Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Kablo internet ile ilgili herşey...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: spacelock
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Cevap: Kablo internet ile ilgili herşey... Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
deadric

30 Nisan 2007; 21:22:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Teşekkürler Elbruz, dediğin gibiymiş oldu.

sinyal değerlerim şunlar:

Upstream RF Signal Level 52.5 dBmV
Downstream RF Signal Level -7.1 dBmV

Birinci sayfada yazılanlara göre iyi demek oluyor sanırım. Teşekkürler tekrar.

Celeron 2000 + 256 RD ram + Creative 5.1 + 500 gb Seagate HDD + 80 gb Samsung HDD + INCA 20.1" LCD. Fakirim evet:)
sebilge

1 Mayıs 2007; 11:07:01 

quote:

"Orjinalden alıntı: sebilge

motorola 4200 kablo modem kullanıyorum. başka bir sayfaya da yazmıştım ama cevap alamadım. mesajımı aynen buraya da yapıştırıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"modemim motorola sb4200. modem bağlantıyı kaybediyor. tabiki bu durum makina uzun süre açıkken oluyor. tek yapmam gereken fişi çıkartıp takmak, hemen bağlantı geri geliyor. ısı ile ilgili diyeceğim ama tak çıkarla çalışması kafamı karıştırıyor. şimdilik idare ediyoruz ama yıllar içinde bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan birileri varsa buraya yazarsa sevinirim."

bu olay sürekli olmuyor. örneğin 3 gündür modem açık ama yukarıdaki problemi yaşamadım. bir gün birden kesiliveriyor ve tak çıkar ile yeniden başlatıyorum. "

emuledeki connections degerini dusur .

ben torrent kullanıyorum. emule ile hiç bir ilgim yok, bunu belirtmeyi unutmuşum.

ESKİŞEHİR D.H.Tüm Eskişehir'lilerin Buluşma Noktası ESKİŞEHİR
J.Jonah Jameson

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2007; 18:45:16 

Arkadaşlar ben Konyaaltı/Antalya'da oturuyorum.
ve kablonete geçmeyi düşünmeye başladım.
Burada kablonet hizmeti olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

ckm

3 Mayıs 2007; 19:12:38 

http://online.turksat.com.tr/ buradan şebeke aramaya girebilirsin.

J.Jonah Jameson

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2007; 20:29:20 

@ckm teşekkür ederim.
baktım sanırım burada yok

C@r@nthir

3 Mayıs 2007; 21:20:22 

o siteye güvenme. eğer apartmanında kablo tv varsa genellikle kablo internet oluyor. kesin bilgi için 4440126 yı ara.(benm binamda da şu an internet yok görünüyor ama ben şu an kablo internetten giriyorum.)

10 YTL'ye 1 aylık Rapidshare.com Premium Hesabı almak için PM'den ulaşın!
klimaservis

8 Mayıs 2007; 1:37:54 

herşey iyide istanbulda hepsiburadadan başka modem alacak yer yokmu

MSI 7125-30 K8N NOE4 *** 3000+VENICE *** 1 GB TWİNMOS (2*512 DUAL) *** SAPPHİRE X800 GTO *** 160 GB SAMSUNG 8 MB CASH *** AOPEN H600B12 *** LG COMBO *** PHİLİPS 107 T *** PHİLİPS 2+1 (RMS 50W ) ***
REFERANSLARIM..... ÖZTİN - KENGURUM
Elbruz

8 Mayıs 2007; 4:05:42 

quote:

Orjinalden alıntı: deadric

Teşekkürler Elbruz, dediğin gibiymiş oldu.

sinyal değerlerim şunlar:

Upstream RF Signal Level 52.5 dBmV
Downstream RF Signal Level -7.1 dBmV

Birinci sayfada yazılanlara göre iyi demek oluyor sanırım. Teşekkürler tekrar.

Downstream ideal,upstream ise biraz yüksek gibi,ama sınırın altında.Zaten onun yüksek olması kalo şebekesine zararlı,yüksek olduğu zaman bazen kendileri düşürüyorlar.Peki SNR değeri kaç?Modemin CXC150 ise es/no*10 diye,10 katı olarak yazar.

Sumak

8 Mayıs 2007; 19:12:29 

arkadaşlar mümkünse bir de benim sinyal değerlerim için yorumda bulunabilir misiniz? Pek anlamıyorum bu işten.

Aptallarla asla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler
Dilbert

imzada kural ihlali olmadığı kanıtlanmıştır :)
onbaser

9 Mayıs 2007; 11:14:28 

Arkadaşlar aşağıda sinyal değerlerinin ne olması gerektiğini anlatan ingilizce bir yazı var. İngilizce bilen bir arkadaş Türkçe'ye çevirirse faydalı olacak.

quote:

What is a good "Signal Level" ? What is "Upstream SNR" ? What is a good signal strength ? If you want to know the answers to those and other similar questions, read on.

The basic information about your particular brand of modem can probably be found at the manufacturer's website... The most taled about issue when having problems, and the first thing to analyze, is the status of the signal to your cable modem, so what does it mean ?

On your cable modem manufacturer's page you might find terms such as: downstream SNR (signal to noise ratio), downstream power level, upstream SNR and upstream power level. Here's what all those mean, and a general guideline of what constitutes a problem:

Downstream SNR shows the strength of the signal to your cable modem as compared to the noise on the line (signal/noise). If the noise level increases the SNR value decreases. So, then high levels are good for the SNR. This number should be at 30 or more. If the SNR goes below 30 than you will probably start to experience some problems, such as intermittent connection, packet loss, etc.

Downstream Power shows the power of the signal your cable modem is getting. The level of the downstream power should be -15 to 15 dB according to most manufacturers' specs... However, it is best for that level to be in the -8 to 8 range.

Upstream SNR shows how much signal the head end is getting from your cable modem, compared to the noise level. "Head End" refers to the point of reference that is the central point of the local network of your service provider. Anything above 29 is good. Just like the download SNR if the noise level increases the upstream SNR decreases.

Upstream Power shows the level of the signal from the cable modem to the provider. This number should be lower than 55dB. The lower the number, the better your connection.

All those numbers can aid in determining many potential problems with your cable modem connection.

http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1197

name

9 Mayıs 2007; 11:39:36 

Selam beyler.. Son 1-2 haftadır kablo internetimden memnun değilim. internetten counter-strike oynuyorum ve şöyle bir sorunum var oyun içinde ms değerleri düzensiz.. ping attığım zamanda 20-23-23-86-85-17-27-45-66 gibi düzensiz değerler veriyor buda oyunu çekilmez hala getiriyor takılıyorum frame atlıyorum filan.. Şimdi PC ye 2 kere format attım virüslük birşey yok.. Destek hizmete tlf açtım birlikte kontrol ettik onayladılar ms in düzensiz olduğunu ve bulunduğum bölgede ttnet tek ip ye yönlendirmiş bizi ve yoğunlukdan dolayı adsl kullanıcılarıda bu sorunu yaşıyormuş.. 1-2 hafta geçmesine rağmen sorun hala düzelmedi. Benimle aynı sorunları yaşayan oldu mu ? olduysa nasıl cözdü? Ankara - 100. yıl dayım varsa aynı sorunu yaşayan belirtsin lütfen..

Değerler aşşağıdaki gibidir..

Lock Status Locked Modulation QAM64
Channel ID 1 Symbol rate 5056941 sym/sec
Downstream Frequency 543000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
Downstream Power 17.00 dBmV SNR 31 dB

Upstream Channel
Lock Status Locked Modulation QPSK
Channel ID 5 Symbol rate 1280 ksym/sec
Upstream Frequency 37904000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
Upstream Power 42.75 dBmV

rainarc

11 Mayıs 2007; 2:36:07 

arkadaşlar çok can sıkıcı bir sorunla karşı karşıyayım. İlk kez kablonet kullanıyorum. Pek fazla bilgim yok bu konuda. Sorun şudur ki, adam gibi bağlanamıyorum nete. Herhangi bir hız sorunu yok ancak bezdirici şekilde kopmalar yaşıyorum... alalı 1 hafta oldu 1 hafta içinde 4-5 kere teknik servisi aradım her seferinde geldiler bir türlü çözülmedi. Sinyal ile ilgili sorun varmış.. İlk zamanlar 30 dk bağlanıp kopuyordu. Modeme reset attığımda ise 1-2 denemeden sonra tekrar bağlanıp 10 dk sonra 5 dk ve sonra da saatlerce bağlanmamaya başlıyordu. En son çağırdığımda apartmandaki kutuya ve eve kutumsu bir şey taktılar, oldu diyip gittiler. 1 gün gayet iyi kullandım ama şimdi yine habire kopuyor...

Modemim Netmaster. Eski bir modem arkadaşımdan almıştım. Modelini falan bilemiyorum... sorunun ondan kaynaklandığını da sanmıyorum..

Signal
This page provides important information about the status and quality of the communications
between your cable modem and the cable modem network.

modemin sinyal bölümünde yazanları buraya yapıştırıyorum... lütfen yardım edin de adamlar geldiğinde yapmadan gitmesinler!!

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the
network to your cable modem.
Lock Status Locked Modulation QAM64
Channel ID 2 Symbol rate 5056941 sym/sec
Downstream Frequency 537000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
Downstream Power 12.86 dBmV SNR 36 dB

Upstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal being transmitted to
the network from your cable modem.
Lock Status Locked Modulation QPSK
Channel ID 2 Symbol rate 1280 ksym/sec
Upstream Frequency 34992000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
Upstream Power 58.00 dBmV

MaedHrOS

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2007; 14:08:10