Şimdi Ara

ASUS, dokunmatik ekranlı Windows 8 PC satışlarının yavaşlığından şikayetçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • ASUS, dokunmatik ekranlı Windows 8 PC satışlarının yavaşlığından şikayetçi





     

    26 Ekim tarihinde büyük etkinliklerle lansmanı yapılan Microsoft'un Windows 8 işletim sistemi, bununla birlikte beklendiği kadar büyük bir etki yapamadı.




    Pek çok analiz, Windows 8 PC satışlarının beklentilerin altında kaldığı yorumunu yapıyordu. Asyalı PC üreticilerinden de bu konuda teyitler gelmeye başladı.




    ASUS mali bölüm şefi David Chang, Windows 8 talebinin şimdilik çok da iyi olmadığını ifade etti. Vivobook serisi ile dokunmatik ekranlı modeller de sunan ve bazıları Best Buy'ın en çok satanlar listesinde olan ASUS, yine de dokunmatik ekranlı modellere olan talebin çok yavaş arttığından şikayetçi.




    Acer ise Aspire V5 ile Amazon'un en çok satan dokunmatik Windows 8 cihazları listesinde birinci sırada. Ancak Acer da Windows 8'in tüketiciler tarafından nasıl algılanacağı konusunda emin değil. Firma, dokunmatik ekranlı dizüstü modellerinin, raflara çıkan dizüstü modellerinin yüzde 20'sinden daha az bir kısmı oluşturduğunu belirtiyor. Yüksek seyreden fiyatlar bunun en büyük sebebi olarak görülürken, Vivobook serisinin 479$ başlangıç fiyatı ise, popülerliği artırması açısından başarılı bulunuyor.




    İki firma da Windows 8 ürünlerinin satış rakamlarını vermekten kaçınıyor. Ancak şimdilik hiçbir dokunmatik ekranlı dizüstü modeli Amazon'un en çok satan 20 listesinde değil.




    Analiz uzmanları da yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle dokunmatik dizüstü modellerinin tüketiciye arzında problem yaşandığını ortaya koyuyor. Tahminler bu yıl satılacak Windows 8 ürünlerinde dokunmatik ekranların çok küçük bir yer tutacağı yönünde. Gelecek yıl bir patlama yaşanması için bileşen maliyetlerinin düşürülmesi şart.

     








  • İnsanlar dokunmatik ekranın dizüstünde bir halta yaramayacağının farkında da o yüzden.

  • Microsoft, Windows Blue kod adlı bir sistem üzerinde çalışıyor şuan.. Umarım haberi yapılır.

    Asıl konu;

    "Analiz uzmanları da yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle dokunmatik dizüstü modellerinin tüketiciye arzında problem yaşandığını ortaya koyuyor. Tahminler bu yıl satılacak Windows 8 ürünlerinde dokunmatik ekranların çok küçük bir yer tutacağı yönünde. Gelecek yıl bir patlama yaşanması için bileşen maliyetlerinin düşürülmesi şart."

    Olayın özeti zaten..
  • Bence satışların az olmasının sebeplerinden birisi de insanların şu an işini rahatça görebilen bilgisayarlara sahip olması. Win7 ile beraber notebook'lar çok iyi bir duruma geldi zaten, çoğunluk da bilgisayarını yeniledi. Her çıkan yeni teknolojiye yatıracak para herkeste yok. İki yılda bir notebook mu değiştirelim yani? Beklesinler biraz.

  • İşlemciler son 5 yıl içerisinde fazla gelişmedi, aynı performanstaki cpu ları evirip çevirip kaktırmaya çalışıyorlar, benim 7 yıllık pc bile çoğu oyunu kaldırıyor, neden yeni bir pc alayım ki?

  • elinde bilgisayarı olan adam niye bir daha alsın ki deli mi? zaten çok ucuz fiyata yükseltebilecekken.

  • Hazır Bilgisayar alacak şahısların dokunmatiğe yanaşması zaman alır, genelde en tutucu kesimdir bunlar, dokunmatiği kendi bilgisayarını, parçalarını toplayanlar alır. O da ekran fiyatı uygun olursa.

  • bu paraya bu iş olmaz yeni bir apple da doğamaz fiyatlar düşecek satışlar artcak yok sa yok

  • Bunlar neyin kafasında anlamıyorum, insanlar bir anda klavye ve mouse dan vazgeçip dünya para verip dizüstünde pekde faydası olmayacak dokunmatike mi dönecek sanıyorlar.

  • Önümde klavye touchpad varken ekrana dokunmak çok saçma. Bir süreden sonra insanın koluda yoruluyor ne gerek var ki ????

  • ben ekranda iz olmasın diye ekranın filmini bile cıkartmıorum adamlar bide parmaklasın istiyorlar :)

  • Dizüstünde bal gibi işe yarıyor hiç de boşuna bahane bulmak için kötülemeyin. Sırf dokunmatik diye 100-200$ fazladan istersen olmaz orası apayrı. Sadece ekranı parmaklıcaksın diye bişey yok, bi elin touchpaddeyken diğer elinle de çok hızlı kullanabiliyorsun, ihtiyacın olduğu ve touchpadden çok daha hızlı kullanmana imkan veren yerler mevcut.

    Yukarda arkadaşın dediği gibi, insanlar tutucu bunun etkisi çok. Mevcut ellerindeki cihazlar işlerine yaradığı sürece değiştirme ihtiyacı çok az durumda hissedilir. Bide rahatsız edici fiyatı da etken. Kaç sene önceki dokunmatik ekranlı cihazları bilirim ben insanı çileden nasıl çıkardığını, kalemle kullanmaya çalışırsın olmaz kalibre etmeye kasarsın güzel olmaz vs. Sonuçta tasarımcı için kalemle 512 level basınç hassasiyeti peşinde koşan grafik tablet değil amaç dokunmatik ekranda. Komutlar için kullanabileceğin ve iyi tepki veren basitlikte sağlam dayanıklı, şarj sırasında parazit filitrelemesi yapan dokunmatik sistem kullanmak olmalı amaç. Sorun problem ne kadar az çıkartırsa, insanlar o kadar hızlı benimser, ama kazıklandığını hissettikçe olmaz. Yakın fiyata, sanki yanına ek özellik veriyormuşuz gibi hissettireceksin ki alacak olan adam rahatsız olmasın. Yoksa kimse yüzüne bakmaz.





  • Belki eski kafalılık olarak görülebilir ama dokunmatik pc çok kullanışlı ve mantıklu gelmiyor. dokunmatik ekranla işlem yapmak isteyen zaten ya tablet ya da akıllı telefon alıyor. düşünüyorum pc ile yapılan hangi işlemlerde "dokunma" ihtiyacı nerede ortaya çıkabilir ki?

  • 4-5 sene evvel masaüstü bilgisayarda sörf yaparken dokunmatik ekran hayal ederdim. 10 gün önce de, Asus s400 aldım memnunum. Mausla imleç le uğraşmak istemediğimde ekrana tıklıyorum. Böylesi daha kolayıma geliyor. Senede bir pc değiştirmek akıl işi değil. Önceki dizüstümden yeni olmasına rağmen memnun kalmasam da normal şartlarda satmazdım. İstemeyerek sattım. Durmadan eldekini yenilemek akıl işi değil zaten şimdiki bilgisayarlar ucuzları dahi ihtiyaçları karşılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlklerden sakının, ben her zaman korkmuşumdur. Genelde bir ilkin hemen ardından amiral gemisi geliyor.
  • Nedenlerini söyleyecek olursam:

    1.Aşırı pahalı

    2.Kullanışsız özellikle ekranla klavye ayrılmadığı zaman.(Sony Duo 11 gibi olursa tamam)

    3.Model çeşitliliği hale sağlanamadı piyasada adam gibi model yok.

    4.Olanlarda da stok yok serbest ekonomi şartları gereği fiyatlar tavan.

    5. 3,000-3,300 tl ye i5 işlemcili hd4000 li sistemi kim alır akıllara ziyan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herodoot

    Belki eski kafalılık olarak görülebilir ama dokunmatik pc çok kullanışlı ve mantıklu gelmiyor. dokunmatik ekranla işlem yapmak isteyen zaten ya tablet ya da akıllı telefon alıyor. düşünüyorum pc ile yapılan hangi işlemlerde "dokunma" ihtiyacı nerede ortaya çıkabilir ki?

    tüm iletileri okudum, en mantıklı açıklama bu...

    şu anda dokunmatik teknoloji sahibi akıllı telefonların, tabletlerin neredeyse tümünün kullanımı internet amaçlı... ve bu dokunmatik araçlar internetle yapılabilecek her şeyi yetkin ve olgun bir biçimde yapabiliyorlar...

    dizüstü alıcılarının da belki yarısı pc'lerini internet amaçlı alıyor...

    eh o zaman, tablet internet konusunda neyi yapamıyor ki kullanıcı gidip sırf dokunmatik özellikli dizüstü diye gidip devasa fiyat farkı vererek alsın?

    üstelik şunu da görmek lazım, eskiden yoğun internet kullanan da, ara sıra kullanan da ya desktopa, ya dizüstüne mahkumdu, başka seçenek yoktu, oysa günümüzde sadece feysine, maillerine bakmak, borsayı vesaire takip etmek gibi basit amaçlı internet kullanıcılarının her türlü ihtiyacını tabletler çok iyi gideriyor, bu yüzden eskiden olsa dizüstü almaya mecbur kalacak bu tür kullanıcı kitlesi artık tablet, akıllı telefon piyasasına kaptırıldı...

    adamın tüm basit internet ihtiyaçlarını karşılayan tableti varsa ne diye gidip dokunmatik pc alsın?

    elbette heveslisi, hava atıcısı alır ama ben şahsen, fiyatı düşse bile büyük bir satış patlaması yapabileceğini sanmıyorum...




  • katlanınca dokunmatik ekranlı tablet, açıldığında da klavyeli ultrabook gibi cihazlar olursa ancak o fahiş fiyatlarla düşük donanımlı pc leri belki birilerine satabilirler. Aksi halde kimse gidip aynı paraya canavar gibi 4 çekirdek i7 işlemcili, 8GB+ ram li ve rahatlıkla oyun oynatanilecek atanmış harici ekran kartlı bi laptop almak varken dokunmatik ekranlı notebook a yatırım yapmaz. Bu piyasa da tutarsa sony duo 11 gibi ufak taşınabilir modeller tutar. Çünkü tabletler de dokunmatik ekran; ufak alanda ince ve fonksiyonel cihazlar için en uygun giriş yöntemi olduğundan kullanılıyor. İnsanlar da dokunmaya bakıldıklarından değil cihazlar ergonomik, hafif ve dolayısıyla taşınabilir olduklarından alıp kullanıyorlar. Eğer dokunmak, klavye-fare ikilisinden daha iyi bir giriş yöntemi olsaydı 20 inch üzeri tabletler Windows 8 i beklemeden çoktan çıkardı ve çatır çatır satardı. Ama piyasa 10 inch i bile tablet için buyuk bulup 7 inch, daha taşınabilir cihazlara yönetmekte. Çünkü dokunmatik ekran sadece taşınabilir cihazlara özgü kalmalı. Ayrıca kimse hem bir laptop hemde bir tablet alabileceği parayı dokunmatik ekranı bir laptop a vermez. Hiç sanmıyorum..





  • diz üstünde dokunmatik çok pratik değil,bizzat denenmiştir...

  • Çoğunuz yanlış yerden bakıyorsunuz, dokunmatik ekranlı notebookları sürekli dokunmatik olarak kullanmayacaksınız zaten. Telefonla tabletle yada canavar notebook ile neyini karşılaştırıyorsunuz bunun? Karşılaştıracaksanız diğer ultrabooklar ile karşılaştıracaksınız, veya aynı fiyat aralığındaki notebooklar ile karşılaştıracaksını. Aynı zmanda da bi zahmet haberde de bahsi geçen Vivobook lara göre de karşılaştırma yapın.

    Pentium işlemcili notebooklar ne kadar? 11.6 ekranlı Pentium notebook varmı ? En küçük ekranlı Pentium noteobok kaça? Kaç kilo ağırlığı var pili ne kadar gidiyor?

    Burda haberde geçen Vivobookun en düşük modeli 1000Tl civarı fiyatı var. 11.6" dokunmatik ekranlı 1.5 kg Pentium işlemcili ultrabook cihaz. Pentium işlemcili notebooklar kaç para diye bakacaz önce, sonra eğer 15.6" ekranlı 2.5kg Pentium noteobok için 700TL civarında para vermek yerine 1000TL civarına Vivobook alsam nasıl olur diye bakacaksın. Önceden dediğim gibi dokunmatik ekran da bunun yanında extra oluyor.

    Yada onu almak yerine 1200 tl civarına Vivobook X202E dokunmatik ekranlı i3 işlemcili 1.3kg ultrabook alırmıyım, daha önemli soru bu. Amaç dokunmatik ekran ile diğer ultrabooklar arasında ön plana çıkmak. Ben şimdi 1000 tl civarına Pentium ultrabook almak yerine 1200 ye hem daha iyi bi ultrabook alacam, yanında dokunmatik ekranı da extrası olacak.

    Ultrabook + dokunmatik ekranı tel tablet ile karşılaştırırsanız, yada canavar gibi büyük bi notebook ile karşılaştırırsanız hata edersiniz. Konu zaten ultrabookların gereksizliği vs. değil, yada dokunmatik ekran ultrabook için iyimi değilmi gereksizmi de değil. Dokunmatik olmayınca 150-200tl fiyat kıracaklarsa eyvalla ona bişey dediğimiz yok zaten. Ama dokunmatiklik genelde extra avantj olarak ortya çıkıyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.