Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Kablo internet ile ilgili herşey...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: coolman7, panterer
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Cevap: Kablo internet ile ilgili herşey... Sayfa: <<   < önceki  130 131 [132] 133 134 135 136 137 138 139   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
projist

25 Nisan 2008; 10:14:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar sorum şu ,evde her odaya ethernet kablosu gidiyor. bunlar girişte toplanıyorlar.oraya modemi ve kablointerneti götürdüm.şimdi odalara internet vermek için router'a ihtiyacım var sanırım. fakat hangi router bu işi en kaliteli ve ekonomik olarak yapar bilemiyorum.

aşağıdaki alet bu işi halleder mi? verimli ve düzgün çalışır mı??

http://www.armada.com.tr/ArmadaCorporate/product.do?matnr=CNIP-IG914

ADSL modem desteği Var

Cable Modem desteği Var

Ethernet port sayısı 4

Firewall özelliği Var

Garanti Süresi 24 Ay

ISDN Yok

Print Server özelliği Yok

Yönetilebilirlik Web-Based

yada siz ne tavsiye edersiniz? kablosuza şuan için ihtiyacım yok, ama fiyat uygunsa düşünebilirim.

''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her seyi de Atatürk'e...''
enreka_tr

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008; 19:48:26 

teşekkür ederim arkadaşlar..
projistbu kablosuz router mı?

ASUS F8Sn
T8300_3GbDdr2_9500GS_250Gb_Wi-Fi_Bt_14.1"
arrob

25 Nisan 2008; 20:04:51 

arkadaşlar kablonet kullanıcıyım..smartner router aldım 3 ay önce ama problemleri bir türlü bitmedi..ıp almadıgı için 15 günde bir routerı resetleyip tekrar tanıtıyorum ve bu iş çok sıkmaya başladı canımı..NETMASTER CBW500 WİRELESS KABLONET MODEM almayı düşünüyorum öneriniz nelerdir?

ThisisaNightmare

25 Nisan 2008; 20:22:50 

Arkadaşlar bir ara Kablo Data diye birşey var idi ne oldu ona ya? Hiç bulamıyorum sanırım Türksat yok etti.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
NitemX

25 Nisan 2008; 23:44:12 

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: NitemX

Arkadaşlar,adsl den kablo net e geçmeyi düşünüyorum.Şu anda 1024 kullanıcısıyım ama hız testinde 830 gibi çıkıyor.Kablo net de 29.-YTL ye 512 M yi sınırsız veriyor.Yani şu an kullandığım adsl den daha düşük hız. Sizlere sormak istiyorum,acaba 512 kablonet alsam verimli olur mu?Şimdiki hızımla net de film falan takılmadan izlenmiyor,kablo net de durum nasıl olur? 1024 e geçsem daha mı iyidir? Bir de kablonet de dinamik ip olmuyor sanırım,statik ip alınıyor değil mi? Saygılar..
(Şuan kotalı kullanıcıyım.)

ben 512 K sınırsız abonesiyim ve memnunum, bulunduğun bölgeye göre durum değişir. You tobe de takılmadan izleyebiliyorum R@pid den 60-65 ile dl hızı emulede 55 ile dl, 11 ile upload

Kablo internette de ıp değiştirmenin çok kolay yolu var hemde modemin fişini çekmeden ;)

@krm-iks, bilgi için teşekkürler.Ben de 512 sınırsız almak istiyorum.Kablo tv de aylık 1.-YTL kampanyasına katılacağım.Sanırım 2 yıl boyunca şu an ki kanalları verecekler,tabii dijital e geçirip fiyatı arttırmazlarsa.
Bu arada modemin fişini çekmeden ip nasıl değişiyor? Forumda okudum bu r@pid den indirilen bir program ile mi oluyor?? Saygılar..

Bilgiyi uygularsanız,büyürsünüz.Paylaşırsanız,efsane olursunuz!..
civan76

26 Nisan 2008; 0:28:01 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Arkadaşlar,adsl den kablo net e geçmeyi düşünüyorum.Şu anda 1024 kullanıcısıyım ama hız testinde 830 gibi çıkıyor.Kablo net de 29.-YTL ye 512 M yi sınırsız veriyor.Yani şu an kullandığım adsl den daha düşük hız. Sizlere sormak istiyorum,acaba 512 kablonet alsam verimli olur mu?Şimdiki hızımla net de film falan takılmadan izlenmiyor,kablo net de durum nasıl olur? 1024 e geçsem daha mı iyidir? Bir de kablonet de dinamik ip olmuyor sanırım,statik ip alınıyor değil mi? Saygılar..
(Şuan kotalı kullanıcıyım.)

ben 512 K sınırsız abonesiyim ve memnunum, bulunduğun bölgeye göre durum değişir. You tobe de takılmadan izleyebiliyorum R@pid den 60-65 ile dl hızı emulede 55 ile dl, 11 ile upload

Kablo internette de ıp değiştirmenin çok kolay yolu var hemde modemin fişini çekmeden ;)

@krm-iks, bilgi için teşekkürler.Ben de 512 sınırsız almak istiyorum.Kablo tv de aylık 1.-YTL kampanyasına katılacağım.Sanırım 2 yıl boyunca şu an ki kanalları verecekler,tabii dijital e geçirip fiyatı arttırmazlarsa.
Bu arada modemin fişini çekmeden ip nasıl değişiyor? Forumda okudum bu r@pid den indirilen bir program ile mi oluyor?? Saygılar..

bu ikisinden biri işine yaraması lazım..
http://rapid_share.com/files/110402753/ip.cmd.html
http://rapid_share.com/files/110403032/rapid_com21.cmd.html

NitemX

26 Nisan 2008; 20:24:26 

quote:

Orjinalden alıntı: civan76

bu ikisinden biri işine yaraması lazım..
http://rapid_share.com/files/110402753/ip.cmd.html
http://rapid_share.com/files/110403032/rapid_com21.cmd.html

Teşekkürler,civan76 not ettim.

Bilgiyi uygularsanız,büyürsünüz.Paylaşırsanız,efsane olursunuz!..
projist

27 Nisan 2008; 0:29:33 

quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

teşekkür ederim arkadaşlar..
projistbu kablosuz router mı?

evet dostum kablosuz router

''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her seyi de Atatürk'e...''
enreka_tr

Sisteme Gözat

27 Nisan 2008; 0:36:38 

alla ala anten olmayınca altında da yazmıyo o yuzden kıllanmıştım =)

ASUS F8Sn
-bLazE-

29 Nisan 2008; 11:59:08 

Benim artık Upstream Signal/Noise Ratio 19,2 dB çıkıyor yani 20'nin altına düşüyor. Ancak Modem durumunda "Modem Sorunsuz" olarak gözüküyor. Buna bir ayar çekilmesi gerekir mi?

enreka_tr

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 13:53:59 

arkadaşlar bunlar modemi kendi vermio di mi

ASUS F8Sn
kartalaraz

29 Nisan 2008; 18:04:08 

quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

arkadaşlar bunlar modemi kendi vermio di mi

hayır... vermiyor.

djdeeles

29 Nisan 2008; 23:14:21 

quote:

Orjinalden alıntı: -bLazE-

Benim artık Upstream Signal/Noise Ratio 19,2 dB çıkıyor yani 20'nin altına düşüyor. Ancak Modem durumunda "Modem Sorunsuz" olarak gözüküyor. Buna bir ayar çekilmesi gerekir mi?

o değer bölgedeki abonelerin ortalamasıdır o değer icin gelip ayar çekmiyolar pek gerekte yok icin rahat olsun diger degerlerde sorun var yada yavaslık varsa arayabilirsin

480 Watt Tagan PSU - Asus P5B Deluxe - Core2Duo 6400 @ 3.7ghz - 2x2 GB 800@1000mhz Super Talent RAM - 250 GB + 500GB Seagate + 500GB Hitachi Hard Drive - Powercolor Zerotherm 512Mb HD3870 @ 900*2600mhz PCI-Express Graphic Display - Mitsumi 1.44 MB 3.5 Floopy Drive - Samsung 226BW 22'' LCD & 17'' Black Samsung CRT 763MB - A4tecH Wireless Desktop - 20X LG Multi DVD-Writer - Asus TA-210A Black Chassis - Creative 5200 5.1 Modified Sound system - Avermedia HybridTv Studio - 2048 CableNet Motorola SB-5101 - USR 5461 Router&Ap. with 5dbi Antenna - USR 5451 Acces Point with 9dbi outdoor Antenna - Windows Vista Ultimate x64 Sp1 + MacOs X 10.5.3
krm-iks