Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1060. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (9 Mobil) - 3 Masaüstü9 Mobil
5 sn
66.035
Cevap
431
Favori
3.575.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhuntus81

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

modemin kendi adresi değişmez o aynı kalır zaten. ip değişti mi ona bakın. bazen atmasyon mac adresi verince sorun olabiliyor. bilgisayarınızdaki kablosuz ve ethernet kartının mac adrreslerini denerseniz kesin çalışır. dediğim gibi lan ve modem mac adresleri aynı kalır. sadece bağlantı sırasında verdiğiniz yalancı mac adresi kaydedilir uydunette ve yeni bir modem gibi davranır sistem yeni bir ip atar. mesela 1-2 gün sonra bu yalancı mac adresini iptal ederseniz yani 00 ile doldurursanız, modeminizin gerçek mac adresi ile eşleşen ip boşta olduğu zaman içinde bir başka kullanıcı tarafından alınmış olacağından size yine farklı bir ip adresi verilir. başka ayarlarla oynamanıza gerek yok. ben sırayla modem mac, lan mac, bilgisayar ethernet mac, bilgisayar wireles mac, modem wireless mac adreslerini kullanarak gün içinde en az 5 defa mac adresi değiştirebiliyorum. uydunet kullanıcıların ip adresi değiştirme sorunu da bu şekilde çözülmüş oldu gayet basit bir şekilde.

teşekkürler bi deniyim. ben kafadan bi mac adresi sallamıştım o zaman internete bağlanamadım. bakalım şimdi bilgisayarın mac adresini deniyim bide olacak mı.

yine olmadı ya dediğiniz gibi bu sefer bilgisayarın kablosuz ağ kartının mac adresini girdim uygula dedim. bu sefer internete girdi ama ip adresi yine aynı :(

• lan ip adresini girin... veya mta mac adresi var modemin onu girin. sisteminizdeki modem haricindeki diğer mac adreslerini deneyebilirsiniz. mutlaka olmalı. ip numarası birebir aynı mı geliyor yoksa aynı blok olduğu için mi olmadı diyorsunuz? ayrıca bu yöntemi ben router modunda yapıyorum. belki modemi bridge modunda unutmuş olabilirsiniz. ona da dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 22 Kasım 2011; 15:49:42 >

lan ip adresini girin... veya mta mac adresi var modemin onu girin. sisteminizdeki modem haricindeki diğer mac adreslerini deneyebilirsiniz. mutlaka olmalı. ip numarası birebir aynı mı geliyor yoksa aynı blok olduğu için mi olmadı diyorsunuz? ayrıca bu yöntemi ben router modunda yapıyorum. belki modemi bridge modunda unutmuş olabilirsiniz. ona da dikkat edin.

evet onu da denedim ethernet kartının mac adresini girince yine bağlanmıyor internete :( bridge modunda zaten olmuyor temel seçeneği kayboluyor ozaman. router modda yapıyorum. evet ip adresi birebir aynı aldı kablosuz ağ kartının mac adresini yazınca. ben kablosuz olarak bağlanıyorum internete oyüzden mi acaba. siz kabloyla mı bağlanıyorsunuz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 22 Kasım 2011; 16:09:16 >

lan ip adresini girin... veya mta mac adresi var modemin onu girin. sisteminizdeki modem haricindeki diğer mac adreslerini deneyebilirsiniz. mutlaka olmalı. ip numarası birebir aynı mı geliyor yoksa aynı blok olduğu için mi olmadı diyorsunuz? ayrıca bu yöntemi ben router modunda yapıyorum. belki modemi bridge modunda unutmuş olabilirsiniz. ona da dikkat edin.

lan ip adresi derken yanlış yazdınız dimi lan mac adresi diyecektiniz. evet onu denedim onda da bağlanmıyor nete
  • temel kurulumdaki LAN MAC adresini deneyin. olmaması için bir sebep yok. ilginç bir durum sizdeki. ben de kablosuz ile yapıyorum. ayrıca kablosuz menüsündeki kablosuz arayüz yanında yazan mac adresini de kullanabilirsin. bunların hepsi sana farklı bir ip verir.

temel kurulumdaki LAN MAC adresini deneyin. olmaması için bir sebep yok. ilginç bir durum sizdeki. ben de kablosuz ile yapıyorum. ayrıca kablosuz menüsündeki kablosuz arayüz yanında yazan mac adresini de kullanabilirsin. bunların hepsi sana farklı bir ip verir.

evet temel kurulumdaki lan mac ı yazdım. şimdi sırayla modemin altında yazan mac adreslerinin hepsini deniyorum bakalım hangisi tutacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

quote:

temel kurulumdaki LAN MAC adresini deneyin. olmaması için bir sebep yok. ilginç bir durum sizdeki. ben de kablosuz ile yapıyorum. ayrıca kablosuz menüsündeki kablosuz arayüz yanında yazan mac adresini de kullanabilirsin. bunların hepsi sana farklı bir ip verir.

evet temel kurulumdaki lan mac ı yazdım. şimdi sırayla modemin altında yazan mac adreslerinin hepsini deniyorum bakalım hangisi tutacak :)

ya ben şimdi aklıma geldi Plazma TVnin mac adresini girdim ona da ayrı ip verdi . bir ip kaynağı daha buldum bu arada :D. digitürk plus mac adresini de deneyecem büyük ihtimalle o da olur.

• _____________________________
  • bu şekilde ip yi değiştiremezsek yakalanma ihtimali de artıyor dimi yani korsan oyun müzik film indirdiğimiz için
  • ip değiştirerek izini silemezsin. amacın oysa eğer, vpn kullanmalısın. ayda 4-5 dolar gibi ücretlere sınırsız vpn veren amerikan firmaları var. onlardan birini aldıktan sonra vpndeyken ancak kimse sizi izleyemez. çoğu vpn sağlayıcısı özellikle log tutmadığı için geçmişte o vpn server üzerinden nerelere bağlandığında tespit edilemez. ip değiştirme sadece dosya indirme sitelerinin süre ve dosya sayısı kısıtlamalarını aşmada size faydası olur. vpnin diğer bir avantajı da güvenli internet adı altında kurulan sistemle izlenemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 22 Kasım 2011; 16:40:34 >
  • bu arada ne dediyseniz yaptım hiç biri olmadı bende ya :( acaba siz müşteri hizmetlerini arayıp modeme reset mi attırdınız ? sadece size özel bi durum mu bu ki ? bende hiç biri çalışmadı. bi tek kablosuz ağ kartınnın mac adresi çalıştı onda da ip adresi birebir aynı malesef
  • gerçekten ilginç bir durum. sizin voip açık mı acaba?. bende açık. ondan fark eder mi bilemiyorum. ben de önceleri mh'yi arayıp sürekli ip değiştirtiyordum. belkş de adamlar bıktı spoofed ip kabul edecek bir ayar çektiler bilemiyorum. ama kafadan atma olmayan fiziksel bir donanımın geröek mac adreslerini girdiğim müddetçe he rmac adresi için ayrı bir ip alıyorum.
  • yok aktif değil mta hat durumu n/a diyor . bi sürü ayar var diğer sekmelerde. belki siz müşteri hizmetlerini aradığınızda onlarla oynamış olabilirler sizin bilmediğiniz. o yüsden olmuyor bende belki ne yapalım artık tek ip ye mahkumuz türksat sağolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 22 Kasım 2011; 17:26:50 >
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.