Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vol-vo-cu

    Foruma yeni katıldım, herkese merhaba arkadaşlar...


    Hoşgeldin
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla volvo servis açma ile ilgili konudasınız. yetkili servis-bayi açmak gerçekten çok zor. istanbulda tek yetkili servis olan volcarla görüştüğümde, servisin boyutu, kullanılan malzemeler, mobilyalardan deponun olduğu yere, girişten camların boyutuna kadar herşey isveç merkezinin istediği doğrultuda olması gerekiyormuş. showroomlardaki sandalyeler masalar falan hep isveçten gelmeymiş. o yüzden bunların yerine ufak bi dükkanda özel volvo servisi açmak daha mantıklı ve karlı olur. özellikle istanbulun anadolu yakasında özel servis eksikliği fazla. bununla beraber eğer malzemeler konusunda biraz da çevreniz varsa gerçekten iyi para kazanılabilir. size en son yaptığım 140 bin bakımını anlatayim;

    hava filtresi: 8 ytl. marka: fil
    yağ filtresi: 8 ytl. marka: fil
    yağ: 50x2=100 ytl. marka: castrol magnatec (2 tane 4 lt lik)
    yağ değişim işçilik: 0 ytl
    ön balata takımı: 70 ytl. marka: valeo
    arka balata takımı: 50 ytl. marka: valeo
    balata değişim işçilik: 30 ytl.

    toplam: 266 ytl.

    aynı işlemleri özel serviste yaptırmış olsaydım;

    hava filtresi: 20 ytl. marka: eurofilter
    yağ filtresi: 15 ytl. marka: eurofilter
    yağ: 75 ytl. marka: alpet (6 lt yağ)
    ön balata takımı: 110 ytl
    arka balata takımı: 90 ytl
    işçilik: 80 ytl.

    toplam: 390 ytl.

    yetkili servis tahminen 500-600 ytl den aşağı olmayacaktır... ben parçaları kendim aldım, aldığım kişiler elbette kar ediyorlar. demekki maliyet 266 dan 180'e kadar rahatlıkla düşecektir. bir özel servisiniz olsa 390-180=210 ytl kazanmak gayet mümkün.




  • ama senden mümkün değilll
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turusan


    quote:

    Orjinalden alıntı: Vol-vo-cu

    Foruma yeni katıldım, herkese merhaba arkadaşlar...


    Hoşgeldin


    Hoşgeldin Vol-vo-cu evet haklısın yetkili servis açmak gerçektende büyük sorumluluklar ve maliyet gerektiriyor. Evet malzemeler İsveç'ten felan gelme olabilir ama, malzeme konusunda yetkili servisi açmak isteyene maddi yönden hiçbir destek sağlamıyor. Herşeyi kendi imkanlarınla halletmen gerekiyor. İstedikleri özelliklerde ise bir yetkili servis açmak şu zamanda bayağı külfelti...




  • hosbulduk arkadaslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vol-vo-cu -- 5 Nisan 2007; 11:49:20 >
  • selamlar
    bende gruba dahil olmak istiyorum, nedir, ne yapmak gerekir ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tosbaga_tosbaga

    selamlar
    bende gruba dahil olmak istiyorum, nedir, ne yapmak gerekir ?


    istemen yeter

    ama seni çarpışma testlerine sokmamız gerekiçek
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12820165/mpage_1/key_//tm.htm#13360097


    şuraya bi bakın volvocular civic hb c30 karsılaştırması yapıyorlar hücuuuuuuuuuuuum
  • gireriz ya sorun değil boşuna mı volvo aldık :P

    istedim o zaman.. :)


    quote:

    Orjinalden alıntı: turusan


    quote:

    Orjinalden alıntı: tosbaga_tosbaga

    selamlar
    bende gruba dahil olmak istiyorum, nedir, ne yapmak gerekir ?


    istemen yeter

    ama seni çarpışma testlerine sokmamız gerekiçek




  • Merhaba arkadaslar! volvo hakında arastırma yaparken bu foruma ulastım! ben su anda palio marka arac kullanıyorum ama hesaplarıma gore yaklasık 1,5 sene sonra bende volvo s40 almayı istiyorum..tabiki 2.el! sebebi ise volvo dizaynı ve saglamlıgı!cok guvenlı bır arac , ve emniyet kemerı takılıyken kazalarda uzun zaman ınsan olmayan bir arac oldugunu duydum. 2. tercihim ise alfaromeo ama volvonun güvenlik unsuru daha agır basıyor!bu yuzden gunu geldıgınde buyuk ıhtımalle volvo alacagım. tabi Nasipse...
  • emrhaba arkadaslar,s60 2,0 benzinli 185 bg full sunrooflu araca 42000 eu fiyat aldım(otomatik) sizce nasıl ,alınırmı,yeni kasanın gelmeesine 2 sene varmıs
  • 1.5 sene beklemene gerek yok eğer biraz nakit varsa ve arabanı kısa sürede elden çıkarabilirsen... eğer istanbuldaysan bostancı köprüsünün aşağısında volvooto adında bi galeri var. eğer satılmadıysa bi tane 2001 s40 1.6 gümüş vardı 15 milyara. pek fazla masrafı veya ciddi kazası yoksa gayet iyi bi fiyat. ara sıra bunun gibi uygun fiyata satılık araçlar çıkabiliyor şansa. 1.5 sene volvosuz geçmez
  • Arkadaşlar benim arabanın yürüyen aksamı çok hassas ya, aynen ikide birde akordu bozulan müzik enstrümanı gibi. Fazla binmiyorum zaten park ederken sertçe sağa sola vurmam etmem. Sadece kızılaydan sıhhiye yönüne giderken nadiren o şeritleri ayıran tırtırlı şeylerin üzerinden geçiyorum o da çok hızlı değil yani. Bu ilk arabam olduğu için ne kadar sürede bir rot balans yaptırılması normaldir onu da bilmiyorum. Yani benimki her birkaç ayda bir balans istiyor sanki. Hele uzun yola balans çektirmeden çıkamıyorum neredeyse (huylanma). Geçen izmire gidişimde temelli'de durup balans yaptırmak zorunda kaldım o derece yani. Şu anda da 110 üstüne falan çıkınca hafif ama sinir bozucu bir titreme oluyor direksiyonda hissedilen. Dün farkettim normalde şehir içinde o hızlara çıkmadığımdan farketmiyorum. Lastiklerde balon yok, havalarını nerdeyse haftada bir kontrol ediyorum elektronik hava saatlerinde. Yalnız aldığımdan beri hiç rot ayarı yaptırmadım bu kez komple bir rot balans çektiricem. Sizinkiler de böyle hassas mıdır normal asfalt yolda binilen arabanın balansı ikide birde bozulur mu ki? Bir de şöyle bir sorunum var henüz yaptırmaya (önemsememekten) fırsat bulamadığım, "arka kısa kol" dedikleri bir parça var, böyle lastik var ucunda o önceden problem yapmış önceki sahibi lastiğin fazlasını kestirmiş mi ne yapmış öyle birşeyler demişti. O sebep olur mu böyle birşeye, sonuçta arkada ve tahminimce viraj alırken arabanın yatmasını kontrol eden birşey gibi. Görüşlerinizi bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 8 Nisan 2007; 19:19:44 >




  • Komple bakima girmeden once bende de titreme vardi, yaklasik 100-110 km/s hizdan sonra direksiyon baya bi titriyordu. fakat bakima girince on viraj demir lastikleri, aski rotlari (veya z rotlari) degisti, ayrica lastiklere balans ayari ve rotlara rot ayarlari yapildi. sonrasinda baya bi titreme azaldi. daha sonra ise lastikleri yeniledim. bu defa hem titreºim nerdeyse bitti hem de yol tutuºu baya bi artti...

    arka kisa kol dedigin sanirim arka denge cubuklari olsa gerek. onun lastigini kestiklerini sanmiyorum. muhtemelen asinmadan dolayi deforme olmustur. benim suan sag arka kolda sorun var fakat sadece ses yapiyor. onun disinda yol tutusta bi sorun cikarmadi simdiye kadar. parcanin fiyati yaklasik 220 ytl olmasi lazim. tabi cikmacilardan daha uygun fiyata bulman da mumkun.
  • Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..

    RealShark dostum, aracındaki problemi yaşadım fakat lastik yarıltmıştı birtek ondan sonra bozuldu ayar.. Ayar yaklaşık 6 ayda bir yaz-kış tekeri taktırırken yapılıyor.. Sendekinin nedenide dediğin gibi yok ora kesilmiş bura kesilmiş gibi birşey varsa ondan olabilir.. Tabi Türkiye şartlarında çukura girmekde ayarın bozulmasını hızlandırabilir.. Titremenin bir nedenide bozuk asfalt olabilir, bir kaymak asfalt vardır sesde yapmaz, birde baya gürültü yapan asfalt vardır.. Öyle yollarda Volvo'dada güvenliği ve yol tutuşunu arttıran sert süspansiyon olduğu için yolu daha çok hissettirir, ufak bir etken olsada buda etkili olur..
  • İyi günler arkadaşlar, Bizim eski arabamız 94 model 850 glt idi. Şimdi tanıdığımız bir kişiye sattık. Sorum şu, bu arabanın katalitik konvertörünü söktürmüştük. Fakat söktükten sonra giderken camları açtığımızda çok ağır bir koku geliyordu. Bizde 1 tanede 240 gl onunkini de söktürdük fakat böyle bi sorun olmadı. Acaba nedeni ne olabilir.?? (ekzosta delik yok)
  • Volvo'da kullanılan STC ve DSTC arasındaki farkı bana açıklayabilecek olan var mı???? C30'da STC var DSTC yok, sinir oldum. ESP'ye hangisi karşılık geliyor????
  • ESPye DSTC karşılık geliyor. STC sadece patinaj önleme.

    quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    Volvo'da kullanılan STC ve DSTC arasındaki farkı bana açıklayabilecek olan var mı???? C30'da STC var DSTC yok, sinir oldum. ESP'ye hangisi karşılık geliyor????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turusan

    ama senden mümkün değilll


    selam arkadaşlar,

    hava filitresi 16,64
    yağ filitresi 12,91
    ön balata 89,97
    arka balata 81,25

    evo volvo yetkili servis s40 için kdv dahil fiyatlarıdır. istanbuldaki yetkili servisler evo ve volcar dır. şuan iki tane yrtkili servis var. evo altunizadeye yeni bir servis açmak üzeredir. bu arada da arkasda etilerde yeni bir servis açmak üzere.

    EVO DA ORJİNAL PARÇA DIŞINDA YAN SANAYİ PARÇALARIDA BULABİLİRSİNİZ. 2006 DAN İTİBAREN YETKİLİ SERVİLERDE DE YAN SANAYİ PARÇA KULLANIMI SERBEST HALE GELMİŞTİR. ORJİNAL PARÇADA OLDUĞU GİBİ YAN SANAYİ PARÇAYA DA 2 YIL GARANTİ VERMEKTEDİR. ÖZEL SERVİSLERE GİDEN ARKADAŞLAR BUNLARA DİKKAT ETSİNLER.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hALEX

    İyi günler arkadaşlar, Bizim eski arabamız 94 model 850 glt idi. Şimdi tanıdığımız bir kişiye sattık. Sorum şu, bu arabanın katalitik konvertörünü söktürmüştük. Fakat söktükten sonra giderken camları açtığımızda çok ağır bir koku geliyordu. Bizde 1 tanede 240 gl onunkini de söktürdük fakat böyle bi sorun olmadı. Acaba nedeni ne olabilir.?? (ekzosta delik yok)


    BİRİSİ ELMA DİĞERİ ARMUT ;))), KATALİZATÖR YANMAMIŞ OLAN HAVA YAKIT KARŞIMININ DOĞAYA ZARAR VERMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLAN BİR PARÇADIR. SEN KENDİN RAHATSIZ OLMUŞSUN KATALİZATÖRÜ İPTAL EDEREK.

    ŞAKA Bİ YANA DEMEK Kİ ARABANIN HAVA YAKIT KARŞIMINDA BİR ANORMALLİK VAR. KONTROL ETTİRMEN LAZIM. AYRICA Bedros beye selamlar....:):)




  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.