Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.023
Cevap
7
Favori
169.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: oLgan

arkadaşlar
    amd 3800+ dual core 1 gb ram ati x1950pro 256 ekran kartım var..
    oyun en düşük ayarlarda bile kasıyor..

buna bir çözüm yok mu ? nasıl kasar bu makinada bu oyun hala anlamış değilim.. patchlerin hepsini yükledim bu arada..

oyun aynen sendeki gibi bendede kasıyor ekran kartım 1950 gt işlmeci p4 2.8,ram 1500 mb crysisi bile oynuyorum ama bu oyunda fps 1-2 inanılmaz derecede kasıyor bu ilk defa karşıma geldi bunun sebebi ne bilen varmı optimasyon sorunumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 20 Mayıs 2008; 12:38:15 >
    Asus Rog Strix x570 F - Ryzen 5 3600 @4.1ghz 1.1v(Noctua nh-u12s SE)- Sapphire RX 5600XT Pulse - Corsair Vengeance Lpx 3000 Mhz 2x8 GB DDR 4 - Corsair RM 750 80 Plus - Corsair 480GB Force MP510 m.2 SSD - Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 - Dark Guardian RGB Kasa - AOC G2460PF 144hz -Hyper X Cloud II - Corsair K68 Red Switch - Benq Zowie EC2
  • kim nederse desin atmosferi harika bir oyun
    uğultulu sesler insanı ürpertiyor
    eğer ruhunuz ölmemiş ise oyundan mutlaka zevk alırsınız
    ben bitirdim oyunu kötü sonla ama
    zevk içi pompalıyla domuz vurmak gibisi yok
    domuz ve mutant öldürmek için steplerde gezmek çatışmaya girmek ticaret yapmak için oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 20 Mayıs 2008; 13:06:44 >

Orjinalden alıntı: SAMASRA

oyun aynen sendeki gibi bendede kasıyor ekran kartım 1950 gt işlmeci p4 2.8,ram 1500 mb crysisi bile oynuyorum ama bu oyunda fps 1-2 inanılmaz derecede kasıyor bu ilk defa karşıma geldi bunun sebebi ne bilen varmı optimasyon sorunumu

Optimasyon ne ola ki?
    Optimizasyon diyorsan, bu oyunda öyle bir sorun yok.
    Crysis oynayabiliyorsan, bunu rahat rahat oynayabilmen lazım.
    x1950 gt iyi bir kart. 38.4GB/s Bandwidth var. Directx 9.0c uyumlu. Shader 2.0 destekliyor.
    Bildiğim kadarıyla STALKER da 9.0c ve SM 2.0 istiyor.

Yani sorunsuzca oynayabilmen gerekiyor.

Başka bir problem vardır. Oyunun kurulumu ile alakalı vs.
    Ya da senin karta özel driver sorunu falandır.
    Ya da arka planda çalışan activexdebugger32 gibi %99 CPU yiyen bir virüs vardır.

• Bu oyunu seon ses,bass,gece 00:00'da oynamak bir insana yapılacak en büyük işkence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 20 Mayıs 2008; 14:37:51 >

Orjinalden alıntı: SAMASRA

quote:

Orjinalden alıntı: oLgan

arkadaşlar
    amd 3800+ dual core 1 gb ram ati x1950pro 256 ekran kartım var..
    oyun en düşük ayarlarda bile kasıyor..

buna bir çözüm yok mu ? nasıl kasar bu makinada bu oyun hala anlamış değilim.. patchlerin hepsini yükledim bu arada..

kasmaması lazım,ben 1280*1024 full ayarlarda akıcı oynamıştım aynı kartla.
    sen sistemine bi format at ya da driverları bi güncelle...

• bu oyunu gecen yıl aralıkda (2007 aralık) oynamıstım oyunda yapısla sorunlar var kaplamalar cok kotu ama atmosfer cok ıyı devamı da yakında pıyasaya cıkıcaktı ne oldu acaba haberı olan varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 27 Mayıs 2008; 10:10:28 >

Varmı bi ince ayarı.Bu ne biçim işdir anlamadım.
  • arkadaşlar,

bir yerde takıldım.
    "laburatuar girişini bul" görevinde girişi buldum fakat görev güncellenmiyor.
    şimdi aslında bir anahtar arama görevi gelmesi lazım fakat bir türlü gelmiyor.
    tüm adamları hallettim öyle duruyorum ve "laburatuar girişini bul" görevi halledildi demiyor.
    daha ne yapmam lazım burada?!?
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

arkadaşlar,

bir yerde takıldım.
    "laburatuar girişini bul" görevinde girişi buldum fakat görev güncellenmiyor.
    şimdi aslında bir anahtar arama görevi gelmesi lazım fakat bir türlü gelmiyor.
    tüm adamları hallettim öyle duruyorum ve "laburatuar girişini bul" görevi halledildi demiyor.
    daha ne yapmam lazım burada?!?

bu oyunun çeşitli bugları var buda onlardan biri olabilir
  • Ya ben bu oyunu bir türlü sevemedim nedense..Nereden silah alınır birde..Nereden para bulunur..İnsanları ceplerini karıştırmaktan bir hal oldum..Ayrıca adamın gögsüne bir şarjör boşalttım yinede ölmedi..Ha birde radyasyon ceketini nereden bulacaz...Kısacası alışveriş nasıl yapılıyor..:D Ben bu oyunu bir türlü sevemedim yaa..anlamadım

Orjinalden alıntı: Gunwane

Ya ben bu oyunu bir türlü sevemedim nedense..Nereden silah alınır birde..Nereden para bulunur..İnsanları ceplerini karıştırmaktan bir hal oldum..Ayrıca adamın gögsüne bir şarjör boşalttım yinede ölmedi..Ha birde radyasyon ceketini nereden bulacaz...Kısacası alışveriş nasıl yapılıyor..:D Ben bu oyunu bir türlü sevemedim yaa..anlamadım

hocam mekan olarak bar'da hemen hemen herşeyi bulabilirsin.trader'a(ilk gördüğümüz eleman)fazla uğramasanda onlada alışveriş yapabilirsin.
    Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
    Hedef Japonca öğrenmek, Bisiklet ile Japonya'ya gitmek.
    Happy with what you have to be happy with, you have to be happy with what you have, to be happy with what you have, you have to be happy with what you have to be happy with what you have to be happy with...
  • Ya deli olcam 15 tane mermim var mermi nereden bulunuyor..O kadar silah alıyorum sağdan soldan ama hiç birisinden mermi çıkmıyor..E demin adam bana ateş ediyordu en azından bir kaç mermi olması gerek alıyorum sıfır..Mermi nereden bulunacak allah aşkına..Birde durup dururken ölüyorum ok radyasyon var ama ne uyarı var ne bişi..nereden radyasyon ceketi alacam..bir bölümde bir yaratık çıkı bütün şarjörü boşaltmama rağmen bana mısın demedi..Adamlarda aynı şekilde..Birde açıkca oyunun konusunu anlamadım..Oyun açıklayan siteleride okudum yine anlamadım..Orası nere 2012 deniyor ama çernobil 1986 da di..Hala radyasyon mu var nedir..STALKER lar kim ben değil miyim..Banditler kim ne istiyorlar..Açıkcası oyunu sevmeye çalışıyorum oynamaya çalışıyorum ama bu kadar garip bir oyun görmedim desem yeridir..
    Ama dediğiniz gibi saçmalıklar da var, şarjörü üzerine boşaltsan bile karşında dikilen düşmanlar çok sinir bozucu olabiliyor bazen..
    Ben 3-5 tane mod kullanıyorum oyun için sayalım:

1-Ağırlık modu-> Standartı 50 kilo olan yük taşıma sınırını 500 yaptım. Artık 2 dk. boyunca yorulmadan koşulabiliyorsunuz, özellikle düşmanlar tarafından sarıldığınızda çok işe yarıyor, oradan kaçın ve uzaktan tek tek avlayın
    2-Silah tamir modu + Bozulmayan Zırh-> Artık satıcılar silahları tamir edebiliyor. (Satıcıya "Can you fix my gear?" demeniz yeterli) + Zırhlarınız Zarar görmeyecek
    3-Silah hasarı ve Stabilize Modu + Silah eklentileri -> Silah hasarları gerçekçi bir şekilde artırılmış ve artık silahlar daha stabil, fazla dağıtmayacak + olarak dürbün ve susturucu takılamayan diğer silahlar istenildiği gibi kullanılabilecek
    4-Zamansız görevler-> Görevlerdeki zaman sınırı kalkar
    5-Float32 nin son sürümü-> Oyun grafiklerini daha güzel kılmasına rağmen performansı düşürmez.
    6-Fener ışığının uzaklığını 45 metre yaptım, eski hali çok daha düşüktü.

NOT:
    Yukarıda saydığım tüm modlar upload ettiğim dosyaya dahildir!! , benim kullandığım tüm modlar bunlardır. "Filefront" da daha var ama bunlar en iyileri
    Bu modlar oyunu çok daha güzel hale getiriyor, bazılarını kendim yaptım, 1.5 yaması ile uyumludur diğer versiyonlarda problem çıkabilir!!
    Ayrıca, Silah hasarı modu ile oynarken oyunun kolay olacağını sanmayın siz karşınızdaki stalker ı ne kadar kolay öldürüyorsanız o da sizi o denli kolay mefta edebiliyor
    Tıpkı gerçek hayattaki gibi!! artık düşmanlarınıza en berbat tabancayla bile kafasına sıktığınızda mefta, o sizin kafaya sıktı gene mefta, gövdeden vuruşlarda 3-5 mermi bitirici oluyor, her 2 taraf için!!
    İnanın böyle olması çok daha güzel, artık el kol sallaya sallaya gezmeler bitiyor her 30 sn. bir save lemeler baş gösteriyor, ama iyi bir CS oyuncusu iseniz rahatlıkla üstesinden gelirsiniz, bu modun oyunu kolay yada zor kılması sizin oyun oynayışınıza bağlı biraz, ben pusu kurmayı severim, ondan dolayı çok daha iyi benim için..
    Uzun uğraşlarım sonunda en iyi eklentilerin bunlar olduğunu düşünüyorum. Birçoğunun 1.5 uyumu yoktu, onun için birkaç değişiklik yaptım dosyalarda, şimdi herhangi bir hata almıyorum, rahatlıkla kullanabilirsiniz

ÖNEMLİ: Oyunu iyi sonla bitirebilmek için önce (Santrale) gitmek yerine "Meet the Guide" görevini yapmanız daha sonra (bildiğim kadarıyla) Ghost diye biri ile görüşmeniz gerekiyor. Son bölüme giriş yapmadan önce mutlaka save leyin (quick save değil, ayrı bir save yapın!!) , daha önce ben hata yaptım ve kötü sonla bitirdim!! , dediğim gibi iyi sonla bitirebilmek için "Meet the Guide" görevini takip edin, (Santrale) gitmeyin!!
    Umarım modları beğenirsiniz..

Link:
    http://rapid.share.com/files/135255154/gamedata.rar.html

Rapid ile share arasındaki nokta(.) kalkacak!!

Yükleme:
    1-İndirdiğiniz "Gamedata.rar" dosyasına sağ tıklayıp klasöre çıkart diyoruz!!
    2-Çıkarttınız "Gamedata" klasörünü kopyalayıp oyunun ana klasörüne örn. "C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl" içine atıyoruz.
    3-Oyunun ana klasöründe "fsgame.ltx" adlı bir dosya var, onu not defteri ile açıp, 2. satırdaki "$game_data$" karşısındaki "false" değerini "true" olarak değiştiriyoruz!!
    5-Artık modlu oyununuzun keyfini çıkarabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 8 Ağustos 2008; 1:06:44 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.