Şimdi Ara

Micro SD kartta Fat32-NTFS 4gb sınırı sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık tam olarak anlatmıyor olabilir problemimi. sorunum şu. galaxy tab 7.7 tabletim var. bu tablette kullanmak için sandisk 32gb ultra micro sd kart aldım. tablete takınca format atmak istedi atınca da fat32 dosya sistemine çeviriyor. böyle olunca da 4gb üzeri bir dosya atamıyorum. ntfs yaptığımdaysa tablet kartı görmeyip format atmak istiyor. Bu döngüden kurtulmak sorunu çözm ek mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 30 Kasım 2012; 10:26:38 >

• Birkaç gündür yerli yabancı onlarca sitede forumda dolaştım okudum. Sonuç olarak aynı sorunun cevabıyla ilgilenenler için ulaştığım cevabı yazayım istedim.

Öncelikle evet ntfs veya exfat formatlanmış bir kartı android bir tabletin tanıması mümkün. Bunun için tabletin veya telefonun root olması gerekli. Forumda arama yaparsanız zaten nasıl yapıldığı anlatılıyor. Burada net olmayan şu, iki fikir var bu konuda. Root yapmak garantiyi bozar mı bozmaz mı? Cihaz üstünde sınırsız bir yetkiye sahip olunduğundan ve overclock bile yapılabilindiğinden gözlemim tespit edildiğinde garantinin bozulacağı.

Bozmaz diye savunanların şöyle bir tezi var. Cihazı garantiye yollamam gerekirse stock haline döndürürüm öyle yollarım. Bu mümkün olursa ne ala da, donanımsal bir hata da cihazı açma şansımız olmazsa bu dönüşümü nasıl yapıcaz. Kafama takılan bu. Bu konuda bilgisi olanlar, garanti tecrübesi yaşamış arkadaşlar paylaşırsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

• verdiğim cevap yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesin eksik yazmışım. sadece root olması yetmiyor cihazın. bu işi yapan uygulamalar mevcut ama bu uygulamaların çalışması için root edilmesi gerekli telefon ya da tabletin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    64 gb usb bellek biçimlendirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.