Gurcan Bey'e forma katkılarından, bilgi ve tecrübelerini paylaştığından dolayı teşekkür ediyorum. Bulaşık makinesi olarak Electrolux 6260 aldım. 1051 YTL. Hepsiburada.com dan bulabiliyoruz ürünlerini. İzmit'te bir bayii varmış ama nerede bulamadım. Ancak karşılaştırdığım üzellikler bakımından Simens ve Bosh, Arçelik Whirpool vs. ürünlerin aynı özellikteki ürünlerinden hemen hemen 200 300 ytl daha uygun fiyatları var. Hatta biraz daha düşük seviyedeki 700-800 ytl civarındaki ürünleri de diğer markaların emsal ürünlerinden daha fazla üzellikte ve fiyatı düşük. Herhalde piyasada yer bulmak için düşük fiyat uyguluyorlardır diye düşünüyorum.
Özellikleri biraz fazla olan ürünler 1000-1500 ytl aralığında değişiyor. (Bulaşık makinası için söylüyorum) Bu fiyatın üstündeki ürünlerde çok farklı özellikler mevcut değil.
Dikkatimi çeken bir özellik de Bosh'un miktar otomatiği özelliğinin Electrolux'ten çok daha fiyatlı ürünlerinde olmasıydı. Model ve marka karşılaştırması yapmak her zaman faydalı oluyor.
Beyaz eşya için "aldım, memnunum, çok kullanışlı, herkese tavsiye ederim " gibi sözler sarf etmek o ürünü yeni kullanan birinin söylemesi gereken sözler değil. En azından 3-5 sene işe yararlığını ve dayanıklılığını görmek gerekiyor. Zaten gördüğüm kadarıyla makinalarda ciddi yıpranma ve arızalar 5 seneden sonra ortaya çıkıyor.
Ayrıca evde hanımın bulaşık yıkama dırdırından kurtulmak gibisi yok. Bu yüzden evli, evlenmeye hazırlanan tüm erkeklere bulaşık makinasını ihmal etmeyin diyorum.
Gurcan Bey'e forma katkılarından, bilgi ve tecrübelerini paylaştığından dolayı teşekkür ediyorum. Bulaşık makinesi olarak Electrolux 6260 aldım. 1051 YTL. Hepsiburada.com dan bulabiliyoruz ürünlerini. İzmit'te bir bayii varmış ama nerede bulamadım. Ancak karşılaştırdığım üzellikler bakımından Simens ve Bosh, Arçelik Whirpool vs. ürünlerin aynı özellikteki ürünlerinden hemen hemen 200 300 ytl daha uygun fiyatları var. Hatta biraz daha düşük seviyedeki 700-800 ytl civarındaki ürünleri de diğer markaların emsal ürünlerinden daha fazla üzellikte ve fiyatı düşük. Herhalde piyasada yer bulmak için düşük fiyat uyguluyorlardır diye düşünüyorum.
Özellikleri biraz fazla olan ürünler 1000-1500 ytl aralığında değişiyor. (Bulaşık makinası için söylüyorum) Bu fiyatın üstündeki ürünlerde çok farklı özellikler mevcut değil.
Dikkatimi çeken bir özellik de Bosh'un miktar otomatiği özelliğinin Electrolux'ten çok daha fiyatlı ürünlerinde olmasıydı. Model ve marka karşılaştırması yapmak her zaman faydalı oluyor.
Beyaz eşya için "aldım, memnunum, çok kullanışlı, herkese tavsiye ederim " gibi sözler sarf etmek o ürünü yeni kullanan birinin söylemesi gereken sözler değil. En azından 3-5 sene işe yararlığını ve dayanıklılığını görmek gerekiyor. Zaten gördüğüm kadarıyla makinalarda ciddi yıpranma ve arızalar 5 seneden sonra ortaya çıkıyor.
Ayrıca evde hanımın bulaşık yıkama dırdırından kurtulmak gibisi yok. Bu yüzden evli, evlenmeye hazırlanan tüm erkeklere bulaşık makinasını ihmal etmeyin diyorum.
güle güle kullan arkadaşım iyi yapmışsın sizlere burada hizmete çelışıyorum hiç bir karşılık beklemeden ama bazen insanlar anlamadan dinlemeden yabancı hayranı gibi laflar sarfidiyorlar iyide herşey dışardan geliyorki aslında herşeyi biz %100 kaliteli yapsakta hepsini yerli alsak bende isterim ama ben yalan söyleyemem 100 kerede atılsam,iyi günlerde olsun iyi akşamlar efendim saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 29 Ağustos 2006; 20:13:27 >
[/quote] güle güle kullan arkadaşım iyi yapmışsın sizlere burada hizmete çelışıyorum hiç bir karşılık beklemeden ama bazen insanlar anlamadan dinlemeden yabancı hayranı gibi laflar sarfidiyorlar iyide herşey dışardan geliyorki aslında herşeyi biz %100 kaliteli yapsakta hepsini yerli alsak bende isterim ama ben yalan söyleyemem 100 kerede atılsam,iyi günlerde olsun iyi akşamlar efendim saygılar [/quote]
Tam akisine gürcan bey Türk hayranlığımdan dolayı o sözleri sarfettim. Biz Türklerin çalıp çırpmadan aynı kalitedeki ürünleri kendi insanımıza sunabildiğimizi, (AEG olayında o fabrika Profilonundu, şu an tamamen BSH grubunundur.Profilo BSH'ın ortağı değil markasıdır.) Avrupalıdan kat kat kaliteli işçilik yapabildiğimizi, Avrupalının artık ucuz işgücünden ziyade kalite oranlarına göre Türkiyeye yatırım yaptıklarını, dile getirdim. Vestelin yaptığını her firma yapmaz. Size garanti edebilirimki Türkiyede üretilip Avrupaya gönderilen bir beyaz eşya ile Türkiyede üretilip Türkiyede satılan bir beyaz eşya arasında, kullanma kılavuzu hariç hiç bir fark yoktur. Hatta bu BOSCH, SIEMENS ve PROFILO markaları için de geçerlidir. Dizayn hariç hiçbir farkları yoktur.
Sizin çalışmalarınızı takdir ediyorum ve destekliyorum fakat BSH grubunun ürenlerinin kalitesiz olduğu konusuna kesinlikle katılmıyorum.
güle güle kullan arkadaşım iyi yapmışsın sizlere burada hizmete çelışıyorum hiç bir karşılık beklemeden ama bazen insanlar anlamadan dinlemeden yabancı hayranı gibi laflar sarfidiyorlar iyide herşey dışardan geliyorki aslında herşeyi biz %100 kaliteli yapsakta hepsini yerli alsak bende isterim ama ben yalan söyleyemem 100 kerede atılsam,iyi günlerde olsun iyi akşamlar efendim saygılar
Tam akisine gürcan bey Türk hayranlığımdan dolayı o sözleri sarfettim. Biz Türklerin çalıp çırpmadan aynı kalitedeki ürünleri kendi insanımıza sunabildiğimizi, (AEG olayında o fabrika Profilonundu, şu an tamamen BSH grubunundur.Profilo BSH'ın ortağı değil markasıdır.) Avrupalıdan kat kat kaliteli işçilik yapabildiğimizi, Avrupalının artık ucuz işgücünden ziyade kalite oranlarına göre Türkiyeye yatırım yaptıklarını, dile getirdim. Vestelin yaptığını her firma yapmaz. Size garanti edebilirimki Türkiyede üretilip Avrupaya gönderilen bir beyaz eşya ile Türkiyede üretilip Türkiyede satılan bir beyaz eşya arasında, kullanma kılavuzu hariç hiç bir fark yoktur. Hatta bu BOSCH, SIEMENS ve PROFILO markaları için de geçerlidir. Dizayn hariç hiçbir farkları yoktur.
Sizin çalışmalarınızı takdir ediyorum ve destekliyorum fakat BSH grubunun ürenlerinin kalitesiz olduğu konusuna kesinlikle katılmıyorum.
Ben bu işe dün başlamadım 30 sene size komik gelebilir ama.O olayı halkımız spor sayfasından başka yer okumadıgı için bilmez ben halka saygısı olmayan markanın ürünün almamda çevreme aldırmamda ama ithalleri alırım burada 88 tane ürün aldık yerli üretim hepsi bozuldu bu tesadüfmü ayrıca diger illerdende bana şikayetler geliyor,ayrıca izmir işçievleri servisle görüştüm oda hiçte iyi demiyor mallara 6 kilo yıkar denilen makineye sakın 6 kilo koymayın yıkamaz yada pis yıkar diyor yani hep yalan hep üç kagıt ben bu markaya sıcak bakmıyorum miele,elektrolux,whırpool varken beş para etmez mal ben almam ,aldırmamda adın çıktımı 9'a inmez 8'e bu budur saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 30 Ağustos 2006; 19:39:49 >
Bosch Bulaşık Makinemin Bitmeyen Sorunları! sağyasar [09 Eylül 2006, 09:00] İki yıl önce bulaşık makinesi aldım. Son derece pişmanım. Kaç kere servis çağırdımsa alay edildim. Bana yıkama kurallarını öğretip gittiler. Sadece su ve enerji sarfiyatı oldu bana.%
Bosch Buzdolabım Motor Arızası Yaptı Kullanılmaz Durumda! lhalil [08 Eylül 2006, 09:00] 6 yıl garantili almış olduğum buzdolabı alındıktan 1 ay sonra motor arızası yaptı ve servis garanti kapsamında motoru değiştirdi. Ancak motorun bozulmasından sonra dolap koku yapmaya başladı ve yiyecekleri bozmaya başladı. Servise durumu bildirdiğimde yapabilecekleri bir şey olmadığını motor arızasında dolabın içine koku sindiğini bildirdiler. Ben de o zaman dolabı değiştirin dediğimde gülerek olamaz bunun için dolap mı değişir dediler.
Büyük firma olarak ün yaptığını sanan bosch bu tür yaklaşımlarla müşteri kaybediyor. Bir iç mimar olarak tasarımlarımda bosch kullanırken bu olaydan sonra artık kullanmaz oldum. Evdeki dolabımı bile kilerde malzeme dolabı olarak kullanıyorum. Yerine ithal bir firmanın ürünlerinden aldım. Ufak bir ihmal firmalara nelere mal oluyor.%
Bosch’tan Aldığım Fırının Tepsileri Ne Yaptıysam Temizlenmiyor! migves [07 Eylül 2006, 09:00] Fırın tepsileri üzerinde değişik bir yağlanma kalıyor bir türlü temizlenmiyor. Alırken bana bu söylenmedi. Kullanma kılavuzunda da böyle bir durum yer almıyor. Ayrıca ocak kısmındaki siyah demirler yıkanınca bir değişik oldu siyah kaplamaları çıktı. Bu da yetmiyormuş gibi ocak demirlerini bütün özenimle temizlememe rağmen karardı. Ben ne yapmalıyım şimdi? bosch adına güvenerek bir dünya para ödediğim bu fırının böyle olması beni çok üzdü artık hiç markaya güvenmemek gerekiyor sanırım.%
Bosch Marka Bulaşık Makinesi İzmir’de Kullanılamıyor Mu? nejlaefe [04 Eylül 2006, 09:00] Sgs55302 model 230v.240v.50hz marka bulaşık makinemi doğru dürüst kullanamadım. İzmir’in suyu kireçli olduğundan dediler. İzmir’dekiler bulaşık makinesi kullanmasın mı?%
Bosch Buzdolabım Sürekli Arıza Veriyor! gerçek_ [02 Eylül 2006, 09:00] Haziran 2002'de aldığım bosch marka buzdolabım problem yapıyor. Ben buna verdiğim parayla piyasadan 3 tane buzdolabı alabilirdim; fakat en iyisi olsun diyerek bunu aldım. Benim diğer bütün ev aletlerim de bosch'tur. Dolabımın derin dondurucusunda geçen sene ve bu sene arıza başladı. Geçen sene soğutma yetersizliğinden motoru değiştirildi. Bu sene de aynı arıza olmasına rağmen başka bir problem olduğunu söylüyor servis elemanları. Dondurucudaki bütün balıklarımı çöpe atmak zorunda kaldım. Ben her yıl bu arızaları görecek miyim?%
Bosch Servisinde Tamir Gecikmesi ve Nezaketsizlik! atamgazi [29 Ağustos 2006, 09:00] Buraya yazacağım metnin aynısını bosch müşteri ilişkilerine de göndermiş bulunuyorum, cevaplarının ne olacağını merakla bekliyorum. “Sahibi bulunduğum bosch casa 11 silence 1500 w elektrik süpürgesinin açma kapama düğmesindeki arızasının giderilmesi için, İstanbul ili Sarıyer ilçesi yetkili servislerinizden Boğaziçi bosch Siemens servisine 18 Ağustos öğle saatlerinde elektrik süpürgemi teslim ettim. Rica ederek takibindeki pazartesi günü evimde temizlik olduğunu ve bu süpürgeye acilen ihtiyacım olduğunu pazartesiye yetiştirilmesini belirttim.
Bu tarihten sonra Boğaziçi servisini 1 hafta içerisinde 4 kez aramama rağmen ne arızanın ne olduğunu, ne de ne zaman teslim edileceğine dair bir bilgi alamadım, her seferinde tek alabildiğim bilgi "teknik elemanımız şu anda dışarıda " veya "teknik elemanımız şu anda yok, biz size yarım saat sonra döneriz " oldu. Tabiî ki ne arayan oldu ne bilgi veren.
25 Ağustos günü yani bugün arayıp durumu öğrenmeye çalıştığımda yine aynı cevapla karşılaşınca, telefondaki operatör hanıma "sizi müşteri ilişkilerine şikayet edeceğim, 1 haftada bir elektrik süpürgesinin arızasının ne olduğunu ve tamirini yetkili servis yetiştiremez mi" dediğimde daha elektrik süpürgemdeki arıza tarafıma bildirilmemişti bile. Ama ne gariptir ki aynı bayan 1 saat sonra arayıp elektrik süpürgemin tamir edildiğini ve 54 YTL'lik bir bedeli olduğunu söyledi.
Şimdi size soruyorum "madem 1 saatte halledilebilecek bir arıza vardı da, ben niye 1 hafta bekledim, bu serviste yeterli teknik eleman yok mu ki her arandığında dışarıda olur? Teslim almaya gittiğimde de bu gecikmenin nedenini sorduğumda "teknik servisimizdeki yoğunluk" dendi.
Şimdi bakın, 1 hafta boyunca her arandığında bulunamayan bir teknik servis elemanı olmayan bir teknik servis yoğunluğundan dolayı 1 saatte halledilebilecek bir arızayı 1 haftada müşteriye teslim etti. Karşındakini hiçe sayar bir şekilde bahane uydurulacağına, özür dilenebilir ve arızalı cihaz çarçabuk yapılarak teslim edilebilirdi. Müşteri memnuniyetini göz ardı etmeyeceğinize emin olarak gereğin yapılmasını istiyorum.”%
PROFİLO Çamaşır Makinemin 10 Gün Süren Tamir Süresi Ve Tamir Edilemeyişi! megamert [29 Ağustos 2006, 09:00] 12 gün önce servisi arayarak çamaşır makinemin sıkma yapmadığını çamaşırı su içinde bıraktığını bildirdim. Tamam efendim salı günü gelecek arkadaşlar dediler. Salı günü geldi servis. Makinenin içine falan baktıktan sonra 170 YTL masraf olduğunu ve cuma günü teslim edileceğini söylediler. Tamam dedim. 100 YTL’sini peşin vereceksiniz dediler. Kabul ettim ve makinemi götürdüler. Perşembe günü getirdiler.
Servis elemanı sorduğum her soruya ters cevap veriyordu. Makinelerin iyi sıkabilmesi için 850 devir yapması gerekir. Sordum. Ben öyle bir işlem yapmadım beğenmiyorsan sökerim parçalarımı diye cevap aldım. Daha sonra eleman otomatik makineyi manüel biçimde eliyle sıkmaya geçirdi. Çalışıyor sıkıyordu. Geri kalan 70 YTL’yi de ödedim. Gittiklerinde makineyi kullanalım dedik. İlk denemede eskisinden farklı hiçbir şeyin olmadığını anladık. Sadece sesi azalmıştı.
Aradık tekrar servisi. Tamam efendim yarın geleceğiz denildi (o gün perşembe), tamam dedim. Öbür gün akşama kadar aradım şimdi, biraz sonra, en sonunda akşam oldu ve cumartesi denildi. Cumartesi 7 kez aramamdan sonra geldiler ve beynin arızalı olduğunu 50 YTL daha masrafı olduğunu söylediler. Küçük bir işlem yapıp tamamdır bakın sıkıyor dediler.
Gittiklerinde makinemiz yine aynı haldeydi. Adamlar makineyi otomatikten manüele döndürmüşlerdi. Bu arama gelip gitme tam 10 gün sürdü. Ve en sonunda gelip bu makine olmuyor size ücretinizi iade edeceğiz dediler ve bana 150 YTL verdiler. Yetkili bölge bayiine şikayet ettim. Fakat laubali ve sokak ağzıyla konuşan biri, ilgili servisi o anda aradı ve salı günü gelecekler dedi.
Ben artık vazgeçtim tamir ettirmekten şikayet ediyorum dedim. Bana tamam yapacağız işlem dediler. Tabii ki hiçbir işlem yapılmadı. Arkadaşlar kesinlikle bosch-Profilo-Siemens-Gaggenau markalarından hiçbirini bir daha kullanmayacağım. Çünkü onların hizmeti ve güler yüzü sadece satış yapana kadar.%
PROFİLO Teknik Servisinin Laubaliliği! OGUZ32 [29 Ağustos 2006, 09:00] bosch-Siemens bayisinden bir Profilo marka ütü aldık. Ancak ütü yaparken elbiseleri topluyordu. Bunu teknik servis bakımını da yapan Keçiören’deki bosch-Siemens bayisine bildirdik ütüyü götürdük. Siz tutun ütüye elektrik geliyor normal diye rapor yazın tekrar gönderin, aynı sorun tekrar devam edince tekrar gönderdik. Bu seferde raporlarına ütü gömlekleri ütülüyor diye rapor tutup dün yine göndermişler. Ve getiren Ali ismindeki şahıs gidip şeflerine ütüyü deneyecektik fakat evin hanımı izin vermedi diye bilgi vermiş.
Bu ifade yüzleştirme sonucu ortaya çıktı. Ancak bu kez ütü su damlatıyormuş. Babam bu sefer İstanbul'u aradı oranın aracılığı ile eve başta yanlış bilgi veren söyleyen Ali isimli şahıs olmak üzere Esin adında bir bayanla geldiler. Ütü sağlam siz ütü yapmayı bilmiyorsunuz gibi konuşmaları hepimizi çileden çıkardı. Ütünün buhar ayarı doğru değil de ondan su akıtıyor dedi ve buhar ayarını kendince ayarladı fakat aynı su damlatma olayı devam edince şaşırdı.
Bu kez 50 yıllık ütü yapan anneme pantolon ütülemeyi öğretmeye kalktı. En sonunda ütünün arızalı olduğunu kabul etti ama bize söylediği söz aynen şu amca biz şimdi bu ütüye sağlam raporu tutalım siz imzalayın biz size sonra sağlam ütü getirelim diye bir teklif yaptılar yoksa biz işimizden oluruz filan. Biz bu teklifi kabul etmedik ve raporu imzalamadık. Şimdi size yazıyorum ve o yanlış beyanda bulunan Ali isimli şahıstan ve 50 yıldır ev hanımı olan anneme ütü yapmayı öğretmeye çalışan Esin isimli bayandan annemden özür dilemelerini ve ütüyü değiştirmelerini istiyorum.%
Bosch Soğutucunun Dengesizliği! SIKILDIK [28 Ağustos 2006, 09:00] 2002 yılında almış olduğumuz ksu 5700ne/01 model soğutucu ya bir türlü soğutamadı ya da soğutmaktan her şeyi buza çevirdi. Garanti kapsamındayken her şey "tüketici hatası" olarak gösterildi. Kullandığımız buzdolabı poşetinin hatta bu poşetin cinsinin(!) bile soğutucuyu etkilediğini öğrendik. Servis elemanlarının bugüne kadar kaç defa geldiğini ve kaç defa tartıştığımızı hatırlamıyoruz. Soğutucumuz hala soğutmuyor.
Yaklaşık 1 yıl önce teknik servis gelip "şimdilik" problemi çözdükten sonra, genel merkez'den arayıp, soğutucudan memnun olup olmadığımızı sordular ve biz de o zaman memnun olduğumuzu belirttik. Aradan bir kaç gün sonra soğutucu aşırı soğutmaya başladı. Ksu 5700'ün teknik bir hatasının olduğu ve toplatıldığı haberlerini duyduk ama bu bilgi doğru muydu, değil miydi bilmiyoruz. Doğruysa -en azından bizim ki için- iyi ki toplamışlar. Teknik servisin, her defasında "buzdolabı bozulur, ben de yaparım. ", "hava çok sıcak, hava çok soğuk bu yüzden" vs vs gibi ifadeleri ile karşılaştık. Bu durumdan biz de, kanaatimce teknik servis de sıkıldı. Lütfen soğutucumuz soğutmaya başlasın ya da aşırı soğutup sinirlerimizi bozmasın.%
Bosch Hatalı Ürün Konusunda Çözüm Üretmiyor! afatih42 [23 Ağustos 2006, 09:00] Ben 1998 yılı başlarında bosch marka üç yıldızlı çift kapılı bir soğutucuyu markasından dolayı emsallerinden daha fazla para ödeyerek aldım. O günden beri sesli çalışma, fazla enerji tüketme, gıdaları daha kısa süre muhafaza etme gibi sorunlarla kullanıyordum. Bir süre sonra arızaya geçti, servis voltaj dalgalanmasından dolayı termik yanmış dedi ve termik değiştirip, garantiye girmez dedi, ücretini aldı.
Tüm bunlara rağmen işimizi bu güne kadar gördü. Bundan 10 gün kadar önce yine arıza yaptı servis çağırdım. Servisin bana dediği ilginçti, zamanla soğutucu korozyon yapmış, soğutucunun gövdesi değişmesi gerekiyormuş, imalatlarında bu modelin üretimi de yokmuş, farkını verip üst modelini almam gerekiyormuş benim zararımı bu şekilde telafi edeceklermiş. Söyledikleri rakam 750 YTL. Peşin olarak fabrikaya havale edilecekmiş. Aynı soğutucu piyasada 1164 YTL 9 taksit üstelik bunun içinde kredi kartı komisyonu bir ana, bir de tali bayii karı var.
Fabrikanın bu ürünün hatalı olduğunu ve bir tanıdığımınkini değiştirdiğini (az bir farkla ve üst modelini taksitli olarak)biliyorum. Ayrıca durumdan Konya servisinin, Antalya bölge servisinin haberi var. Merkez beyaz eşya müşteri hizmetlerine de mail attım, telefonunuzu bildirin sizi arayacağız dediler halen arayacaklar, içinde telef olan gıdalar ve yazın soğutucusuz kalmakta işin cabası. Robert bosch'un "insanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim "düsturuna hiç uygun düşmüyor
Bosch Bulaşık Makinesi Cam eşyalarımı Çiziyor gamzer80 [22 Ağustos 2006, 09:00] bosch marka bulaşık makinem aldığım günden beri sürekli bardaklarımı çiziyor. Kaç kere servis çağırdım hatırlamıyorum artık. Cevap her zaman aynı 'Calgonit marka toz deterjan ve suların kireçli olması'. Deterjan sıvı olmalıymış, değiştirdim sonuç aynı.
Servislerin tarzı bu, hep deterjan ve suya kusur bulunur. En son verilen cevap cam eşyaları yıkamayın oldu. Diğer markalarda yıkama yapabilirsiniz cam eşyaları, ama bosch alırsanız cam eşyalar yine elde yıkanacak. İlginç tarafı yıllardır bosch bulaşık makinesi kullanırım, mis gibi çıkıyor bulaşıklar.
Makinem çiziyor bunu bir türlü servise anlatamadım. Anlayın artık makinem hatalı bir makine. Bir sürü para verdik, şimdi süs gibi duruyor, kullanamıyorum makineyi. Umarım bosch şikâyetimi dikkate alır.’
Bosch’un Soğutmayan Buzdolabı Ve İlgisizliği! objective [22 Ağustos 2006, 09:00] Güvenilir ve ciddi firma diye bosch’tan 6 yıl önce ütü ve no frost buzdolabı almıştım. Ütümdeki buhar püskürten düğmenin arıza yapmasından dolayı 1 ay önce Artvin bosch servisine götürdüm. Bana parça siparişi verdik 3 gün sonra geldiğinde değiştireceğiz dediler. 3 gün sonra gittiğimde aldığım yanıt 6 yıldan sonra parça üretimi yapılmıyormuş yeni ütü almam gerektiğini söylediklerinde çok şaşırdım çünkü bosch’un servisi sipariş verdiğini söylediği parçanın 3 gün sonra üretimden kalktı gibi saçma bir sebeple açıklamasını yapıyordu.
1-bosch’un teknik servisi böyle bir durumu bilmiyor mu?
2-Ya da yeni bir ütü aldırmanın farklı bir tekniğini mi uyguluyorlar?
Tabii ki tepkimi gösterdim. Neden oyaladınız ve büyük firma olduğunu iddia eden bosch 6 yıl sonra müşterileri ürünleri yenilesin diye böyle bir taktik mi uyguluyor dedim. Sizinki değil başka güvenilir marka ütü alacağım deyip ayrıldım. Bu durumu bosch’un internet sitesinden iletmiş olmama rağmen müşterilerini hiç bir şekilde dikkate almadıklarını anladım. Cevapları cevapsızlık oldu. Yeni ütü aldım ve çok memnunum tabii ki markası bosch değil.
bosch’un ürünlerinde aksilik bitmeyecek ya bugün de no frostun uyarısı ile uyandık. -18, -20 ne kadar ayarlasanız ayarlayın -1, -2’lere iniyor ve sürekli uyarıyor. Dondurucu kısmındaki her şey çözüldü. Alt kısımdaki yiyeceklerde nerdeyse ısındı. Ulaşacağım teknik servis de yok. Danışmak için sitelerinden telefon numarası alayım dedim. Pazar 18.30’dan sonra ilgilenmiyormuşlar.
Yarın teknik servise gittiğimde en büyük korkum no frostunuzun parçasını üretmiyoruz şeklinde cevap alırım kaygısı. Bugüne kadar müşteri ile ilgilenmediklerini gördüğüm ve ürünlerinden kesinlikle memnun olmadığım bosch’u önceki memnuniyetsizliğimi de bildirerek peşinen şikayet etme gereği gördüm.%
Bosch Buzdolabım Soğutmuyor! SELMA42 [18 Ağustos 2006, 09:00] 10 ay önce Konya-Bozkır'daki bosch servisinden hediyelerine aldanarak bir buzdolabı aldık. Buzdolabı 2 ay önce bozuldu. Garantisi olduğu halde, buzdolabını değiştirmiyorlar. Hala tamir etmeye çalışıyorlar. Yetkili servis sürekli atlatıyor.
Buzdolabına en çok ihtiyaç duyulan bir mevsimde bizi mağdur ettikleri gibi Bozkır'daki bosch bayisi tüketiciyi umursamaz bir tutum sergilemekte. Ürünü alırken çok iyi ama hakkını yemeyelim. 14 gün önce bölge müdürlüğünü aradım değişen bir şey yok. Sebzelerin ikinci gününde sararması buzdolabının bozuk olduğu anlamına gelmezmiş. Çeşmeden akan su bile buz dolabındaki sudan daha soğuk ama biz mi anlatamıyoruz yoksa onlar mı anlamak istemiyorlar bilemiyoruz.%
Bosch Çamaşır Makinemden Kirli Çıkan Çamaşırlar! iclalim [17 Ağustos 2006, 09:00] Ben yaklaşık bir yıl önce bosch çamaşır makinesi aldım ve çok üzgünüm. Çünkü yıkanan çamaşırlarımdaki lekeler çıkmıyordu. Birçok girişimim olmasına rağmen hiç çözüm de alamadım. Genel müdürlükten bile geldiler, makinem servise bile gitti ama sonuç aynı. Hala çamaşırlarım çoğu kez lekeli çıkıyor. 16 sene başka bir marka kullandım böyle bir şey görmedim.
Deterjan sınırlaması ile sadece iki marka kullanmama izin verdiler bazısı ukalaca bana çamaşır yıkamayı anlattı. Yeni çamaşırıma eski deyen oldu ve oldukça nezaketsiz davranan bile oldu, bazısı da saygılıydı. Pantolonun paçasındaki çamur lekesini bile çıkarmıyor artık anlayın.%
Bosch Gelen Üç Buzdolabı da Bozuk Çıktı silentdeath [09 Ağustos 2006, 09:00] 31 Temmuz 2006