Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Kablo Modem seçiminde dikkat edilmesi gerekli noktalar.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: panterer
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Cevap: Kablo Modem seçiminde dikkat edilmesi gerekli noktalar. Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
klonajinsky

13 Mart 2007; 14:52:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar ilk mesajımda gayet detaylı olarak açıkladığım halde.pm den "abi.değerlerim bunlar. sinyal seviyem nasıl" gibilerinden mesajlar geliyor.yani ilk mesajda anlattığım aralıklarda ise iyidir,değilse kötüdür.bu kadar basit....

http://klonajinsky.spaces.live.com/
dealp

13 Mart 2007; 21:27:24 

Net Master'ın Tek port Ethernet ve 1 USB çıkışı olan modemiyle 2 PC ye interneti paylaştımamız ne kadar mümkün?Ana Makine sürekli açık durmak mı zorunda?TT'nin adslinden kablo nete geçmeyi düşünüyoruz,cevaplar için şimdiden teşekkürler

Sempron 2800+ ATI9550 2*512 Kingston 120Seagate IDE
ThisisaNightmare

14 Mart 2007; 18:29:44 

öncelikle kutudan 60 volt çarpamaz çünkü cihaz zaten 12 volt ile çalışıyor benim dediğim gri renkli üstünde dönerli yuvarlak şeyli resimli devre şeması olan bir şey.

Sinyalin düşük olduğu ise modem bilgilerinde yazıyor.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
GEr0nim0

15 Mart 2007; 15:13:58 

mafaky arkadaşa teşekkürler. peki ben bu kablo modemi mesela hepsiburada com dan almak istesem nasıl olacak.. yani geçenler de bi çok siteye baktım kablo adsl ayrımı yok gibi idi modemlerde..

mafaky

15 Mart 2007; 15:16:18 

quote:

Orjinalden alıntı: GEr0nim0

mafaky arkadaşa teşekkürler. peki ben bu kablo modemi mesela hepsiburada com dan almak istesem nasıl olacak.. yani geçenler de bi çok siteye baktım kablo adsl ayrımı yok gibi idi modemlerde..

Olmaz olur mu; görememişsiniz herhalde...
Bkz.:
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=89038

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
cturna

Sisteme Gözat

15 Mart 2007; 18:21:26 

selam adsl den kabloya geçtim; salaklık ettimi düşünüyorum

bu aptal cihaz internete girio herşey mis gibi ama bir türlü modemin kendi konfig sayfasına ulaşamıorm 192.168.100.1 den ulaşmıyor delirttti beni

birde bunu kablosuz yapmak için access point aldım ethernet çıkışından access point e bağlıyorm ama bir türlü nete giremiyorum yardımmm

Creative X-FI Platinium FATAL1TY Champion Series
çok sıcak yav
therebeder

16 Mart 2007; 16:44:17 

quote:

Orjinalden alıntı: klonajinsky

bu arada bazı arkadaşların kablonet paylaşımında sorunlar yaşadığını okudum ki zamanında bende çok yaşamıştım.kendi çözümümü sunayım:

bir adet surecom EP-4904SX ip sharer(35 ytl idi sanırım) aldım.kablomodemimden buna giriş yaptım ve evdeki diğer 2 pcye de ipsharerın 4 portunun 2 sinden çıkış yaptım.gayet sorunsuz kullanıyorum.arkadaşlar başka çözümlerde sunmuş bu çözümleri denemedim ancak çoğunda diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor.bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.kablomodeminizin usb çıkışından bir bilgisayara,ethernet çıkışından da diğerine bağlantı yapabilirsiniz.tabii usb destekli olması lazım kablomodeminizin ki çoğu usb desteklidir. (bunu ilk mesajıma da ekledim)

aynen dedikleriniz yaptim ama iki bilgisyara baglanti kuramadim acaba benmi yanlis yapiyorum
mhmtpkr

16 Mart 2007; 22:42:10 

merhaba arkadaşlar
kablo modemimi kablosuz olarak aşağıdaki ürünlerden herhangi biriyle kullanabilir miyim?
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd93267
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82009

eğer kullanabilirsen hangisini tavsiye edersiniz?
şimdiden teşekkürler

DELL 6400 INTEL CORE DUO 1.66 2 GB 667 MHZ RAM ATI X1400 256 MB EKRAN KARTI
mafaky

16 Mart 2007; 23:04:31 

quote:

Orjinalden alıntı: mhmtpkr

merhaba arkadaşlar
kablo modemimi kablosuz olarak aşağıdaki ürünlerden herhangi biriyle kullanabilir miyim?
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd93267
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82009

eğer kullanabilirsen hangisini tavsiye edersiniz?

Evet her ikisini de kullanabilirsiniz... hangisi? sorusuna cevap veremem; her ikisini de denemedim; özellikle de "çekim kapasitelerini" ama bu Forum'u ve özellikkle bu başlığı biraz araştırın... Galiba bir-iki kullanıcı var!...
şimdiden teşekkürler

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
T0L6@

17 Mart 2007; 0:15:30 

Merhaba arkadaşlar, bende adsl den kablonete geçmeyi düşünüyorum.
Acaba bakırköyde olup kablonet kullananlar bağlantı hakkında (kesilme oluyor mu, 512 ile kaç kb/sn iniyor)
bilgi verebilirler mi ?
mdk404

17 Mart 2007; 1:34:55 

quote:

Orjinalden alıntı: T0L6@

Merhaba arkadaşlar, bende adsl den kablonete geçmeyi düşünüyorum.
Acaba bakırköyde olup kablonet kullananlar bağlantı hakkında (kesilme oluyor mu, 512 ile kaç kb/sn iniyor)
bilgi verebilirler mi ?

Normalde kopma olmuyor ancak birkaç hafta önce genel arıza oldu, tv 2 saat sonra internet ise 1 gün sonra geldi. 512 ile 59kb-60kb iner.

biber2006

17 Mart 2007; 1:52:21 

arkadaşlar bugün kablo bağlandı ama sorunlar var, ilkin kablo evde 3 tvye bağlandı, bir tvde görüntü bozuk, internetim ise tam hızında değil, testlerde 24-25-26 çıkıyor, yarın internet için tesiatçı gelecek tekrar, bir de emule indiriyorum, hızım stabil gitmiyor, port açmak lazım mı değil mi bilmiyorum, yüksek id alıyorum ama tam istediğim gibi değil, (extreme mod kullanıyorum,
netlimiter ile uploadı kııtladım 2 kb ile, acaba orun burda mı onuda bilmiyorum)..

modemim motorola sb 5101, usb bir pcye, ethernet bir pcya bağlı, her iki pcden de modem arayüzüne giriyorum ama usbden bağlı olandan internete giremiyorum, hubla ethernetten bağlantıyı dağıtsam sorun çözülür mü emin değilim, yoksa illa router mı almak lazım(kullanma klavuzunda hubla dağıtmak mümkün olduğu yazsa da)..

theone01

17 Mart 2007; 10:07:49 

Arkadaşlar ben Kablo Net'e geçmek istiyorum. 7/24 emule kullanıyorum . Kardeşim MSN ve internete girmek istediğinde ADSL'de sorun çıkıyordu . Aynı sorun KabloNet'te olurmu? Bana 256 zar zor yetiyor. Aynı hattan 2 ayrı internet tarifesi alabilirmiyim. Mesela 256 ve 128 ayrı ayrı olabilirmi yada gerek varmı? Cevaplarınızı bekliyorum.

<