Şimdi Ara

Steve Wozniak, Microsoft'un giderek Apple'dan daha yenilikçi olacağından endişe ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Steve Wozniak, Microsoft'un giderek Apple'dan daha yenilikçi olacağından endişe ediyor





    Sahneye yenilikçi ürünler çıkararak tüketici ilgisini devamlı üzerinde tutmasıyla tanınan Apple, kurucularından Steve Wozniak'a göre bu konumundan uzaklaşmaya başlıyor.




    Brüksel'de TEDx etkinliğine katılan Wozniak, Apple'ın son ürün çizgisini firmanın yenilikçi stiline uymadığını ve Microsoft'un şimdiki hareketlerinin oldukça etkileyici olduğunu belirtti.




    Sorulara cevap veren Wozniak, Microsoft'un bazı şeyleri değiştirmeye başladığını ve iOS ve Android işletim sistemlerinden daha farklı bir yöne doğru gittiğini dile getirdi. 




    Microsoft'un sesli olarak anlık tercüme yapabildiği teknolojisini örnek veren Wozniak, firmanın üç yıldan bu yana ses tanıma teknolojisi üzerinde çalışıyor olabileceğini, Apple'ın ise bu esnada kalitesine bakmaksızın yeni iPhone piyasaya sürmekle meşgul olduğunu ifade etti.




    Steve Jobs'ın Apple'dan ayrıldığı günleri hatırlatan Wozniak, o dönemde Apple'ın yenilikten uzaklaştığını ve sadece para getirecek formüller üzerinde çalışmaya başladığını aktardı. Wozniak, Apple'ın yine aynı duruma düşmesinden endişe ettiğini de sözlerine ekledi. 

     








  • ios , windows phone ve android.
    hepsi birden bir moka batacaklar ama hadi hayirlisi.

    bu gidisat iyi degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple artık kan kaybediyor. İnsanların ihtiyaçlarını giderebilecek ürünler/yenilikler sunmalılar. Mesela iPhone 4 ve 4.nesil iPod Touch tanıtıldığında ben hayran kalmıştım. O ekranı beni çok etkilemişti. 4S'te Siri ile büyük bi gelişme yaşadılar. Ama iPhone 5'te öyle olmadı. Mesela 5.nesil iPod Touch'ta daha iyi bi donanım beklerdim. A5 değilde A5X gibi. A6'ya gerek yoktu. iPhone 5'in daha iyi bir tasarıma sahip olmasını, Gorilla Glass gibi daha sağlam ekran camına sahip olmasını beklerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    arkadaşım bıktım adamlar yaptığı herşeyi ios apple ile kıyaslıyorlar, neden diğer firmalarda apple gibi yoluna bakamıyor

    Özdeşleşen marka apple çünkü. Herşey kaliteli ürünlerin pahalı olmasıyla başladı.
  • Çok doğru bir analiz, zaten kesin bir şekilde söylememiş bir açık kapı var. S.Jobs sonrası çıkan ürünler açıkcası çok yenilikçi değil bu kabul ama bir şans daha tanınmalı. Eğer bir sonraki cihazlar yine etkileyici bir şeyler sunmazsa işte o zaman bu yorum doğrulanır. Ben Apple kullanıcısı olmadım ve olmayacağım gibi duruyor ama başarılarını her zaman alkışladım. Hep beraber Apple'ın geleceğini izleyeceğiz, fakat söylemek istediğim bir şey var ki o da ; bir ürün ne kadar hızla popüler olduysa aynı hızla bunu yitirebilir, bunun en yakın örneklerinden birisi Blackberry'dir. Umarım böyle bir durum yaşamaz Apple.

  • Ne saçmalıyor bu ihtiyar?

  • Bu sefer doğru konuşmuş ama genelde çıktığı deliği beğenmeyen bir tip pek sevmem kendilerini.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    arkadaşım bıktım adamlar yaptığı herşeyi ios apple ile kıyaslıyorlar, neden diğer firmalarda apple gibi yoluna bakamıyor

    Konuşan adam Apple yöneticilerinden. Bu durumda kıyaslanan Microsoft oluyor kıyaslayan apple. Önce okuyalım, sonra anlayalım, en son mesaj yazalım ;)
  • belliki 90larda applein windows karsisinda yasadigi hezimet steve wozniakda cok derin izler birakmis. bu yonde bir suru soylemleri var.
    http://www.thedailybeast.com/articles/2012/01/14/even-woz-thinks-the-android-bests-the-iphone.html

  • Microsoft son bikaç yılın en yenilikci adımlarını attı.Şahsen tablet telefon pc üçlüsünü eşlemek herşeyi birarada yapma fikri çok orjinal ve çok başarılı olduğuna inanıyorum.Başlatsız dokunmatiksiz win 8 kullanıyorum.Gerçekten başarmışlar.özellikle metro arayüzündeki standartların zaman geçtikce ne kadar pratik olduğunu görüyorum...

    Bunlardan bazıları programların kapanış biçimi gerçekten çok iyi düşünülmüş.Hem dokunmatik için kullanımı etkilemeyecek hemde belli bir kullanıcı alışkanlığından sonra rahat bir kullanım sunacak bir yapısı var.Örneğin programlarda çıkış menüsü aramak yerine yada oyunlarda ana menüyü aramak yerine yukarıdan tutup aşşağı çekmek gerçekten çok pratik.Diğer yanda hangi program olursa olsun o programın ayarlarına charm bardan ulaşabilmek arama yapabilmek gerçekten pratik.



    Kısacası microsoft kullanıcı deneyimine gerçekten önem veren bir firma.Tabiki hangi firma olursanız olun hiç bir zaman herkesi memnun edemezsiniz o ayrı konu.





  • Madem sikintiyi goruyorsun bu ise bir el atsana wozniak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wozniak bey gittikçe obez oluyor kendisine'de el atsa iyi olur.

  • Apple hicbizaman o duruma dusmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple hicbizaman o duruma dusmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    Microsoft son bikaç yılın en yenilikci adımlarını attı.Şahsen tablet telefon pc üçlüsünü eşlemek herşeyi birarada yapma fikri çok orjinal ve çok başarılı olduğuna inanıyorum.Başlatsız dokunmatiksiz win 8 kullanıyorum.Gerçekten başarmışlar.özellikle metro arayüzündeki standartların zaman geçtikce ne kadar pratik olduğunu görüyorum...Bunlardan bazıları programların kapanış biçimi gerçekten çok iyi düşünülmüş.Hem dokunmatik için kullanımı etkilemeyecek hemde belli bir kullanıcı alışkanlığından sonra rahat bir kullanım sunacak bir yapısı var.Örneğin programlarda çıkış menüsü aramak yerine yada oyunlarda ana menüyü aramak yerine yukarıdan tutup aşşağı çekmek gerçekten çok pratik.Diğer yanda hangi program olursa olsun o programın ayarlarına charm bardan ulaşabilmek arama yapabilmek gerçekten pratik.Kısacası microsoft kullanıcı deneyimine gerçekten önem veren bir firma.Tabiki hangi firma olursanız olun hiç bir zaman herkesi memnun edemezsiniz o ayrı konu.


    o üçlüyü apple da yapmaya çalışıyor apple yapınca yenilik değildi doğru ya





  • Nasıl Steve jobs nasıl pazarlama ve dizayn konusunda mükemmelse Wozniak'ta mühendisin dibidir ondaki beyin 100 yılda bir gelir heralde şu anda bile pc dünyası çoğu şeyini ona borçludur böyle bir adam boşa konuşmaz.Eleştirmeden önce biraz düşünün ben kimim Wozniak kim diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hobametin -- 19 Kasım 2012; 3:19:23 >
  • Bu adamın Apple kurucularindan ve ortağı olduğundan emin misiniz :) Şaka bir yana tarafsız bakabiliyor gelişmelere. Microsoft son dönemde korkusuzca yenilikçi cesur adımlar atıyor. Windows Phone ve Windows 8 arayuzleri örneğin hiçbir büyük şirket alışkanlıkların aksine böyle bir girişimde bulunmazdi. Farkettiyseniz Windows Phone'a insanlar ya ölüp bitiyor hayranlık derecesinde yada nefret ediyor. Microsoft bu riski bile bile göze almış bence iyi de yapmış farklılık getirdi piyasaya.

  • Bir üst yöneticinin bu kadar ciddi bir etkinlikte çıkıp böyle bir öz eleştiri yapması, kurum içerisinde çatlak seslerin olduğunu gösteriyor bence.

  • Apple birkez olsun steve jobs ayrılığını yaşayıp çöküşün eşiğine gelen bir firmadır, sonradan jobs ile hayat bulmuş ve bu şaşalı günlere ulaşmıştır. Ancak wozniak haklıdır, 4. Nesil iPad çıkış tarihi olsun , iPhone 5 iOS haritadaki özür olsun ve bence en önemlisi Scott forstall I'n gönderilmesi bardağı epey doldurdu ama taşırmadı. Ama jobs zamanındaki sevdiğimiz Apple olsaydı yukarda saydıklarımın hiçbiri gerçekleşmezdi. Yani gidiş aşırı hızlı adımlarla dengesiz bende beğenmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoft'un win 8 ile başlattığı süreci apple başlatamadı. MS çok daha hızlı girdi. üstelik apple'ın buna şansı ve imkanı varken. şimdi piyasada dokunmatik ekranlı win8 pc'ler yer almaya başladı. şuan MAC'ler gayet geride kaldılar...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.