Şimdi Ara

'Apple, internet servisleri konusunda başarısız.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'Apple, internet servisleri konusunda başarısız.'


    Tasarım ve yazılım alanındaki ustalığını Mac'lerden iPhone'lara kadar birçok üründe şimdiye dek gösteren Apple'ın aynı performansı internet servislerinde gösteremediği bir gerçek. Son zamanlarda sıkça çöken iMessage servisiyle birlikte yeniden gündeme gelen bu duruma, Apple'ın eski mühendislerin Patrick B. Gibson'dan da eleştiri geldi.


    İnternet günlüğünde konuyla ilgili bir yazı yayınlayarak, görüşlerini paylaşan Gibson'a göre Apple, internetin dahil olduğu neredeyse hemen her şeyde başarısız oluyor. Gibson bu savına örnek olarak Apple'ın çevrimiçi mağazasındaki güncellemeleri ancak "mağazaya erişimi kapatarak" yapabilmesini ve kendi sektörlerinde devrim yapan iTunes Store ile App Store'un neredeyse 20 senelik bir yapı olan WebObjects'lerden güç alıyor olmasını gösterirken; Ping ve MobileMe servisleri ile GameCenter'ın bir oyundan dolayı yanlış işler hale gelmesinin, Apple'ın bu konudaki başarısızlığını gözler önüne serdiğini ifade ediyor. Öte yandan Gibson, "Apple'ın bu konuda başarılı sayılabilecek hiç mi çözümü yok ?" sorusuna, sadece Safari cevabını verebileceğini söylemekte.


    Apple'ın bu konudaki başarısızlığına, Google ile yaşadığı rekabet açısından da değerlendiren Gibson, Google'ın özellikle Android konusunda kendini her geçen gün geliştirdiğini ve internet devinin dizayn konusundaki gelişiminin, Apple'ın internet servisleri konusundaki gelişmesinden çok daha hızlı olduğunu belirtirken; sözlerini şöyle sürdürüyor:



    "Ancak benim için Google'ın yazılımları, hala Apple'ın yazılımları kadar kaliteli değil. Fakat artık bu noktada Google'ı eleştirmek gerçekten zorlaşıyor.Google Now ya da sesli komutlarla Android, iOS'e göre daha öne çıkıyor. Dizayn konusunda sıkıntı elbette var, hala Android'in arayüzü yeterince güzel değil fakat birkaç yıl öncesine göre ciddi ilerleme söz konusu. Görünen o ki Google, tasarımı hızla iyileştirmeye devam edecek. Google'ın bu konudaki aktifliği Apple'ı endişlendirmiyorsa, yanlış yapıyorlar."



    Gibson, internet servisleri konusunda daha başarılı olabilmesi için Apple'a küçük de bir tavsiye veriyor: Twitter'ı satın almak. Böyle bir yatırımın tek getirisinin 100 milyar doları aşkın nakit parasıyla birçok teknoloji devini satın alabilecek güçte olan Apple'a sosyal ağ alanında liderlik olmayacağını ifade eden Gibson, özellikle birçok yeni nesil internet teknolojisini kullanan Twitter'ın başarılı mühendislik ekibinin de Apple için ciddi bir kazanım olacağını düşünüyor.








  • Ekrem çukurca gelir şimdi misafir üyelikle saydırır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnLord

    Ekrem çukurca gelir şimdi misafir üyelikle saydırır.


    yav he he

  • 2.5 yıldır iphone ve 1.5 yıldır ipad kullanıcısı olarak internet servisleri konusunda yetersiz olduğunu gözlemleyebilecek kadar servislerini deneyimleme şansım olmadı. çünkü malumunuz üzere ios bütün servisleri kendi kendine çalışıyor. sizin elle hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. fakar burada icloud dan hiç bahsedilmemiş. ben hiç sorun yaşamadım ama tabii telefon kendi içinde arada bağlanamayıp sonra yeniden deniyorsa bilemiyorum. malum, hiç uyarı vermiyor. herşey otomatik :) belki de bu yüzden servis sorunları göze batmıyordur. imessage'ı sık kullanan biri olarak servisin sık çöktüğünü de şimdi duydum. servis aktif olmadığında zaten sms olarak gittiği için internet bağlantısı problemi vardır diyip geçiyorum. çünkü servise bağlanamadı gibi bi uyarı da yok :)

  • boş haber buna derim, bunu içtenlikle kim yazdıysa lütfen eline bir nokia samsung htc alsın baksın bugüne kadar symbian belle dahil olmak üzere nokia'ı ele alırsak hangi servisi düzgün çalıştı ? ovi suite çıktı beceremediler nokia suite'e çevirdiler rehber yedekleme sistemi yapmaya çalıştılar beceremediler cihazda aktarma bölümünü bugüne kadar kaç kişi kullandı ?

    cevap: hiç kimse kullanmadı web tarayıcısı bile başarısız işletim sistemlerinin internet servisleri nasıl başarılı olabilir ki ?

    örneğin nokia 603 facebook'daki 1 resmi bile entegre edilmiş programdan açmayı beceremeyen bir telefon sadece şekil tip var başka hiç bişey yok sözde 1ghz işlemci var bunları boş boş konuşup söylemiyorum bizzat kendi tecrübem.

    bu konuda sadece samsung donanımı ciddi anlamda abartarak bir yerlere varabildi bunuda samsung s2 s3 ile başarabildi fakat bunu zaten apple'ın 2008 yılında çıkardığı iphone 3gs çok iyi yerine getirdi halada getiriyor ölüsü bile diri.

    bugün 1 tane iphone 3gs açıp cihazı kurup bir 4 4s ve 5 açsanız bile son çağrılarınıza kadar herşeyi kusursuz geri yükleyen bir sistem var buda iCloud.. hangi firma bu kadar kusursuz internet servisi sunuyor ?

    yapmayın arkadaşlar

    gelip burada apple firmasının yaptığı şeylere karşı çıkan arkadaşlar cebinizde 1 ay iphone gezdirmiş olsaydınız şimdi ios işletiminin nasıl bişey olduğunu daha iyi anlardınız.

    neredeyse kullanmadığım işletim sistemi kalmadı cfw modlama root işlemleri hepsini çok iyi bilirim bunu kabul edin bunlarla uğraşmak ne kadar zevk versede düzgün bir sistem kullanmanın tadı bambaşkadır.

    android mantığıda şu şekilde işliyor, windows gibi sürekli şişiyor arka planda uygulama kapatıyorsunuz ram temizleme araçları kullanıyorsunuz, iphone arklaplanda 100 uygulama açık vaziyette 1 yıl hiç kapanmasa bile sorun yaratmayacağını biliyormusunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 23 Kasım 2012; 23:04:39 >




  • Bence alakasi yok her yonuyle rakipi yok piyasada zaten silip supuruyor ortaligi king apple iste o kadar.

  • millet kaçın konuyu apple fanboyları BASMIŞ

  • görende sadece internet servisleri konusunda başarısız zannedecek =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    görende sadece internet servisleri konusunda başarısız zannedecek =)

    Ok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet servisleri kısmını bilemeyeceğim. Game Center dışında kullanmıyorum, her hangi bir sorununu da görmedim.

    Ama gelişmişlik konusunda adamlar haklı. 2007'den bu yana iOS'a bakın ve 2008'den bu yana Android'e bakın. Android kendini çok geliştirdi. Burada o iyi, bu kötü tartışması yapmıyorum, bu bir gerçek. Android her geçen gün hızla gelişerek kendi içindeki sorunları düzeltirken, iOS majör güncelleme diye yayınladığı versiyonunda kayda değer (ülkemizde kullanılabilecek) pek de bir şey vermedi kullanıcıya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    boş haber buna derim, bunu içtenlikle kim yazdıysa lütfen eline bir nokia samsung htc alsın baksın

    Niye ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iMessage'ın çöktüğünü ilk defa duyuyorum ve her gün de kullanıyorum burdaki sorunları hiç yaşamadım çok tuhaf geldi bana.

  • Bu işin kralı Google'dır.
  • bilindik şeyler apple şirketi başarısız şirket bu şirketi ayakta tutan gözü fanlıktan kör olmuş fanboylardır.

  • Ben Apple ile ilgili helede Web tabanları hizmetlerinde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    bilindik şeyler apple şirketi başarısız şirket bu şirketi ayakta tutan gözü fanlıktan kör olmuş fanboylardır.

    />
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    görende sadece internet servisleri konusunda başarısız zannedecek =)

    Sizin dediğinize göre konuşursak eğer ; Apple her konuda başarısız olabilir.. Fakat ;

    Her konuda başarısız olmasına rağmen,bu kadar popüler olması en büyük başarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 23 Kasım 2012; 23:15:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    bilindik şeyler apple şirketi başarısız şirket bu şirketi ayakta tutan gözü fanlıktan kör olmuş fanboylardır.

    Tabii, tabii

    />
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    boş haber buna derim, bunu içtenlikle kim yazdıysa lütfen eline bir nokia samsung htc alsın baksın bugüne kadar symbian belle dahil olmak üzere nokiaı ele alırsak hangi servisi düzgün çalıştı ? ovi suite çıktı beceremediler nokia suitee çevirdiler rehber yedekleme sistemi yapmaya çalıştılar beceremediler cihazda aktarma bölümünü bugüne kadar kaç kişi kullandı ? cevap: hiç kimse kullanmadı web tarayıcısı bile başarısız işletim sistemlerinin internet servisleri nasıl başarılı olabilir ki ? örneğin nokia 603 facebookdaki 1 resmi bile entegre edilmiş programdan açmayı beceremeyen bir telefon sadece şekil tip var başka hiç bişey yok sözde 1ghz işlemci var bunları boş boş konuşup söylemiyorum bizzat kendi tecrübem. bu konuda sadece samsung donanımı ciddi anlamda abartarak bir yerlere varabildi bunuda samsung s2 s3 ile başarabildi fakat bunu zaten appleın 2008 yılında çıkardığı iphone 3gs çok iyi yerine getirdi halada getiriyor ölüsü bile diri. bugün 1 tane iphone 3gs açıp cihazı kurup bir 4 4s ve 5 açsanız bile son çağrılarınıza kadar herşeyi kusursuz geri yükleyen bir sistem var buda iCloud.. hangi firma bu kadar kusursuz internet servisi sunuyor ? yapmayın arkadaşlar gelip burada apple firmasının yaptığı şeylere karşı çıkan arkadaşlar cebinizde 1 ay iphone gezdirmiş olsaydınız şimdi ios işletiminin nasıl bişey olduğunu daha iyi anlardınız. neredeyse kullanmadığım işletim sistemi kalmadı cfw modlama root işlemleri hepsini çok iyi bilirim bunu kabul edin bunlarla uğraşmak ne kadar zevk versede düzgün bir sistem kullanmanın tadı bambaşkadır. android mantığıda şu şekilde işliyor, windows gibi sürekli şişiyor arka planda uygulama kapatıyorsunuz ram temizleme araçları kullanıyorsunuz, iphone arklaplanda 100 uygulama açık vaziyette 1 yıl hiç kapanmasa bile sorun yaratmayacağını biliyormusunuz ?


    Yazdığının başını okurken bilgili olduğunu düşünüp sağlam cevaplar hazırlıyordum ama son cümlen bana seni anlamam için yetti.
    Cevabım bu kadar.





  • Kim ne derse desin Samsung.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.