Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
154
Favori
359.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Demirdöküm RF 6001 oda termostatı kullanıyorum fakat memnun değilim, değiştirmeyi düşünüyorum. 'Salus RT-500 RF' 'in-therm MRL 300 RF' ve General HT 300 SET modelleri arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim..



  • SAVIAR
    Tartışma konusu ile ilgili size PM atacağım.

    Siz diyorsunuz ki; termostat en çok kullanılan odada bulunmalı. Peki bu oda istenen sıcaklıklarda olurken, diğer odaların durumu ne olacak? Diğerleri sıcaksa tamam kolayı var. TRV kullanılır. Peki diğer odalar daha soğuk oluyorsa termostatın getirisi nedir? Evde konfor olmadıktan sonra termostatın anlamı kalır mı? Amaç sadece tasarruf değil ki?

    Soru çok basit. Termostatın bulunduğu odanın dışındaki odalar daha soğuksa çözüm nedir?

    Ben diyorum ki; termostat, kullanılan ve en az ısınan odaya takılmalıdır. Bu durumda diğer odaların tamamının daha fazla ısınmasından başka sonuç oluşmaz. Fazla ısınan odalar TRV ile kontrol altında tutulursa, tüm odalar dengeye gelir. TRV ler kapanmaya başladıkça az ısınan odadaki petek sirkülasyonu da artarak, odanın ısınmasını sağlar.
    Bu yaklaşımın hatalı olduğu yer varsa bilmek isterim.
    Aslında esas olan Kombinin Modülasyonlu olmasıdır.
    Kombinizde modülasyon özelliği bulunmuyor ise, OT modülasyonlu olması hiç bir şey ifade etmeyecektir.

    Yok Kombiniz zaten modülasyolu ama siz programlanabilen Aç/Kapa ile Modülasyonlu arasında kaldıysanız bu konuda çok farklı görüşler var inanın ben de merakla verilecek cavapları izleyeceğim.

    Sizlere ön bilgi vermek amacı ile bir paylaşımda bulunmak isterim.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kombilerde Modülasyon ve Oda Termostatı kullanımı
    Kombilerde modülasyon kısaca ; kombi üzerinden ayarlamış olduğumuz radyatör devresi suyu sıcaklığına bağlı olarak, kombinin alev boyunu ayarlaması olarak özetlenebilir. Böylelikle yakıttan tasarruf edilerek aynı zamanda kombi ömrünün uzatılması hedeflenmektedir.

    Kombilerde modülasyonun nasıl olduğunu daha detaylı bir şekilde açıklamaya çalışalım;

    Oda Termostatı kullanılmayan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için önce kombi termostatı üzerinden radyatörlere göndereceğimiz su sıcaklığını ayarlamanız gerekir. Radyatör devresi su sıcaklığını 50°C ye ayarladığımızı varsayalım. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve 50°C ye ulaştığında kapanacaktır. Bu sırada sirkülasyon pompası çalışmaya devam ederek radyatörlerde suyu döndürme işlemini sürdürecek ve radyatörlerden ortama sıcaklığını bırakıp dönen suyun sıcaklığı düştüğünden ayar değerimiz olan 50°C ye getirmek üzere kombi yeniden devreye girecektir.

    Oda Termostatı ile birlikte kullanılan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için Oda Termostatı üzerinden istenilen sıcaklık değerini 23°C ye ayarlayalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; istenilen ortam sıcaklığı için su sıcaklığını değil, oda termostatı üzerinden hava sıcaklığını ayarlayıp kontrol ediyoruz. Peki bu durumda kombi su sıcaklığını kaç dereceye ayarlayacağız? Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yine 50°C ye ayarlamanız yeterli olacaktır. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve bu sırada ortam sıcaklığı istenilen değere geldiyse kombi kapanacak, gelmediyse minumum alev boyunda çalışmaya devam edecektir. Oda termostatı 0,5°C sıcaklık hassasiyetli ise ortam sıcaklığı 23,5°C ye geldiğinde kombi kapanır, 22,5°C ye geldiğinde tekrar çalışır.

    Yukarıdaki açıklamaya çalıştığımız her iki durumdan da açıkça görüldüğü gibi; on/off oda termostatlarının kombileri modülasyonsuz çalıştırıyormuş gibi gösterilmeye çalışılması kesinlikle doğru değildir. Kullanılacak bir on/off oda termostatıyla da kombiler modülasyon işlemini yapmaya devam ederler ve bunun oda termostatıyla bir ilgisi yoktur.

    Osman Kurucuk - Makina Mühendisi

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Merhaba arkadaşlar
    malum gaz fiyatı çok yükseldi
    faturalar cep yakmaya başladı

    akıllı wi-fi'li programlı termostatlar ile programsızlar arasında oldukça büyük fiyat farkı var
    diyelim ki basit ucuz programsız kablosuz bir termostatınız var bunu nasıl akıllı yapacağız daha fazla nasıl tasarruf yapabilirsiniz bunu anlatmaya çalışacağım

    bir adet wi-fi akıllı priz alıyoruz
    bende bilicra join var özellikle otomasyon menülerinden dolayı bunu tavsiye ederim
    termostatınızın röle 220v beslemesine akıllı prizimizi bağlıyoruz wi-fi bağlantısını kuruyoruz
    not : 24v ile çalışan kablosuz termistatlar ile olmaz
    kablolu termostatlar ile de olmaz

    prizi İnternet ile her yerden evde olmadığınız zaman yerel ağı dışında cep telefonu ile manuel açıp kapatabiliyoruz.
    termostatınız wi-fi özellikli oldu.....

    günün her saati için istediğimiz şekilde aç kapa program yapabiliyoruz, gün, saat, program sayısı gibi kısıtlamada yok istediğiniz kadar program sayı, süre vs. yapabilirsiniz
    termostatınız programlı oldu......

    asıl olaya geliyoruz.....

    konumunuzdaki hava durumuna göre isterseniz sadece gündüz veya sadece gece isterseniz tam gün aç kapa
    programlayabiliyoruz
    mesela +15 derece üstü kapalı +10 dere altı açık gibi

    akıllı otomasyon yapabiliyoruz
    evinizin yalıtımına göre siz evde yok iken ev çok soğmasın istiyorsunuz ama siz evde yok iken
    set derecesinde sıcaklığa ihtiyacınız yok
    evin soğunu kırsın akşama hazır etsin yeterli diyelim
    hafta içi iş günleri icin zamanlama otomasyonu yapabiliyoruz
    konumdaki hava durumu +10 derece altı zamanlamayı iki saatte bir aç 10dk çalıştır gibi.
    örnek saat 07:00 kapat saat 09:00 aç saat 09:10 kapat 11:00 aç saat 11:10 kapat vs. saat 13:00... saat 15:00... vs. siz eve gelinceye kadar.

    konumdaki hava durumu +5 derece altı her saat başı 10dak çalıştır kapat
    saat 07:00 kapat saat 08:00 aç saat 08:10 kapat gibi
    saat 09:00 ... saat 10:00.... vs
    0 dere altı veya daha soğuklar için konumunuzdaki her hava durumu şartları için ayrı ayrı

    örnekteki 10 dakikaya takılmayın çalışma süreleri ve zaman aralıkları evinizin yalıtımına ve ısı kaybına kombinizin gücüne kazan ısısına vs. dikkate alarak mantıklı bir şekilde siz kendinize göre ayarlarsınız

    diyelim ki başta hava durumuna göre ısı kaybını tam tutturamadınız önemli değil prizden röle kontrolü açık konumda iken termostat sete gelince kendisi kombiyi kapatacaktır sorun yok evi çok sogutmayın yeterli.
    termostatınız akıllı oldu......

    not: biz sadece akıllı priz ile termostat rölesini kontrol ediyoruz bunu sakın kombinin beslenmesinde kullanmayın doğrudan kombiyi kontrol etmek devirdaim pompasına veya kartına zarar verebilir

    ben bu şekilde kullanıyorum basit ucuz kablosuz termostatınız oldukça küçük bir meblağ ile hem internet erişimli hem programlı hemde şartlara göre otomasyonlu hale geliyor.
    alın kullanın tavsiyemdir

    edit: yazım hataları

    Bu modulasyon olayı hep karıştırılıyor, termostat modulasyonlu olmasa da kombi kendi parametrelerine göre modulasyon yapar, yani gidiş/dönüş suyu sıcaklık farkına göre modulasyon yapar. Modulasyonlu termostat takılır ise o zaman oda sıcaklığına göre modulasyonu termostat ele alır. O nedenle illa da modulasyonlu termostat almak zorunda değilsiniz. Ancak mümkün ise kablosuz, 0,1 derece hassasiyetli ve öğrenme özellikli bir termostat alın.

  • Bunların yerine Siemens rev24 tavsiye ederim daha hassas +0,2 ile -0,4 arasında çalışıyor yani 23,4 ayarlarsanız 23,6 ya kadar ısıtıp kapanıyor, 23,0 e düşünce tekrar çalışıyor bu ideal bana göre.

    En uygunu aşağıdaki sitede ve İstanbulda...site fiyatı 160 TL normalde diğer sitelerde 220 TL.

    http://www.kaltes.com/asp/listgroup.asp?group=TERMOSTALAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.

    Tabi ki uyumludur. Eski konvansiyonel bacalılarda bile Siemens modellerinin uyumlu olmadığı kombi yoktur.
    Ancak 350-400 TL civarında, pahalıdır. Kablolusunu alınız.

    Araştırmaların neticesinde hassasiyeti ve çalışma aralığı bakımından (+- 0.1 C) bundan daha iyisi yok. Demnirdökümün 350-400 TL aralığındaki SD7000 (Saunier duval) bile +-0.5 derece aralıkla çalışıyor. Ancak servis ve satan kişi Demirdöküm kombilerle uyumlu olmadığını söyleyince hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı 350 TL. Evet pahalı ama piyasada daha iyisi yok gibi. Kablosuz tercih etmemin bir sebebide kombi balkonda ve oturma odasına çok uzuak. Kablo kirliliği yaşamak istemiyorum. bu sebeple kablosuz tercihim. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar.

    Kombinin hemen arkasındaki oda yada koridora tek delikle, 1-2 m. kabloyla takılır. Asla kablo kirliliği oluşmaz. Daha sağlıklı çalışır ve yarı (REV24 kablolu 155-220 TL aralığında) fiyattır. Önce 22 dereceye ayarlanır. Oda termostatının bulunduğu oda yada koridor sıcak oluyorsa petek tam kapatılıp 1 tur açılır. Soğuk oluyorsa 22 yerine, sırasıyla 22,5-23 dereceler denenir. Ve sonunda ideal ısı bulunur. Oda termostatı uygulamasında önemli olan tek bir odayı ısıtmak değil, evi konforlu sıcaklığa getirmektir. Uzak odada oturmak asla kablosuz kullanma nedeni değildir. Olsa olsa 2 veya daha fazla katlı dairelerde kablosuz kullanılması önerilir.
    Kolay gelsin.
    Sonradan NOT: Şimdi satmaya kalksanız 400 TL vermeyecekleri kombiye 400 TL lik oda termostatı gereksiz lükstür.

    Aşağıda linkteki iki ürün sanırım aynı.

    http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/siemens-oda-termostati-rev24rf-set-kablosuz-46614578

    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Bosch-TR21RF-Kablosuz-Haftalik-Program-Saatli-Oda-Termostati-0--10545


    Siemens aynı zamanda Bosch içinde üretmiş sanırım. Sizce farklımıdır?




  • Aynı tabi. Bosch Siemens aynı firma. Benzer ürünleri var. Örneğin Bosch TRZ125 ile Siemens RDE 10.1 de aynı modellerdir.
    Aşağıda da REV24 modelinin kablolu modelinin 157 TL yarı fiyatının altında olduğu görülüyor.
    http://www.kaltes.com/asp/show_stock.asp?product=REV24&view=2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haakan33

    Merhaba pazartesi günü ev sahıbımız doğal gaz bağlantısı yaptıracak kendısı ariston egis plus 24 ff ürünü seçmiş eski isitma sistemimiz kat kaloriferi idi bu yuzden petekler var mutfak balkonumuz panjurlarla kapalı kombiyide buraya kurucaklar bu durumda tasarruf amacıyla kablolu oda termostatı mı alsak ki bunu düşünüyorum ( Siemens RDE 10.1 ) yoksa termostatik radyatör vanaları mı ? cevaplar için şimdiden teşekkur ederim .

    Oda termostatının ve termostatik vanaların işlevleri farklıdır. Termostatik vanalar sadece bağlı olduğu peteği kapatır istenen sıcaklığa gelinince, oda termostadı ise bulunduğu yerdeki ısıya göre kombiyi kapatıp açar... Bu yüzden bütün peteklere termostatik vana takılamaz. pomba blokaj olabilir. Mesela bende her iki sistemden de var...

    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=6473040&mpage=400 buradaki sayfaları inceleyip detaylara ulaşabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Aynı tabi. Bosch Siemens aynı firma. Benzer ürünleri var. Örneğin Bosch TRZ125 ile Siemens RDE 10.1 de aynı modellerdir.
    Aşağıda da REV24 modelinin kablolu modelinin 157 TL yarı fiyatının altında olduğu görülüyor.
    http://www.kaltes.com/asp/show_stock.asp?product=REV24&view=2

    Sn @sserin,

    Şuan kullanmakta olduğum RDE10.1 termostadı REV 17 ile değiştirmeye karar verdim..bağlantısını servis çağırmadan yapabilirmiyiz?..sadece eski termostad giriş bağlantısına yenisi bağlanacak..kombiye dokunmaya gerek yok sanırım..acaba sorun olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Aynı tabi. Bosch Siemens aynı firma. Benzer ürünleri var. Örneğin Bosch TRZ125 ile Siemens RDE 10.1 de aynı modellerdir.
    Aşağıda da REV24 modelinin kablolu modelinin 157 TL yarı fiyatının altında olduğu görülüyor.
    http://www.kaltes.com/asp/show_stock.asp?product=REV24&view=2

    Sn @sserin,

    Şuan kullanmakta olduğum RDE10.1 termostadı REV 17 ile değiştirmeye karar verdim..bağlantısını servis çağırmadan yapabilirmiyiz?..sadece eski termostad giriş bağlantısına yenisi bağlanacak..kombiye dokunmaya gerek yok sanırım..acaba sorun olur mu?

    Kombi bağlantısı yapıldıktan sonra değişiklikte yardımcı olurum. Sorun olmaz.
    Önce kombi elektriğini sigortasından kapatınız. Karşıdan baktığınızda RDE 10.1 in solundan çıkan kabloyu REV17 nin L ve sağından çıkanı L1 bölümüne takacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkkkyn

    Arkadaşlar merhaba.Benim oda termostatı ile ilgili sorum olacak.Buderus GB012-25k kombi kullanıyorum kablosuz programlanabilir oda termostatı almak istedim fakat serviz bu kombiye uyumlu bu çeşit bir oda termostatının olmadığını söyledi.Kitapçığında Honeywell in bir modeli var fakat servise sorduğumda kitapçık değişti güncel değil diyor.Bu kombi için uyumlu kablosuz programlanabilir oda termostatı tavsiyesi olan varmı acaba..

    Servis, ya konuyu anlamamış yada bilmiyor. Buderus GB012 için kullanacağınız, sadece bu kombiye özel üretilmiş, haftalık programlı oda termostatı OTM P oda termostatıdır. Aşağıdaki linkte tipine, özelliklerine ve fiyatına bakınız.
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=BUDERUS-OTM-P-Haftalik-Program-Saatli-Modulasyonlu-Oda-Termostati-0--10533
    Bu Forumda kullanıcılarının görüşlerini de alırsınız. OT üzerinden çok değişik ayarlar yapılabilir, kombi çalışması değiştirilebilir vs. Aşağıdaki linkte paylaşılıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_45144945/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    REV17 kullananlar haftalık programı nasıl yapacağımı anlatabilirse çok memnun olucam..kullanma klavuzundan pek birşey anlayamadımda..

    buarada benim kullandığım eski termostad RDE20.1 imiş..satıyorum bilginiz olsun..




    Linki tıklayınız.

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Kulkilavuzu/rev23_km.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    REV17 kullananlar haftalık programı nasıl yapacağımı anlatabilirse çok memnun olucam..kullanma klavuzundan pek birşey anlayamadımda..

    buarada benim kullandığım eski termostad RDE20.1 imiş..satıyorum bilginiz olsun..




    Linki tıklayınız.

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Kulkilavuzu/rev23_km.pdf



    http://www.thermalproducts.com.au/PDF%27s/Comfort%20heating/REV17.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    REV17 kullananlar haftalık programı nasıl yapacağımı anlatabilirse çok memnun olucam..kullanma klavuzundan pek birşey anlayamadımda..

    buarada benim kullandığım eski termostad RDE20.1 imiş..satıyorum bilginiz olsun..




    Linki tıklayınız.

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Kulkilavuzu/rev23_km.pdf



    http://www.thermalproducts.com.au/PDF%27s/Comfort%20heating/REV17.pdf

    Eğer hiçbiri işe yaramzasa


    Eğer aradığınız kullanma kılavuzu sistemde mevcut değilse veya herhangi bir nedenle kullanma kılavuzunu açamadıysanız, kılavuz talebinizi aşağıdaki mail adresine iletebilirsiniz.


    E-mail: siemenscagriyonetimmerkezi@bshg.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    REV17 kullananlar haftalık programı nasıl yapacağımı anlatabilirse çok memnun olucam..kullanma klavuzundan pek birşey anlayamadımda..

    buarada benim kullandığım eski termostad RDE20.1 imiş..satıyorum bilginiz olsun..

    1- Altta RUN konumunda olan düğmeyi en sola doğru (her bölümde tık sesi gelir) yavaşça çekin. En sola dayansın.
    2- Bu bölümde saati +- tuşlarına basarak ayarlayın. Sonra 1 tık sağa çekin.
    3- Bu bölümde tarihi ayarlayın. 1 tık sağa çekin.
    4- Bu bölümde sağ üstte 12345 yada 67 günler yanar, söner. Önce 12345 seçip 1 tık sağa çekin.
    5- Bu bölümde, günü kaça ayırmak istediğiniz belirir.-+ ya basarak "nnn" 3 devreyi seçin. 3 evre siyahla belirgin şekilde yanıp sönecektir. 1 tık sağa çekin.
    6- Bu bölümde gün içinde ilk zaman diliminin ne zaman başlayacağını -+ ile ayarlayın. Kaçta yanıp sönerse sönsün istediğiniz saate getirebilirsiniz. Örneğin sabah 06.00 yapın. 1 tık sağa çekin. Bu bölümde kaç derecede yanmasını istediğinizi girin. Örneğin 23,2 dereceyi girdiğinizde 23 de çalışmaya başlar. 1 tık sağa çekin. Bu bölümde ilk zaman diliminin ne zaman biteceğini ayarlayın. Örneğin 09.00 gibi. 1 tık sağa çekin.
    7- Yukardaki maddede benzer şekilde 2. zaman diliminin saat başlama, derece ve bitiş ayarlarını yapın. 1 tık sağa çekin.
    8- 6 ve 7 de anlatıldığı gibi 3. zaman diliminin saat-derece ayarlarını yapın. 1 tık sağa çekin.
    9- Bu bölümde tasarruf modunun ısısını belirleyin örneğin 22,4 gibi.
    10- Bundan sonra uzun tatile gitme modunu geçip RUN a getirin.
    11- ÖNEMLİ: 67 günler hafta sonu ve farklı olduğu için aynı ayarları yapmalısınız. Ancak zaman dilimlerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT: Oda termostatının arkasında uzman ayarları için düğmeler vardır. Arkadaki küçük kapağı tırnağınızla kaldırın. 1234567 tırnakları vardır ve hepsi aşağıdadır. Bunlardan 4 ve 5 i yukarı kaldırıp yuva içindeki siyah reset düğmesine 3 saniye basın. Bu şekilde oda termostatının evi kullanma alışkanlığını öğrenme fonksiyonu devreye girmektedir. Bu size ne sağlar; örneğin gündüz evi havalandırdığınızda (pencereleri az açıp 1-2 saat açık bırakma yerine ardına kadar açıp 10-15 dakikada havalandırmalısınız) o dönemde geçici ısı değişikliğini öğrenir, hemen kombiyi yakmaz

    Isı hasssiyetini 0,1 dereceye indirmek yada 0,2 veya 0,5 dereceye çıkarmak için (fab. ayarı 0,2 dir), oda termostatını düz yumuşak zemine koyup -+ tuşlarına aynı anda 3-5 saniye basın, ekran yanıp sönmeye başladığında 2 ve 5 numaralı tuşlara aynı anda 3-5 saniye basın ve 5 numaralı tuşu bırakın. 3 saniye sonra 2 numaralı tuşu da bırakın. Ekrana dil gelir. Türkçe ise 5 numaralı tuşla onaylayın bir sonraki hassasiyet bölümüne geçin. 0,2 yanıp söner. - ye basıp 0,1 e indirin ve 5 numaralı tuşla onaylayın. Tamamen uzman kurulumdan çıkmak için 2 tuşuna basın. Normale döner. Diğer bölümlerle oynamayın. Isı algılamasını falan değiştirirsiniz.

    NOT: Son paragrafta + yerine 4 yazıldığından düzeltildi.

    Çok teşekkür ederim..eve geçince deneyeceğim..

    aklıma birşey takıldı..benim termostadın uzman ayarları bölümünde tüm DIP ler açık vaziyette(yukarda) gelmişti..ayrıca ekranda herhangi bir koruyucu film tabakası ya da jelatin yoktu..cihaz üzerindede ışık altında görülebilenn bir leke mevcut..son olarakta şimdi aklıma gelen kutu içeriğinde garanti belgesi falan yoktu..sadece kullanma klavuzu vardı..acaba ucuz olmasından dolayı revizyonlu mal almış olmayalım..ne dersiniz?

    saygılar..

    Kesinlikle revizyonlu mal satmazlar. Öyle şey olur mu? Günlük mal çıkışı inanılmazdır. Buna tenezzül etmezler. Firma Sitesi aşağıda.
    http://www.kar-el.com.tr/
    Bana da deneyip verdiler. Garanti belgesi yerine fiş-fatura geçerlidir. jelatini yoktur zaten. Sadece pili için devreye girmesin diye küçük bir jelatin vardır. İçinize sinmezse gönderin REV24 alın. Bu dedikleriniz çok önemli şeyler değil bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    REV17 kullananlar haftalık programı nasıl yapacağımı anlatabilirse çok memnun olucam..kullanma klavuzundan pek birşey anlayamadımda..

    buarada benim kullandığım eski termostad RDE20.1 imiş..satıyorum bilginiz olsun..

    1- Altta RUN konumunda olan düğmeyi en sola doğru (her bölümde tık sesi gelir) yavaşça çekin. En sola dayansın.
    2- Bu bölümde saati +- tuşlarına basarak ayarlayın. Sonra 1 tık sağa çekin.
    3- Bu bölümde tarihi ayarlayın. 1 tık sağa çekin.
    4- Bu bölümde sağ üstte 12345 yada 67 günler yanar, söner. Önce 12345 seçip 1 tık sağa çekin.
    5- Bu bölümde, günü kaça ayırmak istediğiniz belirir.-+ ya basarak "nnn" 3 devreyi seçin. 3 evre siyahla belirgin şekilde yanıp sönecektir. 1 tık sağa çekin.
    6- Bu bölümde gün içinde ilk zaman diliminin ne zaman başlayacağını -+ ile ayarlayın. Kaçta yanıp sönerse sönsün istediğiniz saate getirebilirsiniz. Örneğin sabah 06.00 yapın. 1 tık sağa çekin. Bu bölümde kaç derecede yanmasını istediğinizi girin. Örneğin 23,2 dereceyi girdiğinizde 23 de çalışmaya başlar. 1 tık sağa çekin. Bu bölümde ilk zaman diliminin ne zaman biteceğini ayarlayın. Örneğin 09.00 gibi. 1 tık sağa çekin.
    7- Yukardaki maddede benzer şekilde 2. zaman diliminin saat başlama, derece ve bitiş ayarlarını yapın. 1 tık sağa çekin.
    8- 6 ve 7 de anlatıldığı gibi 3. zaman diliminin saat-derece ayarlarını yapın. 1 tık sağa çekin.
    9- Bu bölümde tasarruf modunun ısısını belirleyin örneğin 22,4 gibi.
    10- Bundan sonra uzun tatile gitme modunu geçip RUN a getirin.
    11- ÖNEMLİ: 67 günler hafta sonu ve farklı olduğu için aynı ayarları yapmalısınız. Ancak zaman dilimlerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT: Oda termostatının arkasında uzman ayarları için düğmeler vardır. Arkadaki küçük kapağı tırnağınızla kaldırın. 1234567 tırnakları vardır ve hepsi aşağıdadır. Bunlardan 4 ve 5 i yukarı kaldırıp yuva içindeki siyah reset düğmesine 3 saniye basın. Bu şekilde oda termostatının evi kullanma alışkanlığını öğrenme fonksiyonu devreye girmektedir. Bu size ne sağlar; örneğin gündüz evi havalandırdığınızda (pencereleri az açıp 1-2 saat açık bırakma yerine ardına kadar açıp 10-15 dakikada havalandırmalısınız) o dönemde geçici ısı değişikliğini öğrenir, hemen kombiyi yakmaz

    Isı hasssiyetini 0,1 dereceye indirmek yada 0,2 veya 0,5 dereceye çıkarmak için (fab. ayarı 0,2 dir), oda termostatını düz yumuşak zemine koyup -+ tuşlarına aynı anda 3-5 saniye basın, ekran yanıp sönmeye başladığında 2 ve 5 numaralı tuşlara aynı anda 3-5 saniye basın ve 5 numaralı tuşu bırakın. 3 saniye sonra 2 numaralı tuşu da bırakın. Ekrana dil gelir. Türkçe ise 5 numaralı tuşla onaylayın bir sonraki hassasiyet bölümüne geçin. 0,2 yanıp söner. - ye basıp 0,1 e indirin ve 5 numaralı tuşla onaylayın. Tamamen uzman kurulumdan çıkmak için 2 tuşuna basın. Normale döner. Diğer bölümlerle oynamayın. Isı algılamasını falan değiştirirsiniz.

    NOT: Son paragrafta + yerine 4 yazıldığından düzeltildi.

    Çok teşekkür ederim..eve geçince deneyeceğim..

    aklıma birşey takıldı..benim termostadın uzman ayarları bölümünde tüm DIP ler açık vaziyette(yukarda) gelmişti..ayrıca ekranda herhangi bir koruyucu film tabakası ya da jelatin yoktu..cihaz üzerindede ışık altında görülebilenn bir leke mevcut..son olarakta şimdi aklıma gelen kutu içeriğinde garanti belgesi falan yoktu..sadece kullanma klavuzu vardı..acaba ucuz olmasından dolayı revizyonlu mal almış olmayalım..ne dersiniz?

    saygılar..

    Kesinlikle revizyonlu mal satmazlar. Öyle şey olur mu? Günlük mal çıkışı inanılmazdır. Buna tenezzül etmezler. Firma Sitesi aşağıda.
    http://www.kar-el.com.tr/
    Bana da deneyip verdiler. Garanti belgesi yerine fiş-fatura geçerlidir. jelatini yoktur zaten. Sadece pili için devreye girmesin diye küçük bir jelatin vardır. İçinize sinmezse gönderin REV24 alın. Bu dedikleriniz çok önemli şeyler değil bence.

    Tamamdır teşekkür ederim..cihazda sıkıntı yok zaten..şimdilik memnunum.

    saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blur

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliance21

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliance21


    arkadaşlar oda termostatının fazla hassas olması size çok fazla şey kazandırmayacaktır.



    . HASSASİYET
    Oda termostatları arasındaki önemli farklardan birisi hassasiyet dereceleridir. Oda termostatının hassasiyeti; ortam sıcaklığındaki değişimi algılama kabiliyeti olarak tanımlanabilir. 1,0°C'lik hassasiyeti olan bir oda termostatı, bulunduğu ortamdaki 1,0°C'lik sıcaklık değişimini algılayabilir. 0,5°C hassasiyeti olan bir oda termostatı ise daha yüksek hassasiyete sahiptir. Daha küçük sıcaklık değişimlerini algılayabilir.
    İnsan vücudu ortam sıcaklığında oluşan 1,5°C ile 2,0°C arasındaki değişiklikleri hissedebilir. Dolayısıyla, odanızdaki sıcaklık yaklaşık 1,5°C düştüğü anda bunu hissetmeye başlarsınız. Hassasiyeti yüksek olan bir oda termostatı, sıcaklıktaki küçük değişiklikleri dahi anlayabildiğinden, bu anda otomatik olarak ortamı ısıtması için kombinizi çalıştıracaktır.


    Kalibrasyon Ayarı: Oda termostatlarının kalibrasyon ayarı, yetkili servis tarafından, kurulum işlemleri sonrasında gerçekleştirilir. Bu işlemde; ortam sıcaklık değişiminin ne kadar hassasiyetle ölçüleceğini ve ısıtma sisteminin ne zaman çalışması gerektiğini tanımlarsınız. Bu işlemi örnek üzerinden anlatmak daha açıklayıcı olacaktır: Eğer odanızın 25,0°C'de sabit bir sıcaklığı olsun istiyorsanız, yapılan ayarlamalara göre 0,5°C hassasiyete sahip bir oda termostatı ortam sıcaklığı 24,5°C olduğu anda kombiyi çalıştırmaya başlayabilir. Ancak bu durumda yakıttan tasarruf etmek çok olası değildir. 0,5°C olarak tanılanmış bir kalibrasyon; kombinin neredeyse tüm gün boyunca devreye girip-çıkması ve fazla yakıt yakması gibi bir sonuç doğurur. Bizim tavsiyemiz; kalibrasyon ayarında 1,5°C hassasiyet ayarlanması yönündedir. Örnek üzerinden gidersek; 25,0°C olan oda sıcaklığı 23,5°C'ye düştüğünde, siz de az da olsa sıcaklık düşüşünü hissettiğiniz anda kombinin çalışmaya başlamasıdır. Sıcaklık yeniden 25,0°C olduğunda oda termostatınız kombiyi otomatik olarak durduracaktır. Bu durumda %30'a varan enerji tasarrufu sağlamak olasıdır.


    İşte buna katılamayacağım maalesef. Amaç kombinin hiç devreye girmemesi ise kapat kombiyi üşünce aç. Oda termostatına gerek yok. Burada amaç konfor sağlamak, tasarruf ise arka planda. Hassasiyeti ne kadar düşük ise oda termostatı o kadar sık devreye girer tezi de yanlış. Evin yalıtımı iyi ise sıcaklık içeride hapsolacağından kolay kolay ev soğumayacağından kombi devreye ancak oda termostatı ne zaman çalış derse o zaman çalışır. -+ 0.5 derece hassasiyetli olanlar 0 1 derece sıcaklık aralığından çalışır. Evi 1 derece ısıtmak için kombi bu sefer daha fazla çalışmayacak mı? Üstelik evin soğuduğunu ve üşüdüğünü hissedeceksin. Ben bir aydır hassas oda termostatı arıyordum, sonunda buldum ve kararımı verdim. Herkese selamlar...

    işte dostum amaç kombinin hiç devreye girmemesi falan degil bütün kombiler en fazla gazı ilk yanışta harcarlar belli bir süre maksimum gazla çalışırlar. senin hassas oda termostatın yüzündende bu kombi sürekli dur kalk yapacaktır ve emin ol kullandıgın enerjinin yanında boşunada yaktıgın gaz olacaktır. kombinin 10 dakika yanması 10 dakikada 2 defa sönüp yanmasından iyidir. tasarruf edebilmek için yapılması gereken tek şey ısıyı içerde muhafaza etmektir.yani evin kaybettigi ısıyı en aza indirmektir.

    Açıkçası ben de bu konuda @aliance21'den farklı düşünmüyorum. Tamam konfor ayrı bir şey ama tüketimde kurallar tam tersine işliyor.

    Zaten bazı modellerin hassasiyet ayarına imkanına vermesi de bu sebepten degil midir?... ;)


    quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    aynı termostaddan bendede var..hassas bir termometre ile kalibrasyon ölçümü yaptım ve en az 0.8 C fark var hatta 1 derece bile olabilir..size tavsiyem termostadın derece ölçüsüne pek güvenmeyin

    Termostatı 0.5 dereceler halinde kalibre edebiliyorsunuz. Eğer tam bir derece fark gördüyseniz tam olarak güvendiğiniz termometreye göre ayarlayabilirsiniz.


    Ayrıca bu kadar zaman karşılaşmadığım ve değinilmeyen ciddi bir konu daha var. O da oda termostatlarının sıcaklık ölçümlerindeki güvenirliliği...

    Şöyle ki; evde 4 adet termometrem var ve 4'ü de kesin olarak aynı yerde aynı sonucu vermiyor. 1'i oda termostatım, 2'si civalı tabir edilenlerden bir diğeri de ibreli olan.

    Hele ki termostat neredeyse digerlerinden 2 derece eksik okuyor! Doğru ölçümden emin olmanın yolu nedir?! Termostatımı ona göre düzelteyim.

    Sonra konularda arkadaşlar 24 derecede 1 günde kombim 4m3 gaz tüketiyor diyor O termostatın 3-4 derece fazla okumadığını kim nereden bilebilir ki?!

    Ya da bilmeden termostatın ayarını bozdum diyelim, nasıl resetleyebilirim (DD RF6001)? Bilgisi olan var mı?!

    RDE 10.1 oda termostadı olanlar resetlemek için +, -, saat işaretli tuşlara aynı anda 3-5 saniye basılı tutarsanız resetler.

    http://www.youtube.com/watch?v=v_McnhN-KCM

    Sizin oda termostadınız hakkında bilgim yok ama bence onunda vardır resetleme kombinasyonu.

    Ayrıca evimde 3 adet masa tipi digital saatli termometre var. Üçü de farklı marka. Benim denemelerimde RDE 10.1 oda termostatı ile birlikte hemen hemen aynı dereceyi gösterdiler o yüzden kalibre etmedim. Kaliteli bir oda termometresi pahallı olduğundan evdekilere göre davranıyoruz mecburen. Evde mevcut 3 ayrı termometrenin 3-4 derece sapma yaptığına inanmıyorum açıkçası olsun olsun bir derecedir. (Eski rus malı ibreli barometre/termometrem de hemen hemen diğerleriyle aynı gösteriyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 1 Aralık 2012; 12:22:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin cevabınız için çok tşk ederim.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olduğu için kablolu tercih etmiyoruz.KOMBİNİN DEREESİNİ 50 Cye ayarlayacam.Günlük gaz tüketimim 5,5 metreküptü 60 Cde çalışırken buna 3 kişinin duş alması dahil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin cevabınız için çok tşk ederim.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olduğu için kablolu tercih etmiyoruz.KOMBİNİN DEREESİNİ 50 Cye ayarlayacam.Günlük gaz tüketimim 5,5 metreküptü 60 Cde çalışırken buna 3 kişinin duş alması dahil.

    Fark etmez ki! Siz en uzak odada kaç derece istiyorsanız, örneğin koridordaki kablolu termostatı ona ayarlayınız. Buna yukardaki cevaplarımda hep değindim. Kablosuz kullanmak, çok katlı değilse kesinlikle anlamlı değil.




  • İyi günler ,

    Bir arkadaşım için ; Bosch'un Condense 2000 serisi kombide kullanılabilecek digital ve haftalık programlı bir termostat önerisi lazım. Danıştığı servis " Kombinize sadece TRZ 200 model termostat uyumlu " demiş.

    Ama aşağıdaki linke baktığımızda ; termostat olarak " TR 21RF, TRZ 125 , TR 15 VE TRZ 200 " modellerin uyumlu olduğundan bahsediliyor.

    http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/downloads/120518_CONDENSE_2000W.pdf

    Eğer böyleyse bizim kullandığımız Siemens RDE 10-1 bile uyumlu gözüküyor.

    Servis yanlış mı yönlendiriyor ki acaba ?

    Eğer doğruysa daha ekonomik bir alternatifimiz olabilir mi termostat konusunda ?

    Selamlar...


    Papirus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Aralık 2012; 14:21:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    İyi günler ,

    Bir arkadaşım için ; Bosch'un Condense 2000 serisi kombide kullanılabilecek digital ve haftalık programlı bir termostat önerisi lazım. Danıştığı servis " Kombinize sadece TRZ 200 model termostat uyumlu " demiş.

    Ama aşağıdaki linke baktığımızda ; termostat olarak " TR 21RF, TRZ 125 , TR 15 VE TRZ 200 " modellerin uyumlu olduğundan bahsediliyor.

    http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/downloads/120518_CONDENSE_2000W.pdf

    Eğer böyleyse bizim kullandığımız Siemens RDE 10-1 bile uyumlu gözüküyor.

    Servis yanlış mı yönlendiriyor ki acaba ?

    Eğer doğruysa daha ekonomik bir alternatifimiz olabilir mi termostat konusunda ?

    Selamlar...


    Papirus

    Kesinlikle doğru söylemişler. Bosch TRZ00 dışında olanlar, Bosch Condense 2000W kombisine modülasyon yaptırmaz. Bu modelle, kombi hangi ısıya ayarlanırsa ayarlansın, gerekmedikçe kombi ısısı artmaz. Bazen az ısıda yakarak ev ısısını sabit tutup, ılıtır. Bu özellik önemli konfor sağlar.
    Örneğin Bosch TRZ125 modeli Siemens RDE 10.1 ile bire bir aynı modeldir. Kombiye uygundur ama modülasyon yaptırmaz.
    Zaten TRZ200 modeli çok çok ucuz bir model. Neden tereddüt ediyorsunuz ki? Aşağıdaki linkten kombitoptancisi.com dan 120 TL ye alın, rahat kullanın. Bu fiyata ancak Simenes RDE 10.1 alınır. Başka yerlerde 160-200 TL ye kadar fiyat çekiyorlar.

    http://www.kombitoptancisi.com/Oda-Termostatlari/bosch-trz-200-oda-termostadi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 3 Aralık 2012; 14:29:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harputt

    arkadaşlar merhaba, lojmanda kalıyorum (Malatya) kombi nitron, son kat, üç cephe mantolama ve çatıya izocam serildi(geçen yıl) ısıtılan alan 85m2 civarı ve 8m petek açık olarak kullanmaktayım 39-40 derecede 24 saat sabit kullanmama rağmen günlük ortalamam 9-10m3 civarı.
    Yazın nasip olursa kendi evime taşınacağım orda da demirdöküm neva var giriş üstü güney cephe, termostat almak istiyorum burada yer alan değerli bilgiler ışında siemens rev 17'de karar kıldım yalnız karel stokta yer almadığını belirtti. Bu ürün her iki kombi için uygunmudur uygunsa nereden temin edebilirim?

    Evet, Siemens REV17 her 2 kombi için de uygundur. 2-3 hafta sonra stoklara girecekmiş. Yalnız aşağıdaki linkte olanı da her 2 kombi için uygundur. Aralarındaki fark; DD 5005 modeli -+ 0,5 hassasiyette, REV17 2 kat daha hassas -+0,2 derece hassasiyettedir. Bence beklemeden aşağıdaki linktekini alabilirsiniz. Hiç olmazsa DD kombilerin orjinal oda termostatıdır. REV17 nin yarı fiyatına 73 TL ve haftalık programlıdır.
    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati

    Kullanma kılavuzu size fikir verebilir...
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.