Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (172. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.309
Cevap
39
Favori
907.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    s40 kullanıcılarına bir sorum var.
    aracım 98 model s40 2.0 lpgli 130000 km de ..aracım yağ eksiltiyor 1-2 ustaya sorduğumda bu motorların yağ eksiltmesi normal demişti ama hangi ölçülere kadar normal bunu merak ediyorum..
    ben ortalama 15000 kmlik 2 bakım arasında 4lt 'ye yakın yağ takviyesi yapıyorum.yani yaklaşık 3500 km de 1 lt yağ eksiltiyor..bu normalmidir yoksa fazlamıdır ,bu araçtan kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ,,iyi forumlar
  • arkadaslar merhaba!sıfır s 40 almayı dusunuyorum ama donanımlarla ılgılı bı bılgım yok.hangı guvenlık ekıpmanları hangı editionda oldugu hakkında bir bilgi bulamadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.bi de en en son kasa s 40 hakkındakı goruslerınızı ve kullananlar varsa ızlenımlerını merak edıyorum.saygılarımla..
  • ben nisan ayı başında aldım s40 1.6d dynamic...tüm ekipmanlar şöyle:

PRIME PAKETİ:
    Standart "Bauxite" standart iç kaplama
    Standart el freni kolu (deri görünümlü)
    Polen filtresi
    Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Yolcu tarafı hava yastığı
    Ön koltuklarda Boyun Zedelenmesi Koruma Sistemi WHIPS
    Yan perde hava yastıkları
    Ön koltuklarda ve sağ/sol arka koltukta piroteknik ön gergili emniyet kemerleri
    Trafik ikaz üçgeni
    İlk yardım çantası
    ABS - Antilock Brake System
    Acil Fren Desteği (EBA)
    Ön koltuklarda SIPS (Yan Darbe Koruma Sistemi) hava yastıkları
    Anahtar entegre edilmiş uzaktan kumanda, merkezi kilit
    Dead Lock (BLL) Kilitleme Sistemi
    Elektrikli çocuk kilidi
    Bagaj örtüsü, yumuşak
    Ev güvenliği aydınlatması
    Yaklaşma aydınlatması
    Türkçe gösterge paneli ve radyo
    Yol bilgisayarı
    Dijital dış sıcaklık göstergesi
    Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
    Dijital Saat
    Takometre
    "High Performance", 4x40W , 8 hoparlör / AUX girişi / MP3 çalar
    Kalınlaştırılmış yan camlar, 4 mm. (Side window tempered, 4mm)
    Manuel ön far yükseklik ayarı
    Orta konsolun ön tarafında saklama yeri
    Kilitlenebilir torpido gözü
    Ön kol dayama
    Renk uyumlu yan çıtalar
    Tavan Rayları
    Standart ön spoyler
    Renk uyumlu dış dikiz aynaları
    Ön kapı eşiklerinde kaplama
    Halojen farlar
    Sürekli yanan kısa farlar
    Yüksekte konumlandırılmış 3. fren lambası (LED)
    Otomatik kapanan arka sis farı
    Işıklı yan kedigözleri (Side Positioning Lights)
    5 ileri düz (MTX 75)
    Akü 700 CCA
    Yakıt tankı, 55 litre
    Diesel partikül filtresi DPF (Diesel particle filter with additive)
    Std. brakes, ABS for FWD, TRACS for AWD
    Sürücü ve yolcu için aydınlatmalı makyaj aynaları
    Tekstil paspaslar (4 parça)
    Ön kapı eşiklerinde kaplama
    Alçak bagaj zemini
    Elektronik Kontrollü Klima (ECC), iki bölgeli dijital
    15 alm. Alaşım jant
    sis farı
    STC çekiş kontrol sistemi

PREMIUM PAKETİ: (prime paketine ek olarak)

Arka kol dayamada bardak tutucu ve saklama yeri
    Ön spoylerde sis farları
    Arka park sensörü
    Elektrikli katlanabilir dış dikiz aynaları
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Yağmur sensörü
    Aluminyum iç kaplama
    3 kollu deri direksiyon simidi
    Aluminyum jant, 6.5X16", CRIUS
    Denge ve Çekiş Kontrol sistemi (STC)
    Arka camda güneş perdesi

DYNAMIC PAKETİ (premium+prime paketine ek olarak)

Isıtmalı ön koltuklar
    Hız sabitleyici (cruise control)
    Elektrik kontrollü sürücü koltuğu
    Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol sistemi (DSTC)
    Gözlük tutucu
    Sürücü koltuğu için hafıza
    Bi-Xenon farlar
    6'lı CD çalar
    Aluminyum jant, 7.0X17 inch, SPARTACUS
    Blueetooth araç kiti

NOT: DERİ KOLTUK, METALİK BOYA VE SUNROOF OPSİYONEL..AYRICA FARLAR Bİ-XENON...AKTİF Bİ-XENON DEĞİL...YANİ SADECE OTOMATİK YÜKSEKLİK AYARI VAR DİREKSİYONA TEPKİ VERMİYOR. AKTİF OLAN DA OPSİYONEL...VOLVONUN SİTESİNDE KULLANMA KLAVUZU DA VAR..CD ÇALAR İSE MP3 OKUYOR AMA HER FORMATI OKUMUYORMUŞ...

araçla ilgili henüz bir problemim yok ama en azından 5 sene kullanmam lazım iyi-kötü demem için...yalnız debriyaj bana biraz sert geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istante -- 30 Haziran 2009; 9:41:47 >

• istante çok teşekkür ederim.ben su anda askerdeyim 1 ayım kaldı ve dönünce yeni bir araba almayı düşünüyorum.yeni bir bebegım var ve guvenlık su an ıcın en onemlı krtıter halıne geldı.askerden donunce kapsamlı bır arastırma yapıp karar vermeyı dusunuyorum.toyota dusunuyordum ama secenekler cogalmaya basladı.son zamanlarda vw passat ve volvo s 40 arasında kaldım.dedıgım gıbı guvenlık on planda.en baz modelde hangısınde standart guvenlık donanımı daha fazla secenek sunuyor acaba!bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.
  • s 40 ın katalogu olan varsa scanlayıp eklerse cok memnun olacagım.saygılarımla....bı de euroncap de testını bulamadım.acaba ben mı bulamadım yoksa testi yok mu?saygılar
  • s40 1.6 prime edition ile ilgili birkaç sorum olacak.
    1-cruise kontrol standart donanım arasında mı?
    2-xenon farlar standart mı?
    3-eps(volvoda karsılıgı baska bır ozeelık olarak gecıyor heralde)standart mı?
  • s40 1.6 prime edition ile ilgili birkaç sorum olacak.
    4-jantlar kaç inç ve alaşımlı jant mI?
    inş sorularımı makul karşılarsınız çünkü volvonun sitesinde inanın bulamadım.şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: toronaga77

istante çok teşekkür ederim.ben su anda askerdeyim 1 ayım kaldı ve dönünce yeni bir araba almayı düşünüyorum.yeni bir bebegım var ve guvenlık su an ıcın en onemlı krtıter halıne geldı.askerden donunce kapsamlı bır arastırma yapıp karar vermeyı dusunuyorum.toyota dusunuyordum ama secenekler cogalmaya basladı.son zamanlarda vw passat ve volvo s 40 arasında kaldım.dedıgım gıbı guvenlık on planda.en baz modelde hangısınde standart guvenlık donanımı daha fazla secenek sunuyor acaba!bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

biz de sizin dusundugunuz arabalar dusunmustuk s40ta karar kildik en sonunda
    nisan ayinda aldik biz de
    yillarca toyota kullanicisi olarak babam baska arabaya binmem diyodu ama verdigimiz en iyi karardi bence diyim
    hic pisman olmazsiniz araba guvenlik acisinda agirligini hissettiriyo resmen kullanirken
    biz de dynamic paket var onda dstc sistemi var savrulmalari ve patinajlari onlemek icin
    diger paketlerde dstc degil stc var heralde 2si arasindaki farki tam bilemicem yanlislik olmasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oytunn -- 30 Haziran 2009; 19:54:02 >

• quote:

s40 1.6 prime edition ile ilgili birkaç sorum olacak.
    4-jantlar kaç inç ve alaşımlı jant mI?
    inş sorularımı makul karşılarsınız çünkü volvonun sitesinde inanın bulamadım.şimdiden teşekkürler.

en alt prime paketinde
    1-cruise control yok(emin olun bende var bir işe yaramıyor)
    2-xenon da yok sadece dynamicde var
    3-esp de yok. STC var..STC sadece çekiş kontrol ve anti patinaj içeriyor. Dynamicde DSTC var. ESP li olan o
    4-primede jantlar alaşım ve 15''. Premium 16'' ve dynamic 17''

• volvonun test merkezi ile ilgili bir video..
    http://www.metacafe.com/watch/394573/volvo_crash_test_center/
  • 2008 S40 1.6 D dynamic aracım 10300 KM'de ve son bir aydır çekişle ilgili problemler yaşıyorum. 1.vitesten kalkarken araç tıkanıp stop ediyor.Rampa performansı da düştü.geçen yaz Datça'nın dik ve virajlı yollarında banamısın demeyen araç gitti , vites düşürmek zorunda kaldığım bir araç haline geldi.10000 bakımı yeni yapılmıştı.servisi aradım: yakıttan olabilir dediler.haftaya tekrardan bakıma götüreceğim.Benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varsa önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler
  • valla daha önceden burada yazılanlara istinaden tahminim belki de turbo hortumu yerinden çıkmıştır. Servislerin en iyi yaptığı şey bir yeri yaparken öbür tarafı bozmaktır.
  • Arkadaşlar sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle hepinize teşekkür ederim.Nihayet çok istediğim ve Lamborghini Gallardo'dan sonraki hayallerimin aracına kavuştum. Artık benim de 2005 model 28.000 km de yakut kırmızısı gıcır gıcır VOLVO S40 1.6 benzinli aracım var.Daha önce 1.3 dizel albea kullanıyordum ve yakıtının ondan düşük olamayacağı için bir de Prins marka LPG taktırdım.LPG enjektörlerinin benzin enjektörlerinden daha sessiz çalıştıuğını görünce çok memnun kaldım.Yakışmadığını biliyorum ama bu zamanda cebimi düşünmek zorundaydım :)

Aracıma ufak tefek, sade görünüşlü eklemeler yapmak istiyorum...

Sizlere ufak tefek sorularım var:

1. Aracımda sis farı mevcut değil çıkmasını yada sıfırını yetkili servis dışında nerede bulabilirim ve fiyatı nedir?
    2. S40 T5 versiyonlarında bulunan hafif yüksekte duran güzel spoiler ı nerede bulabilirim ve fiyatı nedir?
    3. Cd çalar ve vites in içinde bulunduğu aluminyum renkteki göğüslük parçasını nereden bulabilirim?
    4. HEICO marka ön panjur ızgarasını nereden temin edebilirim Türkiye sınırları içinde bilen var mı?
    5. Aracım için orjinal tamponaltı ve yan marşpiyel ya da komple alt body kiti nerede bulabilirim?
    6. Bu anahtardaki kırmızı tuşun garip bi işlevi var. 2 kere basınca deli gibi ötmeye başlıyor.Bu tuş tam olarak ne işe yarıyor?
    7. Bu araba için bilinmeyen özellikler var mıdır? Sizin farkettiğiniz şans eseri keşfettiğiniz özelliklerden bahsediyorum...

• hayırlı olsun burock1903.fiat albea dan sonra volvonun Lamborghini Gallardo gibi geldiğini düşünüyorum.iyi günlerde kullanman dileğiyle...
  • şu linke bir bakar mısınız arkadaşlar!eger yeni kasa s 40 geliyorsa eski kasayı sıfır almanın pek bi mantığı yok.passat da düşüünüyorum o da yeni kasa çıkarcak.işler karıştı valla
    http://www.traraba.com/2007/2009-volvo-s40-gelisiyor/
  • quote:

şu linke bir bakar mısınız arkadaşlar!eger yeni kasa s 40 geliyorsa eski kasayı sıfır almanın pek bi mantığı yok.passat da düşüünüyorum o da yeni kasa çıkarcak.işler karıştı valla
    http://www.traraba.com/2007/2009-volvo-s40-gelisiyor/

söz konusu linkteki aracın resmi daha önce de yayınlanmıştı. Pek doğruluğu çıkmadı. Benim bildiğim kadarıyla yeni kasa için 2011-12 falan diyorlar ama bilinmez. Yalnız satış temsilcisi bana 1.6d motorlar için otomatik debriyajın ilerde çıkabileceğini söyledi. sistem tam anlamıyla otomatik vites değil. sonuçta debriyaj pedalı yok ama geri kalan sistem aynı sadece siz uğraşmıyorsunuz debriyaja basmakla. Manuel vitesli araçlara sonradan takılabileceğini söyledi. ayrıca bu bilgiyi benim eski aracımı götürdüğüm servis de onayladı.

yalnız şöyle bir şey söyleyeyim, yeni kasa çıktığında şaka gibi bir fiyatla satılır bunu da göz önüne alın. Şu an s40 ların ucuzlamasının en büyük nedenlerinden biri kasanın eskimekte olmasıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: burock1903

Arkadaşlar sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle hepinize teşekkür ederim.Nihayet çok istediğim ve Lamborghini Gallardo'dan sonraki hayallerimin aracına kavuştum. Artık benim de 2005 model 28.000 km de yakut kırmızısı gıcır gıcır VOLVO S40 1.6 benzinli aracım var.Daha önce 1.3 dizel albea kullanıyordum ve yakıtının ondan düşük olamayacağı için bir de Prins marka LPG taktırdım.LPG enjektörlerinin benzin enjektörlerinden daha sessiz çalıştıuğını görünce çok memnun kaldım.Yakışmadığını biliyorum ama bu zamanda cebimi düşünmek zorundaydım :)

Aracıma ufak tefek, sade görünüşlü eklemeler yapmak istiyorum...

Sizlere ufak tefek sorularım var:

1. Aracımda sis farı mevcut değil çıkmasını yada sıfırını yetkili servis dışında nerede bulabilirim ve fiyatı nedir?
    2. S40 T5 versiyonlarında bulunan hafif yüksekte duran güzel spoiler ı nerede bulabilirim ve fiyatı nedir?
    3. Cd çalar ve vites in içinde bulunduğu aluminyum renkteki göğüslük parçasını nereden bulabilirim?
    4. HEICO marka ön panjur ızgarasını nereden temin edebilirim Türkiye sınırları içinde bilen var mı?
    5. Aracım için orjinal tamponaltı ve yan marşpiyel ya da komple alt body kiti nerede bulabilirim?
    6. Bu anahtardaki kırmızı tuşun garip bi işlevi var. 2 kere basınca deli gibi ötmeye başlıyor.Bu tuş tam olarak ne işe yarıyor?
    7. Bu araba için bilinmeyen özellikler var mıdır? Sizin farkettiğiniz şans eseri keşfettiğiniz özelliklerden bahsediyorum...

komple body kit için 3000 tl fiyat vermişlerdi...bana şaka gibi geldi...ayrıca o kırmızı tuş panik tuşu...yani alarmlarda olan bir özellik. araçta alarm olsa da olmasa da bu tuş mevcut kumandada....

araçlarda bilinmeyen özellikler olmaz. lütfen hep söylüyorum burda da para verip alıyorsunuz araçları, kullanma klavuzlarını okuyun...eğer aldığınız araçta yoksa volvonun sitesinde mevcut.

• volvonun bayiler sitesinde antalyada bayi bulamadım.antalya bayiisi yok mu yoksa ben mi bulamadım.......
  • Antalya da eskiden Denizli Akça Volvo'nun satış ve servis şubesi vardı ancak bu sene başında satış kısmı kapatılıp servis bölümü de yeni sanayiye taşındı. Ama sanırım servis kısmından da satış yapılıyor olabilir. Kesin olarak telefon açıp öğrenebilirsiniz(0242 2111413).

Ayrıca geçen gün havaalanı yolundaki Otokoç Ford servisine gitmiştim, satış bölümünde kocaman Volvo tabelası vardı, yakın bir zaman içinde satış ve servis hizmeti vereceklerini şu anda elemanlarının eğitimde olduğunu söylediler.
  • evet ben de bir ford bayisinden öğrendim bunu. Artık ford bayileri de volvolara satış ve servis hizmeti vereceklermiş....
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.