Şimdi Ara

26 Ekim'den bu yana 40 milyon Windows 8 lisansı satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  •  

    26 Ekim'de tüketicilere merhaba diyen Microsoft'un yeni işletim sistemi ilk 4 günde 4 milyon yükseltme sayısına ulaşmıştı. Dün yapılan açıklamada ise satılan lisans sayısının 40 milyona ulaştığı duyuruldu.




    Mali analiz uzmanları ve yatırımcılar ile paylaşılan açıklamada, Windows 8'in yükseltme anlamında Windows 7'yi geride bıraktığı da vurgulandı.




    Ancak bu rakamın tamamı satılan Windows 8 bilgisayarlarını kastetmiyor. Sayının içerisinde satılan bilgisayarlar için ve yükseltme yapılan lisanslar bulunuyor. Bu bakımdan Windows 8 PC satışları konusunda net bir bilgi edinilemiyor. Gelen haberler Windows 8 PC satışlarının beklentilerin altında kaldığı yönündeydi. Zaten açıklamada da yükseltme oranının yüksek olduğu dile getiriliyor.




    Windows 8 ile birlikte faaliyete geçen yazılım mağazası Windows Store da 20 000 uygulama sayısını geçti. Bazı uygulamalar şu an 25 000$ gelir seviyesini yakaladı ve geliştiriciler gelirin yüzde 80'ine ortak oluyor. 

     







  • Bunların çoğunluğu satılmak için beklenen bilgisayarlara yüklenmiş lisanslar olabilir mi ?

  • parayı basıp alan az olur. çoğu, hazır PC'lere yüklü gelen W8'ler olacak.

  • Ben de 29 tle ye aldim. Windows 7 den pek farki yok sadece arayuz degismis 1-2 degisiklik ve uygulamayla win 7 den farkı kalmaz. Su an 75 tl ye yukeltme yapabilirsiniz. Win 8 i iso olarak indirip cd yada usb ile de kurabiliyorsunuz. Ama once win 7 uzerinden yukseltme yardimcisini kullanip gerekli dosyalari indiriyorsunuz. Daha sonra iso yada usb den yukleyecek sekilde ayarliyabiliyorsunuz ondan sonra cd ye yukleyip temiz kurulum yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 28 Kasım 2012; 12:48:32 >
  • Ciddi ciddi soruyorum neden Ekrem Çukurcanın Apple dışındaki her haberde olumsuzluk var?

    İster yükseltme olsun ister yeni satış olsun 30 Günde 40 Milyon Adet satıyorsa iyi mi - kötümü? Belli ki ilgi duyanlar almış. Herhalde benim canım para harcamak istiyor gidip Windows 8 alayım dememiştir.

    Ayrıca Ekrem Çukurcaya'nın Applenin yeni Mac işletim sistemlerini çıkardığında günlük bazda kaç tane sattığını araştırıp haber yapsa iyi olacak.

  • Ben Windows 7 ile mutluyum Metro arayüzünüzü kendinize saklayın

  • Forumu iyi!



  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    parayı basıp alan az olur. çoğu, hazır PC'lere yüklü gelen W8'ler olacak.

    Tam aksine parayı basıp alanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. Her işletim sistemi döneminin hazır sistemleri ile gelir, bu yeni bir şey değil. Win 8'in yeniliği ve farkı fiyatı. Hem de öyle bir fiyat ki normalin onda biri veya beşte biri. Eskiden olduğu gibi doğrudan 250 dolara satmaya kalksalar bu rakamın onda birini bile bulamazlardı Win 7 temelli bir sistem için. Pek çok kişi 3-5-10 belki daha fazla sayıda Win 8 lisansı alıyor kimi ucuzluktan yararlanmak, kimi de 31 Ocaktan sonra iyi bir fiyata satmayı umarak. MS akıllıca bir iş yaparak hem korsan sistem sayısını düşürüyor, hem de telefon-tablet-pc üçlüsünü aynı platformda buluşturarak bu aletlerin kullanıcılarını kendi yanına çekmeye çalışıyor.

    Yazıştığımız bu konuda bile 5 cevabın 3 ü (ben dahil) satın aldığını beyan ediyor. 31 Ocak'ta indirimi keserlerse çok yavaşlar satış hızı, işte o zaman kurulu sistemler satışta ağırlıkta olur.




  • windows 7 i kullanmaya devam edeceğim.

  • 29TL işinden kaymak yiyen çok oldu. Forumda ben dahil 400-500 kişi almıştır. Bunu tüm Dünya'ya yayarsak ciddi bir rakam ortaya çıkar. Şahşen daha kurup kullanmadım bile ama indirimli olunca aldım. Microsoft'un bilerek yaptığını düşündüğüm bu açık olmasa çok daha az satardı.
  • Windows 7 kullanıyorum. Windows 8 yüklemem için neden göremiyorum. Hiçbir yenilik yok.Resmen 3. milenyum faciası (Hızlı açılış kapanış,yok efendim metro hikayesini anlatmayın.)
    zaten fiyatlara bakarsanız herşey ortada.

    http://www.hepsiburada.com/liste/isletim-sistemleri/department.aspx?categoryId=139

    http://www.bimeks.com.tr/kategori/1439/isletim-sistemleri.aspx




  • Windows 7 candır cannnnn!
  • 40 milyon enayi

  • valla ne yalan sölim kırılmasını bekleyenlerdenim :)

  • ben yükseltme yapmadan alıp kurdum memnunu. elimde win7 de var (orijinal) ancak onu bir kenara bıraktım. dönmeyi de pekala düşünmüyorum. şu ana kadar hiçbir programda, driverda vsde sorun çıkarmadı. beğenmeyenlerin çoğu modern arayüz ve masaüstü arasındaki karmaşadan yakınıyor. haksız da sayılmazlar ama ben bütün uygulamalarımı güzelce organize ettim, hesaplarımı güzelce bağladım mutlu mesut kullanıyorum. çevremde başta win8'i beğenmeyenler çekimser kalanlar bende düzenli görünce (korsan da olsa) kurdular 2 gün bi alışma süresinden sonra şimdi onlar da kullanıyor.

    evet eksiği çok, kötü yanları da yok değil (en basiti pc kapatmak için 3-4 tık yapmak) ama artıları ile eksilerini kıyaslayınca bana artıları fazla geldi. ha çok gıcık bi durum olur win7'ye geri dönerim ama hiç de olacağını sanmıyorum.

    yeniliklere alışmak zordur. ben yeni şeyleri denemeyi seven biriyim. eğer bi yerde çakılı kalsaydım hala xp kullanır olurdum. ama isteyen de xp kullanır o onun tercihidir.





  • almayanları bu haber niye gerdi bende anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blizzard3

    valla ne yalan sölim kırılmasını bekleyenlerdenim :)

    Çoktaaaaan kırıldı... Ama kullanmaya değmez bir sistem...
  • Ben de Win8 e geçtim...AoE2 ve Starcraft 1 gibi oyunlarda renklerin bozulması sorunu vardı...Bu sorun kalkmış...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli55

    Ben de Win8 e geçtim...AoE2 ve Starcraft 1 gibi oyunlarda renklerin bozulması sorunu vardı...Bu sorun kalkmış...

    Bu sorun Win7 deydi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

    ben yükseltme yapmadan alıp kurdum memnunu. elimde win7 de var (orijinal) ancak onu bir kenara bıraktım. dönmeyi de pekala düşünmüyorum. şu ana kadar hiçbir programda, driverda vsde sorun çıkarmadı. beğenmeyenlerin çoğu modern arayüz ve masaüstü arasındaki karmaşadan yakınıyor. haksız da sayılmazlar ama ben bütün uygulamalarımı güzelce organize ettim, hesaplarımı güzelce bağladım mutlu mesut kullanıyorum. çevremde başta win8i beğenmeyenler çekimser kalanlar bende düzenli görünce (korsan da olsa) kurdular 2 gün bi alışma süresinden sonra şimdi onlar da kullanıyor.evet eksiği çok, kötü yanları da yok değil (en basiti pc kapatmak için 3-4 tık yapmak) ama artıları ile eksilerini kıyaslayınca bana artıları fazla geldi. ha çok gıcık bi durum olur win7ye geri dönerim ama hiç de olacağını sanmıyorum.yeniliklere alışmak zordur. ben yeni şeyleri denemeyi seven biriyim. eğer bi yerde çakılı kalsaydım hala xp kullanır olurdum. ama isteyen de xp kullanır o onun tercihidir.


    Katılıyorum ve Fences uygulamsının üreticisi stardocksun start8 isimli birde " başlat menüsü" uygulaması var bunuda kuruğun zaman görsellik olarak win 7 den farkı kalmamakla beraber çok daha performanslı bir işletim sistemi kullanmanın keyifini yaşıyorum. Yükseltme seçeneği ile satın aldım oldukçada memnunumki orjinal ürün kullanmanın rahatlığınıda yaşamak ayrı bir keyif , yükseltme sürümünü temiz kurulum yaparak kurdum , lisans aktifleştirmesi sırasında sorun çıkartınca hemen ms destek hattını aradım ve sorunu çözdük. Kısacası win 8 kullanmak kesinlikle sıkıntı yaratıcak bir durum değil. Beta aşamalarından beri kullanıp son sürümü kurana kadar "kullanmam ben bunu" diyenlerdendim.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.