Şimdi Ara

Google Now, Popular Science tarafından 'Yılın En İyi Yeniliği' seçildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google Now, Popular Science tarafından 'Yılın En İyi Yeniliği' seçildi

     

    Popular Science dergisi, 35 yıldır devam eden 'Best Of What's New" ödül programının bu seneki en iyi yeniliğini kısa süre önce resmen açıkladı. Google I/O 2012 konferansında ürün yönetimi müdürü Barış Gültekin tarafından tanıtılan arama motoru tabanlı kişisel yardımcı hizmeti Google Now, 2012'nin en iyi yeniliği seçildi. İnternet devinin yeni servisini insanlar ve elektronik aygıtlar arasındaki iletişim kolaylaştıran ve teknoloji tarihindeki en önemli kilometre taşlarından biri olarak gören derginin baş editörü Jacob Ward, Android ve iOS için kullanılabilir olan Now'ın bu ödülü kazanmasında çok daha popüler bir hizmet olan Apple'ın Siri'si karşısındaki üstün başarısının büyük rol oynadığına dikkat çekiyor.

     

    Sergey Brin, Eric Schmidt gibi üst düzey Google yöneticileri ve son yıllarda Google'a katılan robot teknolojileriyle ilgili sektörün önemli isimleri tarafından gizli laboratuvarlarda yürütülen Google X projesi kapsamındaki ikinci büyük duyuru olan Google Now, Google mühendislerinin Star Trek bilgisayarını gerçekten oluşturma hayalinin ilk ürünlerinden biri. Bu sebeple film serisinde Star Trek bilgisayarını seslendiren Majel Barrett-Roddenberry anısına kişisel yardımcı hizmeti Majel kod adıyla geliştirilmişti. Mountain View merkezli şirketin gelişmiş ses algılama teknolojisi ile piyasadaki Siri gibi rakiplerini hızla geride bırakan Now, cihaz kullanıcısının internet geçmişi ve konum verilerini masum bir şekilde toplayıp değerlendirerek sahibinin alışkanlıklarını, sevdiği, takip ettiği ögeler ve bu ögeler arasındaki ilişkileri göz önünde bulundurarak fayda sağlayacağına inandığı gelişmeler ve önerilerde bulunuyor. 

     

    Kullanıcısını gerçekten tanıyıp zamanla yönlendirmeye başlayan Google Now, akıllı telefon olarak adlandırılan modern iletişim cihazlarının kazandıkları bu sıfata uygun şekilde günlük hayatı kolaylaştıran işlevlerde bulunabilmelerini mümkün kılıyor. Popular Science dergisinin ilgisini çekerek bu ödüle layık görülmesi de hizmetin teknik anlamda gelişmiş ve karmaşık, arayüz ve kullanım hususunda ise bir o kadar basit yapısından ileri geliyor. İlk kez 2005'te Maps coğrafi hizmetiyle aynı ödülü kazanan Google'ın şimdi de yine insanlara teknolojiyi hayatlarını kolaylaştıracak şekilde kullanabilme imkanı tanıyan Now kişisel yardımcısı aynı ünvana layık görüldü. Derginin baş editörü Jacob Ward'ın konuyla ilgili açıklamasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

     








  • Google now bazen korkutucu olabiliyor. Hic bir adres bilgimi google girmemis olmama ragmen evimin isinin adresini kendiliginden bulmus, bana sabah trafiginde ise kac dakikada gidecegimi soyluyor. Aslinda guzel bir hizmet ama ozel hayatim hakkinda bu kadar detayli bilgi toplayip analiz yapmasi, nerde ne kadar bulundugumu takip etmesi bir yerde urkutucu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Google now bazen korkutucu olabiliyor. Hic bir adres bilgimi google girmemis olmama ragmen evimin isinin adresini kendiliginden bulmus, bana sabah trafiginde ise kac dakikada gidecegimi soyluyor. Aslinda guzel bir hizmet ama ozel hayatim hakkinda bu kadar detayli bilgi toplayip analiz yapmasi, nerde ne kadar bulundugumu takip etmesi bir yerde urkutucu.

    Aman ürk başbakanım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @darkaura bu dediğiniz işlemi Türkiye'de mi yapıyor Google Now?

  • bunun jelly bean'de nasıl aktif hale getirildiğini bilen var mı? ilk nesil samsung galaxy tab p1000 tablete cyanogenmod jelly bean 4.1 yükledim de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhyorumcusu

    @darkaura bu dediğiniz işlemi Türkiye'de mi yapıyor Google Now?


    turkiye istanbulda yapiyor. dogru surede veriyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    bunun jelly bean'de nasıl aktif hale getirildiğini bilen var mı? ilk nesil samsung galaxy tab p1000 tablete cyanogenmod jelly bean 4.1 yükledim de.


    cyanogende kurulu olmayabilir. cogu google uygulamasi hatta bazi surumlerinde google playi bile kirpiyorlar. sonradan ayri paketle yuklemek gerekiyor.
  • iOS ' ta var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: This Time

    iOS ' ta var mı ?

    Yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google gelmiş geçmiş en iyi internet firması.
  • Bende galaxy nexus ve nexus 7 var ikiside 4.2 updatesini de aldi ve hic kullanmadıgım bı hızmet .. bu veri toplama ayakları o kadar ıleri gidecek o kadar ozel hayata gırecekler ki yakinda insanları sınıflandırmaya falan baslayacaklar .. kimin kiminle evlenecegine bile karısacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 16 Kasım 2012; 17:41:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    bunun jelly bean'de nasıl aktif hale getirildiğini bilen var mı? ilk nesil samsung galaxy tab p1000 tablete cyanogenmod jelly bean 4.1 yükledim de.

    Cyanogenmod içersinde GAPPs dahil olmaz. Ayrı olarak indirmeniz lazım. İndirdiğiniz ROM'un konusunda kesin vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi..

  • Aşırı bilgi topluyor Google.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    quote:

    Orijinalden alıntı: This Time iOS ta var mı ?
    Yok



    güzel bir cevap olmuş gerçekten cok beğendim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirokzan

    quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    quote:

    Orijinalden alıntı: This Time iOS ta var mı ?
    Yok



    güzel bir cevap olmuş gerçekten cok beğendim :)



    Google now iOS için de kullanılabilir. Sadece Türkiye Mağazası'nda henüz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların bilgisi google servislerine gidiyor mu ? Önemli olan bu sorunun cevabı bence. Ve kullanmadığım için bilemiyorum :)
  • Daha çok ürün alır bu yazılım. Ama işin bir tek kötü tarafı var ilerileyen zamanlarda artık insanlara çok daha az ihtiyaç duyulmaya başlanılacak ve bu da yaşamı zorlaştıracak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.