Şimdi Ara

Adreno 320 GPU'lu Nokia Lumia 920T ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Adreno 320 GPU'lu Nokia Lumia 920T ortaya çıktı




    Nokia'nın Windows Phone 8'li amiral gemisi Lumia 920'nin yeni bir sürümü ortaya çıktı. Hisselerinin büyük çoğunluğu Çin hükümetine ait olan ülkenin en büyük operatörü China Mobile'ın resmi Sina Weibo sosyal paylaşım hesabından yayınladığı görüntüler, Finlandiyalı üreticinin uzak doğu ülkesinde Lumia 920T model numaralı bir üst düzey WP8 telefonu piyasaya süreceğini doğruladı. Lumia 920 ile neredeyse tüm özellikleri aynı olan cihaz, grafik birimi hususunda büyük bir güncellemeyi beraberinde getirecek.

     

    4.5 inç büyüklüğünde 1280 x 768 piksel çözünürlüklü PureMotion HD+ ekran, 1GB RAM, 32GB dahili hafıza, 8.7MP çift LED flaşlı Carl Zeiss lens, PureView teknolojisi, 1.3MP arka kamera, Bluetooth 3.1, çift bant Wi-Fi a/b/g/n, çift taşıyıcı ile 42.2Mbps hız desteği, A-GPS, GLONASS, NFC, USB OTG ve 2,000 mAh pile sahip olan uluslararası Lumia 920 modeli, 28nm üretim sürecinin uygulandığı Qualcomm'un Snapdragon S4 Plus serisi MSM8960 çipsetinden gücünü alıyor. Çift çekirdekli Krait işlemciye sahip bu donanımda Adreno 220'nin hızlandırılmış bir sürümü olan Adreno 225 GPU'su mevcut. Ancak Lumia 920T, OpenGL ES 3.0 destekli yeni nesil Adreno 320 grafik işlemcisini kullanarak Windows Phone 8 ekosisteminin ilk yeni nesil GPU'lu modeli oluyor ve grafik performansı anlamında rakipsiz hale geliyor.

     

    Snapdragon S4 Pro serisi çift çekirdekli MSM8960T yonganın mevcut olduğu 920T, ilerleyen haftalarda China Mobile operatörüyle birlikte Çin'de satışa sunulacak. Aygıtın bölgesel bir Lumia 920 versiyonu olduğu biliniyor. Yine de Adreno 320'nin kullanılmış olması yakın zamanda daha güçlü çipsetlere sahip Windows Phone 8 telefonlarının çıkış yapacağına işaret ediyor. Fakat bu yıl yeni bir üst düzey Nokia ürününün tanıtılması beklenmiyor.





    Adreno 320 GPU'lu Nokia Lumia 920T ortaya çıktı








  • allah allah nokia böyle donanımlı cihazlar çıkarırmıydı yaw.. yakında android telefonda üretirse hiç şaşırmayacağım..

  • ah şu windows phonelere androidteki tüm appler gelse düşünmeden windows phone alırdım çok harika bir kere donmadı şarjı çok iyi çok stabil mükkemmel arayüz

  • acaba adreno 320 yi windows phone daha verimli şekilde kullanabilir mi ?
    bir benchmark yayınlasalarda baksak çok merak ettim doğrusu

  • nokiada boş durmuyor
  • keşke buraya getirdigi 920de adreno 320 ile gelseydi ozaman eminim şuan alıcak kişilerden 2katı daha fazla kişi alırdı lumia 920yi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: phyzik

    ah şu windows phonelere androidteki tüm appler gelse düşünmeden windows phone alırdım çok harika bir kere donmadı şarjı çok iyi çok stabil mükkemmel arayüz


    Gelmedi, daha almadınız, görmediniz ama "... çok stabil mükkemmel ..." diyebiliyorsunuz. Gerçekten tebrik ediyorum.

  • Şunun sarısında acayip gözüm kaldı.

  • Nokia neydi? Haa şimdi hatırladım; eskiden düğmeli takoz telefonları falan vardı galiba ericsson nokia alcatel falan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Nokia neydi? Haa şimdi hatırladım; eskiden düğmeli takoz telefonları falan vardı galiba ericsson nokia alcatel falan


    Tamam bende Nokia kullanmayı artık bıraktım ama beynimi, zekamı bir yerde bırakmadım. Yönetim bu misafirlere nasıl müsade ediyor.

    Kendilerinin misafir olarak yazdıklarından şüphelenmeye başladım. Bu gibilere insan ancak kendi ise tahammül edebilir çünkü.

  • valla şaşırdım çok güzel donanım sadece madem bu cihazın üstüne bu kadar güzel donanım eklenmiş tasarım anlamında da bir farklılık yapılması gerekirdi !

  • bence bu cihazın en büyük handikapı olan ağırlık ve kalınlığa yönelik iyileştirmeler yapılmalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: phyzik

    ah şu windows phonelere androidteki tüm appler gelse düşünmeden windows phone alırdım çok harika bir kere donmadı şarjı çok iyi çok stabil mükkemmel arayüz


    Gelmedi, daha almadınız, görmediniz ama "... çok stabil mükkemmel ..." diyebiliyorsunuz. Gerçekten tebrik ediyorum.

    wp 7,5ta wp8 gibi. Ayni tabanli sonucta. O zaman suan android 2.3 gibi kullanan bir kullanici yorum yapamaz android hakkinda , dediginiz ayni sey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia android kullansa nokianin nokialigi artık kalmaz sıradan olur. Oyuzden nokia farklı çözümler kullansın böyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri



    Nokia neydi? Haa şimdi hatırladım; eskiden düğmeli takoz telefonları falan vardı galiba ericsson nokia alcatel falan




    Aynı eskiden kullandığın gibi işte, seninde öyle bir tuşun olsaydıda tek tuşla kapansaydın ...!!!

  • Sadece bu konu için değil tüm konular için diyorum. Misafir kullanıcılar olmasın kapatın bunların msj'larını...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakaya_o

    Nokia android kullansa nokianin nokialigi artık kalmaz sıradan olur. Oyuzden nokia farklı çözümler kullansın böyle


    Yani size göre androiddeki hemen hemen her firmanında kullandığı windows platformuna geçmek nokia için sıradan olmamak mı oluyor o zaman helal olsun nokia bu kadar farklılık yaratabildiği için daha önce kimsenin düşünmediği bişey düşünüp windows geçtiği için

  • Misaifir üyelerin yorumlarına sinirlenerek prim vermeyin. Misafirden çok normal üyelerde bazen saçma sapan görüşlerde bulunabiliyor. Nokia'nın gidişatının kötü olduğu durumlarda bende Android ekosistemine katılmasını istemiştim. Androiddeki özgürlük,stabillik,uygulama çokluğu Nokia'nın Sybianından kat ve kat daha iyi olucaktı ve Nokia'nın yükselmesini olağan bir şekilde sağlayacaktı. Şuan bu görüşümü okadar savunmuyorum. Şimdi bile birçok kullanıcı Androidden sıkılmış yeni platformlar peşinde. Bir çok kişi benim gibi İosu platformunu es geçiyor. Bunun nedeni tartışılır. Windows 8 Android kullanıp sıkılan ve İosuda sevmeyen veya İos kullanıp sıkılan Androidden hazetmeyen kişiler için soğuk şerbet gibi gelecektir. Bir çok kişi uygulaması az diye dert yanıyor. Şuan bile 150.000+ bir şekilde uygulama sayısı yükseliyor. Zaten önemli olanda uygulamanın çokluğu değil ondan nekadar yarar alacağımızdır. Bukadar rakam bile bunu verebiliyorsa ne âlâ. Hiç bir firma yerinde saymaya niyetli değil. Herkez anladı artık neyin ne olduğunu. Keşke almaya niyetli olduğum Nokia 920 nin uluslararası modelinde Andreno 320li Gpu ve Snapdragon S4 Pro olsaydı diyorum.Lakin kim bilir belki 920T modelinide ülkemizde görebiliriz. İhtimali çok az olsa bile.

    İyi forumlar.





  • Her ne kadar Çin'e özel bir model olsa da başka bir isimle global pazara sunulabilir.
    Adreno 320 li cihazı mı bekleyelim şimdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 10 Kasım 2012; 17:03:28 >
  • çok pahalıya satarlar yalnız global versiyonu...bir taraftan bu donanım Android tarafından alışılmış olacak,Nokia için yeni...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.