Şimdi Ara

Galaxy S4 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Galaxy S4 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı





     

    Samsung'un 30 milyon satış barajını aşan Galaxy S3 modelinin halefi olması beklenen Galaxy S4 modelinde hangi özellikler olacağı bir süredir gündemi meşgul ediyor.




    Exynos 5 Dual işlemci ve Full HD ekran şimdilik tahminlerin odaklandığı iki özellik. Bunun yanında farklı iddialar da zaman zaman ortaya çıkıyor.




    Bir Güney Koreli kaynağa göre Galaxy S4'te kullanılan işlemci 4 çekirdekli ve Cortex-A15 tabanlı 2GHz saat hızında çalışan Exynos 5450 olacak. Nexus 10 modelinde kullanılan Exynos 5 Dual veya Exynos 5250 işlemcisinden hem çekirdek hem de performans olarak daha iyi olan Exynos 5450, 28nm fabrikasyon sürecine sahip. İşlemci ile birlikte 8 çekirdekli bir Mali grafik birimi kullanılması bekleniyor.




    Ekran ise Samsung'un CES 2013'te tanıtmayı planladığı 4.99 inçlik Full HD Super AMOLED paneli kullanacak.




    Diğer bir iddia ise kamera ile ilgili. Bilindiği gibi Samsung tedarik sıkıntıları yaşadığı için kendi 13MP çözünürlüğünde kamera sensörü geliştirmeye başlamıştı. Sıkıntılar nedeniyle Note II modelinde 13MP çözünürlüğünde kameraya yer veremeyen Samsung, bu kez işi sıkı tutuyor. Galaxy S4 modelinde Samsung bu kamera sensörünü kullanacak. Ancak otoriteler bu sensörün düşük ışıkta kaliteli çekim ve kumlanma engelleme gibi özelliklerle desteklenmesi gerektiğini, ve bu bakımdan daha fazla RAM tüketeceğini belirtiyor.




    RAM bellek üretiminde de önemli aşamalar kaydeden Samsung'un bu modelde 3GB boyutunda modüllere yer vereceği tahmin ediliyor.




    Samsung yeni Galaxy S4 modelinde ayrıca gömülü bir 64GB depolama belleğine yer verecek ve bu kalınlığı biraz daha azaltacak. Modelin en ince Galaxy modeli olacağı vurgulanıyor. 




    Modelin CES 2013 fuarında tanıtılacağı iddiaları ağırlıkta. Ancak Galaxy S3 modelinin de MWC 2012 fuarında tanıtılacağına kesin gözüyle bakılırken, sonraki bir etkinlikte lansmanı yapılmıştı. Galaxy S4 modelinde de böyle bir yol izlenebilir.

     

    Beklentilerin oldukça arttığı Galaxy S4 modelinin fuar hareketliliği içerisinde sönük kalması elbette istenmeyecektir. Samsung'un Galaxy S3'teki lansman zamanlamasını Galaxy S4'te de kullanması yüksek ihtimal.

     

    Not : Görsel temsilidir

     

     







  • 3 gb ram çok hayalci olmuş gibi

  • s6 çıkınca s4ü alırız abi bu ne ya :) elindeki model neredeyse 6 ayda bir çöp oluyor tamam anladık bunun bi sınırı yok ama telefon yaptıkları kadar kapsamlı uygulamalarda yapsalar süper olacak bi kaç şey dışında binlerce uygulamanın içinde ahım şahım bir şey yok

  • Bu konu uçar.
  • 2ghz hızında cortex a15 çoşturur.

  • fotoshop bu resim.

  • Ben tasarimini beğenmedim, birde artik o kadar cildirdilar ki 4 cekirdekli cpu, 8 cekirdekli gpu sanki mobil ortamda bunlari kullanabilen uygulamalar var. Daha pc lerde bile 8 cekirdek tam anlamiyla kullanilamiyor, ya da optimize edilmiyor. Sadece insanlarin gozunu boyamaya yonelik seyler bunlar. Sadece samsung degil hepsi ayni kafada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazirana kadar çıkarmı bu meret ?

  • Böyle bi görseli milleti burda birbirine düşürmek içinmi koydun DH?

  • Bu konu paramparça olur.Çünkü tasarım iphone a benziyor.Birazdan millet birbirine ana avrat girmeye başlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: exp16

    Bu konu paramparça olur.Çünkü tasarım iphone a benziyor.Birazdan millet birbirine ana avrat girmeye başlar.

    Fanboyluk savaşının sonu bitmek bilmez;

    />



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 20 Kasım 2012; 13:26:52 >
  • samsung birazda kamera işini çözse daha da güzel olacak.not:3 gb rame ne gerek var böyle abartılı özellikler çıkartıp telefonu ülkemizde 2500 tl den satarlar.
  • s4 akar gider bu özelliklerde cıkarsa htc,sony vs degeri asırı düser :D

  • rizörvd.

  • Google + samsung = cop. İphone + ios = kalite saygilar.

  • resimdeki telefon fena değil. aslında bu tarz tasarımlar daha güzel. wphone telefonlardaki tasarımları herkes seviyor ama bence ilk defa farklı şeyler gördükleri için seviyor herkes. şöyle bi durum o telefonları incelediğimde. ekran ile kasa arasındaki mesafelerin çok fazla olduğu hemen göze çarpıyor. bu resimdeki gibi en azından yandaki ekran sınırları kasaya bitişik olmalı hem daha düzgün hem de daha teknolojik bi alet gibi duruyor bu şekilde. özellikle lumialara bakarsanız alttaki tuşların olduğu yer aşırı büyük.

  • Biri Photoshopta bir resim yapmış. diğeride 2 Ghz hız, 3 Gb Ram , 4 çekirdek diye altını doldurmuş. Fanatiğin futbol haberlerine benziyor.

  • Ön kapak tasarımı aslında güzel olmuş. Arka kapak umarım bu ve benzeri tarzlarda olmaz. Son zamanlarda temsili resimler gerçek modele baya benzer şekilde çıkıyor. Özellikler kısmında 3 değilde 2 gb ramle çıkacağına inanıyorum. 8 çekirdek mali yerine yine 4çekirdek mali olur muhtemelen. Full hd panel moda oldu aldı başını gidiyor fakat bana göre bu boyutlardaki cihazlar için oldukça gereksiz.
    Tamam belki daha keskin görüntüler sunabilir özellikle yazıların gösterimi daha iyi olabilir fakat getirisinden çok daha fazla götürüsü olacaktır. 720p bana göre oldukça yeterli. Performanstan biraz kısacağı gibi pil tüketiminide oldukça kötü etkiler.

    Eğer dahili depolama kullanacaksa kötü olmuş diyebilirim. 64gb az bir yer değil fakat kullanıcısına göre belki daha fazla yere ihtiyaç duyan olacaktır. Zaten galaxy modelleri diğer markalara göre oldukça ince. Kalınlığı s3 deki gibi tutup birde ek depolama özelliği ekleyebilirler. İşlemci konusunda birşey diyemiyorum samsung çok agrasif şekilde büyüyor, işlemci konusunda da çok yatırımları var belki bu şekilde çıkar. Kamera konusuna katılıyorum 13mp kesinlikle çıkacaktır.

    Son olarak s4 eğer duyurulursa çok erken çıkmış olur. Telefonların bu kadar çabuk güncellenmesi taraftarı değilim. Bu olay fiyatlarında artmasına sebep oluyor. Telefonu alan tüketicileride olumsuz bir şekilde etkiliyor. Telefonu 2 milyara alıp 3-4 ay sonra fiyatının 1.300 e inmesini kim isterki. 700 lirayı çöpe atmış gibi hissediyor insan.





  • Bu resmen "Samsung iPhone" veya "iPhone Samsung" olmus

  • Bu kadar büyük ekran yapmanın ne gereği var sayın üreticiler?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.