Şimdi Ara

NVIDIA, 2012 üçüncü çeyreğinde 1.2 milyar dolar gelir açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • NVIDIA, 2012 üçüncü çeyreğinde 1.2 milyar dolar gelir açıkladı




    NVIDIA, 1.025 - 1.175 milyar dolar arasında bir gelir elde etmeyi umduğu 2012 üçüncü çeyreğini rekor rakamlarla tamamladı. 2013 mali yılı üçüncü çeyreğinde 1.204 milyar dolar gelir açıklayan yarı iletken üreticisi, faaliyet gösterdiği sektörlere göre gelir dağılımında da önemli bir değişim yaşadı. Firmanın tablet bilgisayar pazarındaki satışları yıl bazında %100 artarken, bilgisayar dışındaki endüstrilerden elde edilen gelir toplam gelirin %30'unu oluşturdu.

     

    Kai platformu sayesinde özellikle tablet endüstrisinde dört çekirdekli Tegra 3 çipsetin güç verdiği Google Nexus 7 ve Acer Iconia A110 gibi bütçe dostu ürünlerin yaygınlaşmasını sağlayan Amerika merkezli teknoloji şirketinin önceki çeyrekte 119 milyon dolar olan net karı yılın üçüncü dörtte birlik zaman diliminde 209.1 milyon dolara ulaştı. NVIDIA'nın kurucusu ve mevcut CEO'su Jen-Hsun Huang yayınlanan basın duyurusunda, yılın üçüncü çeyreğinde gelen bu başarının elde edilemsinde çeşitli segmentlerde piyasaya sürülen Kepler GPU'larının iyi giden satışları ve akıllı telefondan arabalara kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip Tegra yongada sistem çözümlerinin büyük rol oynadığını söyledi. Jen-Hsun ayrıca güçlü bir tabletin ucuz bilgisayarlardan daha iyi olduğunu dile getirerek geleceklerini nasıl şekillendireceklerine dair önemli bir ipucu verdi.

     

    Mobil sektörde ekonomik aygıtların üretimini mümkün kılan Kai ile ciddi bir yükseliş gösteren NVIDIA, önümüzdeki aylarda Wayne kod adlı Tegra 4 çipsetini resmen tanıtacak. Firmanın bilgisayar endüstrisinde kazandığı tecrübeyle şimdiye kadar içerik desteği hususunda rakiplerine büyük üstünlük sağladığı görüldü. Kendine has görsel özellikleriyle birçok yapımı bünyesinde barındıran TegraZone'un ardından 2013'te Kepler mimari anlayışının benimsendiği çiplerin çıkış yapması bekleniyor. 











  • Nvidia yapar.
  • teşekkürler nvidia

    teşekkürler tegra 3

    teşekkürler nexus 7
  • NVIDIA bu
  • Intelin 3,5 lik net kârından sonra gözüme az gözüktü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow1453 -- 9 Kasım 2012; 16:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NVİDİA MOBİL DÜNYAYIDA ELE GECİRDİ AMD OTURSUN :)

  • helal olsun ne dıyım adamla hak edıyor ıslemcıde amd , mobıl ekran kartında nvıdıa

  • adamlar çalışıyor.
  • baya ıyı..amd de paso zarar acıklasın baskada bırsey yaptıgı yok.adamlar zarar etmek ıcın calısıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    baya ıyı..amd de paso zarar acıklasın baskada bırsey yaptıgı yok.adamlar zarar etmek ıcın calısıyorlar

    AMD ZARAR ETMESİNKİ BATMASIN O ZAMAN BU KADAR SEVİNEMEYİZ

    NVİDİA İNTEL EL ELE GİYDİRİRLER BİZE
  • Bir intel bir Nvidia vuruyor yazık oldu AMD ye :D

  • Valla adamlar Başarılı. Bunda hiçbir şüphe yok. Nvidia hep ilk tercihimdir. Adamlar hem donanımı iyi yapıyor hem de sürücüleri çok iyi.

    Ama bu gelişme bizler için pek de iyi değil. Rekabet artık gittikçe nvidia'nın lehine dönüyor. Bu nedenle fiyatlar artacak.

    AMD donanım kadar sürücülerini de iyi yapsa çok şey değişecek ama yapamıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyincarnege

    NVİDİA MOBİL DÜNYAYIDA ELE GECİRDİ AMD OTURSUN :)


    Aynen öyle. Özellikle Tegra'lar müthiş. Bu kadar mı olur dedirtiyor insana..

  • AMD olmazsa fiyatlar çok yükselir konusuna katılmıyorum. Intel ve nVidia AMD yokmuş gibi davranıyorlar zaten

  • az bile, yakışır.
  • Kazıkçı nvidia kazıklama paralarıyla tabi kar açıklar. Sizde alkış tutun böyle firmalara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 9 Kasım 2012; 19:52:43 >
  • GK104 orta seviye gpu'dur dedik, dinletemedik. Esas büyük gpu olan GK110'la birlikte K20'yi sundular, yanlış bilmiyorsam tanesi 4000$ üzerinde bu kartların. Sırf Titan'da 18000'den fazla K20 kullanıldı... Gerisini siz düşünün.

    Adamlar daha önceden 250$'a sattıkları gpu'ları (GF104, GF114) bu seride 500$'a sattı (GK104). Daha ne olsun... Nvidia, gpu konusunda AMD'ye devasa farkatmış durumda diyoruz millete, anlatamıyoruz. Hâlâ yok eskisi kadar farkatamadı, yok daha fazlasını bekliyorduk diyenler var. İnşallah bu sonuçlardan sonra idrak etmeye başlayacaklar. G600 serisinde Nvidia 28nm için mükemmel verimlilik yakaladı. Ucuza ürettiği kartlarını AMD'den daha yüksek fiyatla sattı. Umarım şimdi anlıyordur herkes. Diğer pazarları da düşününce Nvidia'nın böyle bir gelir açıklaması gayet doğal. Zira Tegra 3 ile ürün sayısını yükseltti, Fermi ile batırdığı (güç tüketimi yüzünden) GPGPU işini Kepler ile halletti. Hatta baya ilerletti. Quadro'lar zaten her türlü gidiyor. Haberde zaten Tegra 4'ten de bahsedilmiş. Maxwell mimarisi ardından Denver Proje'si de tutarsa, Nvidia, bulunduğu sektörde ufak bir Apple, Intel olur ki bu yıllar önce de söyleniyordu.



    @WarSaw

    Ticari amaçlar güdüp kazık atmayan bir firma biliyorsanız hemen yazmanızı rica edeceğim.




  • Tegra ile yakaladığı ivme çok daha iyi yerlere getirecektir nvdia'yı.Ayrıca cuda platformu ile workstationlar için ucuz cpu fazla gpu mantığını da benimsedi.Mental ray sponsor olarak cuda yı workstaitonlara taşıdı ve renderfarmlardan oldukça fazla gelir elde edeceğe benziyor.
  • AMD 'nin kayıplarına bakıldığında beklenen birşeydi. doğrusunu söylemek gerekirse GK104 gibi agresif olmayan ama çok iyi performans veren bir GPU için, AMD çözümlerine göre daha esnek bir fiyat politikası izleyen NVIDIA'nın tabiri caizse turnayı gözünden vurduğunu söylemek yanlış olmaz.

    hem iyi para kazandı, hemde FERMI'deki hatalarından çok iyi dersler çıkardı. yiğidi öldür ama hakkını yeme, NVIDIA hak etti.

  • amd nin hala toparlıyamamasındaki esas sebep benim görüşüm kendinden daha büyük bir firmayı satın alma işlemidir . AMD ati yide kendine benzetti hatırlıyorumda Nvidia ati yi hiç geçtiği bir haber görmezdim.AMD hem grafik pazarında hemde işlemci pazarında geriledi bu alımla.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.