Rouvax'la aynı sorunu ben de yaşıyorum. Netmaster modem yandı, downstream power'ın yüksek olması ile ilgisi var tahminimce. Tap-off'la bir deneyeyim bakalım, sonucu buraya yazarım.
yok ben şunu anladım alet max 15.6 görüyor, yani aslında daha yüksek ama alet bunu yazıyor. Araya splitter yerleştirerek 3-4dBm düşürüyordum eskiden şimdi sipletter koyunca bişey değişmiyor 15.6 sabit görünüyor çünkü değer 15.6 dan büyük.
Merhaba, öncelikle splitter yerine Tap-Off (dağıtıcı) ile dene yapmanı öneririm. Bir elektrikciden temin edebilecegin 15dB kayıplı 1 Yollu Tap_off ve 75 ohm Sonlandırma direnci( kör tapa diye de adlandırılır) ile test yaptığında sendeki seviyenin +6,+7dB seviyelerinde olması gerekmektedir. (Yaklaşık maliyeti 3-4USD)Tap-Off üzerinde 1 abone çıkşı bir de doğrusal çıkış vardır. Doğrusal (Through) çıkışına 75 Ohm direnci tak, abone(side) çıkışına da kalbo modemi bağlarsın. Daha önce de belirttiğim gibi ideal dear 0 dB'dir.
quote:
bu kısmı anlamadım, mesela tüm rakipler derken hangi rakipleri söylemek istedin ? Wlan 802.11g özelliklerinde kitapçıkta bunu yazıyor 1-5@-83dBm, iletim gücü de 15dBm+-2dBm yazıyor ama bu Wireless özelliğiyle ilgili aletin sanıyorum kablonet performansıyla alakası yok.
Bu kısmı akşama download etmiş olduğum broşürden tekrar kontrol etmem gerek. Wireless konusunda çok tecrübeli değilim ama 15dBm iletim gücü Wireless için 2-3km'lik bir linki aşar herhalde. Ev cihazında da kolay kolay bunu entegre etmezler.
quote:
Peki SNR (Signal To Noise Ratio) değeri önemli olmalı o kaç olmalı ?
Burada DOCSIS 2.0 sertifikalı cihazların önemi ortaya çıkıyor. Bunlar 4-5 dB daha düşük SNR değerlerinde de çalışabilmektedir. Sendeki değerler tahmin ediyorum ki 22-23dB'dir. Eğer NetMasterin çalışıyorsa:) Bunun altındaysa kopma problemlerini yaşaman doğaldır. Sendeki SNR değerleri nedir?
Öncelikle Tap-Off ile sonuçları test edin adamları o doğrultuda çağırın :)
Ayrıca bu tap off gürültü vs.. performansa düşüşe neden olur mu ? Gerçi olsa tavsiye etmezdiniz sanırım :) Eğer tap off la downstream power lvl düşerse çağırmama gerek kalmaz mı ?
Ayrıca SNR değerim 36.1 hep 30 lu değerler olmuştur zaten. Bağlantı için şuan pek sorun yok, bağlantıda düşme gibi sorunlarda olmuyor ama, testler çok tatmin edici değil .
Alltaki cihaz bir Tap-Off'tur. Görünüş olarak bakarsanız aynı cihazdır. Fakat üzerindeki yazılara bakarsanız bunda IN (Prizden Gelen Koaks Kablo) OUT(Diğer bir tap-offa devam eden hat, boşta ise 75Ohm direnç ile sonlandırın) ve TAP (Modeme,TV'ye bağlayacağın hat) mevcuttur.
Tap'ta gürültü olmaz, aksine bölücüden izolasyonu daha yüksektir.
Bu arada SNR > 30 dB değerini sendeki NetMaster mi gösteriyor?:)
NOT: bağlantı yaparken konnektörler iyice sıkmaya özen gösterin!
Valla Tekzenden baktım bi tap offa, orda yoktu, sonra yandaki elektrikçi amcaya sordum, amca karadenizli, fonda da horon çalıyodu. Öyle boş boş baktı suratıma ne diyo bu diye, sonra açıklayınca splitter uzattı. Komikti biraz.
İnternetten araştırdım, şu sayfada buldum, en alttakini alsam olur mu sizce? Downstreamim sürekli 19 gözüküyor, ama daha yüksek tahminimce.
Bir de direnç lazım, o nasıl birşey? Bi de ben evdeki splitteri çıkarıp bu tap offu bağlasam, out kısmını tv'ye, tap kısmını da modeme bağlasam olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 28 Şubat 2007; 19:39:02 >
Alltaki cihaz bir Tap-Off'tur. Görünüş olarak bakarsanız aynı cihazdır. Fakat üzerindeki yazılara bakarsanız bunda IN (Prizden Gelen Koaks Kablo) OUT(Diğer bir tap-offa devam eden hat, boşta ise 75Ohm direnç ile sonlandırın) ve TAP (Modeme,TV'ye bağlayacağın hat) mevcuttur.
Tap'ta gürültü olmaz, aksine bölücüden izolasyonu daha yüksektir.
Bu arada SNR > 30 dB değerini sendeki NetMaster mi gösteriyor?:)
NOT: bağlantı yaparken konnektörler iyice sıkmaya özen gösterin!
Bunu takarsam başka bişey yapmaya gerek kalmaz mı ? Evdekablo internetin dışında 3 de TV var http://www.antes.com.tr/asp/listgroup.asp?group=075 bu adrestekilerden hangisini almam gerekiyor en temiz çözüm için ? Çünkü şuan 3 tane sipletter var :P. -15 DB lik 4 Yan çıkışlı olanı alsam en iyisi olur mu ?
Evet iki modem de öyle gösteriyor, biri senelerdir kullandığım NET&SYS MNG-2005 ve şimdiki Netmaster cbw500 ikisi de SNR ı 30 un üstü gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 28 Şubat 2007; 19:34:45 >
lycantrophic : göstermiş olduğun cihaz uygundur. Nerede oturduğunu bilmiyorum ama Antes bildiğim kar Sultanahmette, Karaköy ,Perpa ve Kadıköy'de bunları bulabilirsin rahatlıkla bildiğim kadar. TAP-OFF yerine DAĞITICI olarak sormayı dene. Ayrıca Tap-Off bulduğun yerde mutlaka sonlandırma direnci de vardır. O da zaten maksimum 40-50 kuruş bir şey.
Rouvax: Mevcut splitterleri Tap-Off ile değiştirmeden öncelikle evindeki TV'lere gelen Power level'lara bakmak gerek. Tap-off ile sinyali -15dB zayıflatacağın için TV'lerde seviyen yeterli değilse görüntün karlanmaya başlayabilir. Spliterlar ne şekilde bağlı ve kaçlı splitterlar var sende, açıklarsan o doğrultuda yardımcı olmaya çalışırım. Ama tahmin ediyorum ki -10dB 4 yan çıkışlı tap-off işini görecektir. Tap-off'un düz çıkışını mutlaka sonladırın!
SNR değerlerini bir test etmem gerek. O doğrultuda min. seviyeleri bildirebilirim.
Zaten şöyle bir durum var, 3 tv nin 2 si yeni 1 i eski 1 in de sinyal yüksek geldiği için görüntüler birbirine karışıyor bazı kanallarda. Sinyal seviyesini düşürünce sorun olacağını sanmıyorum. Ankarada Konya sokağa bakıcam artık nerde bulursam bu tap-off lardan. Tap-off un çıkışını nasıl sonlandırıcam ? SNR ın 30 olması kötü bişey değil sanırım. Bir de Bu antes in sitede 5-900MHz lik RF buatı ve 5-2150MHZ lik MDU dağıtım tap offları var hangisini tercih etmek lazım? Hocam sana da amma soru sorduk ama maden gibisin valla yakalamışken öğrenmek istiyor insan
türksat kablointernet tarafından desteklenen modemlerin listesini bulabileceğimiz bir adres bilen veya Türkiye'de hangi kablo modemlerin satıldığını yazabilecek bir arkadaş varsa ve bunu bize liste olarak burda iletirse çok makbule geçer. 2 gündür bu konuda baya bir sayfa dolaştım ama sonuç sadece netmaster?!özellikle İzmir'de olan ve türksat kablointernet kullanan üye varsa aramızda ve kullandığı modemi nereden ne şekilde temin ettiğini iletirse ayrıca makbule geçecek. şimdiden teşekkürler...
Rouvax, sen kesinlikle 4 Yollu 10dB yan çıkışlı bir tap-off al ve tüm kabloları buna bağla. Sonlandırmayı da unutma:)
Farkı görünce bir bira ismarlarsın:)
Dikkatimi çeken bir nokta kabloların rg59 tipi galiba. Bu konuya daha sonra geliriz.
Evdeki bağlantıda sadece Kablo TV'niz var ise 5-900 veya 5-1000MHz olan cihaz alın. Dijitürk bağlantısı varsa aynı hatta 5-2300MHz alırsınız.
Ankaradakilere bir adres vereyim: NOVA ELEKTRONİK Anafartalar Cad. Şan Sk.AKbul İş Hani No:7/8 0312 311 02 00 Ulus - ANKARA
Cihazları buradan temin edebilirsiniz. Veya Konya Street'te de bulabilirsiniz 1-2 denemeden sonra.
Ismarlarım hocam lafımı olur :) o değil de son bişey sorayım 4 yan çıkışlı 10dB yan çıkışlı tap off derken -10dB lik olacak dimi ? çünkü bende zaten sinyal fazla...
türksat kablointernet tarafından desteklenen modemlerin listesini bulabileceğimiz bir adres bilen veya Türkiye'de hangi kablo modemlerin satıldığını yazabilecek bir arkadaş varsa ve bunu bize liste olarak burda iletirse çok makbule geçer. 2 gündür bu konuda baya bir sayfa dolaştım ama sonuç sadece netmaster?!özellikle İzmir'de olan ve türksat kablointernet kullanan üye varsa aramızda ve kullandığı modemi nereden ne şekilde temin ettiğini iletirse ayrıca makbule geçecek. şimdiden teşekkürler...
genelde hep duyduğum netmaster modem. 2 hafta önce bağlattım kabloneti bostanlıdayım. hepsiburada'dan motorola sb5100(paketten 5101 çıkıyor, bir üst modeli) aldım, başka yerde satılmıyor(stoklarda yok, ithalatçısı 1 ay sonraya gelecek dedi). 128 lik hattımda 160/35 civarı değerleri görüyorum. stabil çalışıyor.