ben de gayrettepe-mecidiyeköydeyim mart/nisandan beri hala arada bir modem kopup yeniden bağlanıyor. bağlı olduğu zaman sorunsuz sinyaller de düzgün, dolayısıyla anlık bakıldığında sorun görülmez..
ben de gayrettepe-mecidiyeköydeyim mart/nisandan beri hala arada bir modem kopup yeniden bağlanıyor. bağlı olduğu zaman sorunsuz sinyaller de düzgün, dolayısıyla anlık bakıldığında sorun görülmez..
evet bendede yakşaık 2 haftadır boyle. send receive ledleri 7-8 saniyelgini sonuyor ve 7-8 sn sonra gene veri transferi devam ediyor.
Turksat'tan yeni kampanya !!! Bugünden itibaren (20.05.2008-17.08.2008) 90 gün boyunca Kablointernet tesis ücreti olan 30 YTL alınmayacaktır. Kampanya sadece internet tesis ücretini kapsamaktadır. Kablo TV tesis ücreti olan 43 YTL alınması devam edecektir.
Not:Turksat Web sayfasına baktım kampanya ile ilgili bir acıklama yok bilgi Türksat il çalışanlarından alınmıştır.
arkadaşlar COM21 DOXport DP110XB modelli modem kullanıyorum. 9-10 gündür söyle bir problemim var.
10 15 dakikada bir 7-8 saniyeligine baglantı duruyor modemdeki send receive led leri ikisde sönuyor ama 7-8 saniye sorna kendisi geri geliyor ve baglantı tekrar saglanıyor. defalarca servis geldi defelarca muısteri hizmetlerini aradım ama hala aynı ne yapmalıyım ?
Arkadaşlar 1-2 sorum olacak. Tabi önce forumu aradım ondan sonra soruyorum
Şu an 29 Ytl lik limitli ADSL kullanıcısıyım. Devamlı kotaya bakmaktan bıktım Limitsiz bir tarifem olsun istiyorum. Bu hafta ya 49 ytl ye adsl limitsize geçeceğim yada 29 ytl lik kablo internete şimdi
-1024/256 kbps adsl tarifesi ile ; 256 / 64 Kbps kablointernet tarifesi arasında bir değerlendirme yaparsanız 1 şarkıyı ben 1-2 dak. indiriyorum kablointernette ne kadar sürer hız açısından fark çok mu? -İst. Anadolu yakasında bağlantı sorunları var mı çok sık kopma yaşanıyor mu -KabloTv parası 24 ay 1 YTL mi alacaklar.(digitale geçiyoruz deyip bizi mağdur etmesinler) -Daha önce KabloTv kurulumu yaptırmış daha sonra iptal ettirmiştim tekrar kurulum parası alınır mı - iyi bir modem (kablolu olabilir) ne alayım kaç ytl
Sonuçta bir ev kullanıcısı olarak hız/fiyat kıstasında hangisini tercih etmeliyim
1024/256 kbps adsl ------------------- 49 YTL mi tercih etmeliyim 256 / 64 Kbps kablointernet --------29YTL mi tercih etmeliyim sizce.
Öncelikle 29 ytl olan 256/64 değil 512/128 Kbps onu düzeltelim. Sen eski fiyatlara bakmışsın. 256/64 19 ytl, 1024/256 Kbps ise 39 ytl. http://www.turksatkablo.com/kablo-fiyat-tarifesi.html Bu sayfadan bakabilirsin tarifelere. Eğer 256 alırsan biraz yavaş gelebilir ama 512 alırsan çok fazla farkını hissetmezsin 1024 adsl'ye göre. Yukarıda @cuysal arkadaşın dediği doğruysa internet için kurulum parası ödemeyeceksin fakat kablotv için alırlar tekrardan muhtemelen. Modem olarak ise ya teknik servisin getirdiği modemi alacaksın ya da aşağıda linkini verdiğim Netmaster cxc-150 modemi alabilirsin. Pek fazla modem alternatifi yok maalesef. Ben Anadalu yakası/Sahrayıcedit'teyim. Uzun süredir, problemsiz bir şekilde bağlanmaktayım. Tam olarak nerede oturduğunu söylersen bölgende problem olup olmadığını daha net öğrenebilirsin.
Arkadaşlar bende fiyatların düşmesi nedeniyle kablonet almayı düşünüyorum..Fakat internet paylaşırken ipsharer kullanmamız gerektiği söylenmiş..Bu "ipsharer" ın normal adsl de kullandığımız dağıtıcı "switch" den farkı nedir..Kablonet de switch kullanamıyormuyuz..İllaki ipsharer mı kullanmak gerekiyor..
Arkadaşlar bende fiyatların düşmesi nedeniyle kablonet almayı düşünüyorum..Fakat internet paylaşırken ipsharer kullanmamız gerektiği söylenmiş..Bu "ipsharer" ın normal adsl de kullandığımız dağıtıcı "switch" den farkı nedir..Kablonet de switch kullanamıyormuyuz..İllaki ipsharer mı kullanmak gerekiyor..
Adsl deki hıza yakın ve ekonomik olanın 512/128 Kbps olduğunu söyledi
Limitsiz 512/128 Kbps ayda 29 ytl + 1 ytl kablotv = 30 YTL aylık ödeme (24 ay devam şartı var)
İlk bağantıda bugün başlayan kampanyadan yararlanarak internet kurulum hat ücreti yok (30ytl kar) sadece ilk faturada ödeyeceğiniz 43 ytl kablo tv kurulum parası veriliyor (taksit yok)
60-80 ytl arası 1 modem almamız gerekiyor.
3-5 gün arası gelip kuruyorlarmış,
Şimdi tek sorun
'Kabloluinternet mi daha kullanışlı -verimli ve sorunsuz yoksa ADSL mi ?
Teknoloji olarak kablo internet tabii ki ustun. Daha dusuk ping ve daha iyi sinyal kalitesi (vaad edilen hizi tam kullanma). Tabii bu teoride. Bulundugun bolgede altyapi nasil buna bagli olarak hersey degisebilir.