Şimdi Ara

Tahminler Android tabletlerin iPad hakimiyetini gelecek yıl kıracağını gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Tahminler Android tabletlerin iPad hakimiyetini gelecek yıl kıracağını gösteriyor





    Apple'ın kısa süre önce lansmanını yaptığı iPad mini ve 4. nesil iPad modelleri, önemli satış başarısı ile firmanın tablet pazarındaki payını artıracak gibi görünüyor. Ancak bazı analiz uzmanları gelecek yıl iPad hakimiyetinin sona ereceği görüşünde.




    IDC tarafından yayınlanan yılın 3. çeyreği global tablet satışlarına göre Apple 14 milyon iPad satmış durumda ve pazarın yüzde 50.4'üne hakim. Samsung 5.1 milyon, Amazon 2.5 milyon, Asus 2.4 milyon tablet modeli sevkiyatı gerçekleştirmiş. Diğer modellerle birlikte iPad harici tablet satışları yüzde 49.6 oranına ulaşıyor.




    Playbook ve az miktarda Windows 7 tablet satışları çıktığında Android tabanlı tablet modellerinin yüzde 46-47 oranında seyrettiği görülüyor.




    Tech Toughts'dan endüstri analizleri yapan Sameer Singh, tatil döneminin de etkisiyle Apple'ın bu yılı yüzde 55 pazar payıyla kapatacağını belirtiyor. Ancak gelecek yılın ortalarına doğru tablo önemli bir değişikliğe uğrayacak. 




    Son 8 çeyrek yılda Android 6 kere Apple'dan daha fazla büyüme oranı elde etti. Eğer bu trend sürerse, 2013 ortalarında Android tabanlı tabletler yüzde 50 barajını geçerken, iPad modelleri ise bu barajın biraz altına inecek. Bu tür bir senaryonun en erken 2015 yılında doğru olabileceği daha önce analizler tarafından dile getiriliyordu. Ancak pazarın beklenenden daha hızlı büyümesi dengeleri de değiştirdi. Nexus serisi tabletler bu değişimde önemli rol oynayacak.




    Windows 8 ile tablet piyasasında iddialı olmaya çalışan Microsoft'a karşı ise uzmanlar temkinli yaklaşıyor. Özellikle Surface RT modelinin makul satış rakamlarına sahip olduğunun açıklanması, gelecek yılın ortalarına kadar Windows 8 tabletlerin beklenenin çok altında kalacağı tahminlerinin yapılmasına neden oluyor. Endüstri kaynakları da Windows 8 tabletler konusunda çok ümitli değil. 

     








  • İnşallah öyle bir şey olmaz. Apple gibi tablet sektörünün öncüsü bir firmaya, hakimiyetini sürdürmek yaraşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Kasım 2012; 0:26:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    İnşallah öyle bir şey olmaz. Apple gibi tablet sektörünün öncüsü bir firmaya, hakimiyetini sürdürmek yakışır.

    Uygulama sayisinin artmasi lazim daha 2-3 yili var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yıl benzer haberler yapılıyor. Bu sene Android olayı iPhone' u bitirecek deniyordu, iPhone 5 24 saatte 2 milyon sattı ne hikmetse :)

    Windows tabletler piyasayı kasıp kavuracaktı, iPad Mini geldi 3 günde 3 milyon sattı...

    İstatistik çok ilginç bir bilimdir, isteyen istediği yere çekebilir. Haber olarak değerli bir haberdir, editörün eline sağlık ancak son kullanıcı tercihlerine yansıması için önümüzdeki yılları beklemek daha doğru olacaktır.
  • Android'in kırabileceğinden şüpheliyim,ama büyük düşüş olacağını düşünüyorum bunun sebeplerinden birisi hiç şüphesiz Windows 8 olacaktır.

  • Telefonlarda anlarım da, şu haliyle Android tabletlerin pek şansı olduğunu sanmıyorum. Önce ortak bir çözünürlükte birleşip buna uygun uygulama çıkarmaları gerek.
  • Apple bu satış politikasına devam ederse 2-3 ay sonra bile kırılır.
  • Androidin bu hakimiyeti kırması çok ama çok zor makul fiyat performans bir yere kadar performans'da neyle performans ortadaki uygulama sayıları belli. Apple'ın uygulama sayısı 275,000'i aşmış androidin uygulama durumu gerilerde uygulama kaliteleri arasındaki fark ise bariz yani bu işler sırf aygıtla olmuyor telefona benzemez ipad piyasası ipad açısından uygulamalar çok daha önemli telefonda çoğu uygulama efektif kullanılamıyor ama iPad öyle değil. Android'li cihazlar telefonda öne çıkabilir hatta apple'ı silebilir ama tablet piyasasında alması gereken çok yol var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    İnşallah öyle bir şey olmaz. Apple gibi tablet sektörünün öncüsü bir firmaya, hakimiyetini sürdürmek yakışır.


    Bir markaya veya bir ürüne karşı bu kadar duygusal yaklaşılmasını pek de anlamlı bulmuyorum. Eğer Apple'ın ürünlerini beğeniyorsanız satın alın, kullanın ve keyfinize bakın. Bırakın pazar payı kaybını Apple'ın yönetim kadrosu, mühendisleri ve çalışanları düşünsün. Teknoloji dünyası her zaman farklı gelişmelere gebedir. Yarın ne olacağını kestirmesi zor. Gelecekte belki öyle bir mobil işletim sistemi gelecek ki Android'i dahi geride bırakacak.

    Apple, gerek akıllı telefon pazarında gerekse tablet pazarında birinci sırada olursa bu sizin yararınıza olmaz. Apple, birinciliğin verdiği rahatlıkla ufak ufak yenilikler yapar ürünlerinde. Apple, düşüşe geçerse belki akılları başlarına gelir. Benim düşünceme göre kullanıcı arayüzünde değişime gidilmesi şart.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71

    [html]


    <!--- RESİM BAŞLA --->
    <center><img border="0" src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/37482/7inchers_sc.jpg" alt="" /></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->
    <div style="text-align: center; "><br />
    </div>
    <div>Apple'ın kısa süre önce lansmanını yaptığı iPad mini ve 4. nesil iPad modelleri, önemli satış başarısı ile firmanın tablet pazarındaki payını artıracak gibi görünüyor. Ancak bazı analiz uzmanları gelecek yıl iPad hakimiyetinin sona ereceği görüşünde.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>IDC tarafından yayınlanan yılın 3. çeyreği global tablet satışlarına göre Apple 14 milyon iPad satmış durumda ve pazarın yüzde 50.4'üne hakim. Samsung 5.1 milyon, Amazon 2.5 milyon, Asus 2.4 milyon tablet modeli sevkiyatı gerçekleştirmiş. Diğer modellerle birlikte iPad harici tablet satışları yüzde 49.6 oranına ulaşıyor.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Playbook ve az miktarda Windows 7 tablet satışları çıktığında Android tabanlı tablet modellerinin yüzde 46-47 oranında seyrettiği görülüyor.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Tech Toughts'dan endüstri analizleri yapan Sameer Singh, tatil döneminin de etkisiyle Apple'ın bu yılı yüzde 55 pazar payıyla kapatacağını belirtiyor. Ancak gelecek yılın ortalarına doğru tablo önemli bir değişikliğe uğrayacak. </div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Son 8 çeyrek yılda Android 6 kere Apple'dan daha fazla büyüme oranı elde etti. Eğer bu trend sürerse, 2013 ortalarında Android tabanlı tabletler yüzde 50 barajını geçerken, iPad modelleri ise bu barajın biraz altına inecek. Bu tür bir senaryonun en erken 2015 yılında doğru olabileceği daha önce analizler tarafından dile getiriliyordu. Ancak pazarın beklenenden daha hızlı büyümesi dengeleri de değiştirdi. Nexus serisi tabletler bu değişimde önemli rol oynayacak.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Windows 8 ile tablet piyasasında iddialı olmaya çalışan Microsoft'a karşı ise uzmanlar temkinli yaklaşıyor. Özellikle Surface RT modelinin makul satış rakamlarına sahip olduğunun açıklanması, gelecek yılın ortalarına kadar Windows 8 tabletlerin beklenenin çok altında kalacağı tahminlerinin yapılmasına neden oluyor. Endüstri kaynakları da Windows 8 tabletler konusunda çok ümitli değil. </div>
    <div> </div>
    [/html]

    Telefonda canına ot tıkar ama tablette asla asla asla derim ipad bir baska cok super bir model yapmadıkca tercihim tablette ipad olcak her zaman ama telde daima android

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple düşsün,bunu canı gönülden istiyorum.Piyasaya sürdüğü ürünlere daha çok özen gösterir böylece.Zirvedeyken ne yapsak satılır havalarına girmeye başladı.
  • Apple Steve jobs cizgisinde devam ederse hiç bir zaman en çok satan ürünleri üreten firma olmak istemeyecektir. Belirli kalite standartlarının altına inmedikce fiyatları rakiplerine göre yüksek kalacaktır. Android piyasası ile baş etmek imkansız bir sürü üretici var ve çok fazla ürün segmenti. Tıpkı microsoftun windows 95i gibi android de piyasada çoğaldıkca çoğalır. Ama belirli düzeyde hizmet, belirli düzeyde kalite için daha fazla ödemek gerekir.

    Yanlış anlaşılmasın çok kaliteli laptoplar çok kaliteli telefonlar da üretiliyor. Ama işletim sistemini üreten diğer firma (microsoft yada google gibi) kendi karını gözetmek durumda olduğu için hizmet konusunda eksiklikler ortaya çıkaması doğaldır. Örneğin güncelleme sorunu, kişisel verilerin güvenliği, sürekli beta yazılımların kullanılması, daha fazla donanım desteklemek için fazla bölünme ve işletim sisteminin hantallaşmaya başlaması, daha fazla sistem kaynağı kullanması v.b (wındows xp 2 gb ram ve şu anki ham mobil işlemcilerinin işlem kapasitesi ile çok daha fazla iş başarabiliyordu)

    İos (mac os x altyapısından kurulmuştur) ve mac os x kalabalıktan ayrı çizgisini koruduktan sonra Apple ekonomik ve başarı anlamında problemsiz ilerleyecektir bana göre.





  • Apple yerinde saymazsa iPad'in 2-3 senesi var acik ara lider olmasi icin.Daha sonra belki fark kapanir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminler tahminler... 2 senedir tahminler hep yılbaşına kadar google play appstore'u geçecek bla bla bla
  • gayet guzel umarım apple rekabete girer de şu abuk subuk mini fiyatını normal yerlere çeker !!!
  • 2 yil icinde dokunmatik ekranli laptoplar sayesinde piyasanin hakimi windows cihazlar olacak. Samsung ativ pc pro gibi i5 islemcili ,wacon ekranli, cizim yapilabilen, klavyeden ayrilan laptoplar piyasada cirit atacak. Bu bilgisayarlara sahip olanlarin gidip bir de tablet alacagini zannetmiyorum. Google fiyatlari indirme nedeni windowsun mumkun oldugunca satislarini geciktirmek. Veya androidi mumkun oldugunca yayginlastirip android pcler yapmak. Sonucta Apple yapiyorsa google da yapabilir.

  • kırması bizim işimize gelir. belki fiyat bi nebzede olsa aşağı çekilir

  • Zannetmiyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her gün en az 50 tane android tablet piyasaya çıkıyor yakında geçecek olması çok doğal.ama bana sorarsanız ipad in kalitesi hiçbir tablette yok.birçok kaliteli markanın kaliteli android tabletlerini kullandım ipaddeki rahatlığı bulamadım.

  • windows 8 tabletler hakkında yapılan analiz analiz bile değil.Ümitli değilse nedeni açıklanmalı.Fiyat bir bahane olamaz.Olsa idi ipad bugün en son kullanılan cihaz olurdu.Diğer yandan windows 8 tablet piyasasında kesinlikle hakimiyet gösterecek.Böylesine hepsibiarada platformun eşi benzeri yok çünkü :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.