Şimdi Ara

Far Cry 3 GPU&CPU Performans Testleri (1.02 yama , GF 310.70, AMD 12.11 v11 eklendi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
3
Favori
16.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Far Cry 3 GPU&CPU Performans Testleri (1.02 yama , GF 310.70, AMD 12.11 v11 eklendi )

Far Cry 3 GPU&CPU Performans Testleri (1.02 yama , GF 310.70, AMD 12.11 v11 eklendi )

İŞLEMCİLER :

Vram Kullanımı

MSSAA OFF/ON

**********************************************-------------------------*****************************************

1.02 yama , GF 310.70, AMD 12.11 v11 ve SSAO, HDAO, HBAO Karşılaştırmaları

SSAO

HBAO

HDAO

AMD vs Nvidia SSAO

AMD vs Nvidia HDAO

AMD vs Nvidia HBAO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 8 Aralık 2012; 15:00:05 >

• dx9 ve dx11 arasında (gökyüzü hariç -ki oda tartışılır, acaba dx9 ile de aynı görüntü elde edilebilirmiydi-) ve msaa on-off arasındaki farkı (en azından şu görüntüler ışığında) oyun esnasında anlayabilmek mümkünmüdür merak ettim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • oyunu oynamaya başlıyım editlerim
  • abi gidip 1200-1500 liraya kart alıyoruz(gtx680-670 hd7970) herşey sonda akıcı oynayamıyoruz işe bak ya.
  • Kesin optimizasyonla ilgili sorunları var bu oyunun mümkün değil yani bukadar olması zamanla kesin düzelteceklerdir.
  • bu testte güzelmiş.
  • Gtx660 Ti'nin performansı dikkat çekici
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PCGamesHardware.de'nin yaptığı incelemede AA'nın gerektiği görülüyor.

http://www.pcgameshardware.de/Far-Cry-3-PC-217540/Tests/Far-Cry-3-Test-Grafikkarten-CPU-Benchmarks-1036726/2/

Bunun yanısıra SSAO'yu HBAO'dan daha başarılı buldum şahsen. Nedense benim gözüme hep SSAO daha güzel geliyor. Max Payne 3'te de böyle olmuştu. Ayrıca SSAO daha performanslı.

Ayrıca 8XAA gereksiz. Açık dünya oyunlarda genel olarak AA sıkıntılı bir iş (bir de Crysis'in optimizasyonuna laf edenler vardı). Bu oyunda da durum benzer. Nvidia zaten yeni sürücüsü ile oyunda AA performansını artırmış görünüyor. Gerçi @OPTİMİST'in paylaştığı sitenin test sonuçlarına göre pek de bir artış olmamış. Ancak Nvidia, kartları uçuk AA seçenekleri ile test ettiği için bu tip artışlar da pek beklenmezdi zaten. Yine de PCH'in testinden sonra burdaki sonuçları görünce performans pek de artmadığını görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Gtx660 Ti'nin performansı dikkat çekici

Bu testlere göre oyun bellek bant genişliğinden çok, gpu'nun işlem gücüne duyarlı. O nedenle GTX660 TI, GTX670'in çok gerisinde kalmamış. Ancak tam tersine GTX670, GTX680'in belirgin şekilde gerisinde.
  • Bu da başka VGA ile CPU Test

• quote:

Orijinalden alıntı: karacabey

dx9 ve dx11 arasında (gökyüzü hariç -ki oda tartışılır, acaba dx9 ile de aynı görüntü elde edilebilirmiydi-) ve msaa on-off arasındaki farkı (en azından şu görüntüler ışığında) oyun esnasında anlayabilmek mümkünmüdür merak ettim.

Ben de bunu diyecektim tam. İkisi arasındaki fark, kartların kasılıp yerde sürünmesi ile uçuşa geçip yüksek FPS vermesi kadar çok ama görüntü nerdeyse aynı.
    İşte bu sebeple, "En yüksek ayarlarda yapılmış testlere bakıp aldanmayın arkadaşlar!" diye boşuna yırtmıyoruz kendimizi. Kısın birkaç ayar; bakın nasıl artıyor FPS'niz en az iki kart.

• Ne oldu böyle yahu son çıkan oyunlar süründürüyor kartları.

Şu MSAA denen zımbırtının yüzünden hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Kasım 2012; 14:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Ne oldu böyle yahu son çıkan oyunlar süründürüyor kartları.

Şu MSAA denen zımbırtının yüzünden hep.

MSAA ile falan alakası yok. Tüm oyunlar ortada. Grafiklerde neredeyse hiçbir gelişim yok. MSAA esasen Max Payne 3'ün katiliydi. Zaten onda da oyun motorunun AA konusunda pert olduğunu biliyoruz (RAGE).

Son dönemdeki tüm girişim bana kalırsa kart sattırma çabası. Son seride en fazla satılan kart GTX670 oldu. O da Ekim ayı itibariyle GTX580'in kullanım oranını yakalayamamıştı. AMD kartları hiç söylemiyorum, en iyisi GTX670'in yarısı kadar bir kullanım oranına sahipti (HD7850). Durum böyle olunca, konsoldan port edilen oyunların PC'de kartları gereksiz yere zorlaması, bu sayede de kullanıcıları yeni kartlara yönlendirme gibi bir amaç güdüldüğü çok belli. Son dönemler kart satışları ciddi derecede azaldı. Çünkü ihtiyaç duyulmuyor. 2 yıl önce orta-üst seviye DX11 bir kart alan kimse (misal ben) yeni bir karta ihtiyaç duymuyor. Zira yüksek ayarlarda oynayamadığı oyun yok.

Hitman ve Far Cry'a baktığımızda da grafiklerde bir yenilik, gelişme görmüyoruz (hatta ben Hitman'in pek çok detayını berbat buldum) ancak fps'ler sürünmekte. Keza Crysis 3 Alpha...

İşler iyice saçma bir hâl aldı diyorum, ama adamlar iyice cozuttu. Konsolların yenilenmesi gerektiğinden bahsediyoruz ama bana kalırsa, tamamen oyun odaklı gpu ve cpu'larla gelmeleri gerektiği gibi, son dönemdeki bütün gelişmeleri ve güncellemeleri de bünyesinde barındıran birimler kullanılmalı diye düşünüyorum. Aksi halde konsollar çıktığı gibi, zaten onlarla mevcut güce sahip olacağız. Ardından da yine konsollar grafik konusunda sürünmeye, PC'ler ise port oyunlarda saçma sapan performans göstermeye devam edecek.

• Demiim demiim diyorum da AMD programina dahil oyunlarin neler yaptigini goruyosunuz insaf yahu berbat bir kodlama olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yok bir dahaki sefere konsol almak şart oldu.
  • 4850 ile bütün oyunları full açtığım günleri hatırlıyorum gerçekten süperdi ya :). Gears of War çıkıyor hop ful. Modern Warfare hop ful. Nfs Carbon oda ful :). O zamanki oyunlar konsol ile aynı görselliğe sahipti. Sonra yeni grafik motorları yeni effectler. Konsolla pc arasında görsellik farkı ciddi ciddi açıldı. Adamlarda bozuntuya vermemek için böyle çirkeflik yapıyorlar işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

4850 ile bütün oyunları full açtığım günleri hatırlıyorum gerçekten süperdi ya :). Gears of War çıkıyor hop ful. Modern Warfare hop ful. Nfs Carbon oda ful :). O zamanki oyunlar konsol ile aynı görselliğe sahipti. Sonra yeni grafik motorları yeni effectler. Konsolla pc arasında görsellik farkı ciddi ciddi açıldı. Adamlarda bozuntuya vermemek için böyle çirkeflik yapıyorlar işte.

Aynı kart bende de var şuan. Eskiden dediğin gibi tüm ayarlar açık iken oynayabiliyordum. Fakat son 2-3 yıldır çıkan hiçbir oyunu bazen Medium'da bile rahat bir şekilde oynayamıyorum. Artık mecburen ekran kartına bir işlemci kadar bütçe ayırmak zorunda kalıyoruz. Bence konsola çıkan PC'ye çıkmayan oyunlar;

1- Korsan korkusu
    2- Yüksek kaliteli yapım zahmetine girmeme

adına çıkmıyordur. Adamlar kaliteyi fazla arttırmadan konsola, PC'den çok daha kısa bir sürede oyun çıkarıp, orjinal satıp para kazanma derdine girmişler. Bugünlerde PC'ye oyun çıktığına sevinmeliyiz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

4850 ile bütün oyunları full açtığım günleri hatırlıyorum gerçekten süperdi ya :). Gears of War çıkıyor hop ful. Modern Warfare hop ful. Nfs Carbon oda ful :). O zamanki oyunlar konsol ile aynı görselliğe sahipti. Sonra yeni grafik motorları yeni effectler. Konsolla pc arasında görsellik farkı ciddi ciddi açıldı. Adamlarda bozuntuya vermemek için böyle çirkeflik yapıyorlar işte.

Aynı kart bende de var şuan. Eskiden dediğin gibi tüm ayarlar açık iken oynayabiliyordum. Fakat son 2-3 yıldır çıkan hiçbir oyunu bazen Medium'da bile rahat bir şekilde oynayamıyorum. Artık mecburen ekran kartına bir işlemci kadar bütçe ayırmak zorunda kalıyoruz. Bence konsola çıkan PC'ye çıkmayan oyunlar;

1- Korsan korkusu

adına çıkmıyordur. Adamlar kaliteyi fazla arttırmadan konsola, PC'den çok daha kısa bir sürede oyun çıkarıp, orjinal satıp para kazanma derdine girmişler. Bugünlerde PC'ye oyun çıktığına sevinmeliyiz bence.

Hocam adamlar artık direk port zaten. O yüzden böyle. Çoğu oyunda zahmet edip button iconlarını bile değiştirmiyorlar sanki herkeste xbox controller varmış gibi. Birde pc ye konfigurasyon mu çekecekler. Ayriyetten oyun fiyatlarıda korsana teşvik. Şuan bi black ops 2 orjinal kutu almaya kalksan 120 tl nin üzerinde pes yani. 2 aya birde dlc niyetine oyuna 5 tane map eklerler ordanda tane başına 20$. Birde bazıları var adamlar o paraya multiplayersız oyun satmaya çalışıyorlar deus ex, skyrim gibi 59$ dan. Üstüne dlc lere ayrı para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 29 Kasım 2012; 18:25:12 >

• oyun çekirdek çitlemeyi seviyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

1- Korsan korkusu

Konsolun da bir performans seviyesi var. Oyunlar bu seviyeyi geçmiyecek şekilde uyarlanıyor yoksa oyun çok kasardı...
    Korsanlık konusunda pc, konsollardan çok önde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.