Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1456. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MounT531 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (14 Mobil) - 4 Masaüstü14 Mobil
5 sn
66.166
Cevap
433
Favori
3.630.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
86. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 14541455145614571458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an bende bağlandı gibi görünüyor 5 saatte çözebildiler takip edebildiğim kadarıyla

50/4 bağlantı bu durumda

KABLONET [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 6 Ocak 2015; 12:28:13 >
  • yurt dışı çıkışı ile ilgili aramak istedim,sistem çökmüş işlem yapılmıyor.meğer genel arıza varmış kadıköy de sıkıntı yok bağlantı düzgün.müşteri hizmetlerini arayıp hiç sinirlerinizi bozmayın bekleyin düzelir.
  • iki damla kar yagiyor butun tr iptal nasil bir altyapidir kardesim guya asagidan gidiyor kablolar.bu adamlar bir yerden sonra uydu kullanarak mi yurt disina baglaniyorlar diye dusunuyorum eger oyleyse hava kotu olunca bozulmasi normal.hani denizaltindan giden kablolarimizi baliklar yemisti de oyle de kesilmisti bir ara.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • tabiki biryerden sonra uydu kullanılıyor
    iletişm yurt içinde kablolu olabilir
    dünyaya açıldığın an uydudan alınıp veriliyor
    bütün veriler
  • kablo ile Türkiye'den Amerika'daki bir servera erişim süresi ortalama 150ms cıvarı..uydu ile erişim süresi ortalama kaç ms dir hep merak etmişimdir.hani 60ms civarı ise varsın kar,fırtınada kopsun razıyım:)

Aboneliğiniz kapsamında yapılan kontroller sonucunda bulunduğunuz bölgede genel arıza tespit edilmiş olup, arızanın en kısa sürede giderilebilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Siz değerli abonelerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek adına bölgenizde iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. İyileştirme amaçlı yapılan teknik çalışmalar sonrasında abonelerimizin sorunsuz bir şekilde almaları için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında abonelerimiz belli sürelerde etkilenebilmekte olup bu sürenin minimum seviyede olması yönünde işlemler gerçekleştirilmektedir.

Genel arızanız sonuçlandıktan sonra probleminizin devam etmesi halinde, bu mail üzerinden bizimle irtibata geçmeniz durumunda size memnuniyetle yardımcı olacağımızı iletmek isteriz.

Saygılarımızla,

TÜRKSAT A.Ş.

Telefon: 126 - 4440126
    E-mail: kablotvbilgi@turksat.com.tr
    MC

--------------------------------------------------------------------------------

Subject: modem değerleri hk
    merhaba modem değerleri biraz yükselmiş görünüyor sizce bu değerler normal mi değil ise ekipleriniz tarafından ayarlanmasını talep ediyorum.
    saygılar.modem değerleri

KABLONET [ANA KONU]

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    hocam cidden iyileştirme çalışmaları varsa bu güzel haber.bir kaç hafta sıkıntı sürer ama mutlaka kalıcı düzelme olur.
  • yaparsa google fiber yapar:) ha dünyaya yayılmasını biz görür müyüz bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matai -- 6 Ocak 2015; 18:12:35 >
  • Uydunet isimlendirmesi hatali, zaten onlar da tekrar 'kablo' ya donduler. Yine de uydunet dense de yurt disi trafiginiz uydudan gecmiyor, fiber ile aktariliyor. Kitalar arasi internet de fiberle aktariliyor, okyanuslara dosenmis fiber kablolarla (http://www.submarinecablemap.com/). Belki son uydularla bu durum birazcik degismistir belki ama fiber'e gore benim bildigim uydu uzerinden internet hem pahali, hem kapasitesi az hem de ping sureleri yuksek. Turksat kablo da zorunlu hallerde ya da seckin musterilerinde bu secenegi kullaniyordur diye dusunuyorum.

Yani marifet B'de...
  • zac Z kullanıcısına yanıt
    bu uydu üzerinden TR-ABD serverlar arası kaç ms merak ediyorum.şayet kaynak bulursan hocam haber vermeni rica ediyorum..kulaktan duyma değilde bizzat test etmiş kişilerden
  • Arkadaşlar, bu bölüme veya diğer bölümlere tıkladığımda , son mesajın gönderildiği son sayfa değilde, üç beş sayfa öncesi açılıyor hep.Sonre birde son sayfaya tıklayıp burdaki son mesajlara bakabiliyorum ancak. Sizinde mi öyle? Yani favori listemdeki konu başlıklarına tıkladığımda son sayfa nın açılması için bir ayar mayar varmı acaba?
    HEY BE KEMALIM, BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM HER GÜN , HER OLAY SENİN NE KADAR BÜYÜK ADAM OLDUĞUNU YENİDEN YENİDEN HATIRLATIYOR BANA.
  • Bu gün öyle saatlerinde uydunet resmen dökülüyordu, neden sonra iyileşti. 3 aydır ilk defa böyle bir şey oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zac

Uydunet isimlendirmesi hatali, zaten onlar da tekrar 'kablo' ya donduler. Yine de uydunet dense de yurt disi trafiginiz uydudan gecmiyor, fiber ile aktariliyor. Kitalar arasi internet de fiberle aktariliyor, okyanuslara dosenmis fiber kablolarla (http://www.submarinecablemap.com/). Belki son uydularla bu durum birazcik degismistir belki ama fiber'e gore benim bildigim uydu uzerinden internet hem pahali, hem kapasitesi az hem de ping sureleri yuksek. Turksat kablo da zorunlu hallerde ya da seckin musterilerinde bu secenegi kullaniyordur diye dusunuyorum.

yani diyorsun okyanus diplerine kablo döşenmiş
    inanmam imkansız kesinlikle olanak dışı uydulardan veri transferi
    yapıyorlardır

adamların işigücü yok onca metre kabloları okyanus dibinden taşıyacaklar
    astarı yüzünden pahalı olur o zaman yukarı atılan uyduların hiç bir önemi kalmaz

kesinlikle inanıyorumki kıtalararası kablo taşıma yok vede eminim

akdeniz falan olsa tamam derimde okyanus ya kilo etrelerce uzunluk
    deniz dipleri farklı kablolara zarar verebilecek her türlü olumsuz şartlar mevcut
    olamaz

• Üstad, kablolara ait bir harita var internette ancak şu an hatırlamıyorum, araştıran olursa haritaya ulaşabilirsiniz, nereden nereye kablo var tek tek gösteriyor avrupa ile abd arasında dahi bir kablo var haritada görmüştüm ha uydularda var tabiki ama kablo olduğunuda o haritada görmüştüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz dibinden kablo hattı döşendiğini ben de duymuştum. Telekomdan emekli bir yakınım var, görev icabı radyolinklere oraya buraya devamlı giderdi. Fiberin çıktığı ilk zamanlar deniz dibinden kol genişliğinde hat döşemesi yaptıklarını, kabloların özelliklerini, ara ara da olsa bana anlatırdı.
  • 
Sayfa: önceki 14541455145614571458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.