Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: kablo modem 2 PC

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Cevap: kablo modem 2 PC Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Charm

19 Haziran 2006; 21:47:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

bu faturaya kablo tv dahil sanıyordum ama her ay 44ytl + 12 ytl = 56 ytl ödüyorum 256k kablonet için . ankaradayım. kablo tv bedeli içinde değilmiydi bunun.

Turksat tan bu gün geldi faturam.
işyerinde bende 256 k kullanıyorum.

44 lira olarak geldi. şaşırdım normalde 37 (+12 lira da bakım için sonra geliyor) gelmesi gerekiyordu. aradım turksat ı. dedim kablo tv yi de eklemişsiniz 2 ayda bir gelmiyomuydu bunun faturası diye. onlarda sizde kablonet de olduğu için rakam küçük olmuyor o yüzden ekliyoruz dediler. normalde kablo tv faturalarını 2 aya çıkarmalaının nedeni 7 lira lık bi tahsilat için 1 milyona yakın masraf yapıyor olmaları imiş yani , baskı - posta - muhasebe ve işgücü olarak.
ok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 19 Haziran 2006; 21:55:41 >

Nus ile Uslanmayanı Etmelidir Tekdir. Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı KÖTEKTİR.
dasdasq

Sisteme Gözat

20 Haziran 2006; 2:23:11 

anladım,abi hep yanlış bilgi alıyoz. biz bunu bağlatırken kablo tv içinde diye bilyorduk. doğru dürüst bilgi alamadık ki. neyse,
bu arada hizmet bedeli kredi kartından çekeceklerdi güya ekstrede gözükmüyo , bu ne iş anlamadım.

"onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı." (afrika atasözü)
Charm

20 Haziran 2006; 9:36:29 

quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

anladım,abi hep yanlış bilgi alıyoz. biz bunu bağlatırken kablo tv içinde diye bilyorduk. doğru dürüst bilgi alamadık ki. neyse,
bu arada hizmet bedeli kredi kartından çekeceklerdi güya ekstrede gözükmüyo , bu ne iş anlamadım.

Boş ver çekmesinler. senin işine gelir. Hizmet bedelini de her ay tıkır tıkır ödemene gerek yok söylim sana 2 - 3 ay biriktir öde. çok önemli değil yani.

Nus ile Uslanmayanı Etmelidir Tekdir. Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı KÖTEKTİR.
cebor

28 Haziran 2006; 17:25:43 

merhaba,

kablo neti ben de düşünüyorum. bazı sorularım olacak

1) evde iki tv (+PC nin tv kartı ) kablo tv den splitter ile yararlanıyor. kablo net abonesi olduğumda yine bir splitter mi kullanacağız ? bu sinyal kalitesini düşürür mü?

2) evdeki labtop ve desktobumu "adhog" wireless bağlantısı ile bağladım. desktobumu kablo nete direk bağladığımda labtop tan adhog bağlantısı yoluyla internet verimli olurmu ?

syg.

Siyasetcinin bilimcinin en kötüsü olunacağına tamircinin parmakla gösterilen en iyisi olmak yeğdir.
Oktay Sinanoğlu
shekwan

28 Haziran 2006; 18:02:48 

1) Aynı anda birkaç TV'ye veya modem yoluyla internete bağlanmanız hiçbir şey değiştirmez. Kalite yine aynıdır.

2 hakkında fazla bir bilgim yok.

dasdasq

Sisteme Gözat

28 Haziran 2006; 20:35:23 

@cebor hocam
1-düşürmez diye biliyorum. bir kere adsl de normal tel kablosuyken, kablonette fiberoptik kabloyla geliyor bağlantı ve yüzlerce (300 yanlış hatırlamıyorsam) ince kablo bağlantı yüküne göre dengeliyor sanırım. bununla ilgili "türk internet " diye bi sitede sanırım vardı daha ayrıntılı teknik bilgi.
2-adsl de nasılsa oyledir hatta daha iyidir bağlantı seviyesi.

"onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı." (afrika atasözü)
BurakMert

29 Haziran 2006; 12:23:41 

arkadaşlar yeni eve taşındık çankayaya kablonet almayı düşünüyorum. çankayada adsl yavaş gibi bu kablonetin 256kb liğine alınca bize aylık toplam kaç para gelecek bide bu adsl modem ile bağlanabiliyormu.(modem routerlı)

klonajinsky

29 Haziran 2006; 23:00:00 

quote:

Orjinalden alıntı: BurakMert

arkadaşlar yeni eve taşındık çankayaya kablonet almayı düşünüyorum. çankayada adsl yavaş gibi bu kablonetin 256kb liğine alınca bize aylık toplam kaç para gelecek bide bu adsl modem ile bağlanabiliyormu.(modem routerlı)

modemini router olarak kullanabilirsin ama kablomodem alman şart.çıkışı kablomodemden yapacaksın.ücretler ise aşağıdaki linkte...

http://www.kablonet.com/knet/

http://klonajinsky.spaces.live.com/
klonajinsky

30 Haziran 2006; 23:34:56 

quote:

Orjinalden alıntı: cebor

merhaba,

kablo neti ben de düşünüyorum. bazı sorularım olacak

1) evde iki tv (+PC nin tv kartı ) kablo tv den splitter ile yararlanıyor. kablo net abonesi olduğumda yine bir splitter mi kullanacağız ? bu sinyal kalitesini düşürür mü?

2) evdeki labtop ve desktobumu "adhog" wireless bağlantısı ile bağladım. desktobumu kablo nete direk bağladığımda labtop tan adhog bağlantısı yoluyla internet verimli olurmu ?

syg.

1) kabllonetin kablo tv ile alakası olmadığını söylemişti teknik servis.yani sinyal gücünü düşürmezmiş.sadece evdeki tv sayısı evdeki kablo tv kalitesi ile doğru orantılı.

2) kablosuz internet kablolu gibi verimli olmaz ama mesafe önemli tabii.deneyerek görebilirsin.

mMylo

10 Temmuz 2006; 18:29:03 

kablo modem ile ethernet kartı arasındaki bağlantıyı tel kablosu ile yapabilir miyiz?

fikri olan var mı?

mafaky

10 Temmuz 2006; 19:04:19 

quote:

Orjinalden alıntı: mMylo

kablo modem ile ethernet kartı arasındaki bağlantıyı tel kablosu ile yapabilir miyiz?

fikri olan var mı?

Yapmamanız daha hayırlı olur. 1-2 metrelik bir patch kablo (Cat5e UTP) 3-5 YTL'ye satılırken, hele ki...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
klonajinsky

11 Temmuz 2006; 13:24:46 

quote:

Orjinalden alıntı: mMylo

fikri olan var mı?

diğer başlığa da yazdığım gibi olmaz.zaten gerek te yok...

ankarali179

11 Temmuz 2006; 20:15:12 

arkadaşlar benim evimde kablotv var ve 128 lik kablo modem bağlatmak istiyorum.şimdi 2 ayda bir 14 ytl kablo tv ye veriyoruz birde aylık 20 ytl kablo modem parası çıkacak.şimdi bu faturalar bu tarifeden mi geliyor yoqsa iki fatura birleşip başka bir tarifeden mi yolluyorlar.mesela iki ayda 14+20+20=54 ytl mi yoqsa daha az mı ödeyeceğim(teknik destek istemiyorum. :) )

____gRuP AnKaRa____
klonajinsky

11 Temmuz 2006; 20:38:19 

quote:

Orjinalden alıntı: ankarali179

arkadaşlar benim evimde kablotv var ve 128 lik kablo modem bağlatmak istiyorum.şimdi 2 ayda bir 14 ytl kablo tv ye veriyoruz birde aylık 20 ytl kablo modem parası çıkacak.şimdi bu faturalar bu tarifeden mi geliyor yoqsa iki fatura birleşip başka bir tarifeden mi yolluyorlar.mesela iki ayda 14+20+20=54 ytl mi yoqsa daha az mı ödeyeceğim(teknik destek istemiyorum. :) )

kablotv ye aynen ödemeye devam edeceksin.bunun haricinde tesis ücreti (bir defaya mahsus) 30 ytl,modem ücreti 50$ ve aylıkta 20 ytl ödeyeceksin.

köstebek

15 Temmuz 2006; 0:57:12 

bende kaç senedir kablo kullanıyorum askere gider ayak kapattırdım dönüşte yeniden açtırdım ama dedim yetti 128 artık fiyatta uygun 256 yapim dedim ama download da en yüksek 14 'e kadar çıkabiliyorum. telefon ile başvurduğumda bağlantınız çok iyi gözüküyor diyolar ama ben 256 ile 14-13 gibi rakamlarda indiriyorum buna neden ne olabilir öneriniz varmı bide ben 22 mayısta açtırdım neti ama bu tarih oldu hala fatura gelmedi boyumu aşacak bi fatura gelecek gibi. Nereye danışabilirim faturayı bi bilginiz varmı ?
bakımı üslenen firma faturalama bize ait değil diyor. ptt gidiyorum henüz faturanız bize ulaşmadı diyor?
ne yapim sizce bu ayda gelmez ise ağustosta 3 aylık fatura artı mayıs ayından 10 gün bide bağlantı ücreti gelecek yardım bekliyorum.
EliasGS

15 Temmuz 2006; 1:42:54