Şimdi Ara

'Bir yolu var'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Tüm çareler aslında kendimizde, kendi bedenimizde. Nasıl yaşayacağımıza karar vermek ve bedel ödemek. Bedel ödeme kısmıyla ilgilenelim biraz. Genelde hep pes eder insan, bir zoruyla karşılaştı mı işi o noktada bitirir. Bu durumda motivasyonunu arttırması lazımdır.

Örnek olarak kendimle başlayacağım güzel kardeşim. Ben ne yaptım? Kendime güven veren şeyleri keşfettim önce, ne olmak istediğimi zaten belirlemiştim. Bu değişebilir gerçi, özellikle 20li yaşlara kadar sık sık değişecektir. Dağıtmayalım, güven veren şeyler: Bilgi, sağlam vücut. Bilgi bitmez, öğrendikçe önü açılır. Vücut, bir noktada yeterince güç verir ve abartıya kaçmaması için durdurulur. Spora başladım, vücudumu şekillendirdim ve böylelikle devam ediyorum. Şimdi ise savunma sporlarına giriyorum.

Kişisel önerim, sigara içiyorsanız azaltın ve verdiğiniz paradan azalttığınız taktirde artan kısmı spora yatırın. Sosyal olmak istiyorsanız gidin kafede çay/sigara için. Kitap okuyun, masraf 2 çay maksimum 5 TL, geçirilen zaman 4 saat, sosyallik: En azından garsonla muhabbet etmişsindir!

Motivasyon: Müzik çok önemli. Herkes müzik dinliyordur, hareketli parçalar dinleyin. Özellikle gaza getirebilecek türde. Sık sık dinlediğim bir gurup, klaypex. Youtube gibi bir site var girin bakın, dinleyin. Tarzınıza uyuyorsa ne mutlu bana :)

Sizi sıkan arkadaşlarınızdan kopun. İlişkinizi kesin, kendi hallerine bırakın. Gerekirse daha önce söylediğim gibi tavsiye verin ama hayatınıza müdahele etmesine izin vermeyin. Kendisini çıkartmak istemiyorsa sizi de çıkmaza sokacaktır. Oyuna gelmeyin."

R.Adam.

Ufak bir not gardaşlar, Rahat Adam yada R.Adam şeklinde google vb yerlerde aratmayın, bir sürü herif çıkıyor. Bu adamın onlarla alakası yok, forumdan biri.

• "Sizi sıkan arkadaşlarınızdan kopun. İlişkinizi kesin, kendi hallerine bırakın. Gerekirse daha önce söylediğim gibi tavsiye verin ama hayatınıza müdahele etmesine izin vermeyin. Kendisini çıkartmak istemiyorsa sizi de çıkmaza sokacaktır. Oyuna gelmeyin."

geçen hafta yavaş yavaş bunu yapmaya başladım,cidden işe yarıyor
  • Güzel yazı hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş iş onlar, bazen bir şey çıkar karşına ne hedef kalır ne hareketli müzik seni ayağa kaldırabilir. 10 yıl sonra tekrar ayağa kalkmış olursun belki ama geç olur. Arkadaşlarınızdan uzak durun diyorsunuz da bir gün o sıkıldığınız arkadaşlarınıza bile muhtaç olabilirsiniz. Hayat bu değil, sen hedefi belirle ona ulaşmak için ne gerekiyorsa yap değil. Evet hedefi belirle önüne çıkan olaylara mücadele et pes etme mutlaka hedefe geçte olsa ulaşacaksın. Bilgi insanı sınırlandırır. Bildiğin kadarını yapar daha fazlasına gitmeye cesaret edemezsin. Küçük çocuklar sıcak çaylara, kırık camlara ellerler. Neden? Ne olduğunu bilemezler ve korku yoktur. Onları sınırlandıran bir bilgileri yoktur. Sıcak çaya veya kesik cama dair. Neyse iyi forumlar. Gerçekçi olun biraz hayat toz pembe değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Boş iş onlar, bazen bir şey çıkar karşına ne hedef kalır ne hareketli müzik seni ayağa kaldırabilir. 10 yıl sonra tekrar ayağa kalkmış olursun belki ama geç olur. Arkadaşlarınızdan uzak durun diyorsunuz da bir gün o sıkıldığınız arkadaşlarınıza bile muhtaç olabilirsiniz. Hayat bu değil, sen hedefi belirle ona ulaşmak için ne gerekiyorsa yap değil. Evet hedefi belirle önüne çıkan olaylara mücadele et pes etme mutlaka hedefe geçte olsa ulaşacaksın. Bilgi insanı sınırlandırır. Bildiğin kadarını yapar daha fazlasına gitmeye cesaret edemezsin. Küçük çocuklar sıcak çaylara, kırık camlara ellerler. Neden? Ne olduğunu bilemezler ve korku yoktur. Onları sınırlandıran bir bilgileri yoktur. Sıcak çaya veya kesik cama dair. Neyse iyi forumlar. Gerçekçi olun biraz hayat toz pembe değil...

Bilgi insanı sınırlandırır mı?

Yok artık diyorum. Herşeyden korkmak seni sadece geriye getirir. Soruna cevap ben vermiyeyim, pm attım arkadaş verecektir sana yanıt.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mermiye Kafa Atan

quote:

Boş iş onlar, bazen bir şey çıkar karşına ne hedef kalır ne hareketli müzik seni ayağa kaldırabilir. 10 yıl sonra tekrar ayağa kalkmış olursun belki ama geç olur. Arkadaşlarınızdan uzak durun diyorsunuz da bir gün o sıkıldığınız arkadaşlarınıza bile muhtaç olabilirsiniz. Hayat bu değil, sen hedefi belirle ona ulaşmak için ne gerekiyorsa yap değil. Evet hedefi belirle önüne çıkan olaylara mücadele et pes etme mutlaka hedefe geçte olsa ulaşacaksın. Bilgi insanı sınırlandırır. Bildiğin kadarını yapar daha fazlasına gitmeye cesaret edemezsin. Küçük çocuklar sıcak çaylara, kırık camlara ellerler. Neden? Ne olduğunu bilemezler ve korku yoktur. Onları sınırlandıran bir bilgileri yoktur. Sıcak çaya veya kesik cama dair. Neyse iyi forumlar. Gerçekçi olun biraz hayat toz pembe değil...

Yok artık diyorum. Herşeyden korkmak seni sadece geriye getirir. Soruna cevap ben vermiyeyim, pm attım arkadaş verecektir sana yanıt.

Sadece düşüncemi söyledim. Farklı düşünüyor olabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mermiye Kafa Atan

quote:

Sadece düşüncemi söyledim. Farklı düşünüyor olabiliriz

Elbette ki bu böyle, kimse kimseyi yargılamıyor yada kolundan zorla çekmiyor. Tüm olay paylaşmak

Yalnız yukarıdaki düşünce sizce yanlış anlaşılmış gibi duruyor. Bu sadece bir bölüm, tamamını paylaşmadım zaten parça parça paylaşıyorum. Bu işin en temelinde kendini tanımak vardır. Zaafları düzeltmeli insan ilk olarak. Karşısına çıkan her şeyde baştan başlarsa insan o zaman bir problem var demektir zaten. Öyle olunabilir mi bilemem fakat bu adamın babası öldüğünde 12 yaşındaymış ve etkisi kısa sürede geçmiş, bir süre sonra babaannesi ölmüş yine aynı şekilde. Ailesiyle geçirdiği problemleri göğüsleyebilmiş, onlara rehberlik etmiş. Yapıyla alakalı olabilir elbet ama söylediğim gibi en ufak şeyden bile etkilenen insan önce bunu halletmeli.

İşin özetinde söylediğim gibi tamamen baştan başlamak lazım, temeli oturtmak lazım, yaş ne kadar fazla olsa da geç değil, başkasını sorgulamaktansa kendisini sorgulamalı insan, ardından çevresine bakmalı.

• Peki özür dilerim attığım yorum için
  • quote:

Peki özür dilerim attığım yorum için

Estağfurullah, özür dilemelik bir durum yok ortada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.