Şimdi Ara

64-Bit Firefox çalışmaları durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 64-Bit Firefox çalışmaları durduruldu


     

    Google Chrome'un yükselişi ile birlikte pazar payı kaybeden popüler internet tarayıcısı Mozilla Firefox için kötü bir haber daha var. 64-bit Windows versiyonu da geliştirilmekte olan Firefox için, bu çalışmaların askıya alındığı bildirildi. Şu a için Internet Explorer ve Opera internet tarayıcıları 64-bit desteği sunarken, Mozilla'nın geri adım atarak çalışmaları askıya almasının arkasında, eklentilerle yaşanan problemlerin olduğu açıklandı.

     

    Mozilla Mühendislik Yöneticisi Benjamin Smedberg tarafından yapılan duyuruda, Firefox için hazırlanan pek çok eklenti henüz 64-bit uyumluluğuna sahip olmadığı için sorun yarattıkları belirtildi. Yüzlerce farklı eklentiye sahip olan Firefox cephesinde, 64-bit sürümü için bu uyumsuzluğun aşılması gerekirken, Mozilla geliştiricilerinin ana platformda nasıl bir yapı sunacağı merak konusu zira diğer türlü, eklentilerin bizzat geliştiriciler tarafından adapte edilmesi gerekecek ancak bu da beraberinde farklı stabilite sorunlarını da getirebilir.

     

    Görünüşe bakılırsa yakın gelecek içn 64-bit Firefox'tan bahsetmek mümkün olmayacak. Micosoft, Windows işletim sistemini hem 32-bit hem de 64-bit olarak dağıtmaya devam edecek ancak 64-bit kullanım yaygınlığının arttığı da ortada. Hatta şirket, Windows 8'in ARM versiyonu olan Windows RT'nin 64-bit versiyonu için de kolları sıvamış durumda. ARMv8 mimarisi kısa bir süre önce lanse edilirken, 64-bit ARM işlemcilerin 1-2 yıl içerisinde pazarda olması bekleniyor.







  • Bu hali bile çok çok iyi.
  • ogame oynadıgım zamanlar vazgecilmezimdi firefox ne hallere düşürdüler ya

  • zamanında firefoxtan başkasını asla kullanmazdım şimdi ise çok çok lazım olmadıkça kullanma gereği duymuyorum. zamanında krallar gibiyken artık benim gözümde firefox bu yarışı kaybetti.

  • Bu tamamen stratejik bir hamle. Mozilla Foundation'ın kasası dolu, maddi olarak sıkıntısı yok. En son duyduğum miktar 167 milyon dolar idi. Firefox'un taşınabilir cihazlara yoğunlaşacağı zaten Mozilla tarafından dile getirilmiş idi, yeni bir gelişme olarak görmemeli.

    Peki bu bütçe dengesini nasıl sağlıyorlar? Rakip yazılım firmaları, bu tip organizasyonları çeşitli sebeplerden ötürü destekliyor. Sözgelimi A firması hem iş dünyası için çeşitli yazılımlar üretiyor, hem de internet tarayıcısı piyasasında yer alıyor. B firması ise sadece iş dünyası için, A firmasıyla benzer ürünleri üretiyor. Dolayısıyla B firması Mozilla'ya destek vermek suretiyle A firmasının iş odaklı yazılımlara aktarması gereken para ve enerjinin bir kısmını internet tarayıcısına aktarmasına sebep oluyor. Bu da rekabet ettiği alanda elini güçlendiriyor.

    Tam olarak bu yüzden Open Office, Firefox gibi programların üreticileri maddi olarak da sıkıntı çekmiyor. Zaten birçok yazılım geliştirici de gönüllü çalıştığı için giderleri epey düşüyor. Reklam gelirleri zaten en büyük kaynak.

    Dolayısıyla buna sebep ne maddi, ne de teknik. Son derece stratejik. Bu sayede kim mobil piyasada kimin yoluna taş koymayı planlıyor, göreceğiz. 64 bit gelecek mutlak, fakat önceliklerin değişmesinde bu hususu göz ardı etmek yanlış olacaktır.





  • chrome'un arayüzüne alışayan biri olarak firefox vazgeçilmezim.

  • IE 10'un eline su bile dökemez.

  • Firefox'u zamanında bende denemek için yüklemiş ve sonra anında silip explorer'a geri dönmüştüm. Daha sonra chrome geldi ve aynı şekilde onu da denemek için yükledim ve bu sefer explorer'ı sistemden tamamen kaldırmanın yollarını aramaya başladım:) İşte benim açımdan fark bu kadar bariz.

  • Paylaşım için teşekkürler!

  • eskiden ben de firefox kullanıyordum ama sonra sürekli çökmeye başlayınca chrome a geçtim. şu anda chrome gerçekten iyi. istediğim yerde şifremi girdiğim an kendi tarayıcım her şeyim karşımda. format atarken vs. yedek işleriyle uğraşmıyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    istediğim yerde şifremi girdiğim an kendi tarayıcım her şeyim karşımda. format atarken vs. yedek işleriyle uğraşmıyoruz.

    Firefox'ta bu özelliğin olduğunu bilmiyorsan Mozilla ne yapsın...
  • Eski Firefox Fanı Olarak Win 7 De Her Zaman Firefox Kullanmış Biri Olarak

    Windows 8'de İnternet Explorer'ın eline su dökemez kasıyo zaten

    8 gb ram'de kasıyo düşünün.

  • Firefox adeta yerinde sayıyor gibi görünüyor. Radikal bir değişim geçiremedi gitti.

  • quote:

    Google Chrome'un yükselişi ile birlikte pazar payı kaybeden popüler internet tarayıcısı Mozilla Firefox


    Peki google pazar payını mozilladan mı çaldı yoksa microsofttan mı??? sanki üstün körü geçiştirmeyle yazılmış basit bir yazı olmuş... mozillanın pazar kaybı fazla değildir. asıl kaybeden microsoft internet explorerdır... Başlık mozilla firefox olunca diğer gelişmeleride bu firmaya entegre etme ve konu bütünleşmesi sağlama çabası mı acaba bu?

    Artı 64bit firefox gesede olur gelmesede ... 64 bit internet explorer varda uyum sorunları nedeniyle kim kullanıyor???

  • firefox kullanan kaldımı hala

  • Ben eskiden chrome kullaniyodum .. son surumleriyle beraber firefox a yeniden gectim oldukca hizli ve kullanisli.. googlenin kisilerin ozel yasantisiyla ilgili durdurulamaz veri toplama aliskanligi var ve bunun dozunu her yeni sozlesmesiyle arttiriyor( bu aliskanliga size baglanti kuran kisilere kadar uzatiyor) eskiden ayni seyi microsoftta yapmaya calismisti ama herkes ustune gitmisti googleye ise kimse ses cikarmiyor enteresan .. su an google sozlesmesini butun urunleri icin birlestirdigi icin tek bir sozlesme yaptigi icin chrome icinde veri toplama sozlesmesini kabul etmis oluyorsunuz ... mozillanin ana sayfasina bakarsaniz firefoxun bunu yapmadigini acikca belirtiyorlar .. 64 bit calismasini su an icin durdurmus olabilir ama bu olay yayginlasinca calismalarina geri doner diger browserlerde 64 bitte su an bir cok sorun yasiyor zaten

  • hala kaliteli bir browser ama chrome bagimlilik yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    firefox kullanan kaldımı hala

    eklentilerde firefox kadar stabil ve konforlu değil. ama özellik olarak harika.. yinede ferrarim olsa çölde kullanmazdım...

    ANLAYANA!!!!!
  • -
    64-Bit Firefox çalışmaları durduruldu
  • firefox taki kişiselleştirmenin yarısı Chrome da var mı acaba düşük ram koşullarında Chrome sürekli kitleniyor çöküyor fakat firefox kastıra kastıra da olsa yoluna devam ediyor bence hala 1 numaradı firefox

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.