Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
76.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sayın candoğan bey bende aegl88489fl almayı düşünürken Panasonic NA-168VX3WGN 1600 Devir 8Kg Çamaşır Makinesi ile karşılaştım fiyatlarıda hemen hemen birbirine yakın ikisi arasında gidip geliyorum sizin görüşlerinize önem veriyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? aeg yi sizin sayenizde öğrendik acaba panasonic nasıldır?javascript:void(AddText(''))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Arkadaşlar gelelim 4,5 aydan sonraki izlenimlerime:

    -Makinenin yıkamasından inanılmaz derecede memnunum. 7-8kg kadar koyu renkli çamaşırı ekonomik program 40'C+hızlı yıkama seçeneği ile bile 1 saat 20 dakikada tertemiz yıkıyor. Çamaşırlar mis koku ile çıkıyor. Ekonomik programın süresinin kısaltılması da süper bir özellik. Yani makinem hem çok ekonomik çalışsın, hem de çamaşırım az kirli olduğundan hızlı yıkasın diyebiliyorsunuz. Piyasadaki markaların hemen hemen hiçbirinde bu özellik yok.

    -Çamaşırlar yıkamanın ardından mis koku ile çıktığından bana yumuşatıcı kullanmayı bıraktıracak gibi görünüyor. Beyazlara yumuşatıcı eklemiyorum artık. Şişe bittikten sonra renklilere de eklemeyeceğim.

    -Yük sensörü çok hassas çalışıyor. En önemli özelliği ise yükü az gördüğü zaman durulama sayısını ve su seviyesini de değiştirebilmesi. Geçenlerde 5kg kadar beyaz çamaşır yıkadığımda 2 saat 44 dakikalık programı 2 saat civarına kıstı. Durulama kısmına geldiğinde de daha yüksek ses seviyesi ile 3 yerine 2 tane durulama yaptı. Dolayısı ile bu makinede 1 kilodan 8 kiloya kadar çamaşırı hiç çekinmeden en ekonomik şekilde yıkayabiliyorsunuz. Yüke göre yıkama su seviyesini, süreyi, durulama sayısını ve süresini dolayısıyla hassas olarak enerji, su tüketimini ve süreyi ayarlamış oluyor.

    -Buhar programları tahmin ettiğimden çok daha iyi çalışıyor. Kırışık giderme programlarının sonuçlarını paylaşmıştım. Geçenlerde düğünde giydiğim cekete fazlaca sigara kokusu sinmişti, buhar programında sigara kokusunu tamamen aldı. Üstüne önceki programdan arda kalan Yumoş kokusunu da cekete sindirmişti

    -Olumsuz bulduğum bir yanı da AEG'lerdeki klasik dengesiz sıkma yapma durumu. Yük dengesiz olsa da bazen umursamayıp paldır küldür sıkmaya girebiliyor. Amortisörler iyi tasarlanmış olduğundan 1400 devirde rahatsız edici ses seviyelerine ulaşmıyor. Ancak durulama arası sıkmalarda da bazen 1000-1200 devire kadar hızlanabildiğinden ufak tefek tıkırtılar yapabiliyor. Zaten Youtube'daki çektiğim videolarda sıkmaya dengesiz girdiği anları görebilirsiniz. Yükü daha hassas görene kadar 1-2 kez daha dengelese fena olmazdı, yazılım güncellense fena olmaz. Eğer bu makine yerine başka sıradan bir makine olsa hafif tıkırtılar büyük takırtı ve sallantılara dönüşebilirdi. Muhtemelen amortisörlere güvenmişler

    -Dengesiz yük kontrolünün biraz toleranslı olması iyi gerçi, sıkmada hiç oyalanmadan direkt sıkıp geçiyor Bir keresinde birbirine düğümlenmiş 2 bornoz yüzünden yük inanılmaz derecede dengesizdi, dengelemede tam kazan gövdeye çarpacakken makine durumu anladı ve fren yaparak birden durdu. Başka makine olsa 5-6 saniye kadar kasa kenarlarına tak tak diye vururdu tahminim.

    -Pompa sesi çok gürültülü değil, ama çok sessiz de değil. Allah'tan pompayı sürekli devrede tutmak yerine aç-kapa yapıyor. Belki sıkılırsam makinenin alt tabanına ve üst tablasına ilaveten yalıtım yaparım ileride Makine o kadar sessiz ki, ufak tefek sarsıntı sıkıntıları da dikkatinizi çekmeye başlıyor

    Özetleme gerekirse yük denge toleransının biraz fazla olması dışında makineden program işleyişi, yıkama performansı, program aternatifleri ve önemlisi şık görünümü ile çok memnunum. Şu an makine alacak olsam yine bu modeli seçerdim.

    Candogan Bey sadece kuru temizleme yazan ürünler için elde soguk su ile yıkama özelligi var mı?

    web sayfasında min. 30 derece gorebildim, bazi makinelerde 20 derece soguk su gibi ibareler görüyorum, konuyla ilgili aydınlatırsanız sevinirim :)




  • Cihazda bütün programlarda 20'C ve soğuk seçilebiliyor.

    Elde yıkanması gereken çamaşırlar için elde yıkama/yünlü programı; az kirli beyaz ve renklileri karışık olarak yıkamak için soğuk super eco programı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pamukkale20

    sayın candoğan bey bende aegl88489fl almayı düşünürken Panasonic NA-168VX3WGN 1600 Devir 8Kg Çamaşır Makinesi ile karşılaştım fiyatlarıda hemen hemen birbirine yakın ikisi arasında gidip geliyorum sizin görüşlerinize önem veriyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? aeg yi sizin sayenizde öğrendik acaba panasonic nasıldır?javascript:void(AddText(''))


    Panasonic de tambur hareketlerine hakim, 5 noktadan duşlama yapan, programları kullanışlı, kazan hacmi geniş ve yine Inverter motorlu bir cihaz. Onu da değerlendirmeye alabilirsiniz.

    Panasonic'in eksikliği servis ve buhar özelliğinin olmaması.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Cihazda bütün programlarda 20'C ve soğuk seçilebiliyor.

    Elde yıkanması gereken çamaşırlar için elde yıkama/yünlü programı; az kirli beyaz ve renklileri karışık olarak yıkamak için soğuk super eco programı var.

    Hersey icin tesekkurler, sayenizde kararimi verdim, buhar ozelligi ile ilgili son bir sorum var, yikanmis camasiri makindan cikardiktan sonra utuyle giyilebilir kuruluga getirmek mumkun mu? Sahsen hic makina kullanmadigim icin komik bir soru soruyor olabilirim, mazur gorun:) birde nereden almamizi onerirsiniz? Webden almak riskli mi? Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumaş inceyse ve sentetik yapıdaysa olabilir ama diğer türlü ütüyle kurutmak çok zor olur.

    Buhar programları kuru çamaşır için kullanılıyor. Yani kuru çamaşırların kırışıklarını buhar programı ile açabiliyorsunuz.

    Ürünü internetten almak biraz sakıncalı olabilir. Eğer ürün 90 günden fazla stokta beklediyse ve depolamada veya taşımada hasara uğradıysa firma ürünü değiştirmiyor. Bu durumda değişim işlemi aldığınız yerin insiyatifine kalıyor. Bu açıdan internetten alacaksanız mağazası da olan bir yeri seçmenizi öneririm. Ya da en azından internet sitelerine ulaşıp bu konuyu belirterek teyit alın.
  • Tekrar tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can hocam kusura bakma ama bu kadar güzel ve pahalı makınenın bu şekılde takırdaması hiç hoş degil.belkı her yıkamada yapmaz ama bence eksiklik var yuk dengelemede.

  • candogan62 beyin sayesinde bende bir tane L88489FL aldım, ürün hakkında bizi aydınlattığın için teşekkürler. ürünü netteenucuz sitesinden aldım, sorunsuz bir şekilde gelmiş olup servis tarafından bağlantıları yapılıp garantisi başlatıldı. Aslında ürün direk fabrikadan istanbuldaki servise geldi ve servis ürünü getirip kurulumu yaptı :) arada kargo falanda yoktu süper birşey.www.netteenucuz.com ilgi ve alakaları için teşekkürler, zamanında teslim, süper müşteri hizmetleri.
  • konuyu daha yeni gördüm hayırlı olsun kardeşim çok güzel makine güle güle kullan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    can hocam kusura bakma ama bu kadar güzel ve pahalı makınenın bu şekılde takırdaması hiç hoş degil.belkı her yıkamada yapmaz ama bence eksiklik var yuk dengelemede.



    O videoda aşırı yükleme var. O halde yine iyi, tıkırdama var ama aşırı değil. Aşırı olsa makineyi iade ederdim direkt :) Makinenin iyi halinin de, kötü halinin de görülebilmesi adına her halinin videosunu çektim :) Diğer videolarda başka 1400 devir sıkmaları görebilirsin. Mesela bir tanesinde de bornoz dolandığı için dengesiz bir sıkması var, ama 1400 devirde ses az :)

    Daha önceden de söylemiştim. Bu makinede, amortisörlere güvendiklerinden olsa gerek, dengesiz yük algısını biraz geniş yapmışlar. Makine umursamadan paldır küldür sıkmaya girebiliyor :) Yine de şaseye hiç titreşim vermemesi ve fazla dengesiz yükte dahi rahatsız edici takırtılara ulaşmaması yönleriyle iyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gdiri

    candogan62 beyin sayesinde bende bir tane L88489FL aldım, ürün hakkında bizi aydınlattığın için teşekkürler. ürünü netteenucuz sitesinden aldım, sorunsuz bir şekilde gelmiş olup servis tarafından bağlantıları yapılıp garantisi başlatıldı. Aslında ürün direk fabrikadan istanbuldaki servise geldi ve servis ürünü getirip kurulumu yaptı :) arada kargo falanda yoktu süper birşey.www.netteenucuz.com ilgi ve alakaları için teşekkürler, zamanında teslim, süper müşteri hizmetleri.

    Hayırlı olsun, dilerim siz de çok memnun kalırsınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    konuyu daha yeni gördüm hayırlı olsun kardeşim çok güzel makine güle güle kullan

    Çok teşekkür ederim hocam, valla şimdilik çok memnunum. Allah bozmasın :) Makinede zaten tek şikayet edilebilecek şey Lazpanyol'un belirttiği gibi dengesiz yük algısının açık olmasına bağlı olarak dengesiz sıkma durumu, onda da ses rahatsız edici düzeylere varmıyor. Program işleyişi ve en önemlisi yıkama performansı mükemmel. Tipine zaten ilk günden beri tav olmuştum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    can hocam kusura bakma ama bu kadar güzel ve pahalı makınenın bu şekılde takırdaması hiç hoş degil.belkı her yıkamada yapmaz ama bence eksiklik var yuk dengelemede.



    O videoda aşırı yükleme var. O halde yine iyi, tıkırdama var ama aşırı değil. Aşırı olsa makineyi iade ederdim direkt :) Makinenin iyi halinin de, kötü halinin de görülebilmesi adına her halinin videosunu çektim :) Diğer videolarda başka 1400 devir sıkmaları görebilirsin. Mesela bir tanesinde de bornoz dolandığı için dengesiz bir sıkması var, ama 1400 devirde ses az :)

    Daha önceden de söylemiştim. Bu makinede, amortisörlere güvendiklerinden olsa gerek, dengesiz yük algısını biraz geniş yapmışlar. Makine umursamadan paldır küldür sıkmaya girebiliyor :) Yine de şaseye hiç titreşim vermemesi ve fazla dengesiz yükte dahi rahatsız edici takırtılara ulaşmaması yönleriyle iyi.

    bence olası bır dengesızlıkte ve agır yukte bu cıhaz en ufak bır tıkırtı cıkarmamalı. 1500 tl ustu bır cıhaza hıç yakısmıyor. bosch bu yonden cok basarılı. belkı yazılım atılabılır.




  • bir kaç yıkama yaptık fakat hiç birinde bu videodaki gibi bir tıkırdama olmadı özellikle yakından takip ettim, herkes yaşıyormu bu sorunu.
  • Videoda cihaz anormal doldurulmuş halde test edildi. Normal sıkma videolarına Youtube üyeliğime bakarak ulaşabilirsiniz. Zaten videodakinde de anormal bir takırdama söz konusu değil. O sıkmadaki yükü başka bir makineye doldursam (LG, Bosch vs. ) daha fazla takırdama yapardı eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 4 Nisan 2013; 22:54:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Videoda cihaz anormal doldurulmuş halde test edildi. Normal sıkma videolarına Youtube üyeliğime bakarak ulaşabilirsiniz. Zaten videodakinde de anormal bir takırdama söz konusu değil. O sıkmadaki yükü başka bir makineye doldursam (LG, Bosch vs. ) daha fazla takırdama yapardı eminim.

    takipteyim hocam. eline emeğine sağlık.. bende bu ürünü düşünüyorum. ama acelem yok. düğüne tahminen 8-9 ay var daha. beklemeye değer mi? fiyatı ucuzlar mı? veya daha yeni bir ürün eğer varsa eksikleri giderilmiş bir şekilde üretimi olur mu? saygılar..
  • AEG Lavamat L98699FL birde bu ürün var hocam. arada 400 tl gibi bir fark var. sizce değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    AEG Lavamat L98699FL birde bu ürün var hocam. arada 400 tl gibi bir fark var. sizce değer mi?

    BEN 88489 ALIRKEN 200 tl fark vardı,
    dokunmatik ekran ve 9 kg gereksiz olacağı için tercih etmedim. ki 400 tl fark vermeye hiç gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.