Şimdi Ara

Samsung SSD 830 128 Gb Raid bağlantı yapımı (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ayn chip dergisinde SSD TEST görüpte beğendiğim 7. sıradaki ssdler elime geçti (o Zaman 2.sırada idi)
    Ben bilerek iki adet 128 gb aldım çünkü raid 0 bağlantı yapıp sistemi uçurtmaktı amaç.

şimdi;
    1.SSDler hakkında hiç deneyimim yok (Firmware update,Windows ayarları yapmak) gibi
    2.taktım windows 7 yükledim ve netten ssd test programı indirdim çıkan sonuç bu

Sizce bu dahada yukarı çekilebilir mi yoksa olanı bumu birde çok fazla birşey fark edemedim sanırım hız olarak ama testlere devam edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 23 Kasım 2012; 19:40:31 >

• daha ne istiyorsun dostum??? ürünlerde belirtilen yazma okuma hızları her zaman max.dır ve yani senin ürünün 500mb ise raid yaptığında 1000mb olmaz mutlaka yolda veri kaybı olacağından almış olduğun sonuç bence gayet iyi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

daha ne istiyorsun dostum??? ürünlerde belirtilen yazma okuma hızları her zaman max.dır ve yani senin ürünün 500mb ise raid yaptığında 1000mb olmaz mutlaka yolda veri kaybı olacağından almış olduğun sonuç bence gayet iyi....

Dostum iyi güzelde widows hala 40 saniyede açılıyor yokmu yardım eden :(
  • Valla hızları görünce daha ne istiyor diye düşündüm.

900/600 MB/sn sıralı 470/150 rastgele erişim. Daha fazlası Şam'da savaş. (pardon kayısı )

Windowsun yavaş açılması başlangıçta yüklenen bir çok gereksiz servis yüzündendir muhtemelen.

Bir de diskleri AHCI ayarlı olarak kullanmazsan SSD disklerin aynı anda çoklu okuma/yazma ve düşük erişim zamanlarından yeteri derecede faydalanamazsın. Servisler yüklenirken disk erişimi için bir öncekinin bitmesini bekleyeceğinden hız boşa gider.

Services.msc altından gereksiz servisleri elle ayarına getir ve başlangıçta zaruri olmayanları gecikmeli başlamaya göre ayarla.
  • Arkadaşlar Biosta ayarlari achi den raid e aldım ve benim biosta (ASUS p8z68- v) desata hot plug diye birşey vardi onuda enabled yaptım ve bios update yaptım son değer bu
    İnanın sevinemiyorum çünkü hızı algılayamıyorum windows hala 45 saniyede açılıyor :(

Lütfen bilen yokmu bunu ya

• Benim mekanik HDD'de bile 20 saniyede masaüstü geliyor (Bios ekranından sonra)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

Benim mekanik HDD'de bile 20 saniyede masaüstü geliyor (Bios ekranından sonra)

Aynen, bende SATAII versiyonlu Seagate 7200.12 var, tam 24 saniye sürüyor açılması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasikomen

quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

Benim mekanik HDD'de bile 20 saniyede masaüstü geliyor (Bios ekranından sonra)

Aynen, bende SATAII versiyonlu Seagate 7200.12 var, tam 24 saniye sürüyor açılması.

Aslında SSD'ye para verilmez . Bana şu anda imzamdaki HDD yetiyor ve eski HDD'den sonra SSD gibi geldi
    Seagate kendini çok geliştirdi ve eski Sata HDD'yi 5 senedir kullanıyorum gık demeden çalıştı maşallah .

• bu hdd'den ssd'ye geçince eminim yine buna benzer birşeyler yazacaksın.
  • 4K skoru epey düşük çıkmış.

1-Yüksek performans moduna alın
    2-Aşşagı resimdeki yer alan alttaki 3 özelligi kapatıp öyle deneyin birde.

http://i.imgur.com/7GuzI.gif

Bunlarda benim Nuetron Gtx raid sonuçlarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.