Önerileriniz için çok teşekkür ederim Gürcan bey ve candoğan62 bey.Ben 2 yıl önce çamaşır makinamı arçelikten aldım.3650 7 kg 100 devir tek su girişli ve gerçekten de özellikle sıkma yaparken o kadar çok gürültü çıkarıyor ki bazen makina yürmeye başlayacak idye korkuyorum.Ama onun dışında şükür hiç bozulmadı.Ama arkadaşlarımdan biri benimkinin su jetli olanını aldı 2 defa tamire gitti.Beyni yanmış en son değiştirdiler.Bi arkadaşımın bozulan makinasını da 2 ayda tamir edemediler parça bekliyolarmış.Yazık elinde yıkamak zorunda kaldı arkadaşım.Ben kesinlikle size katılıyorum Türk'ü Türk'ten başka aşağılayan yok yıllarca bize kötü araba satıp dışarda iyi yapıp ödül alanları biliyoruz.Neyse marka kötülemek değil derdim de ben sizin fikirlerinize önem verdiğim için size hitaben yazıyorum zaten.Bi kaç sorum daha olac aktı dikkat ettiyseniz buzdolaplrının kapı çelik,yan paneller inox bosch ksu 49671 ve aynısı olan siemens.Bunlar çizilme yapar mı yani.Fırın da aynı şekilde çelik dizayn.Aynı çizilme onun için de geçerli mi.Sonuçta beyaz olanlar da çizilmiyo mu.Bi de tüplü büyük ekran tv için önerilerinizi sormak istiyorum.Sony 29sc60 nasıl indirimde de hepsiburadada.Teşekkürler şimdiden
sayın arkadaşım birde şöyle inceleyin ve samsung tv'leride göz ardı etmeyin ve bu forumda çok degerli arkadaşlar var onlarada danışabilir ve onlarında tv konusunda görüşünü alabilirsiniz benim görüşüm şu geçiş döneminde alınabilir bir tv plazma ve LCD için beklemek lazım ve aşaıya linki koydum bakın
Gürcan Bey ve Candoğan62 bey malum ben de yakında evleneceklerdenim.Buzdolabı olarak Bosch Ksu 49671 ve Siemens Ks 49u671 Ne arasında kaldım.Bulaşık makinası Siemens Se25e850eu veya bosch sgs 43e08 düşündüm.Fırına karar veremedim Arçelik çift kapılı mı yoksa siemens ya da bosch Hsv74d050 düşündüm.Bi de gri istediğim için inox seçiyorum hepsini.Bi kaç kişi inoxların çizildiğini,su lekesi falan olduğunu söyledi.Doğru mu acaba lütfen yardım edin.
Gürcan Bey ve Candoğan62 bu konuda fikirlerinizi söylemiştiniz.Öncelikle teşekkür ederim boschla ilgili buzdolabı şikayetlerini okuyunca siemenste karar kıldım.Fırın bosch,bulaşık makinası yine siemens Se25e850eu karar verdim.Ancak şu inox ların su izi ve leke muhabbetti aklımı karıştırdı.Bana inoxların artısı ve eksilerini anlatır mısınız.Beyaz buzdolapları ile aralarında 300-400 ytl fark var o kadar para verip sorun yaşamaktan korkuyorum.
Gürcan Bey ve Candoğan62 bey malum ben de yakında evleneceklerdenim.Buzdolabı olarak Bosch Ksu 49671 ve Siemens Ks 49u671 Ne arasında kaldım.Bulaşık makinası Siemens Se25e850eu veya bosch sgs 43e08 düşündüm.Fırına karar veremedim Arçelik çift kapılı mı yoksa siemens ya da bosch Hsv74d050 düşündüm.Bi de gri istediğim için inox seçiyorum hepsini.Bi kaç kişi inoxların çizildiğini,su lekesi falan olduğunu söyledi.Doğru mu acaba lütfen yardım edin.
Gürcan Bey ve Candoğan62 bu konuda fikirlerinizi söylemiştiniz.Öncelikle teşekkür ederim boschla ilgili buzdolabı şikayetlerini okuyunca siemenste karar kıldım.Fırın bosch,bulaşık makinası yine siemens Se25e850eu karar verdim.Ancak şu inox ların su izi ve leke muhabbetti aklımı karıştırdı.Bana inoxların artısı ve eksilerini anlatır mısınız.Beyaz buzdolapları ile aralarında 300-400 ytl fark var o kadar para verip sorun yaşamaktan korkuyorum.
siemens buzdolabı ile bosch buzdolabı aynıdır eger kafanızda soru işaretleri kalmış ise samsung,general elektrik,amana buzdolaplarına bakın ben olsam bu markalara bakardım
ayrıca inox olanlar hakkında size candogan bey ilgili yazıları yazmıştı ama dedigim gibi kafanız takılıyorsa beyaz modellerini amak daha mantıklı
Sayın sweatdreams81; inox konusunda "anti-finger-print" özellikli olanlar var..Onları seçmenizi tavsiye ederim..Bunlarda parmak izi ve su izi olmuyor.Ancak diğer normal inoxlar ise iz olunca oldukça kötü görünüyor ve de temizliği zahmetli.. Bahsettiğim "anti-finger-print" özellikli ürünleri tercih ederseniz inox konusunda tereddütleriniz ortadan kalkacaktır diye umuyorum..Tabi görmek ve tercih etme kararı sizin.. Saygılar..Mutluluklar
merhaba arkadaşlar. Ben set üstü ve aspiratör alacam ama hangi modelleri alsam diye kararsızım. Bulaşık makinem sıemens 850 eu ona uygun en ideal setüstü ocak arıyorum,birde sürgülü ile klasik aspiratör arasınds kaldım,hangilerini tavsiye edersiniz.Ayrıca setüstü ocakların önden düğmeli olan sıemens modeli varmı? Şimdiden teşekkürler.....
inox setüstü ocak sadece yandan kumandalı olarak var.İçlerinden sadece Siemens ve Bosch tavsiyemdir.Diğer ocaklar çok kötü önermem.Önden kumandalı istiyorsanız ankastreler var sadece.Makine üzerinde tezgah varsa kestirerek ankastre de yerleştirebilirsiniz.
Merhabalar ben de internetteki beyaz eşya araştırmalarım esnasında donanım haberi keşfedip üye oldum. 2,5 yıl önce ev değiştirken Siemens KS49U630NE buzdolabı, SE24A250EU bulaşık makinası, WXL1062TR çamaşır makinası, HF12023 mikrodalga ve Bosch NMT615RTR ankastre ocak almıştım. Bunlar arasında bir tek buzdolabının alt kapağını biraz sert kapatınca, dipfrizin kapağı da hafifçe açılıp kapanıyor :) ama genel olarak bir şikayetim yok.
Ne yalan söyleyeyim, o zamanlar pek araştırma yapmadan tez elden alıvermiştim bu ürünleri. Bugünlerde ise annemlerin yeni taşınacağı ev için beyaz eşya araştırması yapıyorum ve biraz daha özeniyorum. Burada da bahsedildiği gibi markalar grup grup. General electric, amana, white westinghouse, electrolux, miele vs. biraz daha maliyetli kalburüstü markalar. Ama bunların da çeşitli kampanyaları ekonomik seçmece ürünleri oluyor. Mesela miele her ürün grubundan düşük bir modelde arada sırada kampanyalar yapıp kendi normal fiyatlarına göre oldukça uygun fiyatlar sunabiliyor ama bu fiyatlar bile bosch'un siemens'in ortalama fiyatlarını ikiye katlıyor.
Yine böyle bir motivasyonla baktığım general electric buzdolapları arasında forumdan birkaç kişinin daha gözüne kestirdiği PTX570SS ve PTX470SS modellerini gördüm. İkisi aynı fiyatta olup peşin 1800 vadeli 2000 ytl kdv dahil fiyatları var. Benim kanım bir general electric ürünü için gayet uygun olduğu. Satıcı bu ürünlerin kore malı olduğunu belirtiyor bu iyi birşey mi kötü birşey mi bir bilgim yok. Ancak bu modelleri googleladığım zaman Türkiye'deki satıcının sayfası dışında ki totalde 3 sonuç falan hiçbir sonuç alamıyorum. General electric global sayfasına bu isimde veya benzer kodlamada bir ürün kesinlikle yok. Bu durumu beni rahatsız ediyor, bir dünya markasının tüm dünya için ürettiği bir ürün olduğuna dair kuşku yaratıyor.
Aynı şekilde white-westinghouse markasının ise HTE5200SARE ve HTM4400SARE modelleri var. Bu ürünlerin bana özellikle cazip gelme sebebi, derinliklerinin kapaksız 60cm civarında olup mutfak dolaplarının yanında fazla çıkıntı yapmamaları. Ancak bu özelliği hacmini azaltıyor ve herhalde türk tüketiciye pek uymuyor. Bu ürünleri de sırasıyla 2400 ve 2000 ytl'ye almak mümkün. Satıcı ürünlerin avustralya menşeli olduğunu söylüyor. Türkiye distribütörü firma misal bu ürünleri internet sayfasına koymaya bile tenezzül etmemiş. Aynı şekilde bu ürünleri de googleladığınız zaman türkiyeden 3 sayfadan başka dünyada izleri yok. WW global sayfasında da bu ürünlerin esamisi okunmuyor.
Satıcı firmalar ürünler için uzun vadeli garantiler veriyorlar, özellikler ww'nin hem içi hem dışı başka güzel ama yine de beni huzursuz etmiyor diyemem. Belki çok yanlış referans noktasından hareket ediyorum. Ama eğer ithal bir ürün tercih edeceksem bunun sebebi başka ülkelerin bizden yüksek olan kalite standartlarını sağlayan bir ürün alabilmektir. Eğer ben Türkiye için özel olarak, kalitesi düşürülerek ucuzlatılabilmiş bir ürün alacaksam ne esprisi kalıyor ki?
CANDOĞAN BEY TAVSİYELİRN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. Birde sürgülü ile klasik aspiratör arasında kaldım,hangilerini tavsiye edersiniz ve aralarındaki fark nedir? TEŞEKKÜR EDERİM
ARKADAŞLAR BEN SIEMENS BULAŞIK MAKİNESİ 850 EU MODELİ ALDIM,BUNDA TEK SEPET YIKAMA VARMI, KATALOĞUNDA VAR YAZIYOR AMA YİNEDE SİZDEN BİLGİ ALMAK İSTEDİM,BİRDE TEK SEPET YIKAMA İLE YARIMYÜK OPSİYON AYNIMIDIR DEĞİL İSE FARKI NEDİR? AYRICA BU MAKİNEDE 5*2 PROGRAM YAZIYOR YANİ 5 PROGRAMLIMI OLUYOR,AMA ÖN PANELDE SADECE 4 PROGRAM VAR. SAYGILAR..