Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.532
Cevap
202
Favori
1.864.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 24.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • evet @medvet,

    senin araban için bazı siteleri araştırdım 5w30 tavsiye ediyorlar ama nedenini yazmamışlar , bu konuda araç kataloguna daha çok güvenebileceğini söyleyebilirim.

    http://www.mobiloil.com/usa-english/motoroil/car_care/which_oil/WhichOilOption1.aspx

    eğer 4x4 olmasaydı klasik bir 10w40 veya 5w30da işini görürdü ancak şanzımanın çevirme güçlüğünün motora ek yük bindirmesinden dolayı Truck tabir edilen yağları bulabilersen seçmeni öneririm. Ağır şartlara hizmet ettiği için dağ bayır arzi koşulunda seni yolda bırakmaz. Klasik yağlar eskimiş motoru dik kaldırım veya bir çukurdan çıkarma gibi işlevlerde zorlandığı için eksiltme yapabilir . Bu nedenle bu gibi araç zorlama koşullarında hem önüne hem de göz ucuyla eksoza dikiz aynasından bakmalısın. Eğer zorlama var ve duman da oluyorsa ayrı değerlendirmek gerekir. Motor istiyor anlamına gelmez.

    http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil1_Truck_SUV_5W30.aspx




  • @vezir üstadım yılın 10 ayı iş sebebiyle Erzincandayım,yazın ise 2 ay İzmir'de,tezat bir durum araç için.
  • evet yağ için zor şart sınıfına giriyor bu durum ama uzun süreyi kış şartlarının ağır geçtiği ilimizde geçirdiğiniz için buna göre yağ seçemek daha akıllıca olur ikinci hane 40 ile biterse de izmiri haziran temmuzda gögüslersiniz , ağustosa izmir'e birşey diyemem
    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    @vezir üstadım yılın 10 ayı iş sebebiyle Erzincandayım,yazın ise 2 ay İzmir'de,tezat bir durum araç için.
  • yukarıda belirtmeye çalışmıştım ama net olarak yazmam gerekirse 10w30 erzincan için doğru seçimdir .
    ama şu an yazdayız ve izmirde yazı geçirecek iseniz 10w40 dan aşagısı akıllıca olmaz, keşke 10w50 olsa onu alın derim. Şunu da unutmamk gereki turbosu olan araçlarda ilk sayını 0w veya 5 w olması faydalıdır , 10w veya 15 w gereklidir. yani aslında 10w tam ortada ihtiyaçları karşılıyor tek bir sakıncası kalır oda -30 derecede tam sentetik ihtiyacınız olacaktır bunu aklınızda tutun

    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    @vezir üstadım bilgiler için teşekkürler.Benim bir sorum olacaktı.Dizel aracımın bakımları 15 bin de bir ancak ben 10 binde bir aracı bakıma sokuyorum,her 5 bin de bir de hava filitresini değişiyorum.Soruma gelince servis shell 10/30 yağ kullanıyor maalesef ,önümüz yaz ben en son yağ değişeli 7 bin km oldu ve yağı dışarıda değişmek istiyorum,çünkü servis bana sadece yağ değişimi için 100 tl ye yakın masraf çıkardı. 10/40 yağ kullanayım mı yoksa herhangi bir değişiklik yapmadan shell 10/30 yağ kullanmaya devam edeyim mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 22 Mayıs 2009; 9:08:50 >




  • Vezir Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aracım sizin de belirttiğiniz gibi 4*4 ve 1,6 - 16 valf. Aracın kitapçığında tavsiye edilen yağlar 20-50, 15-40, 15-50, 10-40, 10-50, 10-30 ve 5-30. Bu tabloda -20 derece üzerindeki sıcaklıklarda 10-30 u tavsiye ederiz yazıyor. Servislere sorduğumuzda ısrarla kendi kullandıkları 10 - 40 yağı tavsiye ediyorlar. 20 50 daha önce kullandım. Araç daha sesli çalışıyor biraz daha hantal hissi veriyor ve yakıt tüketimi çok hafif artıyor. Ama benim için en önemlisi motor ömrünün uzaması açısından sizin tavsiyeniz nedir? Bu son açıklamalarıma bakarak bana yukarıdakilerden hangisi en uygun olur. Teşekkürler- Saygılar.
  • evet 20w50 yağlarda araç biraz sesli çalışır çünkü görece olarak kalın bir yağdır ancak dağ tepe tırmanırken bu tür yağ daha iyi performsn verir. Görebildiğim kadarıyla sizin araç için 10-30 yağ en uygun olanı az polimer olması ve soğukta çalışma performansı yüksek olmakta ancakl 10w40 da 20w50 yağa en yakın olan yağlardan biridir . Bunu da hem fiyat hem de sıcakta arazi performansını düşündüğümüzde yağ eksiltmemesi için öneririm. Ancak aracınızın 4x4 olması neneiyle yağ alırken dikkat edeceğiniz nokta ağır yük koşulları tabirini bulunduran yağları seçmenizdir. Birçokyağda 4x4 diye de ayrıca belirtebilir. Bu tabirler yağın viskositesi ile ilgili değil zorlama anında vites kutusu vasıtasıyla aktarılan negatif etkinin bertaraf edilmesi için katkılar vasıtasıyla olmaktadır .


    burada yağ speklerinde bazı rakkamlar geçmektedir internetten bu rammları inceleyerek size en uygun olanına konstre olunmalıdır.

    ACEA speklerinin anlamları şunlardır.

    A1 Fuel Economy Petrol † /benzinli arçalarda yakıt ekonomisi
    A2 Standard performance level / Standart performans
    A3 High performance and / or extended drain / Yüksek performans yüksek km
    A5 Fuel economy petrol with extended drain capability †
    B1 Fuel Economy diesel † /dizel motorda ekonomi
    B2 Standard performance level (now obsolete) / standart performans -kullanılmamakta
    B3 High performance and / or extended drain
    B4 For direct injection passenger car diesel engines / direk püskürtmeli enjektörlü dizel araçlar için
    B5 Fuel economy diesel with extended drain capability †
    † Not suitable for all engines - should ONLY be used in engines specifying this fuel efficient grade. Refer to the manufacturer handbook of contact your local dealer if you're not sure.

    Mineral oils:
    E1 Non-turbo charged light duty diesel / hafif ticari dizel turbosuz araç
    E2 Standard performance level / standart performans
    E3 High performance extended drain / Yüksek performans yükseltilmiş km
    E5 (1999) High performance / long drain plus American/API performances. - This is ACEAs first attempt at a global spec.
    E7 Euro 4 engines - exhaust after treatment (EGR / SCR) / EGR ve SCR olan euro4 yakıt kullanan araçlar

    Part / full synthetic oils:
    E4 Higher performance and longer extended drain
    E6 Euro 4 specification - low SAPS for vehicles

    burada belirtilen SAPS sülfür kül, fosfat gibi şeyleri sınırlar,biraz da yakıt filtreleme ve bu yakıtı kullann dizeller ile alakalı

    C1 Low SAPS (0.5% ash) fuel efficient , içeriğinde yüzde 0,5 yani binde 5 atık bulunan
    C2 Mid SAPS (0.8% ash) fuel efficient, performance , performsn yakıtı orta SAPS
    C3 Mid SAPS (0.8% ash)

    quote:

    Orjinalden alıntı: medvet

    Vezir Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aracım sizin de belirttiğiniz gibi 4*4 ve 1,6 - 16 valf. Aracın kitapçığında tavsiye edilen yağlar 20-50, 15-40, 15-50, 10-40, 10-50, 10-30 ve 5-30. Bu tabloda -20 derece üzerindeki sıcaklıklarda 10-30 u tavsiye ederiz yazıyor. Servislere sorduğumuzda ısrarla kendi kullandıkları 10 - 40 yağı tavsiye ediyorlar. 20 50 daha önce kullandım. Araç daha sesli çalışıyor biraz daha hantal hissi veriyor ve yakıt tüketimi çok hafif artıyor. Ama benim için en önemlisi motor ömrünün uzaması açısından sizin tavsiyeniz nedir? Bu son açıklamalarıma bakarak bana yukarıdakilerden hangisi en uygun olur. Teşekkürler- Saygılar.





  • Vezir Hocam zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • @vezir üstadım teşekkürler.Aslında sizi servislerle tanıştırsak çok iyi olur.Adamlar ısrarla kendi belirledikleri malı satmaya çalışıyorlar.
  • @ottoman ,

    Daha önce de belirtmişdim. Doğru yağın bulunması için sizler elinizdeki firma katalogu birinci öncelikli , sonra yaşadığınız il hava koşulları ikinci öncelikli , sonra kullanım stili ,aracın yüklü olup olmadığı , kısa mesafe kullnılıp kkullnılmadığı gibi zorlayıcı şartların belirlenmesi adımlarını göz önüne alarak yağ seçimi yapılmalıdır.


    HAlbuki servisler kar yapamak amacıyla işletilmektedir. Bundan dolayı kar yapmayan servis uzun süre kendini götüremez sonunda bir işletme olayıdır. Kar yapmayı öngören işletmeler kendilerine en büyük kar marjını bırakan yağları seçerler , bu koşul değişmez .Aksi takdirde kar değil zarar edilirse işletme kapatılır veya karı artırmak için alavere işlere girerler.

    Peki neden belli markalar seçilmektedir.Sorusunun yanıtı da bellidir. Büyük otomobil firmaları aynı zamanda alt yüklenecileri de üst yönetim tarafından seçilerek uzun vadeli yağ sözleşmeleri imzalarlar. Yani sizin gi,bi gidip piyasadan en uygun yağı değil , anlaşma yaptıkları yağı kullanmak zorundadırlar. Bu anlaşmalar büyük bir pazar ve rekabet koşulları demektir. Şu anda sanırım MOBIL ve shell piyasanın hakimi belki castrol da bastırıyor olabilir. Ama servislerde FORD grubu genelde Mobil kullnır renault ve fransz grubu total , elf gibi fransız ürünü kullnır bunlar tesadüf veya fanatik seçimler değildir. Piyasda en iyi toptan fiyat verebilen marka malı götürür. Büyük olan kuralı koyar kar marjını belirler.Sizn aldığınız fiyatların çok altında yağı toptan alırlar servislerin yapmış olduğu anlaşmalar sanırım belirli bir kota veya yıllık olabiliyor , yani şu kadar ton alacağım ona göre fiyat vb. Yani lafın kısası bu işler ,adamı şişler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    @vezir üstadım teşekkürler.Aslında sizi servislerle tanıştırsak çok iyi olur.Adamlar ısrarla kendi belirledikleri malı satmaya çalışıyorlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    @ottoman ,

    Daha önce de belirtmişdim. Doğru yağın bulunması için sizler elinizdeki firma katalogu birinci öncelikli , sonra yaşadığınız il hava koşulları ikinci öncelikli , sonra kullanım stili ,aracın yüklü olup olmadığı , kısa mesafe kullnılıp kkullnılmadığı gibi zorlayıcı şartların belirlenmesi adımlarını göz önüne alarak yağ seçimi yapılmalıdır.


    HAlbuki servisler kar yapamak amacıyla işletilmektedir. Bundan dolayı kar yapmayan servis uzun süre kendini götüremez sonunda bir işletme olayıdır. Kar yapmayı öngören işletmeler kendilerine en büyük kar marjını bırakan yağları seçerler , bu koşul değişmez .Aksi takdirde kar değil zarar edilirse işletme kapatılır veya karı artırmak için alavere işlere girerler.

    Peki neden belli markalar seçilmektedir.Sorusunun yanıtı da bellidir. Büyük otomobil firmaları aynı zamanda alt yüklenecileri de üst yönetim tarafından seçilerek uzun vadeli yağ sözleşmeleri imzalarlar. Yani sizin gi,bi gidip piyasadan en uygun yağı değil , anlaşma yaptıkları yağı kullanmak zorundadırlar. Bu anlaşmalar büyük bir pazar ve rekabet koşulları demektir. Şu anda sanırım MOBIL ve shell piyasanın hakimi belki castrol da bastırıyor olabilir. Ama servislerde FORD grubu genelde Mobil kullnır renault ve fransz grubu total , elf gibi fransız ürünü kullnır bunlar tesadüf veya fanatik seçimler değildir. Piyasda en iyi toptan fiyat verebilen marka malı götürür. Büyük olan kuralı koyar kar marjını belirler.Sizn aldığınız fiyatların çok altında yağı toptan alırlar servislerin yapmış olduğu anlaşmalar sanırım belirli bir kota veya yıllık olabiliyor , yani şu kadar ton alacağım ona göre fiyat vb. Yani lafın kısası bu işler ,adamı şişler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    @vezir üstadım teşekkürler.Aslında sizi servislerle tanıştırsak çok iyi olur.Adamlar ısrarla kendi belirledikleri malı satmaya çalışıyorlar.





    Burada ki servis shell 10/30 yağ koymakta ve kendimiz istediğimiz yağıda maalesef götürememekteyiz.araçta garanti kapsamındaysa paşa paşa adamların dediklerini yapmak zorundayız.




  • Vezir Hocam;
    geçen hafta aracımın motor yağını değiştirdim . Dün, değişimden bu yana 1000 km yaptığım için, bir yolculuk sonrası 15-20 dk bekleyip eksilme olup olmadığını anlamak için yağ seviyesini kontrol ettim. Seviye normalden fazla idi, motor iyice soğuduktan sonra kontrol ettim seviye yine fazla. En son bu sabah motor tamamen soğuduktan sonra (motoru stop edeli bir gece yani 9 saat geçmiş) kontrol ettim.
    Şu anda yağ seviyesi maxımum noktasından 5 mm yüksekte. Diğer bir değişle yağ seviyesi; yağ çubuğundaki max noktasından, max ve min noktaları arasındaki mesafenin 1/4 miktarı kadar fazla. Aracın filtresi de değişti filtre dahil toplam kapasite 4.3 lt. Benim tahminim yarım lt fazla.
    Ben aracın çalışmasında bir anormallik hissetmiyorum ama fazla yağ zararlı diye biliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Yağı bir miktar boşalttırmalı mıyım? Kendiliğinden eksilmesini mi beklemeliyim? Şu ana kadar 1000 km'de bir hasar oluşma ihtimali var mıdır? Oluşma ihtimali varsa bunu nasıl anlarım?Teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24


    quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    @ottoman ,

    Daha önce de belirtmişdim. Doğru yağın bulunması için sizler elinizdeki firma katalogu birinci öncelikli , sonra yaşadığınız il hava koşulları ikinci öncelikli , sonra kullanım stili ,aracın yüklü olup olmadığı , kısa mesafe kullnılıp kkullnılmadığı gibi zorlayıcı şartların belirlenmesi adımlarını göz önüne alarak yağ seçimi yapılmalıdır.


    HAlbuki servisler kar yapamak amacıyla işletilmektedir. Bundan dolayı kar yapmayan servis uzun süre kendini götüremez sonunda bir işletme olayıdır. Kar yapmayı öngören işletmeler kendilerine en büyük kar marjını bırakan yağları seçerler , bu koşul değişmez .Aksi takdirde kar değil zarar edilirse işletme kapatılır veya karı artırmak için alavere işlere girerler.

    Peki neden belli markalar seçilmektedir.Sorusunun yanıtı da bellidir. Büyük otomobil firmaları aynı zamanda alt yüklenecileri de üst yönetim tarafından seçilerek uzun vadeli yağ sözleşmeleri imzalarlar. Yani sizin gi,bi gidip piyasadan en uygun yağı değil , anlaşma yaptıkları yağı kullanmak zorundadırlar. Bu anlaşmalar büyük bir pazar ve rekabet koşulları demektir. Şu anda sanırım MOBIL ve shell piyasanın hakimi belki castrol da bastırıyor olabilir. Ama servislerde FORD grubu genelde Mobil kullnır renault ve fransz grubu total , elf gibi fransız ürünü kullnır bunlar tesadüf veya fanatik seçimler değildir. Piyasda en iyi toptan fiyat verebilen marka malı götürür. Büyük olan kuralı koyar kar marjını belirler.Sizn aldığınız fiyatların çok altında yağı toptan alırlar servislerin yapmış olduğu anlaşmalar sanırım belirli bir kota veya yıllık olabiliyor , yani şu kadar ton alacağım ona göre fiyat vb. Yani lafın kısası bu işler ,adamı şişler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    @vezir üstadım teşekkürler.Aslında sizi servislerle tanıştırsak çok iyi olur.Adamlar ısrarla kendi belirledikleri malı satmaya çalışıyorlar.





    Burada ki servis shell 10/30 yağ koymakta ve kendimiz istediğimiz yağıda maalesef götürememekteyiz.araçta garanti kapsamındaysa paşa paşa adamların dediklerini yapmak zorundayız.



    evet bu kural aşağı yyukarı aynı . Çünkü servisler senede şu kadar yağ tüketeceğim diye anlaşma imzalıyor kotası falan oluyor. Onu doldurp cezalı konuma düşmek istemiyorlar .Herkes kendi yağını getirse adamlar kotayı dolduramazlar servisin patronundan (ortada pek görünmeyen bir patron vardır ve varlıklıdır) hem fırça yerler hemde işten atılırlar. Sattıkları yağdan kar etmeleri için anlaşma yaptıkları sizin örneğinizdeki shell gibi yağını belirli kontrat miktarı kadar belirli bir zaman içinde tüketmesi gerekiyor . Belki sadece miktar olabilir kontratına bağlı .

    yani işin özünde danışıklı döğüş kuralları var yoksa aşaüı yukarı tüm yağlar numaraları aynı ise teknik olarak aynıdır. Artısı yada eksisi içindeki katkılardır.
    şimdi büyük otomobil firması Mobilile uzun vadeli anlaşma imzalar dünyadaki bütün arabalarımda mobil kullanacağım diye ve mobil de buna göre bir yatırım planı hazırlar , depolama ve kalite için para harcar. Sonra ülke bazında alt noktada anlaşmalı servisler ile yine kısa vadeli kontrat yapılır bunu da yağ firmaları üst ana destek anlaşmasına göre yaparlar. Aslında elleri kolları bağlıdır çünkü bu şeyleri bozmak çok çok zordur.kendi çaplarında tüketecekleri yağa göre daha iyi fiyat almaya çalışırlar TON bazında anlaşma imzalarlar. sonra bunu tüketmeye başlarlar her sınır geçildiğinde fiyat biraz daha düşer veya belirli sürede belirli bir yağ tüketilmezse kontarata ceza maddeleri vardır çek sent büyük olaylar. Yani söz dinlenmezse servisin iflası bile söz konusu olabilir patronun parasal varlığına ve gücüne bağlı şeyler.Neyse konu uzun ve zincirleme birbirine bağlıdır siz son noktada ''abi 4 lt şu yağı kullnayım artısı şudur falan dinletemezsiniz'' ancak özel i,zinle servisin ana patronu izin verirse bunu kullanmanıza izin verebilirler bu da bir istisnadır. Çünkü tüm iş emirleri takip edillir ve buna göre üst yağ firması siz şu kadar yağ tüketmiş olmalıydınız neden az diye hesap sorabilir. iş emri nedir derseniz hani bilgisayar çıktısı bi,r şey veriyorlar ya size üzerinde numaralar falan var ne kadar yedek parça kullnıldığı yazar işte odur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: medvet

    Vezir Hocam;
    geçen hafta aracımın motor yağını değiştirdim . Dün, değişimden bu yana 1000 km yaptığım için, bir yolculuk sonrası 15-20 dk bekleyip eksilme olup olmadığını anlamak için yağ seviyesini kontrol ettim. Seviye normalden fazla idi, motor iyice soğuduktan sonra kontrol ettim seviye yine fazla. En son bu sabah motor tamamen soğuduktan sonra (motoru stop edeli bir gece yani 9 saat geçmiş) kontrol ettim.
    Şu anda yağ seviyesi maxımum noktasından 5 mm yüksekte. Diğer bir değişle yağ seviyesi; yağ çubuğundaki max noktasından, max ve min noktaları arasındaki mesafenin 1/4 miktarı kadar fazla. Aracın filtresi de değişti filtre dahil toplam kapasite 4.3 lt. Benim tahminim yarım lt fazla.
    Ben aracın çalışmasında bir anormallik hissetmiyorum ama fazla yağ zararlı diye biliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Yağı bir miktar boşalttırmalı mıyım? Kendiliğinden eksilmesini mi beklemeliyim? Şu ana kadar 1000 km'de bir hasar oluşma ihtimali var mıdır? Oluşma ihtimali varsa bunu nasıl anlarım?Teşekkürler.

    sayın medvet,

    fazla yağ iyi birşey değildir. özellikle köpürme yaparsa problem açar bu nedenle fazlasını boşaltırmanız gerekir. Birsürü yöntem var ,bazıları yukarıdan emerek çakiyor bazısı tabayı açıp yağı temiz bir bidona doldurup tekrar kontrol ede ede koyuyor .Bütün bunlardan en uygun olanını seçmek lazım.

    Ancak kafama benim takıldığı gibi sizin de aynı şüphe olduğuna eminim. Fazla yağ nasıl koyuldu araca ?
    bidonlar 4 litreliktir acnak bunun üstünde yağ konulursa seviyenin geçmesi lazım. Ama koyuldu ve sonuç doğru derseniz boşaltırmanızı öneririm. Yağlar ısındığı zaman genleşirler ve seviye daha da yükselecektir.

    testinizi araç tamemen soğuyup (akşamdan bırakıp sabah serinlikte kontrol) DÜZ olduğundan emin olduğunuz bir zeminde yapınız. Düz zemini test etmenin en kolayy yolu yola bir miktar su atıp beklemektir. Su akıp gidiyor ve birikme yapmıyorsa zemin düz değildir. seviye hataları genelde düz zemin olmamasından kaynaklanır.




  • Vezir Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Benim aracımın yağ kapasitesi filtre dahil 4,3 lt. Sizin de belirttiğiniz gibi yağ bidonu 4 lt'lik. Ben kitapçıkta 4,3 yazdığından 0,3 lt eksik kalmasın diye yağ değiştirmeye giderken 2 bidon alıyorum ve ustaya da durumu açıklıyorum. Usta her zaman ikinci bidonu eklerken yavaş yavaş eklerdi ve hem bidondaki seviyeye hem de yağ çubuğuna bakarak tamam derdi. Bu bahsettiğim son değişimde aynı usta ikinci bidona geçince eskinin aksine birden yağı bol miktarda boşalttı. Ben fazla gelmez mi diye uyarınca geçiştirdi. Durum bu. Teşekkürler - Saygılar.
  • merhaba
    ben birşey öğrenmek istiyorum
    şimdi benim arabam 2005 model citroen c3
    25binde ama az kullanıldığı için
    yağ değişim zamanı gelmiş midir??
    teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nova23

    merhaba
    ben birşey öğrenmek istiyorum
    şimdi benim arabam 2005 model citroen c3
    25binde ama az kullanıldığı için
    yağ değişim zamanı gelmiş midir??
    teşekkürler




    Yağ değiştirme süreci ya km.'nin dolması ya da en son değişimden sonra 1 yıl geçmesidir.Hangisi önce dolarsa süreç tamamlanmış kabul edilip aracın yağı değiştirilir.
  • Merhaba arkadaşlar babam kardeşimin 2000 model 1,4S LPG'li aracının yağını değiştirmiş.Servis 10w/40 selena koyalım demişti ve 120tl istemişti.Ama babam 20W50 castrol koydurmuş.ve 25 tl vermiş.Arada bariz bir fark var.
    Bu 20W/50 nasıl bir yağdır.Biz kışın soğuk bir şehirde yaşıyoruz.

    Kışın bir problem çıkarır mı???
  • arkadaşlar modeli yazmamışın Fiat Uno 2000 model 1.4S 78000km de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altrea

    Merhaba arkadaşlar babam kardeşimin 2000 model 1,4S LPG'li aracının yağını değiştirmiş.Servis 10w/40 selena koyalım demişti ve 120tl istemişti.Ama babam 20W50 castrol koydurmuş.ve 25 tl vermiş.Arada bariz bir fark var.
    Bu 20W/50 nasıl bir yağdır.Biz kışın soğuk bir şehirde yaşıyoruz.

    Kışın bir problem çıkarır mı???




    Bulunduğunuz şehir soğuk bir yer ise ve aracın lpg li olduğu düşünüldüğünde koyulan 20/50 yağ çok kalın kaçmış arkadaşım.Yazın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama kış başı yağınızı değiştirirseniz iyi olur.
  • Elbette bende yorumlardan okuduğum kadarı ile sadece yazı geçirsin kışın kesinlikle Castrol Magnatec 10W/40 koymayı düşünüyorum.Acaba magnatec karbüratörlü araçlarda problem çıkarır mı
    yada uygunmudur....
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.