Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
155
Favori
359.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murrz2643

    quote:

    premix yoğuşmalaysa kombin taş gibi firmada japon ortaklığı var anakartı simens donanımı geniş neyini beğenmedin?

    Kayınvalidemin kombisi Airfell kaç defa servis geldi yine doğru dürüst çalışmadı hala da bozuk ondan biraz çekincem, Daikin ortaklığını duyunca biraz içime su serpildi.

    ucuz dandik modeliyse her markanın kombisi yapar o sorunları birebir daikin zaten, benim komşununda eca oda fitil oldu kaç kere bozuldu ama 900 e almış ... en ucuz modeli..elektronik işlerde içindeki donanım, etiketten daha çok onemli...
    benimde airfel premix çok memnunum ot kullanmıyorum çünkü otleri çok kullanışlı bulmuyorum...ozellikle çoklu oda kullanımlarında..faturam max 190 geldi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mart 2015; 20:20:50 >
  • MRL 300 kullanıyorum. Siemens rev 24'ün karman-çorman kullanışsız "Türkçe" menüsünü gördükten sonra, bu MRL-300'ün "İngilizce" menüsü o kadar kolay ve sade geldi ki, bu yönden çok memnunum...

    Fakat ben mi yanlış kullanıyorum, OT de mi sorun var, yoksa her şey normal mi bilmiyorum, şöyle bir sorunum var.

    OT mesela sıcaklık 25 dereceye ayarlı iken, odanın 25,2 dereceye yükselmesi ile ancak kombiyi kapatıyor. Aynı şekilde sıcaklık 24,8 e düşünce de kombiyi çalıştırıyor. Hassasiyet 0.1 olarak ayarlı. Bu normal mi acaba?
    Bir de OT kombiyi çalıştırdığında peteklere el değmiyor, oda istenen sıcaklığa ulaşıp kombi susunca, sonraki çalıştırmaya kadar petekler buz gibi (kesinlikle ılık bile değil) oluyor.
  • _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    Hassasiyet konusunda bir fikrim yok üretici firmasını arayıp sorabilirsiniz, kombi hedeflenen ısıya ulaşınca tümüyle kapandığı için zaman içerisinde peteklerin buz gibi olması normaldir.
  • Arkadaşlar bosch condense 2000w için oda termostatı öneriniz ne olacaktır. Firma tr 21 rf termostatı bana 400 liraya veririm dedi. Sizin başka öneriniz var mıdır??
  • melancohly M kullanıcısına yanıt
    Kombinin garantisi devam ediyorsa kablosuz oda termostatı olarak başka alternatifiniz yok.

    Dipnot: Piyasaya göre oldukça uygun fiyat vermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 30 Mart 2015; 17:25:43 >
  • Peki bu kombi için trz 200 oda termostatı nasıldır? Modülasyon araştırmalarıma göre yapılabiliyor. Kombi ve termostat openthermi destekliyor. Ayrıca bu ürün kablolu mudur?
  • Çağlar bey
    ECA Proteus Plus kombiniz için, On/Off termostat bağlantısı aşağıdaki resimdeki gibidir.
    Köprü yapılmış klemens termostat ucudur.
    Klemensteki köprü çıkarılıp, termostat uçları bu klemense bağlanacaktır.
    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 30 Mart 2015; 23:27:04 >
  • melancohly M kullanıcısına yanıt
    TRZ 200 oda ısısına göre modülasyon yapabiliyor (opentherm destekliyor) fakat yakıtı düşüreceğine artırıyor diye şikayetler oldu, ayrıca kablolu dur.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hocam insan köprüyü işartler yav bulana kadar canım çıktı.
  • Sözleşmeyi yapmama rağmen hala kombide kararsızım :D Ah bu tesisatçıların gözü kör olsun. Condense 2500 assam aslında termostatları daha uygun. Yarın kararımı değiştirip bir anda kombiyi değiştirebilirim yine:) Ya da diyorm ki mevcut kombi ile hasanemminin kablosuz otsini mi kullansam. Yok en iyisi ben sobaya geri döneyim. Kestane keyfi var en azından :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Hocam insan köprüyü işartler yav bulana kadar canım çıktı.

    Klemens büyük diye gerek duymamıştım.
    Ama haklısınız yani.
    Düzelttim. Ama çizgi ince kalmış bu kez de.
    Neyse resmi büyütünce görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melancohly

    Sözleşmeyi yapmama rağmen hala kombide kararsızım :D Ah bu tesisatçıların gözü kör olsun. Condense 2500 assam aslında termostatları daha uygun. Yarın kararımı değiştirip bir anda kombiyi değiştirebilirim yine:) Ya da diyorm ki mevcut kombi ile hasanemminin kablosuz otsini mi kullansam. Yok en iyisi ben sobaya geri döneyim. Kestane keyfi var en azından :)

    SAN-TEK STT-30RF ye gelince neden eski kombi de başka termostata gelince yeni kombi?
    Alındım ama yani.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Sorun arkadaşımızda değil, sorun işgüzar servislerde, bizde Nitromix'e Salus RT-500RF taktıramadık neymiş garanti dışı kalırmış oysaki Demirdöküm Exacontrol 7R ile birebir aynı oda termostatı olduğunu hepimiz biliyoruz.
  • ECA nin kendi servisine sordum yakacağı cihaz normalde Honeywell olması gerekirken General dedi. Sorsanız garanti dışı kalır. Ve piyasadaki fiyattan da 110 -120 TL fazla söyledi gerisini siz düşünün. Ben de buna istinaden Hasan hocanın San-Tek ini takmaya karar verdim. Sanırım yarin cihazı bağlamış olurum. Bu arada hasan hocam resim yeterli isaretlemeye bile gerek yoktu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    Çalışma mantığı yazdığınız şekilde. Hassasiyet 0,1 iken +- 0,2 çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglar09 C kullanıcısına yanıt
    caglar09 güle güle kullanın.
    Umarım siz de memnun kalırsınız.
    İzmir sayısı 3 e yükseldi.
  • Hasanemmi ürününüz çok güzel bir cihaz. İzmirde kulanan sayısıda günden güne artıyor. Yarın servise danışıp gerekirse sizin otnizi almayı düşünüyorum. Ayrıca kombiyi de condense 2500 olarak değiştirdim. Bunda burada sizin yazdıklarınız etkili oldu. Satıcılara yok metrajdı yok petek boyuydu kafamı patlattılar ama premix ürün alarak doğru tercih yaptığıma inanıyorum. En azından içim rahat:)
  • Servise sorarsaniz diyeceği belli. Bizden almanız gerekli diyeceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Allahin izni ile 135 metre kare yeni bir ev aldik. Sizden ricam bana f/p urunu bir yogusmali komibi ve 0,2 + 0,2 - derecelerde haftalik otomatik ayarlamalari kolayca yapabilecegim yine f/p urunu bir o t , ve petek tavsiye etmeniz.

    mesela bunlardan

    http://www.hepsiburada.com/liste/demirdokum-sargon-condense-hk-b-230-cm-30-kw-23736-kcal-h-hermetik-yogusmali-kombi/productDetails.aspx?productId=evdemirsarb230cm&categoryId=17723

    http://www.hepsiburada.com/liste/demirdokum-sargon-condense-hk-b-224-cm-24-kw-21242-kcal-h-hermetik-yogusmali-kombi/productDetails.aspx?productId=evdemirsarb224cm&categoryId=17723

    http://www.hepsiburada.com/liste/demirdokum-nitromix-p-24-24kw-20000-kcal-h-hermetik-premix-yogusmali-kombi/productDetails.aspx?productId=evdemirnitromixp24&categoryId=17723

    hangisi iyi ? amacimiz ucuz kombi almak degilde uzun vadede hem sikinti yapmayacak hemde en iyi tasarrufu ettirecek bir kombi ve ot bulmak.

    ilginiz için çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erha-n -- 1 Nisan 2015; 1:01:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii

    caglar09 güle güle kullanın.
    Umarım siz de memnun kalırsınız.
    İzmir sayısı 3 e yükseldi.

    Hasan hocam merhaba çağlar09 hocaya ayıbettim ya ben ona foto yollayacaktım bir sebepten dolayı unutmuşum. Ama siz fotoyu koymuşsunuz siteye inşallah halletmiştir. Bu arada foto bana çok tanıdık geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.