Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYESİ BÖLÜMÜ, (sadece kitap)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
9
Favori
10.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar kitap en temel öğrenme meteryallerinden biri olduüu için ve sıklıkla tavsiye istendiği için böyle bir konu açtım.

Sizlerden ricam lütfen sahip olduğunuz kitapları yada en azından dikkatlice incelediğiniz kitapların hakkında yorum yapmanız..

Müsadenizle ben başlıyayım ; çok çeşitli kitap ve dvd ve site ve de program hakkında az çok bilgi sahibi biri olarak yazayım..

1-80 derste/günde ingilizce, B.orhan doğan.

Bu kitaba sahibim; tamamını bitirmedim ancak Kitap tek kelimeyle beni şaşırttı, harika bir kitap diyebilirim..
    Kutuda 1 kitap 1 mini sözlük-konuşma klavuzu 2 adet CD olarak geliyor, yerine göre 28 tlile 37 tl arasında değişiyor, Lakin tek kitap olarakta satılıyor oda 17 tl civarı tercih edilebilir..ancak cd li olursa daha iyi olur bence..

Kitap sıkmadan ve eğlenerek en önemlisi hedef koyarak öğretmeyi amaçlayan nadir, kaliteli kitaplardan biri, hatta en iyisi diyebilirim..
    Kitap sizin başka kaynağa ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor, yani ne extra bir gramer kitabı nede extra bir sözlüğe ihtiyacınız kesinlikle olmuyor, ha yanında hediye verdiği mini sözlük bile gereksiz kalıyor ama onunda yeri ayrı güzel tabi hediyesi vede farklı bir sözlük konuşma klavuzu falanda var..

Şuda önemli 80.derse geldiğinizde ders yok onun yerine bir sürü, uzun uzun ve bol bol yabancı gazete makaleleri ve ATatürkün gençliğe hitabesi var, Tükçeside çevrilmiş...zaten 79 dersi layığıyla bitirir diyaloglarıda aksatmadan dinlerseniz bunları rahat okuyup anlamanız gerekiyor buda kursunuz bittiğinde ingilizce gazeteleri okuyabilecek seviyede olacağınızı gösteriyor zaten ondan sonra artık sadece gazete kitap okuyarak gelişiminiz devam ettirirsiniz..

1 derste; dialog, söyleniş-telafuz, çeviri, kelime listesi, grammer, egzersizler bölümü bulunmakta ve tabi ki cd'de dialog sesleri...Bu sistemli çalışmayı bitirince diğer derse geçebilirsiniz, ingilizcesi iyi olanlar ilk dersleri çabuk geçer, iyi olmayanlar ise tahmini 1 saatte dersi bitirir.

Yani herşeyi içinde bir sistem yapmış orhan doğan hocamız taktiri hakediyor kesinlikle...tek kitapta herşey var, çok akıcı ve keyifli...Pratik yapmanız içinde bol dialog var sesli olarak bol bol tekrar edin..

Bitmedi; dersler bittikten sonra ise ekler bilgisinde extra gene grammer bölümü mevcut malum bazıları gramersiz yapamıyor, sıkışınca bakarsınız..

Bunun dışında, kitaba bu övgüler az kalır çok çok beğendim hatta en beğendiğim kitaplardan biri kesinlikle rahatlıkla tavsiye ederim..

umarım beğenmişsinizdir incelememi, Daha çeşitli incelemelerim var onlarıda yazacağım yakında...

sizlerde ayrıntılı güzel analizler yaparsanız çok memnun oluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 27 Aralık 2012; 9:30:28 >

• Tamda bana lazım olan konu.Bu yıl lise 1 e gidiyorum İngilizcemi geliştirmek için bu tarz setler arıyordum.Ek olarak bunun yanında önerebileceğiniz kelime haznemi geliştirebilecek bulmaca tarzı bir şey var mı?
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 31 Ocak 2015; 8:35:19 >
  • İYİ FORUMLAR BEN LİSE SON SINIFTAYIM VE İNGİLİZCEM ŞUAN İÇİN İYİ DURUMDA.BU SENE SINAVA GİRİCEM KISMET OLURSA.
    BİZ GEÇEN SENELERDE YDS YAYINCILIĞIN SETLERİ KULLANDIK VE ÇOK FAYDASINI GÖRDÜK.ZATEN YDS YAYINCILIĞI HERKES BİLİR TEK BİR HATALI SORU VS BULUNMUYOR TESTLERİNDE.GRAMMAR KİTAPLARI OLSUN VERDİKLERİ SESLİ HİKAYE KİTAPLARI OLSUN GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI BİR SET.
    BEN BU SETLERİ SATMAYA KARAR VERDİM.SIFIR GİBİ DURUYOR HALA.ÇÇOĞU KİTAP AÇILMAMIŞ BİLE DİYEBİLİRİM.
    SETİN İÇERİĞİ;
    grade 11 seti
    1.GRAMMAR BOOK
    2.VOCABULARY BOOK
    3.READİNG BOOK
    4.GRAMMAR TEST BOOK
    5.İÇERİSİNDE 10 ADET 80 SORULUK DENEME KİTABI
    6.MİNİ PRACTİCE TESTS(40 SORULUK MİNİ DENEME)
    7.12 ADET TAM PRACTİSE TEST (80 SORULUK)
    8. 8 ADET PERİODİCAL DERGİLERİ
    9.VE BİRÇOK YAPRAK TESTLER(READİNG,SKİLLS,VOCAB,GRAMMAR)
    VE DE BU SET İÇİNDE AYRIYETEN:
    KELİME ÖĞRENİMİNE YARDIMCI SUMMER BOOSTER KİTABI.
    VE KELİME ÖĞRENİMİNE AYRICA YDS YAYINCILIĞIN ORJİNAL KELİME KARTLARI.
    TELAFUZ İÇİN 3 ADET SEVİYELERE GÖRE AYRILMIŞ HİKAYE KİTAPLARI(AUDİO CDLİ)
    VE...OKUDUĞUNU ANLAMA VE YORUMLARA İÇİN ORTADOĞU ÜNİVERSİTESİNİN HAZIRLADIĞI READER AT WORK 1 VE 2 KİTABI.
    EĞER ALMAK İSTERSENİZ FİYAT VS.KONUŞABİLİRİZ.PM BEKLİYORUM.
    İSTANBULDAYIM KARGO VS.OLAYI YAPABİLİRİZ.

• @okaaaaaan çok sağol hocam :)
  • u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 22 Ocak 2015; 4:55:40 >
  • Evet yok mu kitap incelemesi yacak arkadaşlar ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR KİTAP ARIYORUM
    2 yıl önce açıldı
    Kitap önerisi
    geçen ay önce açıldı
    Tarih Kitabı Tavsiyesi İstiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de kitap tavsiyesi istiyorum.En baştan öğrenmek istiyorum ingilizceyi ne yapmalıyım?Gramer için hangi kitabı tavsiye edersiniz?
    Zamanında murat kurt'un gramer kitabını kullandım güzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Sevgili arkadaşlar kitap en temel öğrenme meteryallerinden biri olduüu için ve sıklıkla tavsiye istendiği için böyle bir konu açtım.

Sizlerden ricam lütfen sahip olduğunuz kitapları yada en azından dikkatlice incelediğiniz kitapların hakkında yorum yapmanız..

Müsadenizle ben başlıyayım ; çok çeşitli kitap ve dvd ve site ve de program hakkında az çok bilgi sahibi biri olarak yazayım..

Bu kitaba sahibim; tamamını bitirmedim ancak Kitap tek kelimeyle beni şaşırttı, harika bir kitap diyebilirim..
    Kutuda 1 kitap 1 mini sözlük-konuşma klavuzu 2 adet CD olarak geliyor, yerine göre 28 tlile 37 tl arasında değişiyor, Lakin tek kitap olarakta satılıyor oda 17 tl civarı tercih edilebilir..ancak cd li olursa daha iyi olur bence..

Kitap sıkmadan ve eğlenerek en önemlisi hedef koyarak öğretmeyi amaçlayan nadir, kaliteli kitaplardan biri, hatta en iyisi diyebilirim..
    Kitap sizin başka kaynağa ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor, yani ne extra bir gramer kitabı nede extra bir sözlüğe ihtiyacınız kesinlikle olmuyor, ha yanında hediye verdiği mini sözlük bile gereksiz kalıyor ama onunda yeri ayrı güzel tabi hediyesi vede farklı bir sözlük konuşma klavuzu falanda var..

Şuda önemli 80.derse geldiğinizde ders yok onun yerine bir sürü, uzun uzun ve bol bol yabancı gazete makaleleri ve ATatürkün gençliğe hitabesi var, Tükçeside çevrilmiş...zaten 79 dersi layığıyla bitirir diyaloglarıda aksatmadan dinlerseniz bunları rahat okuyup anlamanız gerekiyor buda kursunuz bittiğinde ingilizce gazeteleri okuyabilecek seviyede olacağınızı gösteriyor zaten ondan sonra artık sadece gazete kitap okuyarak gelişiminiz devam ettirirsiniz..

1 derste; dialog, söyleniş-telafuz, çeviri, kelime listesi, grammer, egzersizler bölümü bulunmakta ve tabi ki cd'de dialog sesleri...Bu sistemli çalışmayı bitirince diğer derse geçebilirsiniz, ingilizcesi iyi olanlar ilk dersleri çabuk geçer, iyi olmayanlar ise tahmini 1 saatte dersi bitirir.

Yani herşeyi içinde bir sistem yapmış orhan doğan hocamız taktiri hakediyor kesinlikle...tek kitapta herşey var, çok akıcı ve keyifli...Pratik yapmanız içinde bol dialog var sesli olarak bol bol tekrar edin..

Bitmedi; dersler bittikten sonra ise ekler bilgisinde extra gene grammer bölümü mevcut malum bazıları gramersiz yapamıyor, sıkışınca bakarsınız..

Bunun dışında, kitaba bu övgüler az kalır çok çok beğendim hatta en beğendiğim kitaplardan biri kesinlikle rahatlıkla tavsiye ederim..

umarım beğenmişsinizdir incelememi, Daha çeşitli incelemelerim var onlarıda yazacağım yakında...

kardeş bu dediğin kitapların toplamda hepsi ne kadar ? Ve dediğin kadar iyi mi ben upper-int. Seviyesindeyim yardımcı olur mu objektif bi yaklaşımda bulunursan sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boğaziçi Üniversitesi Intermediate Level kitaplarını yazayım ben de:

Understanding & Using English Grammar, Fourth Edition (Mavi kapaklı)

Essential Academic Vocabulary - Mastering the Complete Academic Word List

College Reading 2

Bunlar dışında üniversite tarafından hazırlanan kitaplar kullanıyoruz. Fakat bu kitaplar genel İngilizce'den daha fazlasını öğretiyor. Özellikle ilk kitap dışındaki diğer iki kitaptaki parçalar üniversite eğitimine yönelik parçalar. College Reading'de her bilime yönelik bir okuma parçası var mesela. Bu kitaplar Türkiye'de çok satılmıyor sanırsam ama Pandora Kitapevi'nden bulabilirsiniz. İkinci el olarak da bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Olmadı internette PDF vardır. :P

Edit: YADYOK hocamız "Asla bir Türk'ün yazdığı grammar kitabını almayın ve Redhouse gibi sözlükleri kullanmayın." diye bir öneride bulunmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echosm -- 6 Ocak 2013; 19:21:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: penguenn

quote:

Sevgili arkadaşlar kitap en temel öğrenme meteryallerinden biri olduüu için ve sıklıkla tavsiye istendiği için böyle bir konu açtım.

kardeş bu dediğin kitapların toplamda hepsi ne kadar ? Ve dediğin kadar iyi mi ben upper-int. Seviyesindeyim yardımcı olur mu objektif bi yaklaşımda bulunursan sevinirim

Penguen kardeşim üzgünüm ama sana tavsiyede bulunma riskini göze alamam kitap zaten seviyene getirmeye çalışıyor insanları o yüzden sonra alıpta bana kızma..kitapçıda bakmanı tavsiye ederim çok değişik kitaplar falan çıkmış incelersin belki bazıları hoşuna gidebilir..

Sana tavsiyeye gelirsek bence;
    new headway kitabının seviyene uygun olan kitabını alıp çalışabilirsin...
    Ayrıca seviyene uygun hikaye kitapları alabilirsin..
    Gene effortless setini indirip deneyebilirsin..

Ayrıca senin artık dizilerle çalışma zamanında gelmiş onun için aşağıdaki linke bakabilirsin ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_66894422/tm.htm

Senin seviyendeki birinin sanırım tekl eksiği konuşma olsa gerek onun içinde kendi kendine tiyatro oynar gibi konuşmanı tavsiye ederim; dizilerde cümle geçti hemen sende konuş mesela biri olması şart değil sen bol bol konuş dilin rahat dönsün diye..

Kusura bakmayın hocam tavsiyelerim ancak bunlar olabildi ingilizce öğretmenine falan danışırsanız farklı fikirler verebilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elios

Boğaziçi Üniversitesi Intermediate Level kitaplarını yazayım ben de:

College Reading 2

Bunlar dışında üniversite tarafından hazırlanan kitaplar kullanıyoruz. Fakat bu kitaplar genel İngilizce'den daha fazlasını öğretiyor. Özellikle ilk kitap dışındaki diğer iki kitaptaki parçalar üniversite eğitimine yönelik parçalar. College Reading'de her bilime yönelik bir okuma parçası var mesela. Bu kitaplar Türkiye'de çok satılmıyor sanırsam ama Pandora Kitapevi'nden bulabilirsiniz. İkinci el olarak da bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Olmadı internette PDF vardır. :P

Edit: YADYOK hocamız "Asla bir Türk'ün yazdığı grammar kitabını almayın ve Redhouse gibi sözlükleri kullanmayın." diye bir öneride bulunmuştu.

Hocam sağol ya sonunda bir inceleme katkısında bulunan bir hayırsever....Teşekkür ederim...

Arkadaşlar ingilizce kitabı olan yada ingilizce kitap incelemiş ve bir kanaatte bulunabilecek olan kişiler lütfen incelemelerini yazmayı esirgemesin lütfen...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elios

Boğaziçi Üniversitesi Intermediate Level kitaplarını yazayım ben de:

College Reading 2

Hocam sağol ya sonunda bir inceleme katkısında bulunan bir hayırsever....Teşekkür ederim...

Arkadaşlar ingilizce kitabı olan yada ingilizce kitap incelemiş ve bir kanaatte bulunabilecek olan kişiler lütfen incelemelerini yazmayı esirgemesin lütfen...

sagol kardeşim pm attım bakarsan sevinirim

• Grammar Deep

Geçen gün bu kitabı gördüm arkadaşlar elementaryden intermediateye kadar 4000 alıştırma sorusu mevcut, to be'den başlıyor her konuda bir dünya soru var, alıştırma çözmeyi sevenlerin hoşuna gidebilir fiyatı 16-20 tl arası değişiyor...içinde sanırım okuma parçaları falanda mevcut kelime listesi vb detaylı bakmadım ilk izlenim çok güzel bir kitap olduğu yönünde..
  • 3 ay boyuca her gün düzenli çalışmayı düşünüyorum. Ne dersin Okan Eylül'e kadar kitabı bitirirsem tatilde turistlerle konuşabilir miyim :) (Seviyem A2)
  • Şuanda hangi seviyede olduğumu açıklayamıyorum. Durum cümlelerini (am,is,are) , edatları , in front of , inside , between vs. eylemlere kadar geldim. 500 kelime ezberledim . Özkan Çelen 'in ders anlatım videolarının 1. bölümünü bitirdim daha ileriye gitmek için önerdiğiniz 80 derste/günde ingilizce, B.orhan doğan. setini alıyorum. Sizce almam uygun olur mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.