin kafasıdır.

  • Android veya ios tan hiçbir üstün yani yok tek fırsatları kar marjini düşürüp daha çok kitleye hitap etmek olacaktı onu da ac gozluluk yapıp bi kenara ittiler, kimse daha doğru düzgün uygulaması olmayan oturmamis bi sisteme 1700 lira para saymaz.

    Nokiayi wp9 çıkana kadar fanboylari taşır ama htcyi bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Lumia 920'yi deneme şansım oldu. Sadece ve sadece 2 eksisini söyleyebilirim onun dışında harika birşey. İlki telefon gerçekten ilk başta ele ağır geliyor. fakat 10 dakika sonra insan alışıyor. 2. si uygulama marketi gerçekten çok kıt. Ama Microsoft'un şu anda en çok üzerinde durduğu şey de bu zaten. Eminim 1-2 sene içerisinde ios ve android seviyesine yükselecektir. Bunların dışında telefon gerek kalite hissi gerek stabilitesi ve gerekse kullanım açısından fark yaratmış. Elimdeki s3 beni en az 2 sene daha idare eder. Ve windows phone market dediğim gibi bu zaman zarfında gelişirse (ki gelişir) kesinlikle yeni telefonum nokia olacak. Sanırım yeni bir lumia serisi olur o zamana:) Şöyle diyeyim. Xbox 720 + Dokunmatik ekranlı bir windows 8 ultrabook + son olarak ta marketi oturmuş bir Windows Phone 8'li nokia Lumia. İlerde harika bir 3'leme olur. Zaten outlook.com'dan da hesaplarımı çoktan aldım. Bütün aletlere tek hesapla giriş yaparsın. Tadından yenmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santhora -- 2 Aralık 2012; 12:02:15 >
  • Ben iphone 4s kullanıyorum. Lumia 920 yi inceleme fırsatım oldu. Nokianın telefonlarını görünüm ve malzeme kalitesi açısından bilmeyen yok zaten. 4s kadar şık, hatta daha şık. Elde tutuşu, tam Türkçe destekli klavyenin ekrana yerleşimi ve daha bir çok göze görünmeyen ama kullanım deneyimini arttıran detay. Tek eksiği market. Özellikle kamerası harika

  • Dün lumia 920 yi inceledim. Bence çok başarılı olmuş. Arayüz, hız vs android den daha iyi. S3 kullanmasam kesinlikle 920 yi alırdım.

  • bi ara lumia 920 tugla gibi o nasil agirlik ben o telefonu kullanmam diyen geri kafalilar nerde acaba cok merak ediyorum

  • hele bi SAMSUNG da çıkarsın o zaman WP 8 cihazları patlar androıd de oldu

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.