Şimdi Ara

Neden hep Adana'da oluyor bu tür olaylar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Neden hep Adana'da oluyor bu tür olaylar?

ADANA - Kozan İlçesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Lisesi”nde eğitim gören 17 yaşındaki bir kız öğrenci, ders başladıktan sonra sınıfa girerek Tural Ülger adlı öğrenciye ateş açtı.

Öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde meydana gelen olayda ağır yaralanan öğrenci, Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak öğrenci tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Kız öğrenci olaydan hemen sonra yakalanarak gözaltına alındı. İki öğrencinin daha önce sevgili oldukları öğrenildi.

NTV-MSNBC

forumda vardır mutlaka Adanada yaşayan dostlar. bir fikri olan var mı?

• önüne gelene silah verirseniz böyle manzaralar çıkar tabi.Adanada kaç kişinin evinde silah yok ? olanlar nerde saklıyor?Böyle ani karar verebilecek fertlerin yetiştiği bir evde silahı ortada bir yerde bırakmak ne kadar doğrudur ki?

Sorun Adana' dan çok ailenin eğitim ve edebiyle alakalı.Başı buyruk yaşayan herkesin olduğu şehirde böyle şeyler yaşanabiliyor.Fakat her şehirde olan olayları böyle yansıtamıyolar.Adana , İstanbul ,Ankara , İzmir in ayrıcalıkları var.Burda kapkaç olsa dahi haber olurken bir Konya'da yaşanan ölüm haber olmaz.
  • Havanın bu kadar sıcak olması insanın beynindeki kanı buharlaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 27 Nisan 2006; 11:52:41 >
  • Selam arkadaşım,
    Ben ADANA da oturuyorum.Bence Sen Adana hakkında biraz ön yargılısın.Böyle olaylar İstanbulda da,ankarada da heryerde oluyor.Nerden Baksanız 4 MİLYON nufusun yaşadığı bu yerde herkesi kontrol etmeniz imkansız.
    Evet Adana bu olaylar yönünde biraz başı çekiyor.Bunun bir çok nedeni Var tabi; Eğitim,Ekonomik durum ve iklim....İklim diyorum çünkü; bir yerin iklimi Oradaki insanları çok etkiliyor..
    Burası Nisan ayından sonra Çok Bunaltıcı bir sıcaklığa ulaşıyor...Yani herkes gergin bir şekilde dolaşıyor..Yani ister istemez insan eğitimli bir insan dahi olsa Çıldırıyor...
    Ayrıca Şehrin deniz kenarında kurulmamış olması İnsanların stres atmasını engelliyor...Bu olaylar üst üste gelince Maalesef bu olaylar oluyor...
    Fakat Adana Çok güzel bir şehir, Gelip görmenizi tavsiye ederim..
    İyi Günler..Kolay gelsin...

quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

önüne gelene silah verirseniz böyle manzaralar çıkar tabi.Adanada kaç kişinin evinde silah yok ? olanlar nerde saklıyor?Böyle ani karar verebilecek fertlerin yetiştiği bir evde silahı ortada bir yerde bırakmak ne kadar doğrudur ki?

Sorun Adana' dan çok ailenin eğitim ve edebiyle alakalı.Başı buyruk yaşayan herkesin olduğu şehirde böyle şeyler yaşanabiliyor.Fakat her şehirde olan olayları böyle yansıtamıyolar.Adana , İstanbul ,Ankara , İzmir in ayrıcalıkları var.Burda kapkaç olsa dahi haber olurken bir Konya'da yaşanan ölüm haber olmaz.

• Devlet silah politikası çok yanlış, Ruhsatlı silah almak çok zor olduğu için insanları kayıtdışı silah almaya teşvik etmiş oluyorlar. Silahlar kayıt dışı oluncada insanlar silahı muhafaza etmekte dikkat göstermiyorlar, sonra bu tarz olaylar oluyor. Ben silahımım gece yatarken bile yatağımın altında tutuyorum, benim silahımla biri cürüm işlese hapis yatacak olan benim ama ruhsatsız olunca silah sahibini bul bulabilirsen.
  • iklimle alakası yanlış bence o zaman afrikada ve arabistanda yaşayanlar katil olması lazımdı

tek sorun eğitimsizlik

ayrıca kız niye öldürmüş çocuk evleniriz diye kıza bişey yapmışsa ve kızı almamışsa kızıında namus damarı kabarmıştır
  • tarnat1985 bak ne yazmışım

quote:

Fakat her şehirde olan olayları böyle yansıtamıyolar.Adana , İstanbul ,Ankara , İzmir in ayrıcalıkları var.

sadece Adana da oluyor demedim..Buralarda olan olaylar daha bir çarpıtıcı yansıtılıyor.Göz önünde bulunan şehirler buralar.Ben sadece Adana' da neden oluyor diye sorulan soruya cevap olarak "ordaki herkesin evinde silah var ve el altında bulunan yerlerde.

dün sabahta oturduğum sokakta bir adamı bıçaklamışlar.Adam ölmüş gerçi buralarda olağan şeyler.Hergün iki üç kişi bıçaklanır veya silahlı çatışmada ölür.İstanbul/ Kartal dayım

Ama haberlere çıktı mı? veya herhangi bir gazeteye? Çıkmadı.Neden? bunun cevabını kimse bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 27 Nisan 2006; 12:20:01 >

• Biz olaya daha genel olarak bakıyoruz.yanlızca bu olay için değil...
    Afrikadan Söz etmişsin..Senin Afrikada olan olaylardan haberin varmı?Orası Burdan daha beter...Ölürsen bile kimsenin haberi olmuyor?İnsanın ölmesi hayvanınkinden farksız..
    Dünyada En çok Ölüm afrikada yaşanıyor..Küçük bir hatırlatma....
    iyi günler...

quote:

Orjinalden alıntı: éfulim

iklimle alakası yanlış bence o zaman afrikada ve arabistanda yaşayanlar katil olması lazımdı

tek sorun eğitimsizlik

ayrıca kız niye öldürmüş çocuk evleniriz diye kıza bişey yapmışsa ve kızı almamışsa kızıında namus damarı kabarmıştır

• braz asabiyet braz aşiretçilik var.
  • olaylar adanada oluyor ama olayları gerçekleştiren kişilerin çoğu adanalı değil doğudan göç eden halkımız.İstanbulda da olan kapkaç ve hırsızlık olaylarını yapan kişiler araştırıldığında çoğunun doğudan iş bulma umuduyla gelen gençler olduğu anlaşılıyor.Zaten bu bariz bir gerçek.

Ben şu an maalesef adananın en kötü semtlerinden birinde oturuyorum.Burada çoğunluğu doğulu halkımız oluşturuyor.gençlerin çoğu okumazlar çalışmazlar hırsızlık çete kurmakla falan uğraşırlar meslek haline gelmiş artık teksas gibi buralar gençler sabahlara kadar ortalıkta gezinirler esrar falan çekerler.Küçücük çocukların bir elinde bıçak bir elinde sigara... tabi gündemde olan olayda geçen kız adanalı olabilir ama ben genelleme yapıyorum

• fish hunter birde Kartal a gel teksas gör sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

fish hunter birde Kartal a gel teksas gör sen

doğrudur kartal, kasımpaşa... İstanbulun heryeri teksas olmuştur İstanbul iyice bozulmaya başlamış.Geçen savaş ay istanbulda bir parkta röportaj yapıyordu konu polis teşkilatının kuruluş yıldönümü ile ilgiliydi kadının birine ne iş yapıyorsun dedi ben hayat kadınıyım dedi.Parkın diğer tarafından bir adam geldi o da ben eşcinselim demez mi

ALLAH sonumuzu hayır etsin
  • genelde CONO lar olay çıkarıyormuş , doğru mu adanalı arkadaşlar nedir bu cono ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

genelde CONO lar olay çıkarıyormuş , doğru mu adanalı arkadaşlar nedir bu cono ?

Artık fazla yok sürdük burdan Mersin'e
  • quote:

genelde CONO lar olay çıkarıyormuş , doğru mu adanalı arkadaşlar nedir bu cono ?

onlar da çok olay çıkarır evet. bunlar çocuklarını okula falan göndermez yüreğir ilçesinde daha çok var hele bir cono sokağı var görmeyin gitsin çocuklarını donsuz terliksiz sokağa salıyorlar daha çok merkeze gelip dilencilik yaparlar.Bazıları dilencilik yapıyor gibi görünüp fuhuş organizasyonu yaparlarHem de çarşının ortasında resmen tanık oldum adamlara önce dilenciymiş gibi yaklaşıyorlar sonra kız ister misin diyorlar bazıları tepki gösteriyor.Tepki gösterenlere de saldırıyorlar.Anlayacağın hem suçlu hem güçlü bunlar Dünyanın en eski yapılarından biri olan taş köprünün halini görmeyin gitsin başında ortasında sonunda dilenciler görebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

quote:

Artık fazla yok sürdük burdan Mersin'e

haklısın ares turk mersinli bir arkadaşla konuşurken conolardan bahsetti... mersinde de varmı dedim.Sen benle dalga mı geçiyorsun dedi
  • Adana'da olay çıkaranlar da malesef doğudan gelen vatandaşlarımız, bu bizim şehrimiz için zaten kanayan bir yara, basında da bu kadar çıkmasının sebebi de adımız çıkmış bir kere ne yapsak da bu imajımızdan kurtulamayız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

Adana'da olay çıkaranlar da malesef doğudan gelen vatandaşlarımız, bu bizim şehrimiz için zaten kanayan bir yara, basında da bu kadar çıkmasının sebebi de adımız çıkmış bir kere ne yapsak da bu imajımızdan kurtulamayız...

haklısın arkadaşım adananın adı çıkmıç bir kere

bir de adanalı bazı gençlerin sevmediğim bir sözü var

Adanalıyık ALLAH'ın adamıyık

yanlış arkadaşlar adanalının ALLAH-u Teala katında farklı bir özelliği mi var tamamen kafiyeli, uydurma bir söz

Adanalıyız ALLAH'ın kuluyuz

• quote:

Orjinalden alıntı: éfulim

' "bişey"in yapılmasına yaklaşmayın! ' - İsra Sûresi, 32.

bu öğüdü duymak, duyurmak gerek diye düşünüyorum.

Ancak etrafta, medyada bu kadar "yaklaşın" mesajı kol gezerken, gençlere bu sesi kim duyuracak?
  • Bende sevmem bu kelimeyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.