Şimdi Ara

Dizüstü pazarında 11.6 inç ekran boyutuna olan talebin artması bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Dizüstü pazarında 11.6 inç ekran boyutuna olan talebin artması bekleniyor





    Windows 8 işletim sistemi ile pek çok yeni tablet, dizüstü ve masaüstü PC modelinin ülkemizde dahil pazara sunulduğuna şahit oluyoruz. Tablet PC veya dizüstü formunda olan modellerde farklı ekran boyutlarına rastlanırken, Tayvanlı üreticiler dizüstü pazarında 11.6 inçlik ekran boyutuna olan talebin artmasını bekliyor.




    11.6 inçlik ekran boyutu şu anda sevkiyatların küçük bir kısmını oluşturuyor. Bununla birlikte Samsung ve Acer'ın 11.6 inçlik Chromebook modelleri, ASUS'un VivoBook dokunmatik dizüstü modelleri satış sunuldu ve bu boyutta yer alan model sayısı hızla artıyor. 




    Düşüş yaşamasına rağmen halen talep gören netbook modellerinde 10.1 inç boyutunun yaygın olması ve tablet modellerinde kabul edilen üst ekran boyutu sınırının 10.1 olması, 11.6 inçlik modellere olan talebi etkiliyor.  

     








  • Direnmeyin ve tablete adapte olun artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prequel

    Direnmeyin ve tablete adapte olun artık.

    13 inc'lik macbook pro dururken mi?
    şaka yapıyor olmalısın
  • ultrabook demek kucuk ekrana ve U kodlu yavas islemcilere mahkum kalmak olmamali. 15'' ve dort cekirdekli i7 islemcili ultrabooklar istiyoruz.

  • ihtimalin ihtimalini bile vermiyorum tablet piyasası yada ultrabookların olduğu pazarda bu ebattaki notebookun satışların patlaması çok saçma

    tableti yada ultrabooku buna tercih eden varsa bilinki teknolojiyi yeni görenlerdir

  • İnsanlar yanlarında yeterli boyutta, ince ve hafif cihazlar taşımayı tercih ediyor. Dolayısıyla 10" civarına talep artıyor.

  • Telefonlarda ekran sürekli büyürken laptoplarda neden ekranlar ufalıyor anlamıyorum. Tablette belki olabilir ama 11 inch ekranli bir ultrabook veya dizüstü bilgisayar, gündelik kullanım için hiç uygun değil bence. Zaten ince hızlı ve hafif ürünler oldukça ekranın büyümesinde sakınca nedir?

  • 14 " 1080p en ideal dellin böyle ürünleri var ne çok büyükler nede küçükler her işi yapacak cihazlar o kadar küçültmeye gerek yok

  • 15" en iyisi bana göre

  • Notebook dediğin küçük olur. Oyun oynayacaksanız masaüstü bilgisayar alın.
  • Güzel olurdu ama forumda yer alan bir çok konuda olduğu gibi 13.3" dururken 11.6" vb. boyutlara burun kıvıran o kadar fazla ki.

    Hele son günlerde moda olan bir konu var. Herkes 13.3-14" ekranlarda 1920x1080p çözünürlük arar olmuş bir sayfaya daha fazla içerik sığsın vs. ...

    durun daha bu kadarla kalmaz. aynı çözünürlüğü yakında 4.0" ekranlı mobil cihazlarda cep telefonlarında da arar olur milletimiz.

  • Devir mobil devri ve teknolojinin gelişmesinden dolayı büyük kasalı bilgisayarlara sığdırılabilen donanımlar artık daha küçük kasalarda sığdırılabiliyor ve hal böyleyken insanlar yanlarında sürekli bulunmalarından hoşlandıkları ya da mecbur olduklarından bu küçük ekranlı performans canavarlarına akın ediyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohackmove

    Güzel olurdu ama forumda yer alan bir çok konuda olduğu gibi 13.3" dururken 11.6" vb. boyutlara burun kıvıran o kadar fazla ki.

    Hele son günlerde moda olan bir konu var. Herkes 13.3-14" ekranlarda 1920x1080p çözünürlük arar olmuş bir sayfaya daha fazla içerik sığsın vs. ...

    durun daha bu kadarla kalmaz. aynı çözünürlüğü yakında 4.0" ekranlı mobil cihazlarda cep telefonlarında da arar olur milletimiz.

    İnsan iyi birşey istiyor diye ayıplamaya ne gerek var? Beyin bedava laptopların PPI değerlerinden haberiniz var mı acaba yerlerde sürünüyorlar, 1080p olarak sadece olması gerektiği yere yaklaşıyorlar. 10" 2560×1600 cihazlar var.

    Bu da sevip de kavuşamayanlara gelsin:http://www.donanimhaber.com/cep-telefonu-diger/haberleri/Japan-Display-438-inc-buyuklugundeki-503ppi-piksel-yogunluguna-sahip-Full-HD-LCD-panelini-gun-yuzune-cikardi.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.