Şimdi Ara

Intel, ZiiLabs firmasını satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Intel, ZiiLabs firmasını satın aldı





    Singapur kaynaklı Creative Technology firmasının alt şirketi olarak faaliyet gösteren ve Creative için Android cihaz odaklı ZMS yongaları üreten ZiiLabs, Intel tarafından satın alındı.




    Bir dönem popüler multimedya cihazlarıyla en çok tercih edilen markaların başında gelen Creative, 2002 yılında ATI ve NVIDIA ile rekabet etmek için 170 milyon dolar karşılığında 3DLabs adlı grafik birimi tasarım firmasını satın almıştı. 




    Multimedya tecrübesini, 3DLabs uzmanlığı ile birleştirmeyi amaçlayan Creative, daha sonra şirketin adını ZiiLabs olarak değiştirdi ve ARM tabanlı StemCell işlemci bölümüne dahil etti. Sonrasında ZMS adıyla yongalar üretmeye başladı. Son olarak 4 adet Cortex-A9 çekirdeği ve 100 adet StemCell medya işlemcisini harmanlayarak iddialı olmak isteyen ZMS-40 adlı bir model tanıtılmıştı.




    Satın alma kapsamında Intel, Creative'e 50 milyon dolar ödeyecek. Bunun 20 milyonu yüksek performanslı grafiklerle ilgili patentler için, 30 milyon doları ise ZiiLabs Limited için olacak. Bununla birlikte Creative, ZMS markalı işlemciler üretmeye devam edecek. 




    Ancak bu sektördeki dişli rakipler Creative için hareket alanını oldukça daralttı. Firma son 14 çeyrektir mali olarak kayıp yaşıyor ve elindeki 3D grafik ve multimedya işleme ile ilgili 100'den fazla patenti ileride iyi bir fiyata satmak için planlar yapıyor. 

     








  • Başar. İyi haber!


  • iyi oluyor şu creative denen firmaya batsın. Sattığı donanımın arkasında bunun kadar durmayan başka bir firma yoktur heralde. Ne sitesi bişeye benziyor nede yazılımları. Sadece donanım yaparak olmuyor bu işler

  • Hey gidi 3d Labs hey, Permedia, Oxygen , Wildcat. Bu hallere mi düşecektin :/// Özel tasarım yazılım, özel paralleştrilebilir durumlar olmadığı sürece StemCell gibi Tiled Mimariler malesef ki verimli değiller. Bu tür özel durumlara da kimse ihtiyaç duymuyor ne yazıkki. Tiled mimariler, GPGPU kullanımına karşı bi pozisyonda duruyor, bu da ilerlemesini engelliyor. Intel'e ne kadar getirisi olur tartışılır ama AMD ile yaptığı anlaşmadan dolayı gelen ATI patentleri ile GPU konusunda fena olmayan bi çıkış yaptı Intel. 3dlabs patentleri de belki ilave katkıda bulunabilir.

  • Zile bas olarak okudum XD

  • Creative'e karşı önyargım var. Bu markayı hiç beğenmiyorum. Intel daha mantıklı çözümler bulabilirdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Zile bas olarak okudum XD

    Bende bunun gibi birşey okudum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.