Memolix makinen hayırlı olsun. Harika bir cihaz olduğunu söylemeye gerek yok herhalde . Eve geldiğinde yorumlarını ve fotoğraflı tanıtımını bekliyoruz yani:):)
Tesekkur ederim Candogan, eve geldiginde urun hakkinda yorumlarimi ve fotografli tanitimini yapicam tabikide ..
Arkadaşlar neye niyet neye kısmet. Electroluxün biraz pahalı geldi, galiba zam yapmışlar. Yetkililer de buzdolabı gibi olunca iyice soğudum markadan. Bunlar daha satarken ilgilenmiyolar bi arıza olsa yandık dedim. Gittim bende boschtan fiyat aldım.
Arkadaşlar neye niyet neye kısmet. Electroluxün biraz pahalı geldi, galiba zam yapmışlar. Yetkililer de buzdolabı gibi olunca iyice soğudum markadan. Bunlar daha satarken ilgilenmiyolar bi arıza olsa yandık dedim. Gittim bende boschtan fiyat aldım.
Genişlik sıkıntısı yoksa Sharp da olabilir. Çamaşır makinesi ve bulaşık zaten Alman malı ve sınıfında en iyileri, fırın da yerli ama o da gayet iyidir.
Daha once; Buzdolabı; Siemens KS59U920NE Çamaşır; Siemens WM 12S760 TR Bulaşık; Siemens SN25M230 EU
Modellerini tavsiye etmiştiniz. Fakat; KS59U920NE modelini eşim sevmedi bir türlü. Samsung 62kudew modelini gösterdim, tamam dedi.Şimdi bu modelleri alacağız... Düğünümüz Agustos sonunda oldugu için makinaları agustos başında almayı dusunuyorum. Size sorum; hala bu modelleri öneriyormusunuz, yoksa bir değişiklik yapayım mı? Bir de bosch ile siemens tam anlamıyla aynımıdır.Alırken hangisini tercih edeyim.Hangi markayı seviyorsam onumu alayım. Ayrıca internette veya dev mağaza zincirlerinde bu ürünleri ucuza bulacağım bir adres gösterebilirmisiniz.
Son olarak tam boy fırın ihtiyacıda doğdu, hangi marka ve hangi modeli tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.
Modellerini tavsiye etmiştiniz. Fakat; KS59U920NE modelini eşim sevmedi bir türlü. Samsung 62kudew modelini gösterdim, tamam dedi.Şimdi bu modelleri alacağız... Düğünümüz Agustos sonunda oldugu için makinaları agustos başında almayı dusunuyorum. Size sorum; hala bu modelleri öneriyormusunuz, yoksa bir değişiklik yapayım mı? Bir de bosch ile siemens tam anlamıyla aynımıdır.Alırken hangisini tercih edeyim.Hangi markayı seviyorsam onumu alayım. Ayrıca internette veya dev mağaza zincirlerinde bu ürünleri ucuza bulacağım bir adres gösterebilirmisiniz.
Son olarak tam boy fırın ihtiyacıda doğdu, hangi marka ve hangi modeli tavsiye edersiniz.
Tesekkur ederim.Siemens ve bosch arasındaki farkı sormuştum.ikisi arasında hiç bir fark yokmudur... bu modellerin bosch karşılığını içim rahat alabilirmiyim.
Bosh ile Siemen ayni Grubun urunleri olup muadili olan urunlerin aralarindaki terk fark on panel dizayni ve marka ismidir.Hangisini begeniyorsaniz onu tercih edebilirsiniz...Bu yorumum herhangi bir modele istinaden soylenmemistir.Sadece bosh ile siemens arasindaki iliskiyi anlatmak istedim o kadar.
EEC: European Economic Community demek. Yani Avrupa üretimi. İspanya malı olması muhtemel. İtalyan olsa Italy diye yazarlardı. İspanya üretimi olan AEG Lavamatları da duymuştum önceden. Ondan öyle diye tahmin ediyorum.
Tesekkur ederim.Siemens ve bosch arasındaki farkı sormuştum.ikisi arasında hiç bir fark yokmudur... bu modellerin bosch karşılığını içim rahat alabilirmiyim.
İstisnalar haricinde aralarında hiçbir fark bulunmamaktadır. Şu anda bahsettiğimiz modellerde hiçbir fark yok mesela.
EEC: European Economic Community demek. Yani Avrupa üretimi. İspanya malı olması muhtemel. İtalyan olsa Italy diye yazarlardı. İspanya üretimi olan AEG Lavamatları da duymuştum önceden. Ondan öyle diye tahmin ediyorum.
Bu arada E.E.C 'yi satin aldigim yerede sormustum nedir diye.Sagolsun bulup mail atmislar bana ;
"E.E.C nin açılımı Avrupa Ekonomik Topluluğu dur daha detaylı bilgi için aşağıdaki linki buldum ve size gönderiyorum umarım yardımcı olur" demis ve iste link.
Merhabalar arkadaşlar, Benim çamaşır makineleri ile ilgili bir sorum var,bildiğiniz gibi çamaşır makineleri kapasitelerine göre değişiklik arzediyor,yaklaşık 5 kg dan başlayıp artarak devam ediyor,sizce 3 kişilik bir aile için ideal olan kaç kg olmasıdır ve mesela 8 kg aldığımızda yanlış mı olur.Forumda bazen kaliteli olarak tavsiye edilen modellerin 8 kg olduğunu gördüm,bu makineyi tam doldurmadığımızda su ve enerji israfı olur mu,birde bu makinelerin boyutları da kilo artıkça çok büyüyormu? Bu doğrultu da nasıl bir kaliteli makine almalıyız? ( Bu arada memoliks makinen hayırlı olsun,güle güle kullan,internetten mi aldın,markası ve fiyatı nasıldır acaba?)
Merhabalar arkadaşlar, Benim çamaşır makineleri ile ilgili bir sorum var,bildiğiniz gibi çamaşır makineleri kapasitelerine göre değişiklik arzediyor,yaklaşık 5 kg dan başlayıp artarak devam ediyor,sizce 3 kişilik bir aile için ideal olan kaç kg olmasıdır ve mesela 8 kg aldığımızda yanlış mı olur.Forumda bazen kaliteli olarak tavsiye edilen modellerin 8 kg olduğunu gördüm,bu makineyi tam doldurmadığımızda su ve enerji israfı olur mu,birde bu makinelerin boyutları da kilo artıkça çok büyüyormu? Bu doğrultu da nasıl bir kaliteli makine almalıyız? ( Bu arada memoliks makinen hayırlı olsun,güle güle kullan,internetten mi aldın,markası ve fiyatı nasıldır acaba?)
Şimdiki makineler kilo başına elektrik ve su harcıyorlar. Aslında en uygunu 6kg sizin için. Ama 8 kilo da olabilir, çünkü dediğim gibi ne kadar çamaşır yıkarsanız ona göre su ve elektrik harcar, program süresini ayarlar. 9 ve 10kg makineler hariç hepsinin ölçüleri standarttır, sadece derinlikleri biraz değişebiliyor. Şu an kaliteli diyebileceğim bir AEG Lavamat'ın son üç modeli ve Siemens/Bosch S serisi. Bir de Electrolux olabilir. Miele de alabilirsiniz. Bunlar dışında piyasada iyi denebilecek makine çok yok. Daha uygununu isterseniz Bosch-Siemens-Profilo'nun yerli grupları olabilir. Bunlar da baştaki makineler kadar iyi olmasa da parasının hakkını veren cihazlardır.
Tesekkur ederim mmroja.Evet internetten aldim.Piyasa da 1400-1500 YTL olan bir urundur fakat ben taksitli 1.262 YTL kusur'e aldim.Urune gelince suan piyasadaki en sessiz makine diyebilirim.Inverter motorlu carbon kazanli bir urun olup kazan ile motor arasinda bir kasnak bulunmamaktadir.Yani motor direk kazana bagli.Ozelliklerini senin icin tekrar yazayim asagiya cunku tavsiye ederim siddetle...; Biraz ovmus gibi olacam ama kusura bakmayin o kadar da