Şimdi Ara

Doğan - Şahin arasında ne farkı vardır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
153.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar arabalardan pek anlamayan biri olarak
    bu iki Tofaş arabası arasındaki fark nedir?(Doğan-Şahin)

    İnsanlar neden milyarlar masraf edip bunları modifiye(!) ederler?
    Amaçları nelerdir?

    Şahinler neden Doğana benzetilmeye çalışılır. Doğan özenilecek bir arabamıdır ??

    Ustalardan yorumlar bekliyorum.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Platinium


    quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Tavan ve kapı döşemeleri,torpidosu,koltuklarının döşemeleri,tavan lambası,ön camların elektrikli olması,sis farları,90 lı modellerde ön far altındaki çıtalar,silecek kolları,stop lambaları Farklıdır.



    + olarak şahin 1.4 motordur doğan 1.6 ayrıca doğan daha derli toplu görünür sanırım bu yüzden gövde parçalarındada farkları var


    Şahin de aslında 1.6 motordur. 1.4 son zamanlarında türedi. Yaygın olarak piyasada bulunan şahinler 1.6 dır. Bizim 1990 - 1994 yılları arasında kullandığımız bile 1.6 idi.
  • bide doğanlar enjeksiyonlu yani ie. şahinler ise normal yani ben öle biliyom ben sadece 90-94 arası şahinle 95-99 doğanı karşılaştırdım şahinlerinde enjeksiyonluları var yani
  • Yani bu durmda

    Doğan = Lüks
    Şahin = Standart
  • doğan,şahin,kartal.... kısaca tofaş.yerlimalı.

    bol ve ucuz yedek parça.nerdeyse bakkalda bile var.bi aralar bi gece vakti sanayi bölgesinde bakkala sigara almaya gittiğimde rafda tofaş far ve sileceklerini görmüştüm.

    az yakıt tüketimi ( en azından piyasadaki çoğu arabalara eşdeğer.şu an caddelerde tofaştan fazla yakan araba yokmu sanki?)

    düşük vergi (bandrol) bende 98 doğan var. 105 ytl.seneye 10 yaş muhabbetinden . . biraz daha düşer sanırım

    kasko yaptırma derdin de yok.çünkü parça ucuz.

    konfor desen o da var.(hydrolik direksiyon.hyrolik direksiyonu olmayan 2000 model hyundailer biliyorum ben.ama tofaş bu imkanı 97 de sunmuştu.

    ikinci el piyasası yüksek bi araba.bugün satayım de 500 ytl aşşağıya ver ertesi gün satarsın.


    şu an benim avrupa araba alacak imkanım olmasına rağmen doğana binmekteyim neden?
    devir ekonomi devri.
    kimse kusura bakmasın arkadaşlar,baba parası yemiyoruz.elimizden emekçi adamız.6 aylık bir bandrole 350-400 ytl vermek güsel bişey değil(.400-500 ytl asgari ücretle ev geçindirip çocuk okutan aileleri düşündüğünüz zaman...)avrupa arabaya biniyorsan,parçası pahalı olduğu için kasko yaptırmak lasım.o da nerden baksan 1000 ytl.
    ben doğana verdiğim paraya bmw de alabilirdim.üzerine koyarak daha modellisinide alma imkanım var.
    geçen gün evin önünde gece birisi tıkılamış.far camı kırılmış.sadece cam 4-5 ytl.aldım .çektim silikonu yapıştırdım.ayrıca küçük bir ayrıntı daha var.88 modelinin parçasını al 2001 modele tak ama orda bmw olsaydı (bmw örnek olarak verilmiştir.herhangi bir başka avrupa araba da olabilir)
    sadece camını bulabilecekmiyim?hayır.komple alacaksın ve nerden baksan en az 200 ytl.bir alt modelinki bir üst modeline uymuyor genelde.ya ayağı farklı ya tırnağı.sökmesi takması desen cabası.aynı olay pederin başına geldi.pederde opel var.camı kırılmış(daha doorusu mika)kaskosu var.ama 2002 model opelin farını aldık ama ilk 6 ay son 6 ay muhabbetinden yerine oturmadı.gittik aynısını bulduk.yerine oturdu.ama bu sefer ampül yuvası farklı 1 hafta istanbuldan far bekledik.o yüzden avrupa araba = kasko

    sislambaları kararmış gitmiş.bir çift sis lambası komple camı kabini ayağı kablosu soketi hepsi 14 ytl (çifti) değiştirdim şimdi pırıll pırıll oldu.en azından arabayı yıkadıktan sonra silip temizlerken gözüme takılmıyor küflü paslı kararmış camı kırılmış çatlamış sisler.
    piyasada çok avrupa arabada gördüm.adamın arka sağ lambasının köşesi kırılmış.pahalı olduğu için değiştirmemiş.oraya bi sticker yapıştırıp kamufle etmeye çalışmış.ve belli olmasın diye arka sol lambasının köşesine de aynı uygulamayı yapmış.tabii tırnak kadar küçük bir kırıktan dolayı koskoca stop lambasına (komple almak zorunda) 140-150 ytl vermek zoruna gidiyor amcamın heleki araba biraz eki modelse ve lambaların rengi güneşten solup kırmızının en açık tonunu aldıysa... vay haline.zar zor tekini değiştirecek.oda sırıtacak biri ahmet diğeri mehmet olacak."yaa aslında diğeri sağlam da.. değiştirmişken ikisini bir değiştirelim.çiftini alsak biraz indirim yapamazmısın" muhabbetleri söz konusu olur.

    lafı çok uzatmaya gerek yok arkadaşlar.gerektiği kadar uzattım zaten.kimisi derki gücüm tofaşa yetiyor ne yapayım.imkanım olsa almam mı?. bir başkası da derkiona vereceğin aynı paraya avrupa alabilirsin.birbirimizi kandırmayalım der.ok ona da sözüm yok.o paraya avrupa araba alınabilir.gayet normal.amaaa... sadece alınabilir.binilebilir mi???? meçhul önemli olan almaksa evet.alınır.ama ilerisi...???

    konuyu şöyle bağlamak istiyorum.tofaş orta ve dar gelirli kişiler için biçilmiş kaftan.

    heaaa.. sen ağasındır,paşasındır o ayrı.geçim derdin yoktur o ayrı.verirsin bandrolüne senelik 1000 ytl.verirsin kaskosuna 1000 ytl.verirsin 6 aylık bakımına 400 ytl.verirsin baskısına balatasına 400 ytl.paşa paşa binersin avrupa arabana.

    bu arada imzam biraz büyük olmuş.özür dilerim.orda bi mübala sanatı yapmadım.profilimden düzeltmeye çalıştım ama başaramadım.kimse kalkıp da imzam hakkında ileri geri yorum yapmasın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zero01

    arkadaşlar arabalardan pek anlamayan biri olarak
    bu iki Tofaş arabası arasındaki fark nedir?(Doğan-Şahin)

    İnsanlar neden milyarlar masraf edip bunları modifiye(!) ederler?
    Amaçları nelerdir?

    Şahinler neden Doğana benzetilmeye çalışılır. Doğan özenilecek bir arabamıdır ??

    Ustalardan yorumlar bekliyorum.


    Eski kasa doğanlar bile şahinlerden iyidir bence.
    Çok bariz yaş farkı olmadığı sürece tabi.
  • tek fark biri doğan biri şahin
  • "dogan gorunumlu sahin" diye bir kalip bile vardir...
  • Tavan ve kapı döşemeleri,torpidosu,koltuklarının döşemeleri,tavan lambası,ön camların elektrikli olması,sis farları,90 lı modellerde ön far altındaki çıtalar,silecek kolları,stop lambaları Farklıdır.
  • aslında hiç bir fark yoktur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Tavan ve kapı döşemeleri,torpidosu,koltuklarının döşemeleri,tavan lambası,ön camların elektrikli olması,sis farları,90 lı modellerde ön far altındaki çıtalar,silecek kolları,stop lambaları Farklıdır.



    + olarak şahin 1.4 motordur doğan 1.6 ayrıca doğan daha derli toplu görünür sanırım bu yüzden gövde parçalarındada farkları var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Tavan ve kapı döşemeleri,torpidosu,koltuklarının döşemeleri,tavan lambası,ön camların elektrikli olması,sis farları,90 lı modellerde ön far altındaki çıtalar,silecek kolları,stop lambaları Farklıdır.

    ek olarak ateşleme sistemi farklıdır.
    yani doğanda şahin gibi platin meme yaptı olayı yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er9en -- 29 Nisan 2006; 22:25:29 >
  • er9en kardeş senin arabanın resimlerni görebilirmiyiz bn bilgisayardan fazla anlamam bnm anlayacağım bi adres verirsen arbanla ilgilenebilrim renk ne kazası falan varmı boya vs. herhangi bir sitede saTIŞA ÇIKARDINMI ARABAYI VARSA SÖLEDE BAKALIM UZUN ZAMANDIR GÖRÜYORUM İLANI YAZMIŞSIN AMA ARABA HAKKINDA FAZLA Bİ BİLGİ YOK BEKLİYORUM
  • bence tek farkı isim farkı
    dışardan bir kaç parçayı degiştirdinmi sahinler hemen doganlasıyor.
    ön panjur+tampon
    motor ve diğer alsamlar aynı zaten...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nadirgurece

    bide doğanlar enjeksiyonlu yani ie. şahinler ise normal yani ben öle biliyom ben sadece 90-94 arası şahinle 95-99 doğanı karşılaştırdım şahinlerinde enjeksiyonluları var yani



    doğanlarda enjeksiyon 97 ve üstü modellerde, şahinlerde ise 99 ve üstü modellerdedir
  • Benim Pederde bir şahin var. 91 model araç daha 70 binlerde... Geçen memlekete gidince çarşıya bu araçla çıktım. Aracın sürücü tarafında ayna yok. orjinalinde bu böyle... Bir adam aracı gördü abi ne orjinal araba süper temiz kaça satarsın dedi direkt.... Bunlarında halen hastaları var demek ki.
  • quote:

    Benim Pederde bir şahin var. 91 model araç daha 70 binlerde... Geçen memlekete gidince çarşıya bu araçla çıktım. Aracın sürücü tarafında ayna yok. orjinalinde bu böyle... Bir adam aracı gördü abi ne orjinal araba süper temiz kaça satarsın dedi direkt.... Bunlarında halen hastaları var demek ki.


    Olmaz mı?
    Özellikle taksiciler yedek parça bol ve ucuz diye tercih ediyor hala...
  • Arkadaş doğan ın ses izalasyonu daha iyidir.Alüminyum cant vardır.KApı koltuk düşemleri kalitelidir.Eskiden ön göğüslük farklıydı.Gerçi 97 den sonra Doğan ın ön göğüslüğüde değişti.Motor olarak aynı.Son modellerde diyorum 1,6 i.e olarak.Önceki yıllarda motorda farklıyıd.Doğan daha iyi yol tutar.Ön panjuru farklıdır.Sisi lambası vardır,tamponların altı ve aynalar gövde rengidir.vs. vs.
  • Aslında pek bi farkı yok. Altı üstü 3 farklı karoseri olna tofasın sankı cok arabası warmıs gıbı gelır.Farklara gelince bilmeyen fazla konusmasın.Şahine son zamanlarda 1.4 motor eklendı (bryaz şahin) şirket arabası..Yan cıtalar eski şahınlerde yoktur. sisler de oyle.stop farkı wardı.doganda celık jant war.panjur farkı wardı.renk farkı wardır.agırlık farkı.Ayna farkı wardı.ufak tefek seyler.doganın omru daa fazladır sadece ceşitlilik olsun dıe bole bı ayrım wardır
  • doğan ın bir kez motoru farklıdır...93 tü yanılmıyosam friat tempra motoru kullandılar bunda 1.6 şahin ise eski düzende kaldı son zamanlarda 1.4 modelide çıktı ama doğan gibi değil.... bunun dışında doğanda ön sisfarları arka tampon biraz değişik tampon altlrı genelde boyalı ve aynaları camlar elektrikli ses izolasyonu gerçekten çok farklı koltuk döşemeleri daha kaliteli arka koltuklarda kafalıklar mevcut merkezi kilit ve daha bunun gibi bir çok ufak tefek özellik farkı var....

    aradaki farkı en iyi anlayabilmen için iki arabayada peşpeşe imkanın varsa bin ve kullan derim o zaman anlarsın...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.