Şimdi Ara

Gartner : Mobil telefon satışları yılın 3. çeyreğinde yüzde 3 düştü, Samsung liderliğe devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Gartner : Mobil telefon satışları yılın 3. çeyreğinde yüzde 3 düştü, Samsung liderliğe devam ediyor





    Eylül ay sonunda geride bıraktığımız yılın üçüncü çeyreğine dair mobil cihaz satış rakamları ile ilgili analiz raporları gelmeye devam ediyor. Garner, üçüncü çeyreğe ait global mobil telefon satış istatistiklerini yayınladı.




    Nokia'nın uzun süre lider olduğu bu pazarda Samsung'un ipleri eline aldığı görülüyor. Toplam 428 milyon adet mobil telefonun satıldığı üçüncü çeyrekte Samsung, 98 milyon adet mobil telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Firma geçen sene aynı döneme göre satışlarını artırdı. Nokia ise geçen yıl aynı dönem 105 milyon adet olan mobil telefon satışlarını son çeyrekte 82 milyona düşürmüş durumda. 




    Mobil telefon satışları geçen yıl aynı döneme göre yüzde 3 düşüş gösterirken, akıllı telefon satışları ise yüzde 47 arttı. Mobil telefon pazarı içerisinde akıllı telefonların payı yüzde 39.6'ya ulaştı. Toplamda 169 milyon adet akıllı telefon satıldı.




    Global olarak tüketicilerin, çok cüzi fiyatlara inen akıllı telefonlara rağbet ederken, mobil telefonlara olan talebin ise zayıfladığı belirtiliyor.




    Listenin üçüncü sırasında geçen yıl aynı döneme göre artış gösteren ve 23.5 milyon mobil telefon satan Apple geliyor. ZTE 16.6 milyon, Huawei ise 13.9 milyon adet mobil telefon satışı gerçekleştirdi. RIM 8.9 milyon, Motorola 8.5 milyon ve HTC de 8.4 milyon mobil telefon sattı. Bu üçlü geçen yıl aynı döneme göre yüzde 30 civarında düşüş yaşadı.




    Gerek iPhone 5 satışları, gerekse yeni Lumia satışları neticesinde yılın 4. çeyreğinde listenin üst sıralarında bir değişiklik beklenmiyor. Gelecek yılın ortalarına doğru ise güçlü Windows Phone 8 ve BlackBerry 10 satışları ile listenin hareketleneceği düşünülüyor. 

     








  • Samsung yeni Kral tabii , bu yılları iyi değerlendirmeli, biz yaşamımız boyunca bir çok kral gördük, tüketici hatayı afetmez, ona göre. Mesaela galaxy s2 çok iyidi.Ama S3 bizi üzdü...

  • Liderliğini hakediyor.Kaliteli ürün yapıyor bir problem çıkınca siz yanlış kullanıyorsunuz demiyor.Varmı ötesi ?
  • Yaşım 84.
    rahmetli babam ilk mektebe giderken sasmung galaxy1935 aldıydı.
    O gün bugündür kullanırım.Arasıra forumat mıdır nedir ondan attırırım.Sasmung benim sadık yarim gençler. Siz de deneyin hadi bana müsade. cigara da bitti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: depeche35

    Samsung yeni Kral tabii , bu yılları iyi değerlendirmeli, biz yaşamımız boyunca bir çok kral gördük, tüketici hatayı afetmez, ona göre. Mesaela galaxy s2 çok iyidi.Ama S3 bizi üzdü...


    Siz mafya mısınız gardaş?

  • Alacak telefon yok , 2013 ilk ceyrek yükselir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lebbeyk_

    Yaşım 84.rahmetli babam ilk mektebe giderken sasmung galaxy1935 aldıydı.O gün bugündür kullanırım.Arasıra forumat mıdır nedir ondan attırırım.Sasmung benim sadık yarim gençler. Siz de deneyin hadi bana müsade. cigara da bitti.


    NE İÇTİĞİN ANLAŞILIYOR... ÖYLE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARININ REKLAMINI YAPMA.

  • Normal insanlar ilk cep telefonu çıktığında nasıl ilk senelerinden yüklenip aldılar ve sonraki dönemlerde sadece ihityaç olduğu durumlarda güncelledilerse artık akıllı telefon piyasasıda bu duruma geldi diye düşünüyorum. Beni haklı çıkartacak bir şey de insanların güncelleme almayacak telefonlardan uzak dumrya çalışmaları ve güncelleme konusunda sıkıntısız ürünlere yönelmeleri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.