Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
  • Abi teşekkür ederim cevapların için, anladığımı kadarıyla burada önemli olan yağı kirlenmeden önce değiştirmek, yoksa (kova örneğinde olduğu gibi) yağ değişiminden önce kirlenmiş olan motora,her ne kadar taze yağ da konulsa bu durum istesek te istemesek te yağı kısa sürede kirlendirecektir.

Son bir sorum daha olsun, teknik değerleden anlamadığım için (tam olarak) sizin görüşünüze ihtiyacım var. Yağ konusundaki tercihim, marka bağlamında sizce doğru bir seçim mi, yoksa daha iyi olduğunu düşünerek önerebileceğiniz bir marka var mı?
  • hayır markanın bir öenmi yoktur castrol firması edge serisi özel yağlardır işinizi görecektir. MArkaların birbirinden farkı içine koydukları katkıların yüzdesi ve kimyasal formülüdür. bunlar zaten age bölümlerinde gizlidir ve ne kattıklarını bilemeyiz. Farkı yaratan temel şey satış fiyatıdır.
    Bp , Mobil ,Castrol , Shell hepsi belirbi bir kalite üstünde benzer yağları piyasaya sürerler. rafinerilerden alıyorlar ne de olsa geldiği yer aynıdır. Ama atıyorum A firması avrupadaki rafineride üretir , B firması arap yarımadasında üretir ve pazarlar gibi teknik ayrıntılar vardır .ben de bu kadar detayını bilmiyorum yağ pazarlama satış bölümünde çalışmak gerekli sanırım.
    quote:

Orijinalden alıntı: fx66ex

Abi teşekkür ederim cevapların için, anladığımı kadarıyla burada önemli olan yağı kirlenmeden önce değiştirmek, yoksa (kova örneğinde olduğu gibi) yağ değişiminden önce kirlenmiş olan motora,her ne kadar taze yağ da konulsa bu durum istesek te istemesek te yağı kısa sürede kirlendirecektir.

Son bir sorum daha olsun, teknik değerleden anlamadığım için (tam olarak) sizin görüşünüze ihtiyacım var. Yağ konusundaki tercihim, marka bağlamında sizce doğru bir seçim mi, yoksa daha iyi olduğunu düşünerek önerebileceğiniz bir marka var mı?

• Abi cevapların için teşekkür ederim tekrar.
  • yetkili serviste bakım yaptırdım shell 5W-30 yağ koydular daha önce castrol magnatec 10W-40 vardı acaba shell nasıldır kalitelimidir
  • shell , Bp , castrol , Mobil hepsi aşağı yukarı aynıdır.
    quote:

Orijinalden alıntı: strong84

yetkili serviste bakım yaptırdım shell 5W-30 yağ koydular daha önce castrol magnatec 10W-40 vardı acaba shell nasıldır kalitelimidir
  • Orijinalden alıntı: vezir

shell , Bp , castrol , Mobil hepsi aşağı yukarı aynıdır.

Castrol ,Bp tesilerinde üretilir.Yağın üzerindeki etikette BP tesilerinde üretilmiştir yazar .Castrol üretim tesisi diye bir yer yok. Madeni yağ üretim tesisleri BP nindir.BP ve Castrolun üretim tesisi aynı sadece ambalajları farklı ama fiyat olarak Castrol Bp den farklıdır reklamaların göz boyamasından dolayı
  • güzel bilgi,

acaba katkıları da aynı mıdır?

Orijinalden alıntı: domatessalcasi

Orijinalden alıntı: vezir

Castrol ,Bp tesilerinde üretilir.Yağın üzerindeki etikette BP tesilerinde üretilmiştir yazar .Castrol üretim tesisi diye bir yer yok. Madeni yağ üretim tesisleri BP nindir.BP ve Castrolun üretim tesisi aynı sadece ambalajları farklı ama fiyat olarak Castrol Bp den farklıdır reklamaların göz boyamasından dolayı
  • kongoo 65 beygir aracımda 1.5 dci motor var. yağ değişimlerini hep renault servislerinde yapıyorum ve 175 lik varillerdeki elf 5W40 tam sentetik motor yağı kullanıyorlar, yağ değişiminden bu güne kadar 16.000 km.olmuş hala ne yağ eksildi ne de ikaz ışığı geldi, servis 15.000 km de değiştirin diyor ama yağ özelliklerinin çok iyi olmasından hala kullanıyorum, acaba yağı değiştirme vakti geldi mi bu yağın ömrü ne kadardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerx -- 14 Ağustos 2009; 10:11:25 >
  • yağınızın ömrü 15000 km veya bir yıl diye veriliyor . Kmniz dolmuş en kısa zamanda servise götürmeniz gerekiyor sanırım. Eğer yılı tam dolmadıysa biraz daha belki kullnabilirsiniz ama size bir katkısı olmayacağı gibi gereksiz risk almış olursunuz
    quote:

Orijinalden alıntı: sezerx

kongoo 65 beygir aracımda 1.5 dci motor var. yağ değişimlerini hep renault servislerinde yapıyorum ve 175 lik varillerdeki elf 5W40 tam sentetik motor yağı kullanıyorlar, yağ değişiminden bu güne kadar 16.000 km.olmuş hala ne yağ eksildi ne de ikaz ışığı geldi, servis 15.000 km de değiştirin diyor ama yağ özelliklerinin çok iyi olmasından hala kullanıyorum, acaba yağı değiştirme vakti geldi mi bu yağın ömrü ne kadardır

• teşekürler cevabınız için bugün randevu aldım ve yağı yine 5w40 yağ ile değiştireceğim
    quote:

yağınızın ömrü 15000 km veya bir yıl diye veriliyor . Kmniz dolmuş en kısa zamanda servise götürmeniz gerekiyor sanırım. Eğer yılı tam dolmadıysa biraz daha belki kullnabilirsiniz ama size bir katkısı olmayacağı gibi gereksiz risk almış olursunuz
    quote:

kongoo 65 beygir aracımda 1.5 dci motor var. yağ değişimlerini hep renault servislerinde yapıyorum ve 175 lik varillerdeki elf 5W40 tam sentetik motor yağı kullanıyorlar, yağ değişiminden bu güne kadar 16.000 km.olmuş hala ne yağ eksildi ne de ikaz ışığı geldi, servis 15.000 km de değiştirin diyor ama yağ özelliklerinin çok iyi olmasından hala kullanıyorum, acaba yağı değiştirme vakti geldi mi bu yağın ömrü ne kadardır

• evet çok güzel bir seçim hem tam sentetik hem de alınabilecek fiyata olanı .Numaralar arasındak fark artına yağın fiyatı da artıyor özel bir araç değilse gerek yoktur.
    quote:

teşekürler cevabınız için bugün randevu aldım ve yağı yine 5w40 yağ ile değiştireceğim
    quote:

yağınızın ömrü 15000 km veya bir yıl diye veriliyor . Kmniz dolmuş en kısa zamanda servise götürmeniz gerekiyor sanırım. Eğer yılı tam dolmadıysa biraz daha belki kullnabilirsiniz ama size bir katkısı olmayacağı gibi gereksiz risk almış olursunuz
    quote:

• 1999 Model Astra CD aracım var, otomatik vites. 204.000km'de yağı değişti. şu anda 210.000'i geçmiş durumda.

Yol bilgisayarı ekranımda son 1 aydır falan "Check Oil Level" uyarısını görüyorum. Kaç km'de yağ değiştirmem gerekiyor? Kartın üzerinde 214.000 yazıyor. Değiştirmezsem herhangi bir sıkıntı olurmu? Arabada sıralı sistem LPG var. 15 40w yağ mı kullanacağız? Hangi marka önerirsiniz?
  • 1.4 tdi için
    BP 5w-40 turbodiesel tam sentetik motor yağı kullanıyorum
  • maşallah km canavarı gibi.bu aracın motoru aşınmış olacağını düşünerek LPG li olduğunu da düşürsek 20w50 yağdan başkasını önermem. Ama marka olarak casrrol , Bp shel gibi ve lpgli araçlar için diye yazacak.

Sık sık yağ değişireceksiniz. Bahsettiğim yağ bedeva sayılrı ama uzun km gitmez 4-5 bini geçmeyiniz.
    bahsettğiniz uyarı lambasını görünce ilk önce aklıma yağ eksilmi şolabilir diye geldi. Hmen kontrol etmelisiniz eğer ettiniz ve seviye tamamsa sorun yok .Ama seviyesi eksik ise mutlaka tamamlanmalıdır anında motor yeme şansı vardır . Km niz artık dikkat gerektirir yağlama hatası falan kaldırmaz araç bahane bekler. Ama siz da zamanında müdehale ederseniz 300.000 leri çok rahat görecektir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Ahbikan

1999 Model Astra CD aracım var, otomatik vites. 204.000km'de yağı değişti. şu anda 210.000'i geçmiş durumda.

Yol bilgisayarı ekranımda son 1 aydır falan "Check Oil Level" uyarısını görüyorum. Kaç km'de yağ değiştirmem gerekiyor? Kartın üzerinde 214.000 yazıyor. Değiştirmezsem herhangi bir sıkıntı olurmu? Arabada sıralı sistem LPG var. 15 40w yağ mı kullanacağız? Hangi marka önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: erk4n

1.4 tdi için
    BP 5w-40 turbodiesel tam sentetik motor yağı kullanıyorum

• quote:

maşallah km canavarı gibi.bu aracın motoru aşınmış olacağını düşünerek LPG li olduğunu da düşürsek 20w50 yağdan başkasını önermem. Ama marka olarak casrrol , Bp shel gibi ve lpgli araçlar için diye yazacak.

Sık sık yağ değişireceksiniz. Bahsettiğim yağ bedeva sayılrı ama uzun km gitmez 4-5 bini geçmeyiniz.
    bahsettğiniz uyarı lambasını görünce ilk önce aklıma yağ eksilmi şolabilir diye geldi. Hmen kontrol etmelisiniz eğer ettiniz ve seviye tamamsa sorun yok .Ama seviyesi eksik ise mutlaka tamamlanmalıdır anında motor yeme şansı vardır . Km niz artık dikkat gerektirir yağlama hatası falan kaldırmaz araç bahane bekler. Ama siz da zamanında müdehale ederseniz 300.000 leri çok rahat görecektir.
    quote:

1999 Model Astra CD aracım var, otomatik vites. 204.000km'de yağı değişti. şu anda 210.000'i geçmiş durumda.

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. İzninizle bir sorum daha olacak.

Evet istemeyerek de olsa bu aracı aldım 204.000'deydi. Aldığımdan beri sorunları beni biraz bunalttı doğrusu. Ne yağ ne suyuna bakılmamış. Dediğiniz gibi yorgun motor. Triger bakımı yeni yapıldı.

Şöyle bir problemim var, araç marşı çok uzun sürede alıyor bazen almıyor. Ve motor arıza ışığı(sarı) yanıyor. Yağla ilgili bir durum olabilirmi acaba?

• Sevgili Vezir !
    2 ay önce 2000 model Proton aldım..
    Daha önce hangi yağ kullanılmış bilmiyorum bılgıye ulaşamadım..
    ıkı hafta önce aracıma 10/40 yağ koydum filtre değişti...
    şimdilerde motordan bir şıkırtı gelmeye başladı yağdan olabilir mi?
    aracı 96000 de aldım şuanda 104000 de..
    Aracın tavsiye tablosunda castrol 15/50 yazıyor.
    Aracın motoru 1.6 mitsubishi enjeksiyonlu motor.2000 e kadar olan carismalarla ve colt un bazı modellerıyle aynı motor.
    Kaç numara yağ kullanmamı önerirsiniz?
    Birde sangi ust kapağın bazı yerlerınden yağ sızmaya başladı gibi çok inceden..
    yağ incemi oldu acaba diye dusunuyorum..
  • BP Visco 5000 10w-40

Test Metodu Birim Viskozite Sınıfı
    _____________________________________________________________________________

SAE 10W-40
    _____________________________________________________________________________

Test Birim Tipik Değer
    Yoğunluk @ 15 oC g/cm3 0.874
    Viskozite @ 100 oC cSt 15.0
    Viskozite @ 40 oC cSt 102.8
    Viskozite@ -25 oC cP 6800
    Viskozite İndeksi 152
    Toplam Baz Numarası (TBN) mgKOH/g 8.0
    Akma Noktası 0C -36
    Parlama Noktası (PMCC) 0C 210

Test Metodu Birim Viskozite Sınıfı
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Castrol Magnatec 10w-40

SAE 10W-40
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Test Birim Tipik Değer
    Yoğunluk @ 15 ºC g/cm3 0.874
    Viskozite @ 40 ºC cSt 103
    Viskozite @ 100 ºC cSt 15
    Viskozite @ -25 ºC cP 6800
    Viskozite İndeksi - 153
    Toplam Baz Numarası mg KOH/g 8.1
    Parlama Noktası (PMCC) 0C 208
    Akma Noktası 0C -36

Aralarında çok ince farklar var.Vezir üstad verileri değerlendirecektir.Ancak Castrol Magnatec'e benzinli sınıfında daha fazla para ödemeye gerek yok gibi görünüyor.

güzel bilgi,

acaba katkıları da aynı mıdır?

Orijinalden alıntı: domatessalcasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FauFau -- 14 Ağustos 2009; 21:18:33 >

• quote:

Evet istemeyerek de olsa bu aracı aldım 204.000'deydi. Aldığımdan beri sorunları beni biraz bunalttı doğrusu. Ne yağ ne suyuna bakılmamış. Dediğiniz gibi yorgun motor. Triger bakımı yeni yapıldı.

Şöyle bir problemim var, araç marşı çok uzun sürede alıyor bazen almıyor. Ve motor arıza ışığı(sarı) yanıyor. Yağla ilgili bir durum olabilirmi acaba?

Öncelikle aracı aldığınızda da bu geç çalışma olayı varmıydı? Bu önemli. Eğer önceleri böyle bir durum yoktu ise ve sonradan yaptığınız 6000 km sonra olmaya başlamışsa ve motor arıza yani K Lambasının yanmasınıda hesaba katarsak probleminiz LPG ayarsızlığından kaynaklanıyor. LPG ayarı yapılırken benzin haritası ile tam oturtulmazsa ilerleyen kilometrelerde araç fakir karışım ile çalışacaktır. Hatta motor sıcakken herhangi bir problem olmayacak özellikle sabahları motor soğukken geç çalışma olacaktır. Aracınızın durumu böyle ise çözümünü yazayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

quote:

Öncelikle aracı aldığınızda da bu geç çalışma olayı varmıydı? Bu önemli. Eğer önceleri böyle bir durum yoktu ise ve sonradan yaptığınız 6000 km sonra olmaya başlamışsa ve motor arıza yani K Lambasının yanmasınıda hesaba katarsak probleminiz LPG ayarsızlığından kaynaklanıyor. LPG ayarı yapılırken benzin haritası ile tam oturtulmazsa ilerleyen kilometrelerde araç fakir karışım ile çalışacaktır. Hatta motor sıcakken herhangi bir problem olmayacak özellikle sabahları motor soğukken geç çalışma olacaktır. Aracınızın durumu böyle ise çözümünü yazayım..

Vay Allah razı olsun biri dilimden anladı sonunda. Geç çalışma olayı aldığımda yoktu. Triger bakımı için aracı yetkili servise vermiştim. Bu bakımda LPG filtresi diye birşey değiştirmişler. Uzun yola çıkacağım gün baktım arıza ışığı yandı. Götürdüm servise bilgisayarda "Zengin Egzoz" uyarısı çıktı. Uyarıyı sildiler. Kafam rahatladı çıktım yola giderken baktım yine yandı. Bu yanarsa durmana gerek yok söner dediler. Ben bu mantığı kabullenemedim başlarda ama sonra başka ilde olduğum için birşey yapamadım.

Araba'da aynen dediğiniz gibi motor soğukken marşı geç alıyor.

Ciddi yaşadığım bir diğer problem; Araç D konumundayken frenden ayağımı çekip hemen gaza bastığımda arabanın devri çok düşüp stop ediyordu. Sürekli ayağımı frenden çekip biraz bekleyip sonra gaza basabiliyordum. Bindiğim otomatik araçların hiç birinde böyle bir problem yok.

Sanırım bu yazdıklarım tek bir probleme dayanıyor. Çok merak ediyorum.. Cevabınızı bekliyorum..

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.