Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • volvo cu arkadaşları selamlıyorum çok sevdiğim ve hayranı olduğum bir araç volvo allah kısmet ederse birgün mutlaka bir volvo sahibi olucam
  • bir volvo sever olarak herkese mrb diliyorum..

    gecen gün s40 test ettim almayıda düşünüyorum fakat pederi bir türlü ayartamadım
    servis korkutuyo dogrusunu sölemek gerekirse burdaki bi kaç estantaneyi okudum gerçekten korkuttu
    ama bana kalsa hemen alırım bunlar istisna derim geçerim gerçekten volvo bir numara
    ford focusla kıyaslamak volvoya küfür gibi geliyo bana s40 da focusuda kullandım aralarında cok fark var
    tabiki sınıf farkı.
    test sürüşünde dizel motor birazda olsa gürültülüydü ama genede cok iyi ses sistemi bir numara frenler
    gayet başarılı koltuklar aşırı rahat geldi tabi sürücüden sürücüye degişir. performansı da güzel di beni
    tatmin etti acıkcası fiyatı ise 2006 model için 50.000 fiyat verdiler dynamik pakette kaldı gözüm oda
    55.000 ytl fiyat verdiler. günün birinde alırım işallahh bu aletii ne diyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emread -- 10 Ekim 2006; 16:38:16 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OtoTurk

    quote:

    Orjinalden alıntı: rotary_power

    VOLVO ALINIR FAKAT İŞTE BAZI CAHİL İNSANLAR PEJOYLA KARIŞTIRIP 1 ARABASI AĞRIZALI ÇIKTI DİYE HEPSİNİN AĞRIZALI ÇIKACAĞINI SANIYOR


    Pek değerli cahil olmayan pek bilgili arkadaşım. Yaptık işte bir cahillik (???) affet. (!!!) Ancak engin deneyiminiz ve bilginize sığınarak soruyorum.

    AĞRIZA ne demek? Lügatta bulamadım da bu kelimeyi, malum kelime haznem cahilliğim nedeni ile biraz kıt kalmış bağışlayın....

    Birde en ucuz Volvo 50.000 YTL. Full donanım 307 HDI pazarlıkla 37000 YTL. Arada ki 13.000 YTL farkı Peugeot fabrikası 307 ye harcasa emin ol Volvo ' dan daha sağlam bir araba ortaya çıkar. Cahilce bir yorum belki sizin engin bilginize göre ama hala kafam şu AĞRIZA ya takıldı, ondan olabilir.



    Arkadaşım 307 nerde S40 nerde ya yapmayın gözünüzü seviyim..!




  • Arkadaşlar ford focus ile volvo s40 nasıl kıyaslanır hala anlamıyorum.Bu zihniyete sahip insanlar lütfen katılmasın bu siteye.Sen bir dünyanın en sağlam,kendini kanıtlamış olan bir markayı ford la kıyaşlıyorsun,hangi mantık alır bunu.
  • volvo alacaklar aldimi bilmiyom,topicin hepsini okumadim ama benim tercihim s40 yerine v40 olurdu.ayrica 1,6d motor volvoya ufak kaliyor ama vergiden dolayi düsünülüyorsa birsey diyemem.

    imkani olanlar s60 d5 alsin deli makina yalniz 163 hp versiyonu kesmiyor beni,yeni modelleri 185 hp 6 vites.
  • Arkadaşlar daha önceki s40 1.6 d yorumumda ilk kalkışlarda performans düşüklüğünden bahsetmiştim Sebebi motoru isitmak gerekmesiymiş 1 dakika rolantide çalıştırıp iki gaz verdiğinizde performans düşüklüğü falan kalmıyor 1.3 cdti Corsada böyle bir şeye gerek duymuyordum belki daha hafif ve easytronik bir araç olduğu içindir Diğer dizel kullanıcılarıda sorduğumda ısıtmam gerektiğini teyit ettiler. Benzinliye karşı en önemli dezavantajı hemen binip rampa çıkamıyorsunuz
    Son hız konusundaysa arabanın daha açılması gerektiğini söylediler. 1.6 d motor 1.6 benzinliden 160 km/saat e kadar kesinlikle daha performanslı en azında benim sattığım 1.6 16V astra classice (1070 kg) göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin_k12345 -- 12 Ekim 2006; 8:42:39 >
  • arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    Ben yeni bir s40 1.6d aldım. Henüz 300 km yol yaptım. Arabayı daha önce test sürüşünde de kullanmıştırm. Henüz bir problem yaşamadım. (Tabi daha çok erken!!)
    Benim tecrübeli kullanıcılara birkaç sorum olacak,
    öncelikle kullanımla ilgili dikkat etmem gereken özel bazı şeyler var mı
    birde 2007 modelde ne gibi farklar olacak onu merak ediyorum. Mesela DSTC, kararan dikiz aynası vs. standard olacak mı?
    Çok teşekkür eder, hepiMize kazasız güzel günler dilerim...
  • piyasadaki en güvenli arac volvodur...tartısmasız....
  • Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim ve aramıza hoşgeldin.
    Forumda dizel araçlar üzerine linkler var, kısayollardan bakarsan ulaşabilirsin. S40'daki dizel motor diğer birçok araçta kullanılan motorla aynıdır. Bu comman rail dizeller hakkında epey bilgi birikti forumda.

    DSTC ve kararan dikiz aynasının hali hazırda standart olmadığından emin misiniz?

    quote:

    Orjinalden alıntı: ertert
    arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    Ben yeni bir s40 1.6d aldım. Henüz 300 km yol yaptım. Arabayı daha önce test sürüşünde de kullanmıştırm. Henüz bir problem yaşamadım. (Tabi daha çok erken!!)
    Benim tecrübeli kullanıcılara birkaç sorum olacak,
    öncelikle kullanımla ilgili dikkat etmem gereken özel bazı şeyler var mı
    birde 2007 modelde ne gibi farklar olacak onu merak ediyorum. Mesela DSTC, kararan dikiz aynası vs. standard olacak mı?
    Çok teşekkür eder, hepiMize kazasız güzel günler dilerim...




  • Cevaplar için teşekkür ederim.
    Kararan dikiz aynası halihazırda standart değilmiş. Ekstra ücrete tabi
    STC standart ama DSTC dinamik pakete dahilmiş.( DSTC, deri direksiyon simidi, vites topuzu, bi-xenon far)
    Bu arada son iki gündür debriyaja basarken tık diye bir ses duyuyorum, ayağımı çekerken de benzer bir ses duyuyorum. (acaba çok mu abartıyorum bilmiyorum ama bu ses hoşuma gitmedi pek)
  • Pardon ben DSA (patinaj önleyici, yeni adı STC) ile karıştırmışım.
    Benim aracımda da debriyajı tam bırakırken bir boşluk var ani bırakınca tak diye geri oturuyor. İlkin sorun sandım ama değilmiş. Sonradan kullanımı keyifli gelmeye başladı. Şimdi zaten alıştım herhalde ki hiç öttürmeden kaldırıyorum ayağımı. Seninki biryerlere sürtmeden kaynaklanan bir ses mi yoksa tamamen normal ve benimki gibi alışkanlık olmadığından mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Bence forumun teknik kısmında bu konuya cevap bulabilirsin. Usta ve bilgili arkadaşlar var orada.http://forum.donanimhaber.com/forumid_350/tt.htm
  • Dinamik paket hakkında: deri direksiyon simidi bir Volvo'da bence olmazsa olmazlardan. Aracın asilliğini tamamlıyor. Volvolar uzun ömürlü araçlar olduğundan 20 yıl sonra da güncelliğinden kaybetmemesi için bence Bi-Xenon far da olmalı. DSTC'yi ise ancak kaza atlatmada devreye sokarsın, yoksa kolay kolay devreye gireceğini sanmıyorum. Aracın yol tutuşu zaten çok iyi. Eğer 2000 Avro bütçeni aşmıyorsa dinamik paketi tavsiye ederim.
  • teşekkürler hesheit.
    ben dinamik paket almadım. Benim esas merak ettiğim 2007 de ne gibi farklar olacak araçta.
    Sanırım kasada per bir değişiklik yok ama donanım olarak neler eklenecek merak ediyorum doğrusu...
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da cevaplarsa çok memnun olurum.
  • Pardon özür dilerim. İndirimden araç bakanlarla karıştırmışım. Doğru ya siz zaten S40 sahibisiniz.
    Benim bildiğim 2008'de kasada makyaj olacak. Yukarıda bir yerde fotoları koyulmuştu. Donanımda ise her yıl birşeyler ekleniyor: jantlar büyüyor, döşeme değişiyor vb.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 13 Ekim 2006; 23:05:41 >
  • kararan dikiz aynası aslında hoşuma gidiyor. Acaba sonradan taktırma şansımız olabilir mi? Olursa fiyat ne civarda olur acaba?
    Bu arada 2007 modeller için Ankara'da sipariş alınmaya başlamış. 32000 avro 1.6d opak
  • Benim mantığım kararan dikiz aynasını sonradan taktırma şansının kesin olduğunu söyler. Neden olmasın ki? Bence Volvo servisle görüş, sonra da bir piyasa araştırması yap uygun gördüğün birini taktır.
  • hesheit jet hızı ile verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Eğer çok uçuk bir fiyat olmazsa taktırmayı da düşünüyorum.
  • selam beyler aramıza katılan volvoculara da hayırlı uğurlu olsun araçlarından umarım kullandıkça zevk almaya başlamışlardır sanırım.yukarıda 2007 modeller için bahsedilen fiyatları gördüm açıkçası volvonun artık bu değerin altına düşürmemesi gerekir fiyatlarını.yoksa artık milletimiz başka arabalarla kıyaslamaya başlıyor.volvo kendi başına dünyada tek kendini kanıtlamış araba,bu yüzden fordla kıyaslıyanlar oldu peugeotla,passatla ve benzeri...Bir ara ellerindeki stok araçlar için kampanya yaptılar 49.000YTL bu sefer volvoya başka gözle bakmaya başladılar sıradan araba gibi.Volvonun kendine göre prensipleri vardır almış olduğun araç neyse o gün üstünden euro değeri neyse YTL olarak hesap görülürdü.
  • Forumda başka bir başlık altında bir arkadaş 1.6 dizel S40'a 26000 Avro fiyat aldığını söylüyor. Bence bulunmaz fırsat. Beş ay önce kur artmadan fiyatı 28500 Avro idi zaten. 48000 ytl'ye S40 süper, düşünen kaçırmamalı. 2007 fiyatları ile arada 10000ytl'nin üzerinde fiyat farkı var. Bu demektir ki şu an alanın aracı bir yaşında değerinden bir şey kaybetmeyecek. Bu Volvo'da mucize kabul edilebilir
  • 2007 modellerde ipod için aux çıkışı olacak dstc orta konsoldan kalkacak ve bunu yol bilgisayarına taşıyacaklar artık görünürde olmayacak yani istediğin taktirde bilgisayardan devre dışı bırakabileceksin fakat aracı yeniden çalıştırdığınızda actif olacak herzaman.Volvo s40 ta aynanın üst kısımlarına fonksiyonel düğmeler geleceğini biliyorum bunun nedeni ise konforu üst düzeye çıkarmak.dikiz aynasında oynama yapacaklar ve yan aynalar dahilinde büyütüyorlar.renk seçenekleri ekleniyor maple red pearl ve orinoco blue pearl olarak.saygılarımla ...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.